icon

Spolužitie len ako rodičia

slovenka290519
23. mar 2016

Máte niekto skúsenosť ako zvládnuť manželské spolužitie len ako rodičia? Bez akéhokoľvek iného vzťahu? Predpokladám, že je to jednoduchšie, keď city vyprchajú na oboch stranách a ostáva aspoň kamarátstvo a vzťah rodičovský. Ako však takto fungovať, keď jeden s tým nemá problém a druhý hej? Ide o problém so sexom, jeden z partnerov je pravdepodobne asexuál alebo proste niečo také, nie je to niečo, čo by bolo zatajené pred manželstvom, skôr išlo o neskúsenosť, nevedomosť a postupne tomu druhému začalo vadiť, že iba on je stále aktívny. S frekvenciou nebol problém, sex by mohol byť aj teraz ale už o to nie je záujem, lebo je tam z jednej strany strach, že je to predstierané a z druhej strach, že tomu druhému vadí, že to predstiera. Proste obaja sa majú radi, len táto oblasť po 15 rokoch vyšla ako problém. Snažia sa nerozísť kvôli deťom. Avšak jednému to nerobí problém fungovať ako rodič, prípadne toho druhého objať, pobozkať ale druhý si pri tom vždy robí nádej, že veci budú zas dobré a budú zas fungovať aj ako partneri, nielen ako rodičia. Je to patová situácia, pričom jeden vyzerá byť úplne v pohode, veď nejde o život a druhému sa rúca svet a nevie si predstaviť, že budú už len rodičia.

vejula
23. mar 2016

@zexi nie ona nechce aby bol jej chlap bez sexu. Ona doteraz s ním normálne spávala, len nemala orgazmus. Za čo v podstate ani nemôže, ked ma takýto problem. Ale jej muž nemá záujem s nou spávať ked vie, že jej to nič nerobí. A tu je ten problem. A toto podla mna nieje problem na modrého konika ale ku odborníkovi. Pokial zakladatelka počas celého svojho života nepocitila fyzicku tužbu po mužovi, tak tam je to o nejakom hlbokom probleme, čo je podla mna skôr na terapiu ako na modrého konika

duplessis
23. mar 2016

@slovenka290519 ak rada čítaš, tiež by som ti rada odporučila jednu knihu, volá sa Počestné ženy od Miguel de Carrion, myslím, že by ťa to v tvojom prípade mohlo zaujať...

zexi
23. mar 2016

@vejula ano, mas pravdu. Len je uplne logicke a aj spravne ze on to odmieta.

vejula
23. mar 2016

@zexi ano je to logické... tiež by som o taký sex nestála ... fakt strašne blbá situacia 😒

gabyvt
23. mar 2016

@vejula musí to by aj pre neho úplne zlé, mať sex s niekým, kto je prítomný na tomto akte len telom a z povinnosti.

oldman50plus
23. mar 2016

Presne, do prdele vy to chápete. Nič neničí osobnosť chlapa viac ako keď sa roky snaži a snaží a nie je schopný vymyslieť nič a žena mu alebo nevie, alebo nechce povedať čo by potrebovala. Tá hrôza že ja sa idem rozliať na kolomaž a nie som schopný s tým nič urobiť to skutočne láme osobnosť. Absolútna väčšina s úľavou okamžite prebehne ku prvej ktorá čo i len trochu zavzdychá ak ju opáči tam dole...

mandala77
23. mar 2016

@slovenka290519 čítala som len pár komentárov. V Čechách pôsobia Denisa Palečková a Richard Vojík - veľa rokov sa venujú partnerským vzťahom, hlavne z pohľadu sexuality. Sú na ich stránke videá zo Sama doma, z toho zistíš, či Ti sadnú alebo nie.
Myslím, že nejaký víkend s nimi, by vám mohol pomôcť a pochopiť - práve v oblasti intimity.

sorciera24
23. mar 2016

@slovenka290519 nikdy nie je neskoro....urcite by som skusila nejaku terapiu a kludne v tvojom priapde naozaj moze sit o blok, ale z davnej minulosti....na to su dobre rodinne konstelacie.....uz si nimi ludia vyriesili mnoho problemov...

charity
23. mar 2016

@slovenka290519 Drahá, pories najskor seba. Bude sa Ti to hodit ci uz pre toto manzelstvo alebo pre dalsi vztah v buducnosti. Takze smer sexuolog a hura objavovat v sukromi svoje telo, jeho citlivost, reakcie, az k orgazmu. Potom mozes ukazat svojmu partnerovi ake drazdenie potrebujes k orgazmu. To je jedna cesta.

