Starší otcovia a malé deti
Bolo toho tu napísaného už toľko, no predsa skúsim.
S akým starým partnerom/manželom by ste mali/máte dieťa?
Zaujíma ma to skrz môjho otca(67). Keď som sa narodila ja, nemal ani dvadsať, ale vykašľal sa na nás. Tak mám o rok mladšiu nevlastnú sestru. V tom vzťahu potrval sedem rokov. Potom ďalšie dve deti(vtedy sa aj oženil)mal 35-37. Neskôr sa rozviedol, kvôli milenke a s ňou má dvoch škôlkárov.
Teraz je ešte ok, riadi svoju firmičku, má pár zamestnancov. Ale čo bude potom. Možno som zlá, ale ťažko sa mi verí že mladá partnerka sa o neho v starobe/chorobe postará. A kto bude mať starosti, povinnosť postarať sa o neho, jeho deti, ale asi nie tie ktoré budú v tej dobe ešte stále maloleté, voči ktorým bude mať ešte on vyživovaciu povinnosť.
Postarať sa ma v prvom rade zakonny partner. Ked nie partner, tak sú nato inštitúcie. Nikto nebude od teba ziadať, aby si sa postarala o otca, ktoreho si počas zivota vobec nezaujimala.
Postarať sa ma v prvom rade zakonny partner. Ked nie partner, tak sú nato inštitúcie. Nikto nebude od teba ziadať, aby si sa postarala o otca, ktoreho si počas zivota vobec nezaujimala.
@anna777115 viem ako si platia odvody živnostnici, takže dôchodok má smiešny. Do zariadenia by musel doplácať. Teraz ešte rozhadzujú peniaze, kým je čo, ale...
Partnerka sa kľudne môže zbaliť a odísť ešte si pýtať aj výživné na deti.
Kto bude prispievať na zariadenie ak on nebude mať z čoho?
@anna777115 viem ako si platia odvody živnostnici, takže dôchodok má smiešny. Do zariadenia by musel doplácať. Teraz ešte rozhadzujú peniaze, kým je čo, ale...
@anonym_autor dospelé deti majú voči rodičovi vyzivovaciu povinnosť
Za mňa ...nech sa postará ten, čo bude dedit
@anonym_autor
to ze si plati male odvody neznamena, ze si nesetri penize na dochodok.
To ze ma mladsiu partnerku neznamena, ze sa onho nepostara, kludne moze.
No a ma dospele deti, ktore by sa mali postarat ak bude treba. Ale neviem ake su tam vztahy.
@anonym_autor dospelé deti majú voči rodičovi vyzivovaciu povinnosť
@darina77 áno práve preto sa pýtam. On sa na mňa vykašľal, šiel si do sveta. Mama zomrela, on sa vôbec nezaujímal. Možno som blbá že v dospelosti som ho vyhľadala.
Za mňa ...nech sa postará ten, čo bude dedit
@anonym_acf439 teoreticky podľa zákona jeho šesť detí vratene mňa,či?
Pozri sa ked na teba platil vyzivne, svoju vyzivovaciu povinnost si splnil, aj ked sa o teba nezaujimal. To iste aj ostatne deti. Takze ak sa nebude vediet o seba postarat, moze si uplatnovat vyzivovaciu povinnost voci vsetkym detom. Ale to este neznamena, ze ju aj uplatni
@anonym_acf439 teoreticky podľa zákona jeho šesť detí vratene mňa,či?
@anonym_autor ved sa postaraju hadam potom deti, na ktore sa nevykaslal a mal s nimi aj realny vztah. Podla toho co pises, s tebou vztah nema
Tak snáď má nejakú nehnuteľnosť a kto bude chcieť dediť sa bude chcieť postarať a bude zariadenie dotovať, alebo sa predá nehnuteľnosť a odloží sa adekvátna čiastka na dožitie v zariadení.
Takých prípadov nebude veľa, človek len padne a nevstane🤨 infarktové, stresujúce žitie sa pod to podpíše.
Takže sa bojíš, že budete mať povinnosť mu platiť DSS? Asi Ťa sklamem, ale veľmi pravdepodobne budete. Moja teta ho musela spolu s deťmi platiť svojmu ex, hoci sa rozviedli roky predtým a On na deti výživné neplatil, mal exekúcie a ešte ich aj týral, kým s nimi žil - mimochodom, brali sa ako 20 roční (ona dokonca 18).
@anonym_autor
to ze si plati male odvody neznamena, ze si nesetri penize na dochodok.
To ze ma mladsiu partnerku neznamena, ze sa onho nepostara, kludne moze.
No a ma dospele deti, ktore by sa mali postarat ak bude treba. Ale neviem ake su tam vztahy.
@anonym_a45ab3 mal investíciu ktorá mu pred pár rokmi nevyšla, ešte musel aj niečo predať aby sa zbavil dlhov.
Stále rozhadzujú peniaze na môj vkus na somariny. Ona s vlastným detmi nebola doma, otec platil opatrovateľku.
Ok, má ešte nehnuteľnost, ktorú môže predať ale vystačia mu tie peniaze?
Ak bude mat partnerku v tom case, ked bude pomoc potrebovat, tak samozrejme sa onho postara ona, to je logicke, nie? Deti nie su absolutne povinne.
Ak bude mat partnerku v tom case, ked bude pomoc potrebovat, tak samozrejme sa onho postara ona, to je logicke, nie? Deti nie su absolutne povinne.
