Starostlivosť o sestrine dieťa a štúdium medicíny. Ako to zvládnuť?
Ahojte. Musím sa sem vyrozprávať pretože to už nezvladam. Mám 22 rokov a som študentkou medicíny. Moja sestra ma 35 a ma dieťa. Je alkoholička a nevie sa o to dieťa starať, preto si ho vzali naši rodicia a ja s nimi stále bývam. Je to strašne, pretože zdieľam s tým dieťaťom jednu izbu, musím sa často učiť do noci, ono reve že nemôže spať lebo sa svieti a hovorím si učivo nahlas. Absolútne nerešpektuje môj priestor, lozi mi do veci, minule mi roztrhal knihu z anatómie a celú ju počarbal. Ma 3 roky. Už som rodičom povedala, že to nezvladam. Brigádu mám, ale keďže nemozem si dať extra veľa hodín kvôli škole, na mesiac si zarobím cca 500e ak vôbec, co vibec na nájom nestaci. Mám strašný hnev voči sestre aj voči rodičom aj voči dieťaťu aj keď to je nefér, ja viem. Ale neznášam ich. Necakam radu, ale povzbudenie. Naozaj neviem co robiť. Intrak je zbytočný keďže bývam v meste kde študujem. Rodičia čakajú že im budem pomáhať s dieťaťom, ale ja im nepomáham pretože s tým nesúhlasím a nemám na to čas, často sa preto hádame. Ani oni mi nevedia vytvoriť vhodne podmienky na učenie… naozaj už som na pokraji síl, medicína bol môj sen od mala a takto to dopadlo.

@hyperpohroma imvektivy si nechajte na doma, neviete s kym si pisete a ake vzdelanie mam ja. A ano, vnuca by som si vzala k sebe a dieta by sa muselo prisposobit, tak ako sa musi prisposobit miliony inych, ktori maju surodencov alebo ine problemy, pretoze dieta nie je stred vesmiru a deju sa veci, ktorym sa bohuzial musi aj rodina prisposobit. To nie je nieco, co by si vybrali dobrovolne. Tym, ze vzali k sebe vnuca, vobec neovplyvnuju jej vzdelanie a ani to neukazuje, ze dali svoje dieta a jeho vzdelanie na druhu kolaj. A budem aj trochu hnusna, ak nevie najst riesenie v takejto situacii, tak nebude velmi dobra lekarka. Ale aj taki su medzi nami...
@anonym_30ae46 dieťa nieje stred vesmíru? No nie, nieje, ale ani to 3 ročné vnúča nieje stred vesmíru. OK, matka alkoholička a kde je otec? Kde sú ďalší starí rodičia? Keď si starí rodičia vzali vnúča k sebe, tak nech spí s nimi v obývačke a dcere dopraju súkromie na učenie. A nevyžaduju od nej starostlivost o dieťa. Lebo to dieťa si nespravila ona, ale jej sestra. A rodičom by malo záležať nie len na vnúčati dcery alkoholičky, ale aj na buducnosti druhej dcery, aby nedopadla tak, ako ta prva.