icon

Správne načasovanie odsťahovania

21. máj 2023

Dobrý deň prajem, potrebovala by som poradiť - asi najlepšie na základe vašich vlastných skúseností - ze kedy by bolo najideálnejšie nacasovat odstahovanie (muža od nás)/rozchod, vzhľadom na deti. Deti majú 6 r. a 1,5 r. (som na RD). Ide o to, že staršie dieťa nastupuje v sept. do 1.roc. ZŠ. Pôvodne som myslela, že počkáme zo 2-3-4 mesiace, kym sa adaptuje (a my s nim) na nový (školský) režim a povinnosti a potom by sa muž odsťahoval a začali by sme riešit rozvod aj papierovo, ALEBO druhá možnosť - že by sa muž odsťahoval teraz v lete (koncom jula/zač. aug.), dieťa by malo čas cca 1 mes. zvyknúť si na novú situáciu a potom by nastupilo do školy v sept., a rozvod by sme papierovo asi riešili následne alebo až budúci rok, neviem ešte kedy presne. Kazdopadne, rozvod určite bude, návrat naspäť k sebe je nemožný. Co myslite, z tých 2 možnosti, ktoré som popísala, ktora by bolo jednoduchšia, lepšia pre dieťa? Aj teda vzhľadom k tomu, že nastupuje do školy. Ďakujem pekne.

Strana
z2
luccija
21. máj 2023

V lete...

autor
21. máj 2023

@luccija 🙂 Lebo?

marca12
21. máj 2023

Podla mna v lete.

zuza265
21. máj 2023

Ja osobne by som cim skor. To bude mat este 3 mesiace na zvyknutie si na situaciu. Najma v klude… ked bude v skole vsetko bude nove rozne este dlhsiu dobu… cez leto budete moct lepsie riesit ak sa vyskytnu nejake problemy a situacie. Pocas skoly by som ocakavala este vacsi naval aj inych problemov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
januska12323
21. máj 2023

Čím skôr, načo chcete čakať?

taminka1986
21. máj 2023

Teraz,co najskor

zitaje
21. máj 2023

Za mňa hneď, načo čakať? Čím skôr tým lepšie, ak ste si naozaj istí, že to spolu nedáte nijako.

mandzula
21. máj 2023

My sme sa rozisli v juni, v septembri dcera nastupila do prvej triedy. Proste to tak vyslo, riesila som to tak, ako to prislo a vypalilo to fajn. Mozno aj preto, ze sa dcera aspon trosku spamatala, kym zacala novu etapu zivota, akou skola bezpochyby je.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
21. máj 2023

Baby, teraz hneď (maj-jún) sa nedá.. Byt, kam by sa muž presťahoval, bude voľný až v lete.

autor
21. máj 2023

Ale teda, vidim, ze zatiaľ ste mi všetky napísali, že radšej možnosť B než možnosť A (z tych dvoch variant, co som popísala v príspevku). Ja som totiž doteraz (posledné mesiace) myslela, že by sme to spravili ako v A, no uplynulé dni mi napadla iná varianta - t.j. B, a vidím, že vy ste skor za tú. 🙂

januska12323
21. máj 2023

No tak v lete. Proste nepreťahovať to zbytočne.

ada12345
21. máj 2023

Urcite B. Počas skoly sposobovat dietatu dalsi sok moze sposobit aj zhorsenie prospechu, problemy v skole. V lete bude mat este cas si na to v klude zvyknut bez skolskych povinnosti.

palomka
21. máj 2023

B. Do školy by išiel ako tak vysporiadany s touto situáciou.

luccija
21. máj 2023

V lete, to budete mať aktivity program nebude tak chýbať, aj keď to blbo znie a chýbať bude..počas školy by som to nerobila škola je veľká zmena a potom zase príde ďalšia zmena..

domkakvet
21. máj 2023

Leto

syslik81
21. máj 2023

v lete predpokladam bude mat viac aktivit vonku .. kupalisko vylety babka etc .. si ani nevsimne ze tam nieje ...

