icon

Starostlivosť o chorého rodiča i o bábätko naraz

hradnapani
6. dec 2011

Ahojte,
chcem sa vas opytat, ci mate skusenost so starostlivostou o choreho rodica a zaroven aj o male babatko.
moja mamka utrpela vazny uraz, vymenili jej bedrovy klb. Je uz starsia pani a velmi zle sa vyrovnava s pourazovou traumou, velmi sa jej zhorsila pamat, psychika, obcas je uplne mimo.... Momentalne este nechodi, mam ju doma a starostlivost o nu, aj o 7 mesacneho syna naraz je pre mna strasne vycerpavajuca. Manzel i rodina pomahaju v ramci moznosti, ale nie je to systematicka pomoc, skor prilezitostna, ale vdakabohu aj za nu.
Zazili ste niekto nieco podobne? Ako ste to zvladli? Co vam pomohlo? Dakujem...

terezka1947
14. máj 2013

@hradnapani fuuha,stara tema...ale mozem sa vyjadrit,moja skusenost: mamka mala rakovinu-stale nemocnica,pohotovosti,pernamentna starostlivost o nu-plienocky,papanie,umyvanie+ babatko (chora bola aj pocas celeho mojho tehu)...nema(uz nemala)nikoho,iba mna a mojho manzela....veeeeelmi tazke,nikomu nezelam....pre nas fyzicky a psychicky(uz som naozaj nevladala,lebo aj ked bola v nemocnici,kazdy den tam bolo treba zajst,nakrmit,umyt,lebo sestricky -no,povedzme,ze toho mali vela 😠,stale vsade brat babatko,lebo sme ho nemali komu nechat )
najhorsie bolo,ze mamka bola pri plnom vedomi a robila si vycitky,ze nam kazi zivot ☹
nekazila....bolo to tazke,ale nelutujem ani sekundu z tych rokov,kt.som stravila pri jej posteli a nespala...nikde sme s manzelom neboli,ani vikend pre nas...ale myslim,ze nas to oboch posilnilo...
da sa to zvladnut,ale laska musi byt vacsia ako vsetko ostatne.....mamka velmi chyba,mame teraz cas pre seba,svojho drobca,ale chybaju nam stari rodicia,niekto,kto je na nas hrdy,ma nas rad...komu by sme sa postazovali,vyzalovali...

hradnapani
autor
14. máj 2013

@terezka1947 no veru, stara tema... skoda, ze sa mi vtedy nik neozval. Ale vdaka za tvoje slova aj teraz 🙂
Ked som tu temu zakladala,ani som len netusila, co vsetko ma/ nas este len caka. Bolo to nesmierne narocne obdobie po vsetkych strankach a nikdy by som si nemyslela, ze to budem riesit ako cerstva mama, s babom na rukach, ked som aj ja strasne potrebovala pomoc.
Ale je to za nami. Teraz, ked sa na to pozeram s odstupom, tak mi to dalo velmi vela... Moja mama este zije, ale uz to nikdy nebude ako predtym... a strach o nu, kedy sa to zase zhorsi, ten je tu stale. Ale vazim si kazdy den s nou...

terezka1947
14. máj 2013

@hradnapani plne ta chapem.....prajem ti este veeeela krasnych(a najma bezproblemovych) chvil s mamkou

hradnapani
autor
14. máj 2013

@terezka1947 dakujem Ti 🙂 aj ja ti prajem vsetko dobre!