icon

Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

Strana
z7
popocathepetl
10. sep 2022

@eva8 @natalia876 dievcata, len pre upresnenie, tych clankov tam je 6, tak odporucam prečítať všetky. Drzte sa 🙏

namornicka
Autor odpoveď zmazal
katkami123
10. sep 2022

Tak potom si autorka vygoogli niečo o narcistickej poruche osobnosti, ak tie články sedia na neho a tiež formy manipulácie vo vzťahoch ako - gaslighting, atď.

lujza123
10. sep 2022

@natalia876 jasne ze to na neho sedí, to sa ti tu všetky snažia vysvetliť. V tom je takýto vzťah zákerný ze obeť si vôbec nič neuvedomuje pričom keď popise svoj vzťah ľuďom to príde až ako totálne vymyslený príbeh. Ako je možné že niekto robí otroka cudzím ľuďom? No možné to je, niesi ani prvá ani posledná kto financuje cudzích ludi, berie si pôžičky na cudzie nehnuteľnosti, auta....

Najhoršie je ze čím viac im dávaš tým ťažšie bude pre teba odísť... Žiješ v ilúzií ktorú ti vytvorili... Investujes lebo raz chlapec zdedí nehnuteľnosť a budete tam spolu bývať, požičala si mu, nasla dobrú robotu a keď splatite (teda splatíš) ich majetky on isto začne vracať peniaze tebe. Keby odídeš nevrátia ti nič (lenže oni ti nevrátia ani ked ostaneš)...

Jedna časť teba si uvedomuje ze ta klamú (preto si založila tému) a druha tomu odmieta uveriť - taky milujúci partner by ma predsa neklamal. A pozor, ty si stále ešte myslíš ze problém sú svokrovci, lenže problém je tvoj partner.

mk22
10. sep 2022

@lujza123 normálny samostatný dospelý človek muž-žena, rozumný, Intel vyzrety jedinec, by toto nerobil a príde mi to scifi co i len čítať ze niekto sa takto správa.
Od založenia témy krutim hlavou a príde mi to vymyslene.
A ten jej partner to musi byt parazit prvého stupna bez chrbtovej kosti úplne vypočítavy chudák ktorý narazil na zlatú baňu.

eva8
10. sep 2022

@popocathepetl ďakujem 🌹 , pomôže to inym

eva8
10. sep 2022

@natalia876 vieš, keď si radšej v práci, než doma, niečo sa deje. Si dobrý človek.

eva8
10. sep 2022

@natalia876 ja som ešte platila ex pol roka jeho podnájom miesto nášho s detmi, pritom on neplatil výživné na moje deti a jeho milenka začala vŕtať do mojej dcéry kvoli peniazom, pritom my sme ledva prežívali, dcéra mala nočné mory, milenka ex mala dostatok a chcela ešte viac. Bola som sprostá a bolo mi ľúto ex. Veeeeelmi podobne zmýšľanie, ako v Tom rozhovore. Ostatné články zatiaľ nečítam, akosi ma to stále bolí, keď citam.

lujza123
10. sep 2022

@mk22 no veru ťažko sa to chápe niekomu zvonku, fakt to pôsobí riadne bizardne. Ale myslím ze také veci sa stávajú a nemusí to mat súvis s inteligenciou.
Keď sú na ňu 3 - chlap aj jeho rodicia a postupne, kúsok po kúsku ju spracovávali tak ju dostali tam kde je. Dievča malo 19 ked ho stretla, on o 10 viac, ten starší ma proste vždy navrch. V mladosti sú ľudia naivný, proste prvá láska, veľké oči. Vekom keď život človeka prefacka už vidí veci trochu inak.

eva8
10. sep 2022

@natalia876 ešte mi napadlo, že možno je to celkom inak, inou kultúrou a iným životným štýlom Rómov a tvoj partner si ani neuvedomuje, že ťa zneužíva a núti tajiť skutočnosti pred tvojimi rodičmi, lebo sa hanbíš. U nás okolie považovalo ex za ideálneho chlapa, lebo som všetko tajila, strašne sa hanbila a za všetko som vinila seba. Keď ma stretla známa po necelých dvoch rokoch, bola prekvapená, ako som sa zmenila, ešte hneď večer mi volala, čo sa deje, či mi niečo nie je, či je všetko ok.

