Správanie priateľa
Ahojte chcela by som počuť vaše názory,žijem s priateľom ešte niesme zobratý a máme bábätko priateľ je v pohode,milý zlatý aj pomôže len pri hádke a to ke mu poviem pravdu sa strašne naštve a moc po mne kričí a tresne vecami čo ma najbližšie stalo sa to iba dva krát ale to má malá len 7 mesiacov,čo bude dalej? napr. prvý krát kričal pred malou a hodil mi o stôl jej cumlík skoro odletel do nej......druhý krát mi hodil do steny retiazku(svoju) po ktorej ostala dierA a nakričal na mna a asi už tretí krát sa vyhrážal že od nás odíde..nepovedala som mu na to ni(na to že chce isť preč),nech robí ako vie a nakoniec sa začal ospravedlnovať asi po takych 3 hodinách.Dajte svoje názory nechcem aby mala malá takýto vzor.....dala som mu poslednú šancu....
@dagmar15 jasne, nebude to lahke, ste prilis mladi a on je este nezrely :( chce mladost, zabavu, ziadne starosti.... tubje tazke nieco napisat :( sestra mala syna v 17 a viem,ako to obaja prezivali. Nezvladlinto obaja :( na rozdiel od mojej sestry sa ty spravas zodpovedne a chces to riesit. Lenze pokial on nebude chciet,sama to neurovnas :( musite sa v klude porozpravat,najlepsie sami,bez babatka,rodicov,znamych... v klude. Kazdabvycitka skonci hadkou... je to tazke,ale potrebujete si povedat,co a ako dalej... co cakate od seba, zivota. Vserko,do coho ho budes tlacit,skonci zle :( musi to chciet on a aby chcel,potrebuje vhodne motivovat. A to je najtazsie :( davat mu babatko nie sposobom - tu mas, staraj sa,ale napr. Pozri,tatko, pozrieme co robi? Alebo ho popros, prosim ta, mozes ho na chvilku podrzat kym nieco uvarim alebo co potrebujes. Nenasilne, postupne.. postupne ho vtiahnut do starostlivosti. Nebude to hned,ale postupne. A moze to trvat aj rok, nevzdavaj to! Co sa tyka sexu,ak je taky vazny problem,daj si predpisat masticku aj pre neho a pobedz,ze napr. Tyzden-dva musite byt bez sexu a on sa musi preliecit tiez, inak budete musiet obaja na gyndu.. a to mi ver,chlapa dostat na gyndu alebo urologiu je umenie :D a ak bude kricat,hadzat vecami, skus opacny ucinok - chod, objim ho, daj pusu. Bude to pre neho sok,a vtedy mu pobedz, ze chapes,ze je to pre neho tazke,ale ze dvaja to zvladnete... tym,ze chlap nie je doma s dietatom,nevidi to vsetko okolo. Pride a chce klud, pohodicku,aku mal predtym... co uz s dietatkom nebude...drzim vam palce. A mohla by vam pomoct aj manzelska poradna - psycholog vas usmerni,ujasnite si nej.veci,poradi vam ako to zvladat. Maju s tym skusenosti a najdu to,co je najvacsi problem. Ked sa ten vyriesi,vserko ostatne uz pojde lahsie...
@ariadna22 To som nepovedala,to čo ribí mi vadí a ked je taký doslova to neznášam, on dokáže byť normálny milý proste ale niekedy ako keby mal niečo užite alebo ja neviem,povie mi takú blbosť,také klamstvo že to nieje normálne ľúbim ho ale týmto sa mi pomaly vzdaluje ...teda,dosť rýchlo :(
@ariadna22 už neviem čo mam robiť :( ked mu chcem dokázať že klame,vždy mi povie že on nikdy nič také nepovedal že si prifarbujem vymýšlam atd.,prípadne ked už sa nemôže z toho vyzuť tym že mi to nepovedal má tak dokonale pripravenú výhovorku že naozaj neviem i je to lož alebo pravda :(
necitala som vsetky prispevky , ale aka pravda ho tak nastver resp. o com ti evase hadky su? tazko je povedat nazor ked clovek pocuje len jednu verziu....
