Priateľovi nestačí ospravedlnenie

4. feb 2023

Ahojte,
veľmi mi berie energiu, že je priateľ taký. Pri každej menšej roztržke, čo sa ani nedá nazvať hádkou sa do krvi urazí a hrozne si to berie k srdcu. Sú to veci, ktoré sa vyskytnú v každom vzťahu. Napr. pri varení a tak. Nežijeme, ale spolu. Ak je niečo čo mu poviem, bez kriku, on sa urazí, prestane komunikovať. Ja sa mu ospravedlním, napíšem mu prepáč, mrzí ma to úprimne. On ma ale ignoruje. Ja ho potom už kontaktovať nechcem, ani sa viac ospravedlňovať. Po pár dňoch napíše, ako by to nič a buď je uštipačný, alebo začne písať o sexe. Keď sa ho opýtam prečo ma ignoruje, tak ževraj preto, aby som vedela, aké to je, keď sa niekoho dotknem.
Inak je všetko v pohode, je milý pozorný. Dá sa ako sa vraví na vhlieb natrieť. Ale keď sa urazí, ani ospravedlnenie nechce prijať. Urazený do krvi.
A toto mi berie energiu. Život ke krátky na to, aby sme sa kvôli hlúpostiam urážali donekonečna.
Aký je váš názor na vec 🙂.

pribinak
4. feb 2023

Toto je čistá manipulácia, taka ticha agresia.

Hľadaj si iného chlapa

kacena4
4. feb 2023

evidentne este nedoztel do vztahu... takto sa sprava aj voci svojej rodine? vies si predstaviť takto fungovat vo vasej rodine a pri detoch??

viestta
4. feb 2023

Ze treba tento vadny model prenechat inej

0silvia0
4. feb 2023

Natierat na chlieb ho netreba, staci ofucanca kopnut do riti. Nech to skusa niekde inde.

zmrzlinka2021
4. feb 2023

Rochod...

Predstav si s nim manzelstvo, rodinu - to by bolo peklo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
crazy_cat_lady
4. feb 2023

Ako pisu dievcata vyssie... Mne to pride dost manipulativne, aby ta dostatocne vytrestal a bud je to jeho povahou, alebo este nedozrel do vztahu (pripadne kombinacia). Vies si s takym clovekom predstavit buducnost/rodinu? Pises, ze nebyvate spolu. Ak by ste zili v jednej domacnosti, vies si predstavit takto fungovat? Ze ta bude ignorovat a chodit okolo teba bez povsimnutia, lebo sa citi ublizeny? Snad sa rozhodnes spravne 🙂

autor
4. feb 2023

@crazy_cat_lady Nie, toto čo píšeš si neviem predstaviť. Ja som vyčerpaná už z tohoto, čo sa deje teraz....a úprimne, normálne som rada, že teraz nepíše. Aspoň nebudem čítať sprostosti.

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@autorka
Co ti brani sa s nim rozist?
Nie ste manzelia, nemate deti, si z neho pravidelne vycerpana, manipuluje s tebou... co ti brani odist z takeho toxickeho vztahu?

autor
4. feb 2023

@zmrzlinka2021 Veru mi nebráni nič. Aj keď napíše, už nebudem reagovať. To je strata času.

anjelok
4. feb 2023

Vidis, si rada, ze ti nepise. Tak mu nepis ani ty..najlepsie nikdy. Nech vie, ake to je...asi bude troska prekvapkany 🙊

sasa1310
4. feb 2023

mne je ťažko už to čítať a nie ešte prežívať na začiatkoch vzťahu, ktorý má byť totálne úžasný

crazy_cat_lady
4. feb 2023

Tak si si asi sama odpovedala 🙂 viem, ze taketo rozbodnutia nie su lahke, ale robis to pre seba. Drzim palce! ♥️

ttonicum
4. feb 2023

Ako dlho sa da vydrzat s niekym, kto sa chova jak decko?
Preco sa nechas trapit a ponizovat takym blbcom? Mily a pozorny urcite neni. Zivot je kratky na to, aby si ho premrhala s takym "chlapom"..