katkami123
10. sep 2022

@eva8
Nie, nie, takto fungujú narcisovia. V spoločnosti obľúbení, ale za zatvorenými dverami dokonali manipulátori. A okolie by nikdy nebolo povedalo, čo sú v skutočnosti zač. Ich mozog funguje inak ako normálneho človeka. Oni žijú tahmi a protitahmi - nesplníš, co chcem - príde pomsta. V autorkinom prípade je ku nej chladný.

filipka250
10. sep 2022

@katkami123 presne! O manipulatorovi by okolie nikdy nepovedalo, aky je doma.
Je mily, srdecny, pre inych sa ide roztrhat.
Aj to je dovod, pre ktory sa mnohe zeny boja ist s pravdou von, ze im ini neuveria.
Plus, ked manipulator vyciti, ze sa zena chysta odist, urobi vsetko preto, aby ostala. Ona si povie, ze aaaa vsak nie je az taky zly, urcite sa zmeni a je to bludny kruh.

katkami123
10. sep 2022

@filipka250
Bohužiaľ, útočia vždy na to najcitlivejšie miesto svojho partnera a čoho sa najviac bojí a čo mu najviac vadí a s tým pacujú. Preto aj autorka “musí” chodiť upratovať jeho rodicom, lebo by potom prišiel trest od jej partnera - bol by urazený, chladný, atd… bohužiaľ, tieto vzťahy sú už skôr na princípe závislosti. Autorka sa stava závislou na partnerovi a bojuje aj o ten kúsok priazne, ktorý jej bude prejavovať čoraz menej. Lebo načo by sa snažil už tak ako na začiatku, už plní čo má aj bez zbytočných melodrám okolo toho. A pred ostatnými je to ten najobetavejší chlap.

leni19
14. sep 2022

@natalia876
Toto je uz aj na trestné oznámenie .Na priateľa aj na jeho rodičov
Za príživníctvo.

zalka
14. sep 2022

@leni19 trošku si zaspala dobu https://sk.wikipedia.org/wiki/Príživníctvo
Trestný čin príživníctva bol zrušený po nežnej revolúcii, v júni roku 1990.

leni19
15. sep 2022

@zalka Tak určite existuje na toto zákon nejaký.
Ak by doložila, že im platila .Napr. výpisom z účtu,možno by to súd bral ako nedôvodné obohatenie.

filipka250
15. sep 2022

@leni19 precitaj si jej odpovede....ona je tak zdeptana, ze by sa po sudoch urcite(si myslim) netahala.

katkami123
9. okt 2022

Autorka ako si dopadla? Ako svokrovci, stále ich dotujeme? A čo priateľ, už je pozornejší, opätuje ti city a svoj čas?

menopriezviska
11. okt 2022

@natalia876 Odporucam zobrat muza ist k svokrovcom rozobrat si ich rozpocet. Potom uvidis a mozno zistis ze oni uzivaju a ty dries a prezivas. Ak sa da nastavte im financie a ak nie nech nieco predaju. No treba sa na to pozerat tak ako keby islo o tvojich rodicov a ci by to iste spravil partner aj pre tvojich rodicov.

natalia876
autor
24. okt 2022

Ahojte dievčatá, ukázala som tvojmu partnerovi túto diskusiu a odvtedy sa zmenil. Neviem do kedy mu to vydrží, ale zatiaľ je všetko Ok

nicegirl369
25. okt 2022

@natalia876 nuz zlakol sa, ze ta strati(lebo si je dobre vedomí, ze taku ochotnu dotovat jeho rodinu by uz tazko nasiel), tak bude chvilu sekat dobrotu, ale postupne si zas tam, kde si bola. Nuz ale kazdy si je strojcom svojho stastia. Ty zjavne realitu vidiet nechces, tak sa nechas opijat rozkom.

Strana
z7