@ariadna22 možem ho napisať aj sem...napr. kojila som malú a on išiel na wc,bolo mi divne že si berie mobil tak som šla spočuvnuť za dvare a samozrejme telefonat...počula som takmer všetko a nevizeralo to ako nevinny rozhovor,hned ako vyšiel opytala som sa ho s kym volal povedal že so sesternicou že sa pytala kedy prideme,samozrejme so sesternicou sa poznam hned som jej pisala že momentalne mam toho vela a že mohla zavolať mne a ona na to že nie nie ja som mu nevolala ja mam to ho tiež vela prerábame...a tak telefonat do prace nech si rozmysli čo mi povie...vieš čo on na to...kamaratka chcela ist na kavu nechcel som ti to povedat aby si nebola nahnevana...alebo už asi rok si robi vodičák stále ho nemá,pytala som sa ho či má s tym problem povedal že nie že ho chce povedal že mal mať skušky ked som šla rodiť tak nešiel,lenže ja som rodila cisrskym o 11 a on do nemocnice neprišiel bol v robote-keby sa o mna tak bál tak pride zamou a to volno by mu dali,povedal že vodičák može zaplatit až ked mu ho budu davať-čo je nerealne!to si fakt asi o mne mysli že som taka hus a hoci im ma oklame je toho ešte milion...su to maličkosti ale už to nemožem zniesť.....alebo robi male čaj neda jej detsky ale iny pretože su vedla seba-ochutnam a vravim toto si jej nedal detsky že a on ma bude presviedčáááť že ano
adriana22
nie pretože chodím do školy,ešte ma rok aj pol pred sebou-dokončiť tretiak a celý štvrták ešte si aj privyrábať to by som už nezvládla...ale do prčic on sa nemôže správať ako dieťa ved nielen ja môžem za to že ho máme... ked sa bude dalej takto správať ja to nezvládnem a keby som nemala rodiičou už teraz som ktovie kde...apslutne je nezodpovedný :( som šťastná že mám malú milujem ju a jemu som povedala ked som ostala tehotna že ak to nezvládne nechce nemusi somnou ostavať...tak prečo teraz nedodrží to čo povedal.....:(
@ariadna22 tak kedy dospeje? ked sa ja vytrápim s malou spolu s mojimi rodičmi a ked bude väčšia on sa bude správať ako vzorny ocko :( ja som v živote nebola na diskoteke,nemam vela kamaratiek s ktorymi by som sa mala porozpravať-žiadne :( zmierila som sa stym tak prečo to nedokaže aj on,njračej by vysedaval s kaaratkaMI na kavičke.....
vaši ti pomôžu aj s peniazmi, tak sa ho zbav
@dagmar15 je úžasne, že si uvedomujem, čo sa medzi vami deje a že to neni v poriadku !!! To je prvý krok k tomu, aby si si udržala aký taký odstup a RIEŠILA problémy ( ja som si to neuvedomovala a to, čo mi on vyčítal som brala vážne a snažila sa podľa toho aj konať a uverila som všetkému, čo mi narozprával a zvýšený hlas a určitý stupeň manipulácie a násilnosti a presviedčania a výčitiek a dusovania sa z exmanželovej strany som brala vážne a ako dôvod, že JA sa musím zmeniť a že JA som tá zlá !!!
