icon

Stal sa z neho konšpirátor

6. júl 2022

Ahojte, idem si k vám po radu ale aj vyzalovat sa, mame v rodine člena, ktorý bol pred koronou úplne obyčajný, s bežnými podobnými názormi bežného ľudu, aspoň sa tak zdalo, ale za posledného 2,5 roka ako by otočil o 180 stupňov, sleduje hádam všetky konšpiračné weby aj zahraničné, rebeluje proti všetkému co sa dá, odmieta všetky opačne názory je anti-covid-vax pritom všetky povinné aj par dobrovoľných očkovaní ma a aj jeho deti, okrem toho toto všetko podsuva aj zvyšku rodiny, daný člen rodiny ma tesne pred 50 a 3 deti od 5 do 20, zvyšok rodiny ktorú ovplyvňuje sú rodičia a súrodenci ktorí sú starší a ľahko ovplyvnitelni, ja mam vlastnú rodinu, momentálne vlastne starostli a malé dieťa, nebaví ma a nevládzem už dávať na všetko proti argumenty, plus ešte byť aj dourazana za ne, daná osoba tým doslova žije, je schopná vyhladavat info aj o 3 v noci, keď sme vonku (stretávame sa každý deň aj kvôli mladsim deťom) tak vždy ma o všetkom informuje a podsuva nove informácie, ja už nič na to nevravim len navonok pritakavam ( som si vedomá, že aj pasivita je zla, ale je mi milsie mat kľud ako sa hádať a mat spory), ak sme niekde na káve vonku len dúfam, ze tie reči nikto nepočuje...a k podstate, myslíte, že by to mohol byť aj počiatok nejakej psychickej poruchy z toho všetkého, šli by ste to konzultovať niekde s odborníkom bez člena rodiny? Lebo počúvať o tom ako slnko vlastne nie je slnko ale umelá guľa, včerajsie oblaky vlastne neboli výtvorom prírody, o adrenochromoch ( ani netuším ci to píšem správne,) o tom ze GB kráľovná už 2 roky nežije, a J.F.K mladsi nezomrel ani Lady D.ani Michael J, že M.Zeman nie skutocny ani A.Babis,ani papez ani J.Biden , že su reptiliani proste klony, že si mám pozriet co zn.systém DARPA,HAARP,co sa dialo a koho dovazali na ostrov Epsteina,preco Putin znicil laboratoria na Ukajine, kto bola v skutocnosti matka Tereza. Doporučené mi bolo sledovat infovojnu,slobodny vysielac,Pavla Zitka,Libora Malého,Danny Kollar,televizia Slovan,kulturblog s p.Hudom Rudolfa Huliaka a porovnavat si informácie, že mám skusit menej platit kartou skor hotovosťou (v skratke vycuc z sms správ ktoré dostávam 5krat za deň) ... Pride mi to cele cez... Ako by tomu človeku doslova preplo z toho všetkého.... A pritom daná osoba bola vtipná, pohodova, plná života, mam s nou krásne spomienky z dovoleniek aj z detstva, vekový rozdiel medzi nami 20 rokov... Ako sa proti tomu brániť, určite ju nechcem vylúčiť zo života aj kvôli deťom...co by ste robili na mojom mieste, pretrhali by ste kontakty, alebo mavli rukou nech si rozpráva (často aj deti to počúvajú), či sa na to vykaslat celé, neviem ci už aj ja sama nad tým moc nerozmýšľam a jej život prenechať jej a žiť si môj. Ďakujem každému kto dočítal až dokonca ( dúfam ze to ma akú takú hlavu a patu, kedze je pokročilá hodina už, ale potrebovala som to dat zo seba von, keďže ma to trápi)

Strana
z2
pribinak
6. júl 2022

Slušne ale razne povedať že Tá to nezaujíma a nemáš záujem o jeho informácie
Mizno by som na čas zmenila miesto, aby som sa s tou osobou nestretávala

zmrzlinka2021
6. júl 2022

Vobec mu neargumentuj.
Zda sa, ze covid obdobie v nom spustilo nejake dusevne ochorenie a vsetky tie hoax weby maju iba jeden ciel - informacny chaoz, sposobit v ludoch strachy, negativitu, agresivitu, proste urobit z ludi takych trollov, ktori prestanu zit, radovat sa, milovat a budu fičať iba na hlavnych spravach, deptat sa, vela sa deptat a hlavne vsetko a vsetkych nenavidiet a este hladat nepriatelov, obvinovat...

