Starostlivosť partnerov o deti
chcela by som sa opytat mamiciek ci sa staraju ich partneri,manzelia o svoje deti...lebo asi večšina mužov nema na deti čas a my si nemame ani kedy odychnut...
@aknaj ako som pisala, otazka bola jasne dana a nebolo k nej odporucanie ako ma zniet odpoved. Ci ako si to predstavujes? Ako ma vyzerat diskusia na zadane temy tak, aby niekto z toho nemal nasledne psychicku ujmu? Ja neviem, ale mne je smiesne ako sa tu podchvilou vytahuju tazke kalibre typu dokonale matky, najmudrejsie mamicky, dokonali manzelia a podobne. Staci napisat, ze fungujes inak ako riesitelka problemu a si za premudrelu, dokonalu a neviem este aku. Pri vsetkej ucte, len zakomplexovany magor ma potrebu niekoho znackovat takymito titulmi namiesto toho, aby si vzal pounaucenie ci inspiraciu. Ono mi vlastne tvoja reakcia ci ocakavania vyvoja temy pripadaju ako ta klasicka slovenska letora. Ked sa niekto niekoho opyta ako sa dotycny ma a po odpovedi dobre padaju kutiky ust dolu a znacne do kriva. Lebo mat sa dobre, mat fajn muza, nerozvadzat sa, neozierat sa...to nikomu nerobi radost. Nie, to drazdi a irituje. Ked nemam ja tak nech nema nikto dalsi. Ked skape koza mne nech aj susedovi. A takto asi mali zniet aj odpovede, aby sme tu nemali mindracik, ze na MK su same dokonale matky so supermanmi. Mozno bude fajn zadavat vopred k otazkam aj odpoved. A nebude zmatok. A ani zbytocna ironia. 🙂
@aknaj este k tej mamicke v depresiach ak to doma nema podla meradiel inych. Je naozaj hlupe mat depresiu z toho, ze susedova Mara dostala po porode auto a ja nie. Ale je to o tom co si pripustime a co uz nie. A ako vieme zhodnotit to co doma mame. Ak to niekto nevie potom holt smola, bude sa neustale zneistene zrovnavat s inymi. To mas ako s tymi fotoalbumami tu ci kadetade po socialnych sietach. Niekto ma potrebu vycapit kazdu jednu chobotinu zo svojho kazdodenneho zivota verejne vsetkym. Asi mu to robi dobre z nejakeho dovodu. To neznamena, ze ja mam mat nahle dojem, ze stojim za totalne haaaa lebo som neupiekla taky muffinek ako Beta z fora alebo som necvakla svoje dieta v nastrabocenom outfitiku ako Fanca. V tomto skutocne inspiraciu nevidim ziadnu. Keby kazda jedna tu dokumentovala tak precizne kazdy svoj zivotny pochod, tak ma hned dokaz o tom co vsetko robi sama a nemusela by hikat ako oslik nad spominanou Betou ci Fancou akeee su sikovneee, ako toho stiiiiiihaju a pod. No nie kazda jedna ma tu potrebu dokumentacnu, ze ano. 😉 Zalezi len na nas co si pripustime, cim sa budeme umarat a cim sa naozaj mozme inspirovat. Je to len na nas. Ak mame depku hned z kazdeho a vsetkeho, tak to radsej ani na ulicu nelezme lebo okolo moze ist prave upravenejsia, usmievavejsia a pod.
@jabadaba áno, takto nejako to berú osoby, ktoré si vedia určiť hranicu a nezaoberajú sa inými a ich problémami, lenže nie každý to vie prekusnúť a preto potom porovnáva ... a dopadne to tak, že "prečo to u nás doma takto nefunguje" ... no hold smola, nie každého chlapa /to myslím prípady z koňa/ vychovali tak, ako si to jeho manželka predstavuje
😲 😲 😲
@aknaj no ale co s tym? Zakazeme vstup stastnejsim, bohatsim, krajsim, chudsim, plodnejsim lebo niekto to nedobre spracuva? To snad ani nejde. Jedine co ide je vyber partnera. Takeho akeho si buduca manzelka predstvuje. Ziadna nemusi brat vychovne nepodarky a potom vyplakavat kadetade a mat dojem, ze ine maju supermanov. A catokrat sa tu mnohe mozu sakra poucit na chybach inych ci dobrych radach tych bystrejsich. Kazdy ako sa rozhodne. Ale ak tu budu absentovat aj pozitivne priklady, ze ano, urcite veci mozu dobre a inak fungovat tak sa trpelka len uisti v tom, ze aha, vsetci to maju tak na h...a tak je to asi standard.
@aknaj jaaaj no, ano. O potrebe sa pochvalit kazdym jednym kolackom co niekto upecie si aj ja myslim obcas svoje. A obcas sa inspirujem receptom. 😀 To mas tak - niekto potrebuje k dobremu pocitu zo seba tristo a viac lajkov na svoju babovku. Niekomu staci ak tu babovku ocenia doma deti a muz. Ale nepytaj sa ma preco tomu tak je, na to som este neprisla. 😀 To vedia ti konkretni jedinci na co potrebuju pochvalu sirokej verejnosti k svojej existencii a za kazdu prkotinu.
vyberu manzela som venovala nalezitu pozornost, a take veci, ze sa bude podielat na domacnosti, starat o deti, chodit do prace, milovat manzelku atd. boli pre mna tak prirodzene, ze si ani neviem predstavit, ze by sme inak fungovali, ze by som nemala takeho manzela. vsetky tieto crty sa tak daju krasne rozpoznat na zaciatku vztahu. casto mi stacil jeden hodinovy rozhovor a uz som vedela, ze dany muz/chlapec moje naroky na buduci partnersky zivot splna alebo nesplna.