@majerhka podľa mňa bude prvá čo utečie ,,
z potápajúcej sa lode ,,
Úplne zbytočne toto riešiš. Nie všetci ľudia dožijú tak, že sa je potrebné o nich starať. Možno ešte 10 rokov bude pracovať, bude sebestačnosť, a potom zo dňa na deň odíde.
Takže sa bojíš, že budete mať povinnosť mu platiť DSS? Asi Ťa sklamem, ale veľmi pravdepodobne budete. Moja teta ho musela spolu s deťmi platiť svojmu ex, hoci sa rozviedli roky predtým a On na deti výživné neplatil, mal exekúcie a ešte ich aj týral, kým s nimi žil - mimochodom, brali sa ako 20 roční (ona dokonca 18).
@michaela329 áno , tiež na mňa neplatil, poštu nepreberali, na súd nechodil. Vraj to bola jeho mladícka nerozvážnosť.
Mám deti deti ktoré musím živit, nie dotovať sugar daddyho ktorý neurdžal v gatiach čo tam má.
Úplne zbytočne toto riešiš. Nie všetci ľudia dožijú tak, že sa je potrebné o nich starať. Možno ešte 10 rokov bude pracovať, bude sebestačnosť, a potom zo dňa na deň odíde.
@thereisabear riešim to teraz, lebo kvôli konsolidácii zruší na budúci rok firmu, čize nebude mať plus príjem
Otec mojej kamošky žije po porážke v zariadení už asi pätnásť rokov, nikto nevie s určitosťou povedať koľko rokov bude žiť dôchodca v danom zariadení, koľko na neho bude treba v budúcnosti doplácať. Ona platí iba dvacku ale spolu s vdovským má jej otec slušný dôchodok
@thereisabear riešim to teraz, lebo kvôli konsolidácii zruší na budúci rok firmu, čize nebude mať plus príjem
@anonym_autor aha, tak rozumiem
Otec mojej kamošky žije po porážke v zariadení už asi pätnásť rokov, nikto nevie s určitosťou povedať koľko rokov bude žiť dôchodca v danom zariadení, koľko na neho bude treba v budúcnosti doplácať. Ona platí iba dvacku ale spolu s vdovským má jej otec slušný dôchodok
@anonym_autor nemyslím si že ak celý život ma teba kaslal a nemal záujem by sa zrazu dožadoval aby si sa o neho starala, nech predá majetok a zaplatí si opatrovateľku
@michaela329 áno , tiež na mňa neplatil, poštu nepreberali, na súd nechodil. Vraj to bola jeho mladícka nerozvážnosť.
Mám deti deti ktoré musím živit, nie dotovať sugar daddyho ktorý neurdžal v gatiach čo tam má.
@anonym_autor od teba isto nic pýtať nebude nemá ani o teba zaujem
len sa neboj, dá sa aj z tejto situácie celkom slušne "vykorčuľovať. "
deti , tvoja rodina sú na prvom mieste.
dedo ktorý si užíval života a na teba kašľal počká. budeš dávať odvolania na vyšší súd a pod. a dedo medzitým aj skončí. však vieš akou závratnou rýchlosťou súdy robia.
@anonym_112ff2 si nejaká istá. Až taká istá by som nebola. Pán si spomenie na všetky deti čo v živote mal keď mu bude chýbať na DSS.
@anonym_112ff2 ty si moja príbuzná, že to vieš. Kedy a koľko času mi venoval otec za posledných 25 rokov?
Od kedy som ho vyhľadala, dá sa stretávame viac menej pravidelne, pred tým ako si našiel túto známosť si našiel čas na vnúčatá, ja mám dve dcéry nevlastná sestra syna
@anonym_112ff2 si nejaká istá. Až taká istá by som nebola. Pán si spomenie na všetky deti čo v živote mal keď mu bude chýbať na DSS.
@anonym_41d770 a mozno , nie
@anonym_112ff2 ty si moja príbuzná, že to vieš. Kedy a koľko času mi venoval otec za posledných 25 rokov?
Od kedy som ho vyhľadala, dá sa stretávame viac menej pravidelne, pred tým ako si našiel túto známosť si našiel čas na vnúčatá, ja mám dve dcéry nevlastná sestra syna
@anonym_autor tymto tvojim prístupom by som od tebe nechcela .nič
Autorka ked sa s otcom stretavate a ste spolu v kontakte ako piseš, tak sa ho na to rovno opytaj, ako to ma zariadene do buducna a ako to vidi on.
Autorka ked sa s otcom stretavate a ste spolu v kontakte ako piseš, tak sa ho na to rovno opytaj, ako to ma zariadene do buducna a ako to vidi on.
@anna777115 býva stovky kilometrov od nás v každodennom kontakte nie sme, ale pred časom som sa pýtala skôr nepriamo, nechce si pripustiť že zostarne/zostarol. A mimochodom je zaľúbený do partnerky a plne jej dôveruje.(Ja nie)
@anonym_autor tymto tvojim prístupom by som od tebe nechcela .nič
@anonym_112ff2 no sorry. Ty si sa tiež vykašlala na deti a ideš ich prosíť aby ti prispievali?
Vieš ako sa cíti nikým nechcené odkopnuté dieťa?

A pýtaš sa teda vlastne na čo? Do akého veku je ok mať malé deti? Každý ako sa cíti a ako sa dokáže postarať 🙄