Sťahovanie počas tehotenstva: Ako to zvládnuť?
Baby idem sa trošku “posťažovať” a inšpirovať sa tými čo ste to zvládli a máte takéto obdobia za sebou, začnem tým že mám priateľa máme 3 ročnú dcérku a na ceste ďalšie mimčo. Bývali sme v 2 izbáku ale samozrejeme že to bolo už pre nás malé keď čakáme babo, s malou som momentálne doma je pozadu a chodíme po psychologických vyšetreniach lebo ešte do škôlky nemôže. Takže mne skončil rodičak a zostal na to zatiaľ priateľ sám, ak už konečne budem mať všetky vyšetrenia u malej tak môžem si požiadať o nejaký príspevok ešte neviem aký na malú ak jej zistia autizmus alebo niečo iné. No, len sme sa včera sťahovali do domu s veľkým dvorom a proste ideálne podmienky pre deti len ja som úplne odpálená včera celý deň na nohách plus okolo malej behať, ešte som im upratovala ten byt všetko nech je po nás “typ top” všetko baliť a mali sme to stihnúť do 5 takže akože masaker ja s bruchom priateľ ten tiež chudák stsle hore dole už bol tiež úplne mŕtvy. Teraz veci nevybalené je tu bordel na dome, vybaliť veci všetko upratať a normálne neviem čo budem skôr, navarit malej aj keď neni ta kuchyňa čistá celú noc som nemohla spat takže som unavená ubolena zničená. Nemám ani od koho pomôcť mama býva ďaleko, od svokri od tej nechcem nič radšej ja neviem asi mi zostava si objednať nejaku upratovaciu službu 😩😩😩 plus až teraz riešime výbavu ako postielka atd lebo na byte sme to nemali kam dať takže výbava sa musí riešiť a všetko naraz toľko mám toho na hlave že by mi nikto neveril. Už by som chcela kľud a užívať si tehotenstvo ale dá sa to ? Ach úplne mám nerva na seba do čoho som sa to dala aj že sme sa dali na druhé mimčo😩 ako ste takéto niečo prežili ?
Na vybalovanie zavolaj mamu,surodencov a kamošky. Ide víkend,každý si snáď nájde čas pomôcť tehotnej. Jedlo donaska a prvé vybaliť veci do kuchyne. Sťahovali sme sa síce "len" tri krát, ale je to zaberák zakaždým.. ale ten pocit keď je to hotové je na nezaplatenie. Rob pomaly,postupne,nemusí byť všetko hneď.
sťahovali sme sa pred 2 týždňami, deň pred odchodom na dovolenku, a keďže ešte nemáme všetky skrine, tak to, čo nevošlo/nestihli sme, máme zatvorené v "bordel izbe", postupne tomu hľadáme miesto, ale zároveň nás to vizuálne neruší :D a keď na to nemáme čas, tak to neriešime. keď prídu zvyšné skrine sa to postupne roztriedi. skúste ísť na to postupne po izbách, ktoré sú najurgentnejšie.
Sťahovala som sa s veľkým dieťaťom ale počas covidu, kedy sme na to mali dva dni a opäť nám znemožnili pohyb po okresoch.
Bol to zahul, ešte mesiace som všade mala čierne vrecia plné vecí..
Nehrot to. Rob pomaly a v kľude, radšej sa venuj malej ako rýchlo rýchlo pratať.
Užívaj si kľudne tehotenstvo, ja som také šťastie nemala , bola som hospitalizovana cca od štvrtého mesiaca až do konca (príjem bol taky, že sestrička to ani nezapistujte, to je v podstate potrat, pošlite ju do krajskej nemocnice).
Takže kľud a postupne to vybalite, dohodni sa aj s priateľom, že to urobíte postupne.
