icon

Stal som sa krstným na základe svadby so ženou, ktorá je krstná?

lukas95
18. jún 2020

Zdravím, pýtal som sa doma a nevedeli mi povedať...

Pred 3+ rokmi bola už žena sama na krstu (krstná),nepoznali sme sa. Keď sme teraz manželia,aký status mám ja pre dieťa a aké ono pre mňa? Rodinne mi bude hovoriť asi "krstný" ,ale som aj oficialne? Dostal som tento "titul" od ženy po svadbe,že sme "krstný rodičia" ? Chcem mať v tom jasno a aj zo zvedavosti 🙂

Strana
z2
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
kocurikpupcek
18. jún 2020

akoze nehnevajte sa ale mne to pride uplne smiesne to oslovovanie a hlavne riesenie, kto je a kto nie je krstny. Moj manzel je krstny svojej neteri. Ja uz nie som,hoci splnam vsetky cirkevne predpoklady.Svagrina zavolala ku krstu kolegynu. Reku ok, ved nevadi. Jej vec, preco tak urobila. Ja som svojmu synovi volala ku krstu tu svagrinu a jej manzela (hoci on nesplnal cirkevne regule), ale su v podstate krstny rodici. A teraz to terno, ked prideme na navstevu....svokra to velmi riesi, kto je komu krstny a kto je komu iba teta alebo ujo. Az tak, ze nielen ona je z toho dopletena, my vsetci a deti chudatka tie uz uplne. Nechapu kto je krstny, kto nie je krstna,ale iba teta a hlavne preco je to tak. Maju v tom taky hokej a zmatok...
Mna toto tak dozralo, ze s muzom sme sa dohodli, ze nase deti budu vsetkych oslovovat ujo Vlado, teta Valika a hotovo a ziadne cirkusy ze Vlado je iba ujo a ujo Robo je aj krstny prvemu synovi a ujo Vlado krstny druhemu synovi.
A hlavne moja chyba bola, ze som sa nechala ovplyvnit, kto bude krstny rodic. Vzdy som chcela aby vsetky moje deti mali rovnakych krstnych, nech v tom nie je zmatok ako teraz.Nuz...a ako to dopadlo? Cisty zmatok

katulik123
18. jún 2020

moje deti automaticky oslovujú krstnej manžela ako krstného i keď oficiálne to tak nie je, ale aj krstného manželku ako krstnu, samé nejak tak to vzali a tak to aj ostalo a nikomu to nevadí keďže s krstnym, a jeho ženou sa nestretavaju, lebo krstný nemá záujem takže majú iba "pravú krstnú" a jej manžela. 🙂

ziwka
19. jún 2020

Ahoj, ako si to nastavia tak bude. Mojim deťom je krstný môj brat a manželova sestra a obaja majú partnerov a v čase krstu aj mali. Môj brat ale pri druhom krste mal už inú partnerku. Avšak vybrali sme si len rodinu za krstnych. Ich partnerov volajú normálne menom a krstnych krstná a krstný a hotovo.

michellemary
20. jún 2020

@sintea má úplnú pravdu, takto to je.

adusa1987
20. jún 2020

Aj nasa krstna krstila nase deti slobodna ale mala uz priatela teraz sa beru a aj ked oficialny krstny jr kamos budu ho deti volat krstny kedze budu manzelia...ja som svojich kresnovcov obe manzelske pary volala krstna krstny...tak budu aj moje

pr85
20. jún 2020

@lukas95 Krstný oficiálne podľa Cirkvi nie si, ak si nebol na krste a nezaviazal si sa pomáhať v duchovnom raste krstnému dieťaťu.

Strana
z2