Druha vec: nic si nerob z tych komentarov, ze nie si normalna, ked si nezazila orgazmus. Takych zien je vela, len nemaju odvahu to priznat. Proste nemas orgazmus. A co? Su aj taki ludia a to sa maju teraz vsetci tozvadzat? Nie. Aj oni maju pravo ba rodinny zivot, tak sa ho nevzdavaj.

Tvoj muz mal s Tebou pravidelny sex. Lubi Ta. Tuzi po Tebe. Ale nieco sa v nom zlomilo a nechce s Tebou intimnosti? To sme tu uz na MK mali. Vilalo sa to milenka. A moj osobny nazor je, ze je to voci Tebe nefer Ta ziadat o rozvod alebo o tolerovanie, ze sa bude milovat so zrnskou, ktora po nom ide... Nie si divna. To kazda zena bez orgazmu ma tolerovat kurvenie s inou??? /Poznamka pre citatelky./

Takze byt Tebou, netaham to k rozchodu ani ho neiniciujem ani nedam muzovi povolenie sexovat kde kade... Nie ste bordel. Ste manzelia v dobrom aj v zlom.

Smer sexuolog a budes mudrejsia co dalej.

maminuska
23. mar 2016

Prečítala som si to dvakrát , ale mne sa teda zdá, že zakladateľka urobila všetko čo bolo v jej silách a počas manželstva sexuálne vyhovela svojmu mužovi tak ako on chcel . Čo vlastne od nej manžel očakával ? Že sa bude zmietať v kŕčoch , s penou na ústach vykrikovať Môj ty bože ano , ano ..
Je veľa žien ktoré nezažili v živote orgazmu a nepchajú si prsty do svojho vnútra a nežmolia bradavky a pritom žijú v normálnych uspokojivých manželstvách.

@charity absolútne s tebou súhlasím ..... často sa z toho vykľuje milenka.
Ja na tvojom mieste by som sa upokojila , dôrazne manželovi povedala že si nepraješ aby sa schádzal s niekým iným , problémy sa majú riešiť tam kde vznikajú a nie tak že jeho to " zlomí " . A ak to bude riešiť po svojej línii, budeš aj ty.

vejula
23. mar 2016

@maminuska na jedne strane suhlasim, ale uprimne, ruku na srdce. Bavilo by ťa to s niekým, kto by sex s tebou len pretrpel? Uprimne ja by som bola radšej v dobrovolnom celibate ako "masturbovala" na mojom mužovi, 😅 lebo toto podla mna nieje nič iné.Toto treba riešiť, hladať príčinu problému.

maminuska
23. mar 2016

@vejula poviem ti pravdu že nie vždy ma baví sex s mojim mužom , niekedy je to také že nič moc, orgazmus nebýva vždy , niekedy to vzdáme uprostred a začneme sa smiať lebo sa nám nechce a to ani jednému ani druhému...

Ja neviem ale ak má byť toto dôvodom k tomu aby sa mi ten druhý sa akože " zlomil " , urobila čo sa dalo , poskytla svoje telo ..viac zo seba vydolovať nevie.
Ja by som brala to čo mi manželstvo ponúka ak je inak v poriadku . To skutočne sa tak jednoducho posuniete svojho manžela inej , lebo mu neviete vyhovieť nech si užije , keď sa zlomil .

slovenka290519
autor
23. mar 2016

Ja sa to snažím riešiť, tých čechov som objavila aj niečo podobné v košiciach, len tiež si to musím naplánovať, nedá sa zbaliť a odísť tam zo dňa na deň. Zas si to nepredstavujte ten sex, že tvárim sa otrávene a čakám kedy to skončí.
Milenka tu nie je, ale keby chcel, mal by ich na každý prst desať, lebo je to naozaj veľmi dobre vyzerajúci muž. A aj pre mňa fyzicky atraktívny, ale nie v takom zmysle, ako to je v tých filmoch pri striptíze 🙂
Ďakujem Vám za všetky príspevky, nemám problém ani s negatívnymi, v takýchto fórach je to normálne.

maminuska
23. mar 2016

@slovenka290519

Zas si to nepredstavujte ten sex, že tvárim sa otrávene a čakám kedy to skončí.

tak čo po tebe vlastne chce? Aby si vrieskala blahom alebo čo ?

natalym
23. mar 2016

@zexi Daj dokopy svojho muža s ňou a Ty s jej mužom. A vec vybavená. 😀 😀 😀

natalym
23. mar 2016

@maminuska Nuž asi mu to povedala a on si vôbec nemyslí, že je to jeho problém.

maminuska
23. mar 2016

@natalym počkaj čo mu povedala, teraz nejak nerozumiem .

natalym
23. mar 2016

@maminuska Však, že nemá orgazmus.

