icon

Sťahovanie a varenie

29. sep 2023

Ani neviem čo očakávam.asi povzbudenie, no možno sa mi dostane viac kritiky a tá ma ešte viac zdeptá, ale skúsim.aj kritika sa da napísať slušne.mám 31 rokov a presťahovali sme sa.ja som tu veľmi nechcela ísť.to skôr manžel.mňa to ťahalo do mesta kde som študovala a poznám to tam.keď nie tak druhá alternatíva bola ostať u nás doma a pretlrobiť.manžel nechcel ani jedno a tak sme ostali v mojej rodnej dedine, ale máme nový dom.sme tu len 3 dni zvykáme si a u mňa to zvykanie určite potrvá.manžel nás posiela domov do môjhi tidnéhi domu cez deň, nech chodíme tam.neviem assi myslí, že tak to budeme to presťahovanie ľahšie znášať.čo myslite je dobré tam chodiť kazdý deň alebo by bolo lepšie úplne sa na istý čas odstrihnúť a nechodiť do domu ktorý stále vnímame ako môj domov.ja aj deti.manžel si tu zvykne určite rýchlo.on tu chcel ísť.zmenil aj prácu, domov bude chodiť večer takže tu budem celý deň len sama s deťmi.
a druhá vec je varenie.fotetaz som.nevatila.viem len polievky.len doma sme mali plynový sporák a tu je indukčná doska.je veľmi ťažke naučit sa variť?dlho ste si zvykali v novom?mám zo všetkého stres.

Strana
z2
ptvw
29. sep 2023

Och neboj sa nie si sama, ja keď som sla za priateľom do BA som mala jeden celý rok veci v dvoch kufroch co som sa nevedela stotožniť s tým kde som a vybalit sa 😅.... Držím palčeky v tomto ono to príde a varenie tiež treba si len zvyknúť ze nemôžeš o 5 minút dlhšie posedieť na wc lebo zo zemiakov bude rozbrblana kasa 😁... Ja tiez vareniu veľmi nedávam nebaví ma to a trva mi to strašne dlho a pri malom o to horšie.....varim ako tak rada akurát keď som sama.... Všetko vytiahnem navazim nadozickujem upracem...pomaly nakrájam umyjem a varím.... Ale toto je tak na 3 hodiny vždy, čiže pri malom sa mi to nedá keď odbieham 40krat a 50krat si umývam ruky od mäsa takze je to boj 🙈

jaja20
29. sep 2023

@alickapusinka Ale ty nerozumieš,že variť len pre seba a variť pre rodinu s deťmi je úplne diametrálne odlišné? Kto je sám,tak môže žiť kľudne celý zvyšok života aj na párkach alebo pizze.
Možno za chvíľu otehotnie a popri starostlivosti o dieťa sa bude stíhať ešte aj učiť variť? To fakt?

ptvw
29. sep 2023

@jaja20 ved ale v príspevku jasne píše ze ma deti takže asi 2 alebo aj viac...

jaja20
29. sep 2023

@ptvw Áno, čiže o to je pre mňa ešte nepochopiteľnejšie, že či doteraz celej rodine varila len polievky? Lebo na moju otázku neodpovedala.

luccija
29. sep 2023

@jaja20 no varila mama veď kto asi?

kp7333
29. sep 2023

Najvyssi cas prestrihnut pupocnu snuru, ktora ta doteraz spajala s rodicmi. Tes sa z noveho, zariaduj, zutulnuj, aby ste sa tam vsetci citili prijemne. Varit si sa mala naucit od mamy, ked si nestihla, volaj, pytaj sa jej, ved ju mas poruke. Alebo chod podla videoreceptov na internete. Kazdy zaciatok je tazky, no casom vlastne byvanie ocenis.

jaja20
29. sep 2023

@luccija A to bol pre autorku taký problém sa k tomu priznať? Alebo vymeniť indukčnu dosku za plynový sporák?

sima234
29. sep 2023

A v meste kde si študovala by si si zvykla hneď a v rodnej dedine, pár ulíc (možno domov) od rodičovského domu si nezvykneš? Nechápem. Manžel asi vedel, čo robí 🤷‍♀️

domkakvet
29. sep 2023

Podla mna je dobre v case zvykania chodit aj domov a co sa tyka varenia, tak ja po zmene sporaku som si hned zvykla, ale tak vedela som uz davno, co treba robit pri plynovom, elektrickom atd. z pocutia.

Strana
z2