Ak nieco spusti, ihned zmenit temu - vzdy musis chapat dotycneho, ako vazne choru osobnost. Tam uz sa nerozlisuju fakty, ani fakty nikoho nezaujimaju, tam je len strach, strach a strach. Chyba zivot, radost, sport, priroda, pestovanie konickov, dobri priatelia... ti ludia fakt ziju na FB skupinach blahovcov a odbobnych psychopatov a to sa nezda, to dokaze zmenit az ludsky mozog. Tak isto ako ked zena zije s narcisom, ktori ju tyra, ponizuje a ak sa ona tomu nebrani, moze jej to uplne zmenit povahu, psychiku...

jaroe
6. júl 2022

ved sa o tom nebavte. To naozaj, ked mu povies, ze to nechces pocuvat, tak pokračuje?

pinkgirl
6. júl 2022

Je veľa hodín, tak len krátko zareagujem - nedá mi to. Fakt je mi to ľúto hlavne kvôli tebe. Osoba o ktorej píšeš zrejme stráca kontakt s realitou a úplne ju pohltil virtuálny svet, hoaxy a "vymylo" jej mozog ...neviem ako to lepšie pomenovať🤷.
Požiadaj ju slušne, že ťa tieto témy rozhovorov unavuju, nezaujímajú a že sa chceš baviť o niečom inom - o kvetoch, záhrade... Skrátka nech tieto témy pred tebou ani nezačína.

autor
6. júl 2022

@jaroe už som veľakrát skúšala zahovoriť ale potom zas niečo nové vytiahne ci som už počula, čítala, dnes najnovšie ako chcú hladomorom znížiť populáciu, aj keď sme na prechádzke s deťmi tak sa bavíme o bežných veciach, čo kúpiť napríklad alebo co budu variť doma a bum už potraviny, kríza, nebude na jeseň pšenica, múka, že to je ich plán (niekoho, nejaký plán)... Alebo u nás je termálne kúpalisko tak sme sa bavili ci pôjdeme s deckami a od toho premostenie na to ako od septembra bude v nemecku regulované kúrenie a tepla voda na par hodín denne na prísun, vždy sa k tomu vie dostať nejakým spôsobom..

zuzanka.zuzu
6. júl 2022

ježiši to je strašne otravné len o tom čítať a nie každý deň zažívať 😀 mne stačil raz taký jeden obed, no rovno mi prestalo chutiť a veru neviem ako voči tomu brániť lebo oni sú snáď všetci rovnakí, ako píšeš vyššie, vždy vedia premostiť..... asi by som spomenula, že si neprajem počúvať katastrofické scenare (lebo zle spím, lebo xyz...) ale som rada, že on/ona je informovaná a keď ma niečo bude ťažiť, tak sa sama na neho/ňu s dôverou obrátim 🙂 neviem či to zaberie. a keby nie, tak tú osobu doslova NAUČIŤ čo tým myslím "stop. áno aj toto je katastrofické" a zakaždým. nepoľaviť. ako s malým dieťaťom.

(ďalšiu možnosť si zavrhla - úplne ju odstihnúť zo života)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
6. júl 2022

Hybridná vojna je vojensky termín a je prípravou na reálnu vojnu. V minulosti to boli letáky na zdrape papiera teraz je to internet. Ciel je rovnaký. Zasiať strach neistotu a nesvár medzi ľudí. A šíriť svoju propagandu. Rozumiem že chceš zlu brániť sa rozrastať ale najlepší spôsob je žiť svoj štýl života vzorom a nerozprávať sa o týchto veciach s dotyčným človekom. Riadne ho požiadaj že sa s ním chceš baviť o všetkom inom len nie o tom. A keď začne tieto bludy spomínať nepritakavaj ani nijak nereaguj. Ani pozitívne ani negatívne ani úsmevom ani kývanie hlavy ani mračením sa. Keď dohovorí spýtaj sa na úplne inú vec. Na počasie. Na rodinu na spomienky je toho kopa. Ako keby vôbec si nič z toho čo hovoril nepočula. A nemysli nad vecami čo rozprava. Zem je placka USA neboli na mesiaci Putin je boží syn a podobné hujoviny. Ty si povedz vo svojom vnútri toto: ja stojím triezvo na strane dobra a pravdy. Potvrdenie mám z histórie že obyčajné noviny v demokratickej krajine majú na 90% pravdu. A keby aj v niečom som pravdu nemala nič sa nedeje. Nehodnoť jeho nehodnoť seba a nemysli si že svet a ludia sú a majú byť dokonalí. V priamom prenose prežívame to čo prežívali ľudia pred svetovými vojnami a nepoučili sa. Nie je to tvoja vina a nie si povinná nikomu nič vysvetľovať ani bojovať proti zlu. Združuj sa s podobne zmýšľajúcimi ľudmi a týmto ukáž ľudskú tvár a vzor života obyčajného a bez správ a hodnotení. Aj za druhej svetovej vojny boli na jednej strane gardisti a na druhej hrdinovia ľudskosti. Nehodnotili nepolitizovali ale konali podľa láskavého svedomia. To si myslím že je riešenie aj pre tento čas.