1.jedlo objednaj
2. Ak treba vyčistiť dom, zavolaj na to upratovaciu službu
3. Oddychuj a pomaly začni vybaľovať
ja som na tom podobne len to nase stahovanie bolo do domu, ktory este pocas byvania v nom.aj prerabame a budeme prerabat este tak do konca roka... a o tyzden rodim ... veci su vsade, bordel je vsade okrem! 2och miestnosti, kupelne a ciastocne kuchyne (nezmesti sa do povodnej vsetko az ked bude nova bude poriadok) .... vyhodu mam, ze dcera uz je velka uz ma 11 o.chvilu, ona mi uz velmi pomoze so vsetkym... no a co mi pomaha ? nadych a vydych a povedat si, ze no a ? veci v krabiciach este nikoho nezabili, prach v druhej casti domu co sa preraba som zaizolovala nech sa mi netaha po celom dome, pocas hluku prerabky cez den sa snazim.byt hocikde len nie doma a o tyzden a pol dostanu pauzu na nejaky.cas 😅 a do toho este skola, a narodeninova oslava starsej dcery...esteze sa vsetko da objednat uz v dnesnej dobe 😀😀 hlavu hore, urobte najnutnejsie a zvysok pomalicky ma to cas 😉
Ďakujem babule ste ma ukludnili že v tom nejsom sama, ja by som veľmi rada objednala donášku jedla už som to včera hovorila lenže my sme v takej dedine kde ani nič nevozia 🙈 jedine čo donesu je cigánska pečienka a pizza len to ja s malou nejem, takže ďalší masaker akože mesto je pár km odtiaľto len priateľ ma auto v práci 😂 takže chcem nechcem musím vybaliť panvicu a všetky veci do kuchyne a spraviť aspoň nejaku ľahkú polievku a upiecť kura alebo niečo také rýchle a ľahké 😂 nevadí každopádne ďakujem za podporu úplne sa mi uľavilo že v tom nejsom sama, a tiež vám držím palce nech to zvládnete je to ale o hubu 😩 už som písala email upratovacej službe v tomto okolí tak som zvedavá aký cenník mi dajú na tak veľký dom 😂 asi nebudeme týždeň jesť hlavne že bude upratané no nie ?😆😆
Jaaaj, si nezazila covid tehotna, my sme sa stahovali ilegalos z Wien pocas covidu na vidiek. Cela dialnica v noci prazdna, cakali sme, ze nas zastavia kdesi na hranici za mestom, ako tam kde koncil kraj. Isli sme 350km, bolo to dost divne. Muz povedal, ze zbal si kufre tak, ze nevieme kedy sa vobec sem vratime. Rekonstruovali sme dom hned ako sa dalo cosi objednat z materialov. Varila som a medzitym pokladala plavacku, clovek vydrzi vela. Teraz sa na tom smejeme. Ze ako sme ako take mysi prevlakali tie veci
My sme sa sťahovali už 2x.
Ešte dlho sme mali nevybalene veci. Základ bol vybaliť kuchyňu. My sme ani linku nemali hotovú. Tak som mala veci v bananovych krabiciach a tak som varila. Snažila som sa rychlovky. Mäso so zemiakmi na plechu. Francuzske, pirohy,cestoviny s tvarohom atď. Prežili sme všetci. Teraz sa na tom zabávame
My sme sa 3x tak stahovali. Naposledy s3 detmi. Neboj das to 😉 mas viziu. Urob podla poradia co je ozaj najviac nevyhnutne. Varit rychle a jednoduche jedla nech nestracas cas v kuchyni.
Nemusis varit, prezijete aj na chlebe. Pripadne tu poloevku zbuchni za 5 minut a hotovo. Hlavne v klude, praca neutecie 🙂
Ja som si to zažila a nikdy viac a to som bola tehotná s tretím dieťaťom. A popravde tehotenstvo a sťahovanie je podľa mňa masaker pre ženu po oboch stránkach- fyzickej aj psychickej. Je to stres, ktorý neprospieva ani tebe a ani bábatku. Je rozdiel sťahovať sa s deťmi a sťahovať sa tehotná s deťmi 😅 Držím palce, aby vám to išlo rýchlo a dobre a neboj sa poprosiť rodinu, či priateľov o pomoc 😊
My sa len chystáme sťahovať za 3 týždne lebo ideme len začať maľovať manžel na tyzdnovke deti som prehodila do novej školy vozím ich 40 km tam a 40 naspäť... určite o 3 týždne nebude ani upratané ani kuchyňa zložená to budeme postupné a ak Boh dá tak 25.11.mam termín...sama som zvedavá ako to zvladnem

Aspon to varenie si ,,ulahci" a jedlo objednaj kym Vam vybalovat a riadit treba. Neboj,kazda sme mali nieco .
Nahodou dobre ze bude nove byvanie kym sa narodi druhe dieta