Sporili sme dcérke na detskú izbu a on si kúpil BMW
Uz tyzden s muzom nerozpravam a asi aj zacnem balit kufre lebo toto je uz vrchol. 2 roky setrime na to ze dcerke urobime z podkrovia detsku izbu lebo teraz spi s nami v spalni a ma 4 roky. Mali sme odlozenych 6000 eur. Vcera mi slavnostne oznamil ze kupil od kamosa bavoraka lebo to bola 'ponuka co sa neodmieta' a ze sak izba pocka ved mala je este mala. Ja som skoro odpadla. On si kupil hracku pre seba a peniaze na izbu su fuc. Auto sice funguje ale ma nabehanych 300 tisic km takze do toho budeme len sypat prachy. Ked som mu povedala ze je nezodpovedny tak mi vynadal ze on taha peniaze do domu (zaraba viac ako ja o 400 eur) a ze ma pravo si spravit radost. Citim sa ako handra, na nicom co povie sa neda stavat a vsetko co sme si dohodli proste zrusil kvoli jednej starej plechovici. Stalo sa vam niekomu nieco podobne? Co by ste robili na mojom mieste? Ma vobec zmysel ostavat s clovekom co ma taketo priority?
Vies co? Povedz mu, ze majitel nevie uverit tomu stastiu, ze sa nasiel blazon, co kupil za 6000 eur (!) stare auto s najazdenymi 300 000 km (!).
A teraz poistka (na tomto by som mala obe, nielen pzp), servis, nahradne diely, na tom aute uz coskoro pojde vsetko na vymenu.
Na 100% je teraz k predaju poplatane tak, aby 2-3 mesiace este vydrzalo ist. A zacne to.
Keby som uz musela kupit auto s 300 000 km, tak mozno Roomster za 2000-3000 eur. Lebo tie vedeli vydrzat vela. (jedno mame od 2010 a teda drzi dobre, hoci ho nikto nesetri)
A to nehovorim, ze najvacsi problem je, ze nemate na rozhadzovanie a on bez slova vyplesti vsetky uspory von oknom na hracku pre seba.
Este sa obhajuje, ze si to zasluzi.
Vyzera, ze ho ktosi nahupal, ze spravny chlap, "ktory sa vyzna" vie ocenit "uzasnu" ponuku a nezavaha. A on strasne chce byt za toho, co sa vyzna. Taky ten waw chlapik. Spolocensky status samca.
Za chrbtom sa na nom bavia, ako sa dal nahupat.
Rozhodne to nie je jeho kamos, ale hlavne kamos predajcu, kto mu toto dohodil.
Tak vieš že máš doma človeka ktorý vníma svet štýlom ja ja ja ja zase ja ešte na dlho dlho nikto potom ešte dva krát ja a potom zbytok sveta. Minút peniaze určené dieťaťu ktoré v 4 r nemá ani svoju izbičku na svoje potreby a úplnú hovadinu je totálne chrapunstvo. Určite tým len vykvasilo všetko čo si s ním zažila doteraz neverím že bol normálny predtým. Takýto chlap si zaslúži jedine celý život ostať sám. Už si dúfam konečne pochopila že si osamelá matka vždy si bola a s ním aj budeš lebo na tohto človeka sa spoľahnúť nedá a nikdy pre teba nič neurobí. Jeho jediná životná láska a priorita je pre neho on sám
@anonym_autor Viem, že sa budem pýtať zbytočne, ale kde vy na tých chlapov chodíte?Respektíve, čo vás tak na nich priťahuje? Ne hce sa mi veriť, že bol normálny pred tým, než ste sa zobrali.
@anonym_autor Viem, že sa budem pýtať zbytočne, ale kde vy na tých chlapov chodíte?Respektíve, čo vás tak na nich priťahuje? Ne hce sa mi veriť, že bol normálny pred tým, než ste sa zobrali.
@grimnir no ved co keď sa po svadbe zmenia.? ... 🙈
@anonym_autor bohužiaľ tvoj muž je nielen egoista, ale aj hlupák. Kúpiť auto s 300tis km je absolutna blbosť. Navyše trapošiť na starom bmw ro mohol kúpiť tadšej normálnu oktáviu.
@grimnir no ved co keď sa po svadbe zmenia.? ... 🙈
@bielasovicka veď to. A keď nie tak skúsim dieťa. Keď nepomôže jedno dávaj druhé. Logika hupacieho koníka
@bielasovicka veď to. A keď nie tak skúsim dieťa. Keď nepomôže jedno dávaj druhé. Logika hupacieho koníka
@sova7 no presne. Rozum nikde.
@anonym_autor ako máte rozdelené financie? Tak, ak by to môj urobil a prežil, v prvom rade by spával v obývačke na gauči, v spálni je dieťa, ďalší sa nezmestí. Potom by nemal prístup k spoločným peniazom, na domácnosť by prispieval väčšou časťou. A tie peniaze by som šetrila na ňom, nie na sebe a dieťati..
@anonym_autor Pre mňa by to však bolo veľmi vážne varovanie.