maminuska
23. mar 2016

Mňa len prekvapuje ako niektoré z vás tu reagujú , však chudák , necíti spontánnosť a vyštartovanie po ňom , tak má právo si aj sem tam odskočiť aby naplnil tú živočíšnosť.
A ak mám povedať úprimne ja som nikdy po svojom mužovi neštartovala, mňa si muž ak chce skutočne dobrý sex od rána pripravuje , slovom , pohladením , fľašu vína, beriem to že on je lovec, tak nech loví .
A máme úplne normálny sexuálny život, aj sa nám chce aj nechce, aj je sex dobrý aj menej dobrý ...normálny život.

maminuska
23. mar 2016

@natalym myslíš že by bolo lepšie milosrdné klamstvo a zmietať sa ako pri epileptickom kŕči ?

natalym
23. mar 2016

@maminuska No lenže on má zrejme iné predstavy. Vy ste sa s mužom našli oni asi nie. Len je to zvláštne to riešiť po takých rokoch, to akože doteraz robili čo?
Už mi to príde, že sa jej chce zbaviť tak hľadá dôvody.
Mne príde zvláštne, že aká si je istá, že ju miluje a pod. Ja som si nie istá teda, nevidím predsa mužovi do hlavy, áno môžem si to myslieť, ale istá?

natalym
23. mar 2016

@maminuska Tak to je pravda, ale povedzme si pravdu, ktorá z nás trošku niekedy nehrá??? 😉

maminuska
23. mar 2016

@natalym 😀 😀 😀 máš pravdu , ktorá z nás občas neurobí divadielko .

natalym
23. mar 2016

@maminuska Tak ja sa priznám, že dnes asi budem musieť, lebo ten môj nebol doma asi štyri dni a teraz ma naháňa ako kohút sliepku a už je nepríjemný, tak sa podddám, však nakoniec budem spoko. Len sa musím poddať a tiež mi to príde sprosté, také že musím. 🙂

lucka1987
23. mar 2016

@oldman50plus davas tak trefne komentare... niekedy si mylsim ze si moj muz 😀 teda rovnako sa vyjadrujete . palce hore 😉

zexi
23. mar 2016

To, že je veľa žien (naozaj veľa? existujú nejaké štatistiky?), ktoré nemajú orgazmus, príp. ho predstierajú, ešte neznamená, že je to normálne alebo správne.
Prirodzené a zdravé je orgazmus mať a sex si vychutnať. A mať sex preto, že to napĺňa oboch a nie preto, že sa snažím ulahodiť mužovi príp. zabrániť, aby si nenašiel za mňa náhradu.
Zakladateľka možno sex neodopierala, ale sex, z ktorého jeden nemá potešenie, je o ničom! Ten druhý to cíti, to sa nedá hrať, aspoň nie dlhodobo. Takže preto sa nečudujem jej mužovi, že ho to po čase prestalo baviť a prestal to od nej vyžadovať. Ono je to tak trochu násilie, keď niekto robí niečo proti svojej vôli, takže len jeho plus že nechce, aby sa ona takto preňho obetovala.

0silvia0
23. mar 2016

@maminuska naopak, ja som tu nenašla ani jeden komentár, kde niekto odporúča aby si pánko odskočil a naplnil svoju živočíšnosť... to tu nikto netvrdil, skôr ho tu väčšina chápala, že ho to s manželkou nebaví, nakoľko je podľa nej nevzrušiteľná. Tento chlap tu ani nezahýba, ani nemá milenku, takže všetko sa tu zatiaľ rieši v tejto téme v najväčšej počestnosti by som povedala...

maminuska
23. mar 2016

@zexi to čo píšeš je ideálny krásny svet, len koťuha on taký nie je priamočiari že všetci máme vzájomný hlboký sex a vychutnávame si z neho každú chvíľku .. ešte by som povedala tak prvé dva roky max.Mne keby muž po 15 rokoch a viacerých deťoch povedal že sa zlomil , ta ja ho asi dolomím .
A veľmi dobre kalkuluje ... doma má možno tých 80 % a on tu vzdychá že mu chýba tých 20 % , aj manželke raz môže dôjsť trpezlivosť a kopnúť ho nech si ide hľadať tých 20 %..každá minca má dve strany.

@natalym buď rada že ťa naháňa , loví 🙂 . Si predstav že by prišiel domov a nič, nebolo by ti to divné ?

maminuska
23. mar 2016

@0silvia0 no mne sa to teda nezdá ... kolegyňa kamoška, to je tak blízko od toho posledného kroku . A možno je to tým že ja som už po 40 tke a ja si vážim v tom partnerstve aj iné veci, vrátane seba.

zexi
23. mar 2016

@maminuska akých 80 a 20 percent?