viestta
4. feb 2023

Tak, uz je to nastartovane. Je urazeny, nepise, necakaj kym sa ozve, oznam mu, ze prave prekrocil hranice a uz pre teba nic naznamena, nech sa uz ani neozyva. Uvidis ako rychlo zacne spat vypisovat, ale uz ho ignoruj. Pre zvysok zivota uz ostane len neprijemnou skusenostou, z ktorej sa (dufam) poucis.

anjelok
4. feb 2023

Autorka 👏👏👏

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@autorka
Nemaj strach ho opustit. Ver tomu, ze v manzelstve, pri detoch to bude 100krat horsie

autor
4. feb 2023

@viestta Áno, máš pravdu. Rozumné a inteligentné riešenie. Rozumný rozchod....lenže ja som už z tejto situácie taká unavená, že nemám chuť mu písať už vôbec nič. A keď sa ozve ignorovať ho.

autor
4. feb 2023

@viestta A aj keby som mu to teraz napísala, viem, že by pokračoval v svojej ignorácii. Takže zbytočné gesto.

ttonicum
4. feb 2023

Z vlastnej skusenosti, odid od neho, co najskor. On potrebuje, aby sa vsetko tocilo okolo neho, tebe bude vsetko vytykat uz vzdy, ignoravat ta bude vzdy, aby ty si za nim chodila a ospravedlnovala sa mu (nikdy to nebude naopak). Ja som si tymto presla a nakoniec som este dozvedela, ze dotycny ma vazne psychicke problemy, ma uzivat lieky a chodit pravidelne na stretnutia k psychiatrovi, psychologovi. A ako bonus z neho vypadlo, ze sa snazil o samovrazdu. Fakt to nikomu neprajem zazit, preto hovorim UTEKAJ ESTE DNES!

dianka555
4. feb 2023

Ja mam presne takeho kamarata zo strednej, dufam ze to nieje Martin/Majo/ z Liptovskeho Mikulasa?

autor
4. feb 2023

@dianka555 Majo z Liptovského Mikuláša to nie je...ale vidím, že takýchto "osobností" ako je on behá teda po Slovensku viac.

lenuska9999
4. feb 2023

Je to manipulátor. Tresta ta týmto spôsobom za veci, ktoré nie sú po jeho alebo sa mu nepáčia. Takýmto spôsobom začneš robiť a hovoriť veci len podľa jeho gusta, lebo vieš, že sa úrazi. Ešte mu na to aj pokazde skočiš a utekas sa ospravedlniť. Prosím ťa máj sa trocha rada a vycuvaj z tohto "vztahu" kým sa dá

katkine_terapie
4. feb 2023

Autorka: Ak sa chces rozist (rozumne riesenie pri tomto type), tak, ak sa neozyva, nereaguj na neho. Ak sa ozve, staci napisat "Ze dakujes za zaujem, ale rozhodla si sa vo vasom vztahu dalej nepokracovat." Nic menej nic viac, iba slusne uzavries nefungujuci vztah. Pozor! nevysvetlujes, nenechas sa za zatiahnut do debaty, nereagujes.

siska53
4. feb 2023

Ze s takym je lepsie sa rozist cim skor.

ropucha6
4. feb 2023

Taky sebestrednejsi kus, nezrely na funkcny vztah. Posun inej 🙂

kikus7
4. feb 2023

Autorka, je tu dnes podobná téma Ofučaný manžel, len autorka tej témy je s manželom už niekoľko rokov. Neviem, čo sa to s tými chlapmi deje..

autor
4. feb 2023

@kikus7 Ďakujem, idem si tú temu pozrieť 🙂

kitycat
4. feb 2023

Mala by si na dne igelitky najst uctu a hrdost k sebe samej a osrat tskeho priatela, co ta ma ocividne IBA na sex

autor
4. feb 2023

@kitycat To máš pravdu