Dala by som mu možnosť situáciu napraviť – vrátiť auto a získať peniaze späť, hoci si nie som istá, či je to reálne. Ak by to nešlo, alebo by to nebol ochotný riešiť, videla by som už len dve možnosti: buď odíde on, alebo by som odišla ja s dcérkou.
To akože fakt jej všetky radide rozvod a odísť s dieťaťom len tak lebo to také jednoduché zobrať sa v dnešnej dobe keď cena nájmov je cez čiaru a odísť kvôli kúpe auta?veď ju nezbil,neodviedol,len kúpil poza jej chrbát auto no bože stalo sa veď je chlap a ani jedna neviete v akom stave je to auto a píšete šunka stará atď....neviete ročník stav 🙈autorka povedz slušne mužovi že nech ho predá keď máte ine auto že vám treba peniaze do detskej izby už vidím všetky jak odchádzate z domu🙈
To akože fakt jej všetky radide rozvod a odísť s dieťaťom len tak lebo to také jednoduché zobrať sa v dnešnej dobe keď cena nájmov je cez čiaru a odísť kvôli kúpe auta?veď ju nezbil,neodviedol,len kúpil poza jej chrbát auto no bože stalo sa veď je chlap a ani jedna neviete v akom stave je to auto a píšete šunka stará atď....neviete ročník stav 🙈autorka povedz slušne mužovi že nech ho predá keď máte ine auto že vám treba peniaze do detskej izby už vidím všetky jak odchádzate z domu🙈
@anonym_7ae55b v prvom rade, BMW za 6000 EUR nemoze byt nove ani mierne ojazdene, lebo tie auta sa predavaju za podstatne vyssie ceny. Takze sa tu nebavime o 2-3 rocnom aute, ale o starej haraburde, ale je to BMW, to je honor pre niektorych. Dalsia vec je, ze by autorka mala popremyslat o dalsom smerovani vztahu s muzom, ktory sa chova ako pubertalne decko a bez vedomia svojej zeny si kupi auto z penazi urcenych na detsku izbu. Takto sa chova seriozny partner? Podla mna nie.
@anonym_autor Pekne ta prosim - daj nam tu presny typ BMW co si kupil. Nech sa pozrieme ako toho hnupa (prepac, ze tak o nom hovorim) nabulikali na ponuku co sa neodmieta. Do buducnosti to s nim radsej spravit tak, ze nebude mat pristup k financiam ako to byvalo za starych cias - ked teketo individua odovzdavali vyplatu zenam hned pri dverach 🙂
@anonym_7ae55b vzdy ma pobaví to kritérium "dobrého" partnera - nebije, nepodvádza, nepije, tak je všetko ideál.
Poniektoré máte riadne nízke nároky.
Čo ti však ušlo je, že tu ide o zradenie dôvery. Sebectvo. Nezrelost. Vyvysovanie sa nad partnerku (vraj on ťahá peniaze do domu).
Čiže toto je dosť silnom rozkole s predstavou dobrého partnera.
Ja rozchod neradím, aspoň nie okamzite.
Skôr rozhovor a vyhodnotenie situácie. Nastavenie priorít.
Lenže niečo mi hovorí, že s týmto chlapom to nepôjde...
Mne by sa partner, ktorý má taký prístup, časom úplne zhnusil..
@anonym_autor keď má auto nabehaných 300 tisíc km a o to viac keď je to BMW za chvíľu na ňom odíde všetko.... A zaplatí tvoj dráhy ešte raz takú sumu za opravu.... Lebo Diely na BMW sú extrémne drahé.... Čiže jeho kamarát vedel prečo mu dáva ponuku čo sa neodmieta .... Lebo ma skryté vady.... Za chvíľu sa to prejaví..... A to že na to auto zobral z peňazí ktoré ste mali odložené na izbu to už ani nekomentujem
@anonym_autor Človeka toto konanie nahnevá, keďže na izbičku si dieťa ešte počká.Ovela viac by ma však hnevalo, že manžel sebecky rozhodol sám v záležitosti, ktorá sa týka našej dcéry a mňa.
Kamarát celý rád, že našiel debila čo si kúpil starý vrak s mega kilometrami, čo by ináč ani nepredal, veľa šťastia do pol roka nasype do neho raz toľko peňazí, taký muž ti je načo? Snáď vieš čo máš robiť pre svoje aj dcerkyno dobro, totálny nezáujem o Vás len toľko už by som balila
@anonym_autor a presne pre takéto veci je dobre mať rozdelené financie… je mi ta fakt ľúto, mne hneď stúpil tlak, ešte som si to len prečítala… neviem si predstaviť, aká vytočená a sklamaná musíš byt 🙁
Vies co? Povedz mu, ze majitel nevie uverit tomu stastiu, ze sa nasiel blazon, co kupil za 6000 eur (!) stare auto s najazdenymi 300 000 km (!).
A teraz poistka (na tomto by som mala obe, nielen pzp), servis, nahradne diely, na tom aute uz coskoro pojde vsetko na vymenu.
Na 100% je teraz k predaju poplatane tak, aby 2-3 mesiace este vydrzalo ist. A zacne to.