leskovael
21. máj 2023

V lete. A dôvod jednoduchý, dieťa bude mať prázdniny, viac zábavy, iné rozptýlenie a bude mať čas v kľude si zvyknúť na novú situáciu..
Počas školského roka by som to neriešila ak to viete urobiť aj v lete. Bude prvák, bude toho dosť nového, nepridávala by som mu takúto novú situáciu keď je možnosť mať to už počas školského roka" za sebou"

autor
21. máj 2023

Ďakujem vám všetkým! 👍 Velmi ste mi pomohli v mojom rozhodovacom procese v hlave, teda utriediť si myšlienkové pochody. Už len aby s tým aj muž súhlasil...
Ešte sa chcem opýtať - co sa týka rozvodu, kedy by mali byť podané papiere na súd, resp. kedy by sme to mali začať riešiť? Čím skôr po odsťahovaní, alebo počkať par mesiacov, kým sa všetko utrasie, alebo kľudne este neskor, alebo je to jedno? Vôbec neviem co mam zvazovat, teda nad čím sa zamýšľať, aké pre a proti dávať na misky váh pri každej z tých alternatív načasovania rozvodu. 🤔

tinkavvv
22. máj 2023

Rozvod predsa nejako nesuvisi so stahovanim. Ak uz to mate uzavrete a rozhodnute, ziadost o rozvod podajte hned.

sherynkamalinka
22. máj 2023

hlavne si treba uvedomit ze na rozvod mozes cakat aj pol roka az rok...rozvod nie je do tyzdna

simca06022011
22. máj 2023

Čím skôr sa sťahovať. Keď rozvod chcete na čo chceš čakať? Co sa ma utriasat, ukludnovat?

autor
22. máj 2023

@sherynkamalinka ano, ratam s tym, ze od podania papierov na sud do stanovenia terminu na sude moze prejst niekolko mesiacov, ale tak snad viac ako polroka (v idealnom pripade stvrtroka) to nebude (aspon co som pocula)

dadis
22. máj 2023

Podajte to hned, do ved aj tak do leta nebude pojednavanie, teraz sa riesi po sudoch nova sudna mapa. Rozvodovy proces dieta vobec nemusi vnimat, v idealnom pripade vnima len stahovanie. Ak ste vy dvaja rozumni, pripoj spolu s podanim rozvodu aj podpisanu rodicovsku dohodu, pri pojednavani na sude vam ju len schvalia s do 20min ste rozvedeni.

kiksina_21
22. máj 2023

Moja vlastná skúsenosť : Po rokoch nefungujúceho manželstva som podala návrh na rozvod vo februári 2020, vtedy deti mali 7 a 5rokov, dcéra ešte chodila do škôlky. Keďže bola vtedy pandémia stále nám odsúvali dátum pojednávania. Z deťmi som sa o tejto situácii rozprávala, veeeeeeeľa...povedala som im ako to je, samozrejme tak aby to ich detské hlavičky pochopili...hlavne ich treba uistiť v tom, že aj keď mamka s ockom nebudú spolu bývať, ale nikdy ich neprestanú mať radi...rozvod sme mali v septembri v 1.školsky deň ked už aj dcéra nastúpila do školy....po pár mesiacoch mi deti povedali, že predtým sme sa s tatikom hádali a teraz že sme kamoši...hlavne treba komunikovať z deťmi aby vedeli čo ich čaká...

autor
22. máj 2023

@kiksina_21 ďakujem za skúsenosť.. Ano, presne o tie hádky (i keď taniere nelietaju) a hlavne o také to napätie ide..

kiksina_21
22. máj 2023

U nás to taktiež tak bolo...prestali sme si rozumieť. Po odsťahovani a potom rozvode všetko napätie upadlo a teraz si fakt rozumieme lepšie...deti máme v striedavej starostlivosti a úplne to funguje

autor
22. máj 2023

Baby, to načasovanie rozvodu (nie odsťahovania, v tom už mám jasno) riešim aj kvoli financiám.. Lebo taký rok by som ešte chcela zostať na RD (taka bola dohoda pred plánovaným tehotenstvom, že 3 r. MD/RD).. A teda z RP sa všetky náklady vrátane hypo platiť nedajú.. A netuším momentálne ako by to muž bol ochotný riešiť finančne.. dočasne.. A potom nasledne neskôr, keď sa vrátim do prace.. A ci ma zmysel riešiť rodičovskú dohodu na 2x v priebehu povedzme jedného roka.. myslím podmienky stretávania s deťmi plus financie..

autor
22. máj 2023

@kiksina_21 deti ale mate v striedavke od akého veku?

Strana
z2