Starostlivosť partnerov o deti
chcela by som sa opytat mamiciek ci sa staraju ich partneri,manzelia o svoje deti...lebo asi večšina mužov nema na deti čas a my si nemame ani kedy odychnut...
@fidka79 nie ženske veci nerobi on robi všetko okolo domu
@janulka2370 a to su ake zenske veci?
Lebo napr. u nas je zehlenie a umyvanie kupelne muzska praca.
@fidka79
Poviem ti uprimne, neraz ma sokuje, ako tu citam, ako uvazuju mlade, opakujem MLADE zeny. Robia sluzky a chudery, potom nie su schopne si najst normalne zamestnanie, lebo aj na dieta su same...a koncia niekde pri vykladani tovaru v tescu za minimalnu mzdu a pritom mnoho z nich ma podla mna na viac... ale nemaju partnera, ktory by ich tahal, podporoval, motivoval... bol im oporou vo vsetkom... zdielal s nimi domacnost, starostlivost o deti ..myslim ze chapes 😉
necitam ostatne prispevky, len uvodny - u nas je domacnost a dieta vyslovene v mojej rezii, pracujem od synovych 2 rokov, vodim ho do aj zo skolky, zvladam zatial, len teda oddych, resp. venovanie sa svojim zalubam velmi nepoznam
@zuzanockamt a co robi tvoj nezamestnany muz? 😕
@mima4 ja tak ako som pisala vyssie mam v rezii komplet domacnost + dieta a cuduj sa svete aj normalnu pracu, len teda nie normalne platenu ... snad rovnako by som pomaly dostala aj v tom Tescu 😀
@sorciera24 istotne sa nevala doma 🙂 😉 ... momentalne maju v rodine pomerne vela prace s rekonstrukciou rodinneho domu, takze rano a vecer sa vidime 🙂 ... to ze je nezamestnany este neznamena, ze nerobi nic, ale kto nezazil, nepochopi 🙂
@aknaj Janka, draha, a na co tolka ustipacnost a ironia? Zakladatelka polozila strucnu a jasnu otazku. Na to je aj jednoznacna odpoved bud ano, staraju sa alebo nie nestaraju sa. Ze tu prevazuju odpovede urciteho typu je dovod k ironizovaniu?
Moja odpoved na otazku je ano, stara sa. Basta. A nie, moj muz nie je superman.
@zuzanockamt a ty s malym nie si jeho rodina? uprimne, vy by ste mali byt prvoradi......ale fakt, aj v mojom okoli je stale kopu muzov, kt. idu radsej pomoct inde ako doma 😖 a nevravim, ze nic nerobi....ale asi ma viac casu ako zamestnani muzi a tym padom by si mal uz duplom najst cas na svoje dieta a zenu, ci nie?
@sorciera24 nevies, neries 🙂
@zuzanockamt jasne, mne je to jedno, hlavne, ze ty si spokojna a on tiez 🙂 (ja by som nebola)
@sorciera24 tak my sme vo viacerych veciach nestandardny vztah 😀 🙂
Moj pomáha od narodenia so všetkým. Od 5-tich týždňov ho kúpe výlučne partner, okrem toho krmi, prebaluje, berie malého von, je s ním, keď ja chcem ísť s kamarátkou na kávu, prípadne cvičiť. Varí mu, nikdy nemusím pripomínať, že nemáme plienky alebo umelé mliečko, o všetkom má prehľad, takže sa nestane, že niekedy niečo chýba. Nikdy som ho neprosila, aby niečo urobil. Všetko išlo samo od seba, prirodzene a hlavne nenásilne. O nášho synčeka sa stará rád, rád sa s ním hrá, v podstate robí okolo neho full servis. Som veľmi vďačná za to, že mi so všetkým pomáha. Dokonca mám denne 1 hodinku, kedy mi "dajú pokoj" a ja si robím svoje /nechty, vlasy, masky, internet/. 3x do týždňa chodím cvičiť, vtedy majú oni dvaja takú chlapskú 2-hodinku, kedy šalejú a keď prídem, malý je úplne zmordovaný, to ho mm ešte okúpe, spol nakrmime a odpadne od únavy. Okrem starostlivosti máme doma zaážívané, že víkendz sú u nás "odinné", chodíme spolu na prechádzky, výlety resp. iný spoločný program a taktiež každý večer po kúpaní sme obaja pri krmení, potom sa váľame a stískame ešte a úspvame 🙂 mám skvelého partnera ... Myslím si, že tým , že robí v podstate všetko to, čo ja si uvedomil, že to nemáme najlahšie.