autor
6. júl 2022

@pinkgirl najlepšie by bolo asi odstrihnutie od internetu co je v dnešnej dobe asi nemožné.... A zmena témy je celkom oriešok, lebo cesta späť k hoaxom je rýchlejšia, a ak sa nechcem baviť tak sa nezaujímam o to co s nami bude a aj s deťmi, a potom to takto vyzerá s nami - rozumej so slovenskom/ so svetom...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
6. júl 2022

@zoro9836 ale ako? Takému človeku nevysvetlíš. Ona nie je ani vedec ani politik musela by denno denne študovať overené zdroje a aj tak by to bolo ako hrách na stenu hádzať. Ešte by ho to vyhecovalo. Takému človeku aj keby ukázali 1000 dôkazov vždy si nájde dôvod že dôkazy sú falošné a jeho zdroje majú pravdu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
6. júl 2022

@zoro9836 ako píše
@slovakboy nevysvetlis niekedy, hoc argumentujes ako sa da
Uvediem príklad, člen rodiny tvrdí že britská kráľovná už nežije, aj keby ho vezmem za jednu ruku a kráľovnú za druhú a pôjdeme na dna testy ze je to ona, aj tak mi povie ze testy sú isto sfalsovane nemocnicou..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dzeejn
6. júl 2022

Moja reakcia na podobné témy je- čo ja s tým? Čo mám s touto informáciu robiť? Lebo mnohé sú práve také, že aj keby napr tí spominaní popularni ľudia žili/zomreli.. môže mi to byť srdečne ukradnuté, keď moja priorita je žiť teraz a tu, budovať vzťahy v mojej vlastnej rodine.. možno fakt viac konfrontovať danú osobu s tým, že aké ovocie jej prináša tento záujem a tieto informácie..čo tým chce dosiahnuť..
Ako chápem, že človek sa cíti že na niečo prišiel a že jeho "nedostanú" lebo všetko vie.. ale reálne- čo s tým? Ok, niektoré informácie môžu mať reálne dôsledky (nenechať s očkovať, zásobit sa potravinami.. ) to beriem ako rozhodnutie konkrétnej osoby, zase s tým že nemá nijaké právo diktovať rovnaké konanie iným...

Osobne si myslím že to nie je diagnóza v pravom slova zmysle.. skôr dôsledok príliš rýchleho technologického pokroku a instantneho prístupu ku informáciam bez dostatočného vyvinutia kritického myslenia..
Argumentácia myslím že nepomôže vôbec, skôr by som fakt vsadila na zameranie daného človeka na ovocie čo mu to prináša.. plus možno uviesť človeka do krutej reality Biologie a síce že hnev a stres vyplavuje kortizol a adrenalin čo v skutočnosti v budúcnosti môže spôsobiť zdravotne problemy skôr ako ONI ktorí majú plán ako zregulovat populaciu 🙂 )

kassandra25
7. júl 2022

Ja poznam trosku ludi zainteresovanych v kulturblogu. Bavim sa s nimi len o tom, com chcem. Vsetky temy mimo, co si spomenula. Nemas nejaky vlastny mozog? Ani teba by vobec nikto nepocuval o tom, co nechce. Prides mi tak, ze si bez vlastnej vole, hlavy, absolutne bez toho, co ty chces. Nikto iny by sa s tebou nes.al. ani tí ludia zo spomenuteho s tebou. Musia si najst sebarovnych. Zatial ta ten pán povazuje za sebarovnu, ked ti moze o tom..... keby ta zastavili jehovisti a budu ti pindat to ich, a zastavili by ta kazdy den, aj vtedy tu budes na mk vyplakavat??? Mozno male decko ma viac rozumu a od toho, co ho netankuje, odíde.

