icon

Starí rodičia neprídu na oslavu

28. júl 2022

Ako by ste zareagovali keby stary rodicia neprisli na oslavu narodenia ich jedineho vnuka.oslava je 350km, oni cestuju po celom svete. Oslava je u mojich rodicov, boli tam raz 2 hodiny. Sme spolu 6 rokov, manzelia rok. Odmietli uz prist na svadbu mojej sestry, na moju oslavu promocii a teraz toto. Vztahy su medzi nami a svokrovcami dobre. Navstevujeme sa, byvame blizsko, ale k mojim rodicom ist zrejme nechcu. Vraj ze to by bolo na otocku. Svokor nepracuje a svokra si moze vziat dovolenky kolko chce. Berie si ju ked jej ma pristnavsteva uz 2dni vopred aby prichystala veci. Co si myslite preco?

hermiona12
29. júl 2022

Poviem ti moju skúsenosť.
Svokrovci majú od nás 430 km, na oslavu krstin prišli deň dopredu. A prišli nie len oni ale aj krstný s rodinou a manželovi sestra s rodinou a brat, tak isto ešte dve sesternice jedna do konca s iného štátu . Všetky mali vzdialenosť od nás vyše 430 km, takže keď človek chce tak príde aj keby neviem čo.
Mňa osobne by tiež urazilo keby nechceli prísť , a to ti poviem že svokor nemá rád ísť ďalej svojho mesta nikam ale kôli vnučke prišiel . Chápem tvoje city, ale nič s tým neurobíš , ale aspoň budeš vedieť ako sa máš ku nim zachovať nabudúce. Ako čítam vy be ste sa im prispôsobili aj v bývaní aj celkovo no aj tak nechcú ísť , tu už nezmeniš nič .

h2
29. júl 2022

@hermiona12 To je ale úplne iná situácia. Oni prišli k vám a bývajú od vás 430 km. V tomto prípade majú svokrovci prísť k nevestiným rodičom, kde bude všetko len jej rodina. Pritom bývajú od syna, nevesty a vnuka blízko a zrejme sa častejšie navštevujú. Autorka neustále píše o udržiavaní rodinných vzťahov, ale pre rodičov jej manžela nemá zmysel udržiavať vzťahy napríklad s rodinami jej početných súrodencov.

hermiona12
29. júl 2022

@h2 tak potom chce že by sa všetky prispôsobovali len jej, lenže to nejde. Vzťahy sa majú udržiavať a budovať s oboch strán.

ayanamirei
29. júl 2022

@h2 presne tak,je oslava a na striedacku teraz nebude autorka ziadat 16ludi, aby pricestovalo 350km, ale maju cestovat 5. Normalna a relevatna vec. Keby to bolo pisane naopak, ze ona s rodicmi maju cestovat k svokrovcom,to by tu mala namiesto 4stran vysmechu 4strany vycitiek, preco je taka netolerantna a nechce ist ona k svokrovcom,sak ich je viacej a ma si s rodicmi pohovorit a blablabla.

h2
29. júl 2022

@ayanamirei Prečo by autorka s pár mesačným dieťaťom mala vôbec niekam cestovať? Keď už chce oslavu narodenia dieťaťa, nech ju urobí doma. U seba. Alebo v reštaurácii, ale určite v mieste bydliska. Len preto, že ona má veľkú rodinu, majú jej svokrovci cestovať 700km, hoci bývajú blízko nich?

jana_eyre_2
29. júl 2022

@hermiona12 nikoho nemôžeme nútiť chcieť vzťahy udržovať a budovať..

ayanamirei
29. júl 2022

@h2 autorke cestovanie nevadi (svokrovcom tiez nie ak sa jedna o nieco ine..) a lebo ako pise, uz x oslav bolo u nich a 16clenov jej rodiny pricestovalo. Uz svadbu museli robit v mieste bydliska svokrovcov,.lebo pindali. A pritom svadba sa standardne robi v mieste bydliska nevesty. Takze asi nerozumiem tomu,preco by sa stale malo 19ludi prisposobovat 2...

hermiona12
29. júl 2022

@jana_eyre_2 samozrejme, keď je nezáujem tak je to zbytočne.

h2
29. júl 2022

@ayanamirei Nemusia sa im prispôsobovať. Ale ani ich nútiť, aby tam išli, keď nechcú. Ja ich chápem (tých svokrovcov). Majú ísť 350 km tam a 350 naspäť, poprípade spať u "cudzích ľudí" a byť im na obtiaž a prečo vlastne? Aby videli vnúča, ktoré už videli a môžu ho hocikedy vidieť aj v mieste bydliska? Predpokladám, že o udržiavanie rodinných vzťahov s rodinami nevestiných súrodencov záujem nemajú, im to žiadna rodina nie je.

