icon

Starostlivosť o dieťa v prípade rozchodu

kikuska4444
2. okt 2020

Dobrý deň žienky. Chcem sa vas opýtať na radu☹️z priatelom nám to nejako nefunguje a mame 2.5 ročne diéta.keby zme isli od seba ako by to bolo s nou? On ma o ňu záujem. Lubi ju aj sa stara o ňu. Iba mi dvaja mame problém. Môže byť tizden u neho a tizden u mňa alebo to poriesi súd?napiste mi ak viete akí je postup keď dvaja chcú ísť od seba prec☹️☹️

mysicka36
2. okt 2020

Porieši to samozrejme súd, ale ak sa viete vopred dohodnúť aj na starostlivosti aj na výživnom, bude to jednoduchšie.

pribinak
2. okt 2020

Ideálne je spísať si rodičovskú dohodu a tu predložiť súdu na schválenie
A môžete navrhnúť aj model, že si dieťa budete striedať po týždni

majkeel
2. okt 2020

Ako sa dohodnete, tak to budete mat. Iba ked sa neviete dohodnut, mozte, ale nemusite ist na sud.

robertoo1
2. okt 2020

Ideálne zostať spolu ako rodinka👌😉

janickacrazy
3. okt 2020

@kikuska4444 určite by som nenavrhla striedavku, daj si malú zveriť do svojej starostlivosti, otec ju môže vídať cez víkend alebo ako sa dohodnete

marca12
3. okt 2020

Tak male dieta nie je dobre davat do striedavky. Aj sudy prihliadaju na vek. Ak sa viete dohodnut,ja osobne by som sa dohodla mozno aj na striedavke,ale s kratsim casom trebars len tri dni u otca.

sense
3. okt 2020

Ja mam s ex len dohodu...aj o vyzivnom aj o stretavani...mimo sudne...ani jeden z nas nema potrebu sa mstit druhemu cez dieta.... nemame ale striedavku, dieta je u mna s tym ze ked chce moze k otcovi...niekedy je tam 2 dni,inokedy 3 niekedy len poobede...podla toho akonto mame v praci kedze obaja ppracujeme nepravidelne a zatial sa nestalo zeby sme mali volno naraz,takze ked dcera chce a ec ma volno ide ku nemu aj na noc,ked nema a dcera chce tak aspon na poobedie...ale uz ma 7 rokov, takto to mane takmer rok...
Sudne by som do striedavky nesla...

amelie2017
3. okt 2020

U tak maleho dietata by som do striedavky po tyzdni nesla. Pre dieta v jeho veku je tyzden nekonecny. Skor vikendy na noc a cez tyzden nech si ho berie bud poobede alebo doobeda, podla prace.
Kamaratka ma tiez 2 a pol rocnu a byvaly ju mava v stredu, v sobotu a v nedelu. Na noc jej ju este nosi, lebo v noci sa este dojci. Ked potrebuje, aj iny den, alebo ak on chce.