@janulka2370 Pozri, ani moj muz nie je z tych, co by prebaloval, kocikoval, v noci staval ( on sa nezobudil, ked deti plakali, ma taky spanok), neperie, nevari. Ale on vie zas zarobit peniaze, zoberie decka na vylety a zoznamuje ich s inymi vecami,kt. ja nerozumiem, hlavne syna. Nie je to o tom, ze by sa nestaral, len sa stara inym sposobom. Dceru malokedy prebalil, nekocikoval snad nikdy a teraz je to jeho milacik, cez vikendy sa jej venuje ako moze ( bicyklovanie, korculovanie, pustanie sarkana, stavanie lega). A ked niekedy niekam vypadnem na vikend, tak tu domacnost s detmi nejako zvladne. My to mame podelene, ze ja viac obstaravam ten servis okolo deti a rodiny. Nevidim na tom nic zle, chceli sme deti a nikdy som ich nechcela hodit na krk babkam, ci opatrovatelke a obidvaja nemozeme naplno pracovat.
v ramci moznosti moj manzel pomaha....vie sa s malou super pohrat,ak treba navari,ked bola mensia prebalil,okupe...ako pisem ak nie je v praci a doma nema prave home office tak pomoze,,nie je problem
😀 kočky ten kreslený vtip ...veď to ani nie je vtip...to je realita😀 ...na margo toho, či sa ten môj chlap stará o naše deti ...jasné, že stará ... (veď si ich pracne narobil😀😀😀...) ...ale vážne, u nás to beží tak, že nemáme starostlivosť o domácnosť a deti rozdelenú na striktne ženské a mužské práce ... (ale viem o čom je reč, lebo naši rodičia takto žijú spolu už ... 45 rokov ...svokrovci 50 rokov...) skrátka... "staráme sa"😉 podľa princípu, kto sa v čom "osvedčil"🙂 .. napr. ja viem kde majú deti oblečko, takže keď niekam ideme, obvykle dopadnem ako v tom kreslenom vtipe ..."mamííííí, poď už, VŠETCI čakáme len na tebáááá..." ... lebo samozrejme sa obliekam nakoniec ... môj manžel zasa výborne nakupuje - ovláda všetky možné zľavy a vie v rekordnom čase obehnúť minimálne tri obchody, ktoré máme strategicky rozmiestnené v našom blízkom i vzdialenejšom okolí ... a podobne ...
napr. teraz je doma na očr s malým, lebo ten je chorý a nemôže do MŠ ... ja som musela do práce, lebo máme "akciu" 🙂...
no, ale teda od supermana má ale ďaleko - podľa mojich kritérií....😀😀😀
Inak, dnes ráno som sa zobudila s hrozným pocitom, že som na niečo zabudla ...a ... baby ja som zabudla, že sme mali výročie svadby ... normálne som rátala a vychádzalo mi také nejaké symbolické číslo, aj som sa trošku vydesila (zdalo sa mi, že až tak dlho spolu nie sme zosobášení...) ... síce potom som si uvedomila, že zle rátam a naozaj až tak dlho nie sme zosobášení, ale ... aj tak, úplne mi to vyfučalo z hlavy a keď sa tak "porovnávam" so švagrinkou, ktorá každé výročie svadby s mojím bráchom tak krásne oslávi (večerou v drahej reštike, alebo víkend bez detí doma vo dvojici pri sviečkach...).... normálne ma chytá depka ...
a...mimochodom, konečne som pochopila, prečo ma ten môj cez víkend stále ťahal do cukrárne...že ideme niečo osláviť ...PS: sakra a ja som mu vynadala, že šak načo sa budeme napchávať zákuskami, keď celý týždeň zdravo "žijeme" ... a žujeme šaláty...a "iné zdravé" jedlá... 😅
@janulka2370 mm je od septembra na materskej a stara sa velmi dobre....ale snazime sa striedat, kolko sa da...

moj manzel viac pomaha ked sa narodila mladsia, predtym som bola doma po materskej, tak takmer vsetko som robila ja. varim, upratujeme spolocne, periem, on vesia pradlo, zehlim ja, chodbu umyva on. riady umyje umyvacka, ked mu poviem, tak ju vylozi... deti postrazi, pohra sa, o starsiu je schopny uplne sa postarat okrem ucesania 😉 berie ju na ryby, do lesa, do roboty, vozime ju do skolky na striedacku. ostatne veci- velky nakup robime spolocne, co ho poslem urobit sem tam ofrfle, sem tam to trva ale urobi. tak normalne myslim. je dost lenivy tak ho musim otravovat ale ma smolu 🙂 zas ma nebuzeruje ze nie je upratane a tak, ako niektori. nestazujem sa. to je vsetko o komunikacii. bolo mu pred porodom povedane, ze bude musiet viac robit doma, tak robi. na to, aky bol, ked sme nemali deti je uplny superman 😀