evica17
29. júl 2022

@nairia tak toto je iné,krst môže byť len jeden, ale ak nechcu ok. Ale toto je osláv a narodenia (?) Kde mooze byť aj u rodičov a aj u nich doma a m po probléme.

ullala
29. júl 2022

Na privitani do zivota nebol nikto okrem mna s manzelom. Ved to je 15 minutova nudna uradna zalezitost (pre rodicov iste nie, ale pre ostatnych urcite). Naozaj sa im necudujem, ze kvoli tomuto nejdu na 700km cestu. Skor sa cudujem, ze ich na taketo hluposti volate. Ked nechcu, tak by som to vobec neriesila.Taktiez svadba tvojej sestry, co ma s nimi spolocne?

monuska112
29. júl 2022

vies ja mam pochopenie, ktvojim svokrovcom ako 350km je sakra dost...este vnucata nemam a dufam ze budem raz dobrou svokrou, ale na taketo akcie ma taktiez nikto nedostane, som proste leniva bez ohladu na to kolko budem mat na to financii ci dovolenky.

adreena
29. júl 2022

Ja nai mieste tých rodičov by som sa tiež netrepala 5 hodín v aute, potom chvíľu posedieť na obede, zatial čo to vnuk aj tak prespí, a potom 5 hodín hneď naspäť. Pričom oni bývajú blízko vás a vidia ho často a zagratuluju k narodeniu osobitne možno. Robíš z komára somára a prídeš mi ako také rozmaznanča. A keď vnuk neuvidí ich na fotke z tejto oslavy, ty už dramatizujes, že ako to bude on hlboko prežívať, že tam neboli. No matko moja... Tak proste vysvetlím normálne, že to bolo pre nich ďaleko a tebe zagratulovali inokedy, pozri, tu je z toho fotka.

stanislavao
29. júl 2022

preco by mali ist na oslavu k vasim rodicom? tiez nechapem. a ked nepridu, no tak nepridu. nabuduce robte oslavu u vas doma. vasi rodicia su pre nich cudzi ludia.
a 700 km spravit kvoli jednej oslave, je strasne vela.

audrye
29. júl 2022

Najskor si vravim, ze to je blbe. Potom som si ale precitala, ze vy idete vlastne kvoli tvojej rodine, ktora je daleko, organizovat oslavu u nich. Ja by som v tom pripade pozvala svokrovcov na kavu a kolac doma a ani ich nepozyvala na oslavu na druhy koniec republiky s ostatnou rodinou, ked byvate vedla nich. Ine by bolo, ak by vyslovene chceli. Ale ani sa im necudujem, ze odmietli, nepride mi to v tejto situacii zvlastne. Promociu by som neriesila ani sestrinu svadbu. Zjavne v tvojej rodine mate ine zvyky ako oni a zdruzujete sa siroka rodina, zatial co oni su skor komornejsie typy. Mne by svokrovci na promocii boli navyse. Ale ta svadba to sa teda mali prisposobit.

bluka2
29. júl 2022

Sprav oslavu v Chorvátsku a možno prídu. Musela som sa pobaviť na argumente, že cestujú veľa, tak nemôžu mať problém prísť k vám. Sorry, k tvojim rodicom. Asi uvazili, čo z toho majú sa toľko niekam trepať a nejako ich to neohurilo...
Môžeš ešte navrhnúť videokonferenciu, ak nevieš zaradiť spiatočku

stanislavao
29. júl 2022

@audrye mne by v zivote nenapadlo volat svokrovcov na svadbu mojej sestry. to je co za blbost? naco? nechapem.

senta_sofia
29. júl 2022

Myslim, ze mnohym tu by sa splnil sen, keby svokrovci neprisli 😀 asi to tak bude, ze kazdy chce to, co nemoze mat. Neriesila by som to. Vedia, ze ma narodeniny, mozno by im viac vyhovovalo, keby za vnukom prisli len oni.

eeffka
29. júl 2022

6stran dupkania nozickami, akoze tebe sa narodi dieta a ides to oslavit 300km dakam do prec so svojou celou rodinou, a ja sa tam mam trepat lignut kolac a potom naspat. OK... dakujem neprosim. Som uz vo veku ked robim veci ako ja chcem nie ako mi druhi nadiriguju a to mam do veku tvojich svokrovcov este daleko.

