Spolunažívanie so svokrou - napäté vzťahy
Idem sa sem s takou malou dušou vyspovedať a získať nejaké rady alebo aspoň pochopenie. Žijeme u svokrovcov, zo začiatku bolo všetko super ešte keď som sem neprišla bývať, potom to začalo. Stále nejaké rýpanie hranie na city vydieranie,chodenie do našich priestorov neustála kontrola. Zakazovanie zamykania v určitých izbách, všetko je ich svokry a svokra aj napriek tomu ze sme tu už dosť investovali. Milovala som ten super vzťah medzi nami keď som sem len chodila na návštevy. To boli stále srandy, mala som ich radšej jednu chvíľu ako mojich rodičov. Ale teraz , neprešiel ani polrok spoločného bývania a ja už som v koncoch. Neviem sa udržať kľudná, bez nervov. Inu možnosť momentálne nemáme do budúcna však plánujeme. Muž to nejako nevníma, zastať si ma zastane ale tým ze on to nezaživa tak jemu to nepríde asi také vážne. Ja som typ ktorý neznáša hádky a mam rešpekt voči starším ľuďom takže mi moja výchova nedovolí nejako hnusne im odpovedať. No už mi to pretvarovanie nejde. Mam pocit ze nám totálne narušili súkromie a vlastne už aj my s mužom mam pocit ze to medzi sebou mame trochu vychladnuté aj keď on tvrdí opak...
Nikde, autorka nepotvrdila, či sú manželia, alebo len spolubývajúci. Ak, sú manželia, tak ak by si niečo nadobudla, bude to brané s BSM a bude mať na to automaticky nárok, aj on
@anonym_autor vies o tom, ze ak by nieco a chces odist, budes mat nic z toho co ste v ramci bezpodieloveho vlastnictva investovali.
Ak by ste boli inde, mas polovicu.
Podla mna si zle zacala, treba si premysliet co dalej..z financnej stranky. Taka je dnesna doba
Ja ziram aké zlé skúsenosti máte viaceré s bývaním u svokrovcov, neviem kde sa stala chyba či sa ľudia po rokoch zmenia alebo čo ich k tomu vedie robiť si zle.
Napíšem môj názor, s ex sme bývali u svokrovcov skoro päť rokov v jeho detskej izbe. Svokrovci boli fajn, vedela som sa s nimi porozprávať pomôcť keď bolo treba. Ja som dobrý človek mám takú povahu keď viem pomôžem a správam sa k ostatným pekne dávam zo seba dobro a očakávam to aj z druhej strany. Nikdy z toho nebol v problém. So svokrou v kuchyni raz varila ona raz ja, svokor aj ex boli radi že majú dve gazdiné. Dokonca niektoré jedlá svokra vedela lepšie uvariť než ja za čo som ju pochválila neraz. Ja som vedela dobre piecť a zorganizovať oslavy čo sa týka pečenia varenie. Dá sa povedať že sme sa dopĺňali so svokrou. Keď bolo treba nosila som ich k doktorom pomohla som s nákupmi a tak. Mala som s nimi lepší vzťah ako s mojimi rodičmi. Potom sme sa s ex rozišli a odsťahovala som sa.
Teraz čo mám svokrovcov tiež sme zo začiatku u nich bývali hore v podkroví sme mali izbu sami pre seba. Tiež podobný scenár ja som si ich obľúbila a aj ony mňa, žiadny problém sme spolu nemali, spoločné bývanie bolo bez problémov.
Dokonca prijali aj moje prvorodené dieťa obidvaja svokrovci a brali dieťa ako keby bolo ich vlastné.
U druhých narodilo sa nám dieťa s manželom bývali sme tam všetci štyria no bolo nám to malé, tak sme hľadali svoje bývanie. Kúpili sme si dom a presťahovali sa. So svokrovcami máme naďalej dobré vzťahy, volame si píšeme si, navštevujeme sa.
Možno som len malá šťastie na dobrých ľudí neviem, ale ja som za aby každý sa správal k druhým tak ako chcú aby sa k nim správali druhý, teda keď dobro dávaš dobro dostávas naspäť.
Ja ziram aké zlé skúsenosti máte viaceré s bývaním u svokrovcov, neviem kde sa stala chyba či sa ľudia po rokoch zmenia alebo čo ich k tomu vedie robiť si zle.
Napíšem môj názor, s ex sme bývali u svokrovcov skoro päť rokov v jeho detskej izbe. Svokrovci boli fajn, vedela som sa s nimi porozprávať pomôcť keď bolo treba. Ja som dobrý človek mám takú povahu keď viem pomôžem a správam sa k ostatným pekne dávam zo seba dobro a očakávam to aj z druhej strany. Nikdy z toho nebol v problém. So svokrou v kuchyni raz varila ona raz ja, svokor aj ex boli radi že majú dve gazdiné. Dokonca niektoré jedlá svokra vedela lepšie uvariť než ja za čo som ju pochválila neraz. Ja som vedela dobre piecť a zorganizovať oslavy čo sa týka pečenia varenie. Dá sa povedať že sme sa dopĺňali so svokrou. Keď bolo treba nosila som ich k doktorom pomohla som s nákupmi a tak. Mala som s nimi lepší vzťah ako s mojimi rodičmi. Potom sme sa s ex rozišli a odsťahovala som sa.