didi2102
7. júl 2022

U nás je to svokor, 2x veľká hádka a povedala som dosť,ešte jedno slovo o Tom nebavíme sa,nechodíme tam atď ... Teraz sme mali unich oslavu po 4mesiacoch, ja som do istoty na svokra ani nepozerala,úplne som sa snažila sa mu v komunikácii vyhýbať , myslím že po poslednom mu to došlo že svoje reči si ma odložiť pre iných , celý covid,Ukrajina si žije po svojom, mne je úplne jedno čo si myslí lebo to nedokážem ovplyvniť , roznáša to po rodine a keďže je najstarší veľa členom mu dáva za pravdu prítom ju nemá ,mňa osobne ale nedokaze ovplyvniť,mám proste svoju hlavu

bets
7. júl 2022

Mame v rodine jedného člena. On k takým alternatívam vždy inklinoval. Odišiel z dobrej práce a podľahol "podnikaniu". Vždy išlo o nejaký multilevelmarketing. Vtedy ma veľmi hnevalo, že vyťahoval peniaze od iných členov a nikdy z toho nič nebolo. Nikdy sa nepoucil a vždy sa nadchol pre niečo nové. To bolo v čase, kedy ešte rôzne konšpiracie neboli bežné. Potom podľahol všetkým možným konspiraciam, odvtedy len okrajovo sledujem, čo zase majú v ich scéne nové. Našťastie rodina sa poučila, lebo z jeho podnikania a peňazí co mu vkladali nikdy nič nebolo. Takže už aj tieto jeho konspiracie všetci berú z rezervou.
Len dopadol nie najlepšie. Rozvedený, ďaleko od dospelých deti, priateľku ma podobného zamerania, takže sa hecuju. A úplne bez zabezpečenia, mohol by byť už dôchodca, ale ten jeho život mu nezabezpecil žiadnu rezervu ani slušný dôchodok, tak jeden VŠ inteligentný človek na starobu musí robiť straznika, aby prežil, bez vlastnej nehnuteľnosti.
Aj tatko môže dopadnúť človek, ktorý tomu vsetkemu podľahne. Rodina sa mu teraz vyhýba, myslím prispel tomu aj covid a jeho agresívny postoj. Ľudia, co ho mali radi (inak je to priateľský clovek) ho berú z rezervou a stráca súdnych priateľov, mnohí obmedzujú kontakt.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
cubo2
7. júl 2022

Čo pozorujem v okolí, tak toto je novodobá choroba najmä ľudí v strednom veku a mladších dôchodcov a zdá sa mi, že viac mužov ako žien.

Ako ste tu už písali, fakty ich nezaujímajú, oni si vyberajú len také informácie, čo sa im hodia, fakty, ktoré sa im nehodia úplne ignorujú a spochybňujú. Prečo sa však tak vytrvalo držia tej svojej konšpiračnej verzie? Ja si myslím, že celé je to o nezvládnutom egu. Jednoducho tí ľudia sa konečne cítia výnimoční, že "vedia" niečo viac. Oni si myslia k sebe, že sú niečo viac, že "odhalili" ako svet funguje, že sú viac ako my obyčajní ľudia, obyčajné ovce, čo si čítajú bežné správy.. jednoducho majú nafúkane ego a namýšľajú si o sebe.. a ešte sa stretávajú na Facebooku v skupinách a tam si navzájom "tlapkaju po pleci" ako dobre "odhalili"

Preto neznášajú konfrontáciu s faktami, lebo to je vlastne útok na tú ich výnimočnosť.. nemôžu si priznať, že to čo vravia sú blbosti, lebo by boli zase "nikto" a ešte aj hlupáci..

Čiže áno, rozumná konverzácia s konšpirátorom je viac menej nemožná. Ak chcete držať dobré rodinné vzťahy, tak sa týmto "globálnym" témam vyhýbajte. Kto by chcel konšpirátora trochu pohnúť správnym smerom, treba sa stále pýtať na zdroje "kde si to čítal" - na internete - a ty hneď veríš veciam, čo sú len tak niekde na internete?