@mima4 tak to on nerobi sem tam navari
@janulka2370 ale preco si mala s manzelom druhe dieta, ked nema vztah k detom...nevenuje sa im, teda uz tomu prvemu??
@mima4 to by bolo nadlho a to rozoberat tu nebudem
@jabadaba
nie, nemalo by to uštipačné ... ironické možno, ale hlavne vtipné .... problém je možno v tom, že zakladateľka tu číta len to tých "supermanoch" a má z toho hlavu v smútku, že u nich doma to tak nie je ... preto treba brať veľa vecí s rezervou ... papier znesie všetko, aj to "chválenie sa" supermanom a doma to pritom môže byť úplne inak
a len pre príklad, minule som tu čítala tému ohľadom "ako vás manžel ocenil za pôrod ?" neviem, čo tým vtedy chcela mamička dosiahnuť, alebo zistiť, lebo naozaj toto vedieť nemusím vedieť, že niekto nedostal nič a niekto auto .... následne sa tu objavila téma "ako mu mám odpustiť" a ďalšia zakladateľka nevedela mužovi odpustiť, že za pôrod nič nedostala a potrebovala radu, najprv som myslela, že je tesne po pôrode, ale ona bola po pôrode 8 mesiacov !!! ... takže tak, asi toto sa dá tými "chváleniami sa " dosiahnuť .... depresia mamičky, ktorá to nemá doma ideálne podľa meradiel iných
😵 😵 😵
@janulka2370
OK, respektujem 😉
muz, ktory sa stara o VLASTNE DIETA, particpuje na VLASTNEJ DOMACNOSTI je superman????
Podla mna to ma byt samozrejmostou pre zreleho a milujuceho manzela a otca deti... Vsak preto su manzelia dvaja, preto su rodicia dvaja, aby pozerali rovnakym smerom, kracali rovnakou cestou a vzajomne si pomahali, vzajomne vychovavali spolocne deti... Peniaze vztahy nevybuduju.
moj partner ma zastupil na rodicovskej , samozrejme nepral, nezehlil a neupratoval...ale mal na starosti vsetko ostatne okolo deti, niekedy aj varil ked som ja vecer nestihala...rano odniesol maleho do skolky cez den bol s malou a poobede pre maleho a do vecera bol s nimi ...takto to mal vyse roka takze je plne v obraze co to obnasa mat doma 2 male deti...uzil si s nimi aj ked boli obaja chori....
@aknaj ja ti neviem, ale to, ze muz pomaha, robi v domacnosti nejake veci a spolupodiela sa na vychove spolocnych deti je podla mna normalne, nie supermanske 😕
@aknaj presne o tom cely kon je 🙂 😉
dakujem vam za prispevky maleho som uspala idem sa navecerat a spat kym sa maly nezobudi 😔
@sorciera24
odpoveď vyššie
@janulka2370 dobrú chuť a dobrú noc 😀 🙂
@zuzanockamt
áno, buď súhlasíš s davom alebo nie ... nič medzi tým už neexistuje 😀 😀 😀
@aknaj a druha vychytavka - chytajme sa za slovicka 😀
ahoj, nečítala som všetko, čo tu je, ale v skratke, začal sa starať o dcérku až teraz, keď je väčšia. Zo začiatku nevedel čo s ňou, ale zato navaril, nakúpil, opral, upratal, potom sa to nejako pokazilo a nerobil doma skoro nič len sedel pred pc alebo tv. Teraz sa jej zase viac venuje, lebo aj ona ho otravuje. Ale von na prechádzky s ňou nechodí, na výlety tiež nie, keď má voľno, je doma, max. ideme na nákup, ale doma sa jej ako tak venuje. Nie je to ideálne ale nie je to ani najhoršie

@sorciera24 napr.ako vy pišete večšina že dieta nakrmi prebali hra sa snim atd