Veru, neni a NEBUDE to jednoduché s takým mužom !!! Ty si uvedom a jasne vyložiť na stôl, TVOJE HRANICE !!! Máte dieťa, to vás spája, ale v žiadnom prípade by som si ho nebrala za muža, bo vtedy mu jeho ego ešte viac stupne a bude sa k tebe správať ako JEHO OTEC K MATKE !!! Je zvyknutý, že jeho otec nahucal a mama sklopila uši, ale ak tak nechceš žiť a nedávať takýto príklad dieťaťu, NEPOKRAČOVAŤ V RODINNEJ TRADICII MILEHO SPRÁVANIA MUŽA K ŽENE, tak to stopni a nastol svoje pravidla v mene ochrany dcéry !!! Načo je dcére taký otec a tebe taký chlap, čo ked neuspokojis jeho potrebu ( sex ), tak on bude nervavy a bude sa jej v budúcnosti dožadovať násilne, alebo pôjde inde ?!?!?!?!?!?!? Ty máš robiť aj za svoje hranice a pripustat ho a vyspať sa s ním, len aby sa on upokojil a ty máš pritom problémy ?!? NIE NIE NIE . A zato správanie a jeho prístup k dcére a tebe si ani nezaslúži ! On si mysli, že je chlap, pán tvorstva, splodil dieťa a nosí domov peniaze a tým jeho povinnosti končia ? TO NENI LÁSKA z jeho strany, ale len naplnenie role muža, ktorú videl u otca a tým, že ty nesklopis uši, ale reaguješ, to on nepozná od mamy, tak zrazu nevie, čo robiť, boji sa možno, že svoje pohodlie stratí, že nebude vedieť čo ďalej, že zostane sám, že bude zasa musieť hľadať vzťah, ak nebude chcieť byt sám... Takze na jeho navonok silne ego zabudni, to sú len silne reči. A tým, že ti povie, že odíde, tak si skôr myslím, že chce vyvolať v tebe žiarlivosť, alebo že sa s ním nemáš hádať, že nemáš protirečiť, či všetko ostatne, čo podľa neho robíš zle, proste nemáš robiť a máš tiež sklopiť uši a uvedomiť si, že sa v živote BEZ NEHO stratis !!! Ale to on je ten, čo by sa bez teba stratil, to mi ver !!! Môj expert robil to iste, ale bolo to v zmysle, že nikto ma nebude milovať ako on a že ešte raz spoznáme, čo je krutý život, v klamstve a podvádzani , v nasilnostiach a psych. týraní...ked odídem od neho. Naštastie sme bez deti.
Takze, ak mu chceš dát šancu, rozprávaj sa snim o tvojich pocitoch a snaž sa prísť nato, prečo je taký výbušny čo spôsobuje jeho nepokoj. Možno si to ani neuvedomuje, len mu to je prirodzene, že tak by mal reagovať, lebo to videl u otca a fungovalo to. ALE U TEBA TO NEFUNGUJE a chceš rovnocenný vzťah bez toho, aby sa jeden pred druhým vyvysoval alebo sa domáhal svojho násilným správaním - psychickým či fyzickým ! prečítaj si tiež stránku www.zenavtiesni.sk, možno ti niečo dá, sú tam aj kontakty

@matozazzo ja nehovorim že mu nežnostI a sex odopieram ja to potrebujem tiež ale ako som už pisala mam trochu zdravotne problemy a on ich nerešpektuje napr.davam si tabletky na infekciu a on po mne žiada sex,najbližžšie po ňom krvácam a strašne ma to bolí nerešpektuje to hovori mi že som fajnova.....ale od nervov a trieskanim vecami sme zašli uplne z cesty......myslim že to nieje o tom ako teraz ked ja nebudem robiť to čo on chce bude namna kričať a rozhadzovať mi vecami pred dieťatom?Ja taka možem byť tiež a to mam toho viac ako on cely den doma s dietatom rok aj pol školy pred sebou,ked niesom s malou tak sa učim ked potrebujem ist do školy nema mi kto pri nej ostat mam toho vela a nespravam sa tak,tak jeto asi v nom aby prestal s tym krikom arozhadzovanim vecami-ničenim.Večer sme mali romantiku nežnosti a rano na mna nakriči a otrepe mi o stenu retiazku + sa mi vyhraža že odide....tak o tomto to neni aby som ja robila kompromisy čim viac ich robim tym viac robi on toto....preto už neviem čo dalej a napisala som tu to čo som tu napisala.....a to mam 17-nechcela som to tu pisať.....pretože su ldia ktorý neberu nazory 17stiek vážne....