Vlado snidl napísal o tom dobrý článok - Moja teta obhajuje Putina. Ako hovoriť s blízkym človekom, ktorý odmieta realitu?
https://dennikn.sk/2823555/moja-teta-obhajuje-p...

slovakboy
7. júl 2022

@zoro9836 mne nepomohlo ani dokaz ani diskreditácia zdroja. Jasne manipulovane fotky nič nezabralo. A hádam nechceš aby som dokazoval niekomu že zem je guľatá a Američania boli na Mesiaci. Samozrejme že dôverujem svojmu zdroju a nedokazujem každú vec. Dôverujem vedcom pretože moja skúsenosť aj osobná aj historická ukázala že mali vždy pravdu. Chodil som do školy a poznám sposoby dokazovania to mi stačí na to aby som zvyšným veril. Prečo veríš lietadlu ze vzlietne? Dokázal si výpočtami ze vztlaková plochy su dostatocne alebo len veríš Bernuliho princípu? V histórii sa konšpirácie potvrdili ako konšpirácie a bežne pravdy sa potvrdili že sú pravdy. V čase vojny alebo v nedemokratickej spoločnosti je to otázne. Vezmime takú Katyň alebo tvrdenie celého soc. bloku ze Cernobyl bola len mala havária. Alebo že Zidia idu do Poľska len pracovať. Alebo po vojne keď Ruskí vojaci verbovali chlapov ze majú ísť pomôcť sťahovať do vedľajšieho mesta a odvliekli ich do Gulagu. To sú veci na ktoré by som si dával pozor. Vojna je samé klamstvo. A hybridná zvlášť.

tykat
7. júl 2022

Ja by som to stopla hned na zaciatku "Pozri, my dvaja sa v tomto asi nezhodneme, mame uplne odlisne zmyslanie a nazory tak je zbytocne viest taketo debaty, ja to vnimam ako konspiracie ty ako fakty, nema zmysel sa navzajom presviedcat o tom kto ma pravdu, prosim uz mi o tom nehovor, nemam o to zaujem" ak by pokracoval tak zopakovat ...plus pridat "Urcite mas okruh znamych kde to mozete prebrat, ja sa o tomto bavit nechcem, problemy sveta nevyriesim a nepotrebujem sa o tom ani rozpravat".

autor
7. júl 2022

@kassandra25 si predstav ze mam vlastnu hlavu a porovnávať cudzích ludi aka jehivisti s veľmi blízkym človekom je úplne odveci... A s tebou sa ani nejdem baviť lebo co sledujem tak si agresívna v každom príspevku pomaly a vieš ľudí len urážat, myslím, ze aj ty máš nejaký problém keď sa takto správas, trosku pokory by ti neuškodilo ale zjavne tiež trpis komplexom kde si potrebuješ niečo dokazovať (narážam aj na iné komentáre ktoré som u teba čítala) takže pekne krásne si chod pospať a pekný deň 😗😉

90909
7. júl 2022

Nemáme to v rodine až také zlé, ale vyskytnú sa v rámci konverzácie sem tam takéto témy. A robím to, čo ti radil @slovakboy(mimochodom, perfektne trefné príspevky) Nechám dohovoriť a stočím tému inam, najlepšie na deti, alebo niečo okolo domu. To sú v rámci rodiny veľmi vďačné témy, kde sa ľudia radi realizujú a zvyknú sa chytiť . Ak niekto skúša, napr. iba nadhodiť danú tému, tým že len šplechne nejakú poznámku, od ktorej presne očakáva spustenie nenávistnej debaty, úplne to odignorujem a pokračujem ako v prvom prípade...napr., jejda teraz mali v škôlke to a to..boli sme na výlete tam a tam...skúšala som posadiť to a to....neviem, prečo sa tým kvetom nedarí..a bla bla bla. A ešte je možno dobré skúsiť povedať na priamo. Mám ťa rada, sme rodina, ale máme v tomto odlišné názory a nechcem medzi nás vnášať zbytočné napätie a hádky. Poďme sa zabaviť a užiť si pekný deň. Niečo v takom zmysle. aj to mi raz zafungovalo. Resp. nemusíš to adresovať priamo, ale povedať to akoby všeobecne.Napr: Nemám tieto témy rada. Ľudia, čo sa majú radi sa potom len zbytočne hádajú a začínajú pomaly neznášať pre nič a na čo je to dobré. Lepšie je sa zamerať na príjemnú konverzáciu, lebo svetové problémy z našej pozície nevyriešime, len čo sa rodiny zbytočne hádajú a takú radosť nikomu nespravím, že ma donúti nenávidieť mojich blízkych. Ale aj to nemusí všade fungovať, ale hovorím ľudia na toto zvykli súhlasne reagovať a z niektorých tém, sa tým pádom stalo tabu.

viestta
7. júl 2022

Mame v rodine takého. Nastastie mu ešte ostali zvyšky zdravého rozumu, takže síce občas začne ale nikdy to neskončí hladkou a osocovanim. Všetci ešpektujeme, že nie každý ma rovnaký názor. Bud sa o tom vôbec nebavime, a ak áno, tak.si navzájom nevnucujeme svoj pohľad na svet.