Keby som uz musela kupit auto s 300 000 km, tak mozno Roomster za 2000-3000 eur. Lebo tie vedeli vydrzat vela. (jedno mame od 2010 a teda drzi dobre, hoci ho nikto nesetri)
A to nehovorim, ze najvacsi problem je, ze nemate na rozhadzovanie a on bez slova vyplesti vsetky uspory von oknom na hracku pre seba.
Este sa obhajuje, ze si to zasluzi.
Vyzera, ze ho ktosi nahupal, ze spravny chlap, "ktory sa vyzna" vie ocenit "uzasnu" ponuku a nezavaha. A on strasne chce byt za toho, co sa vyzna. Taky ten waw chlapik. Spolocensky status samca.
Za chrbtom sa na nom bavia, ako sa dal nahupat.
Rozhodne to nie je jeho kamos, ale hlavne kamos predajcu, kto mu toto dohodil.
@moonlight1210 presne to som chcela napisat, že kamoš urobil obchod roka. Zbaviť sa ojazdenej šunky.
Fuuha tak to je riadne dilino. My sme s partnerom "autičkári", máme aj veterány, aj sme peňazí do áut natlačili ale toto by mi chlap nikdy nespravil. Všetky výdavky diskutujeme a peniaze ktoré sú na niečo určené sa nemíňajú poza chrbát partnera.
@anonym_7ae55b vzdy ma pobaví to kritérium "dobrého" partnera - nebije, nepodvádza, nepije, tak je všetko ideál.
Poniektoré máte riadne nízke nároky.
Čo ti však ušlo je, že tu ide o zradenie dôvery. Sebectvo. Nezrelost. Vyvysovanie sa nad partnerku (vraj on ťahá peniaze do domu).
Čiže toto je dosť silnom rozkole s predstavou dobrého partnera.
Ja rozchod neradím, aspoň nie okamzite.
Skôr rozhovor a vyhodnotenie situácie. Nastavenie priorít.
Lenže niečo mi hovorí, že s týmto chlapom to nepôjde...
Mne by sa partner, ktorý má taký prístup, časom úplne zhnusil..
@beronsche Áno rozhovor a nastavenie priorít a nie hneď zbaliť a odísť stávajú sa aj horšie veci v manželstve keď nejde o život nejde o nič
Tiež mám staré bmw ktoré ma nabehané 900 tisíc km a stále je spoľahlivejšie a lepšie ako tie nové 3 valce s 0.9 alebo 1.2 motormi s turbami a výkonom ako el. kolobežka.
@anonym_autor Zrejme spolu nekomunikujete a ani si neveríte. Načo s ním vôbec byť. Je to sebec a ignorant.
Neviem aspoň mi s mužom máme to tak že sa bavíme pomaly o každom jednom eure ak chceme niečo väčšie kúpiť.
@beronsche Áno rozhovor a nastavenie priorít a nie hneď zbaliť a odísť stávajú sa aj horšie veci v manželstve keď nejde o život nejde o nič
@anonym_7ae55b tu neplati, že nejde o nič. Tu ide o dôveru partnerov, o ich rovnocennost vo vzťahu.
Zrejme sú ženy, ktoré môžu byť vo vzťahu menejcenné a stále šťastné, mne by to vadilo.
Lenze na druhej strane, je tam dieťa. Plus nie je ľahké začať odznova, problémom často bývajú financie.
Toto je dôvod, prečo by som radila to urovnať.
Rozhodne nie je dôvodom na urovnanie zanedbateľnost jeho počinu, pretože z môjho pohľadu jeho nastavenie je prúser ako hrom..
Presne z ludi ako je muz autorky zije BMW, ale ze presne. Kupia si stare ojazdene auto, lebo je to BMW a neuvazuju nad tym, ze kolko tam stoja opravy a nahradne diely.A ti chlapi toto nevidia, lebo oni vidia, ze aha, potrebujem BMW, tak si ho kupim, aby vsetci videli. A potom doma placu do vankusa, ze opravy su drahe, diely su drahe, co budu robit.
Keby toto spravil môj manžel, tak také peklo, aké by mal doma, ešte nezažil. Dala by som mu ultimátum. Buď sa postará o to, aby do mesiaca tých 6000 eur bolo späť na účte, aj keby mal to auto predať, alebo sa s ním rozvediem. Ak to necháš tak, urobí to znova.
No musí byť v hroznom stave keď za 6000€..
Max. za 6 dám aj ja našu 2oktavku s ledva 200 000km.. asi by som ho zbalila a čau.. toto sa nerobí. Nie pre to, že ste mohli mať izbu ale prečo to s tebou vopred neprebral ?
@anonym_autor no takto, bud by ho ale bleskovo vratil a akoze sa nic nestalo alebo rozchod. Resp.minimalne striktne oddelene financie. Ak je manzel tak rozvod aby spolocne peniaze neminal na svoje hracky.
Aj za 1/3 ceny veľa ☹

@anonym_autor Toto je typický chlap. Môj brat, aj ocino by spravili to isté. 🤦
@anonym_e80ff6 ... No môj muž by bavorák nebral ani zadarmo. Nie každý chlap je posadnutý egom a BMW