icon

Starí rodičia nabúravajú moju autoritu u deti

lejuska412
17. jan 2017

Ahojte, nechodím často na fóra, ale už v poslednej dobe naozaj neviem ako ďalej, je toho na mňa veľa a už nevládzem. Možno sa tu nájde niekto, kto je alebo bol v podobnej situácii ako ja a možno poradí. Vopred ďakujem. Som rozvedená a Žijem s dvoma deťmi u rodičov, sama bez partnera. Bez akejkoľvek podpory. Niekto si povie, veď máš rodičov si u nich, buď rada pomôžu ti. Áno, ale má to svoju daň. Starší syn má prestáva rešpektovať, pretože ja mu poviem jedno a starý rodičia druhé, keď mu niečo nedovolím a má to príčinu oni hneď to pred ním skritizuju, čím mi podryvaju autoritu. Proste v skratke rodicia sa správajú tak ako keby to bolo ich dieťa a ja som len jeho súrodenec, ktorý nemá právo rozhodovať o ničom. Syn má ťažkosti s jedením nechce jedávať, ale len doma, v škôlke vraj pekne vsetko spapa. V noci nechce spávať, hocikedy sa zobudí aj o jednej aj o druhej a trvá aj dve hodiny kým zasa zaspí. Potom má problém vstať do škôlky. Spí so starými rodičmi lebo nechce spávať sám, bojí sa. Ja spím s maldsou dcérkou ( 1 rok) . Tá v noci tiež nespava, respektíve veľmi zle. Je kojena. Každú chvíľu je hore. Nespim dní ani noci, nemám kedy, cez deň sa starám o deti a v noci som s dcerkou hore. Nevládzem, neviem ako dlho toto ešte vydržím. Syn zostal aj veľmi drzi a zlý. Rodičia sa ho snažia vychovávať podľa seba, čo sa mi nepáči. Stále su medzi nami konflikty kvôli tomu. Bojím sa že takto to dopadne aj s dcerkou, a nechcem to. Najradšej by som sa s deťmi osamostatnila, a vychovávala ich po svojom, lebo vidím že takto to nikam nevedie. Je to len horsie a horšie, ja som unavená fyzicky aj psychicky už nevládzem. Ale akú má šancu osamostatniť sa matka s dvoma malými deťmi na materskej? V septembri syn nastupuje do školy a kým budem u rodičov bude to len horšie , pretože zasa sa len budú starať do učenia, do všetkého. Už naozaj neviem ako ďalej.....😢😢

Strana
z2
nicicka
18. jan 2017

Fuu, presne viem ako to mas doma a uprimne, vobec ti to nezavidim...Moji rodicia su presne rovnaki. Nastastie my spolu nebyvame ale v jeseni k nam chodili skoro kazdy vikend a bol to horor...dcera ma vobec nepocuvala, uplne ma ignorovala, pocuvala len babku a ta jej samozrejme vsetko dovolila. Presne tak ako si opisovala, myslela si ze vychovava svoje dieta a mna za vsetko kritizovala, aach myslela som, ze z koze vyskocim...Ja som rezignovala, nechala som to tak, nech si robia co chcu, ale vedela som, ze za chvilu odide a bude klud...Aj ked raz som uz nevydrzala a tak som na maminu vyskocila, ze sa so mnou s placom hadala...Ked si sama, tak je to velmi tazke, naozaj si to neviem predstavit, ale skonci to az vtedy ked odides...Drzim prsty nech sa to podari...Stari rodicia su ina generacia a maju pocit, ze vedia vsetko, ale vychovavat male deti v ich veku je nad ich sily - cest vynimkam...

salonka34
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2