mandzula
7. júl 2022

Tiez mam v rodine takyto exemplar, nastastie nie az taky extremisticky. Je to strasne otravne a fakt je problem v tom, ze vedia fantasticky premostovat na to svoje z akejkolvek temy, takze uz clovek vlastne ani nevie, o com sa s nimi bavit a je pri nich v neustalom strese, ze co zas pride. U nas trosku pomaha, ked sa po vytiahnuti hluposti na par dni odmlcim, vtedy dotycnemu trosku svitne. Pre mna je na tom celom najhorsie, ze ma ten clovek sklamal, zaroven mi ho je velmi luto, ze v podstate zije v akomsi permanentnom strachu a hneve, a prestavam si ho vazit. A viem, ze je tym nenaplneny zivot, to, ze jeho nazor nikdy nebol vypocuty a teraz je zrazu vyvoleny, s kopou podobnych "priatelov" na FB, ktori si pritakavaju a ostatnych maju za neosvietenych blbov. Mne teda pomaha obmedzenie kontaktu, skus to aj ty napriek tomu, ze sa stretavate kvoli detom, lebo ti len vysava energiu, stresuje ta a pomoct mu dostat sa z toho je asi nerealne.

adri266
7. júl 2022

Viem, ze radite dobre, ak pisete, ze ma dotycnemu cloveku povedat, ze sa o tom nechce bavit. Avsak, tito ludia akukolvek vec okomentuju jednou zarucenou spravou.

Nedavno som stretla znamu, podobny pribeh ako autorkin. Musela som ju vymazat z priatelov z FB, prestali sme sa cielene stykat a nedavno sme sa nahodou stretli. Samozrejme, slusne sme sa pozdravili, ale cokolvek som povedala, ta znama okomentovala svojimi zarucenymi informaciami.
Vsetko je drahe-chcu nas vyselektovat.
Benzin je drahy-je to priprava na to, co pride. A ona vie, ze co pride, bude este horsie, lebo z nas spravia koncentracny tabor.
Maso islo hore-je napchate ATB, zvierata su niekolkokrat ozivovane liekmi, ktore su karcinogenne, atd, atd.
Pocasie ani nespominam /praskovanie, nedavny prach zo Sahary bol prach z pristroja, ktory vyraba pocasie/ atd atd.

S tymito ludmi sa neda inak, iba povedat, ze sa ponahlas a rozlucit sa. A mozno, mozno o par rokov, ked tato doba pominie, ked ich nikto nebude na internete zivit, tak sa im polepsi.

siska53
7. júl 2022

Vypocuj jednym uchom, skus zmenit temu.

Ono su akoby dva tabory.. jedni su uplne proti jednemu, druhi uplne proti druhemu a navzajom sa hejtuju a myslia si o sebe, ze ten druhy je sprosty. No nue je, len ma iny nazor. Sprotlste je tie nazory niekomu vnucovat.

A ak ta tvoja pribuzna nepochopi, ani po slusnom vysvetleni, ze teba to nezaujima a mas na to svoj nazor a ziadas o jeho respektovanie, tak stopni stretavanie sa..alebo obmedz na minimum..

mandzula
7. júl 2022

@90909 suhlasim s tebou, len chcem pridat par ich premosteni pri snahe o zmenu temy. Deti to a to - joj, to ony uz nemaju ziadnu buducnost, lebo... Posadila som - naco, aj tak ti to postriekaju chemiou, vidis, tie ciary (kuka na oblohu), su uplne ine ako kedysi (kedysi nad hlavu ani len nekukol). My svetove problemy nevyriesime - no hej, ked ste pasivni (lebo citanie keketin na FB je vrchol aktivity), ale my vieme, my uz na tom (tiez na FB) pracujeme a zachranime svet (aj pre nas, slepych hlupakov)...

valeria_h
7. júl 2022

Bohužiaľ, aj ja mám medzi blízkymi takýchto ľudí. Takmer každý deň mi na messenger chodia správy o tom, ako nás chce Gates a Soroš zlikvidovať, nech sa netestujem, lebo na tej tyčinke je vírus, potom čip, ktorý mi takto vpravia do tela. Očkovanie že je čipovanie a nehanbia sa zneužiť Sväté Písmo, ktoré o tejto udalosti hovorí. Ja už na to nijako nereagujem.

Strana
z2