maciatkolulu
29. júl 2022

Počuj, mat teba doma, má natiahne, nezabúdaj, že aj chlap ma len jedny nervy. Mňa ako jedináčik s malej rodiny by toto co tu popisujes ničilo, plus tie omáčky okolo, kto, kde, kedy, s kým ako často. Aj veľké, talianske mafiánske klany vedeli riešiť ručne, stručne aj vlastnú krv🤣🤣🤣😉ale, ja by som to už riešila, lebo cirkusovat, kvôli parmesacnemu decku, čo mu to je úplne lautr, naopak, korona, čo? Véd jej je viac a viac, už sa nebojíme, coooo🤣🤣🤣🤣, tak ty už teraz vyhlasuje, že budeš dieťaťu prízvukoval, ako ho dedkovci osralli. Vynikajúce. Tlieskam.

anna134
29. júl 2022

Vysrať sa na takých ľudí, už by som ich viac nevolala.... Na prd vzťahy sú v každej rodine. Zvykni si...

h2
29. júl 2022

@anna134 Ty si aj čítala diskusiu? Či len názov?

anna134
29. júl 2022

@h2 a čo ťa trápi....?

mamamasama
29. júl 2022

Ani ja by som nešla tak ďaleko

katyrose
29. júl 2022

Ahoj.
Čítam komentáre a žasnem. 😶
Takže, to že chces spraviť synovi oslavu uvítania do života úplne chápem. My sme mali krstiny a to bola tiež oslava. Vy ich nemáte, čiže oslávite takto. Normálna vec.
Ja som mala promócie, boli moji rodičia aj svokrovci. Sú tiež moja rodina, pozvala som aj ich. A potom sme doma oslavili aj so širšou rodinou. Ujovia, tety, sesternice, bratranci. Podľa niekoho nezmysel, my sa radi stretávame, takže si vždy nájdeme dôvod čo osláviť.
Keď sme mali svadbu, tiež sme pozývali švagrininych rodičov, u nás sa to tak robí. Spojili sa predsa rodiny, je to pre nás normálne.
A teraz k svokrovcom. Úplne rozumiem, že ste oslavu urobili na opačnom konci republiky, kde majú radšej pricestovať 5 ľudia ako 15. A ešte ak im viete zabezpečiť ubytko, oni sú plne mobilní a nielen to, sú zvyknutí na cestovanie, svokor dôchodca, svokra si môže vziať dovolenky koľko chce, tak to nechápem, že nechcú prísť. Však nemusia ísť na otočku, môžu ostať 3 dni, stráviť čas so synom a vnukom, urobiť so výlet do okolia atď, atď.
Čiže je to len o nich. 😟 A nechápem to. Komu je rodina vzácna, čas aj dôvod stretnutia si nájde.

dominikac321
29. júl 2022

@lilyianka to sa tak zvykne pozyvat...

veronicka88
29. júl 2022

@katyrose to je presne o Tom ...vyvslavite ako sa u nás hovorí každý "prd" všetci,spolu ..sú ľudia čo aj to nie sú zvyknutí....nejdem písať našu situáciu,lebo to ani nestojí za reč....ale nie každy to má takto zaužívané a riešiť dospelých ľudí,že sa zariadili ináč mi príde už cez...každý nech robí podľa vedomia a svedomia svojho. Ja som nikdy nebola zvyknutá na to že sme oslavovali dobre že e nie aj to že dieťa začalo chodiť🙈zober to metaforicky...prísť naprázdno alebo sa len tak zastavit na návštevu?no čosi....treba si obliecť róbu jak domkostola šperky povytahovat čo sme sto rokov nemali upratať jak pre kráľovnú a tak môže niekto prísť. Je mi to proti srsti a takýchto osláv sa už nezucastnujem.

katka_1102
29. júl 2022

@stanislavao By ste sa čudovali, kde sú aké zvyky. Budem sa vydávať a,, musíme"pozvať svokrinych svatovcov. Teda môjho budúceho švagra svokrovcov. Pre mňa úplne cudzí ľudia, no svokrina rodina sa zase rada zgrupuje a ja nie som teda tento typ navstevny.

monuska112
29. júl 2022

@katka_1102 ??? ved nech ich pozve a zgrupuje sa pri kave u seba doma, preco ma niekto potrebu sa zgrupovat na cudzej svadbe?

katka_1102
29. júl 2022

@monuska112 Ona má hlavne potrebu organizovať život druhým ľuďom 😆 Napríklad sestry, ktoré mám vydate, ich svokrovcov vôbec nevolám. Ale tuto panička si to vydupala. Urazená by bola naveky, nehovoriac o tom, že ani so svedkami nie je spokojná 😆 😆 Že len cez jej mŕtvolu 😆😆😆