Teraz čo mám svokrovcov tiež sme zo začiatku u nich bývali hore v podkroví sme mali izbu sami pre seba. Tiež podobný scenár ja som si ich obľúbila a aj ony mňa, žiadny problém sme spolu nemali, spoločné bývanie bolo bez problémov.
Dokonca prijali aj moje prvorodené dieťa obidvaja svokrovci a brali dieťa ako keby bolo ich vlastné.
U druhých narodilo sa nám dieťa s manželom bývali sme tam všetci štyria no bolo nám to malé, tak sme hľadali svoje bývanie. Kúpili sme si dom a presťahovali sa. So svokrovcami máme naďalej dobré vzťahy, volame si píšeme si, navštevujeme sa.
Možno som len malá šťastie na dobrých ľudí neviem, ale ja som za aby každý sa správal k druhým tak ako chcú aby sa k nim správali druhý, teda keď dobro dávaš dobro dostávas naspäť.
@anonym_bcb618 máš dobré skúsenosti lebo si našla šťastie na ľudí. To je zázrak nie samozrejmosť. Veľa ľudí čo tu pisu natrafili na psychopatov alebo ľudí čo majú svojskú povahu a s takým sa nedohodnes dokonca ak si na takého človeka dobrá ešte to zneuzije tiež ak natrafi žena na chlapa ktorý sa nehne od mamičky a je vždy len na jej strane a nechá sa ňou manipulovat to je tiež onicom taký vzťah
Ake je to zvieratko, ze ho nikde nechcu? Psik? Treba hladat, niekde ho akceptovat budu. Moja svokra ma dozivotnu neurozu a chore srdce s byvania so svokrovcami. Ja by som nedokazala byvat ani s vlastnymi rodicmi. Doopatrit ich mozete aj tak, ze budete byvat niekde blizko, ale vo svojom. A spíš si situacie, ktore ta stresuju a ked sa raz odstahujete a budu sa pytat, ze preco, tak im to povedz.
@anonym_bcb618 To je inak uzasne, ze to moze takto fungovat, rada pocujem... Dost podla mna zalezi od povahy svokry. Ak sa s nou da dobre vychadzat, je vekovo este mlada, nezatrpkla, tak to musi byt super spoluzitie. Castokrat vsak svokra je voci neveste kriticka, musi byt vzdy po jej, lebo ona je pani domu... takisto nevesta nevie, aka je svokra, ako reaguje, co jej vadi a nevadi.
@anonym_bcb618 To je inak uzasne, ze to moze takto fungovat, rada pocujem... Dost podla mna zalezi od povahy svokry. Ak sa s nou da dobre vychadzat, je vekovo este mlada, nezatrpkla, tak to musi byt super spoluzitie. Castokrat vsak svokra je voci neveste kriticka, musi byt vzdy po jej, lebo ona je pani domu... takisto nevesta nevie, aka je svokra, ako reaguje, co jej vadi a nevadi.
@basska_b To máš pravdu závisí to aj od povahy, v okolí mám aj iné príbehy kde nevychádzajú spolu. Moji svokrovci majú po 65 a ex svokrovci majú po 70, ja mám 35 ale vychádzali sme super.
Ja poznám aj opačnú stranu kde nevesta využíva svokru a každú chvíľu chce od nej stráženie detí a keď svokra povie nie tak sa nevesta oduje a povie jej ako chcete ale už viac krát vnúča neuvidíte.
Všetko je o ľuďoch kto akú má povahu a nastavenie k ľuďom.
@basska_b To máš pravdu závisí to aj od povahy, v okolí mám aj iné príbehy kde nevychádzajú spolu. Moji svokrovci majú po 65 a ex svokrovci majú po 70, ja mám 35 ale vychádzali sme super.
Ja poznám aj opačnú stranu kde nevesta využíva svokru a každú chvíľu chce od nej stráženie detí a keď svokra povie nie tak sa nevesta oduje a povie jej ako chcete ale už viac krát vnúča neuvidíte.
Všetko je o ľuďoch kto akú má povahu a nastavenie k ľuďom.
@anonym_bcb618 Ano, ked su obe strany dobrej povahy, urcite to funguje 🙏🏻 len ono sa ta "prava tvar" prejavi az pri rieseni takych tych kazdodennych situacii. Ani nevesty nie su svate, to je ako pri rozvodoch, kazda minca ma dve strany. Mna to celkom bavi to skumat. Nastastie mam moju mamu aj svokru velmi rozumne zeny, ktore nie su hadavej povahy, ale viem si predstavit, ze pri spoluziti by som zacala pocitovat urcitu uzkost. Mladi si zasluzia mat svoje sukromie.

Život máš iba jeden, utekaj... Nájdi si podnájom, zvieratá nechaj "partnerovi" alebo ich daruj, začni riešiť vrátenie peňazí ktoré si investovala.
Keď budeš mať vrátené penieze môžeš riešiť kúpu vlastného maličkého bytu, hneď sa ti bude lepšie žiť.