Starší otcovia a malé deti
Bolo toho tu napísaného už toľko, no predsa skúsim.
S akým starým partnerom/manželom by ste mali/máte dieťa?
Zaujíma ma to skrz môjho otca(67). Keď som sa narodila ja, nemal ani dvadsať, ale vykašľal sa na nás. Tak mám o rok mladšiu nevlastnú sestru. V tom vzťahu potrval sedem rokov. Potom ďalšie dve deti(vtedy sa aj oženil)mal 35-37. Neskôr sa rozviedol, kvôli milenke a s ňou má dvoch škôlkárov.
Teraz je ešte ok, riadi svoju firmičku, má pár zamestnancov. Ale čo bude potom. Možno som zlá, ale ťažko sa mi verí že mladá partnerka sa o neho v starobe/chorobe postará. A kto bude mať starosti, povinnosť postarať sa o neho, jeho deti, ale asi nie tie ktoré budú v tej dobe ešte stále maloleté, voči ktorým bude mať ešte on vyživovaciu povinnosť.

@anonym_autor ma otec 2 male deti tak matka deti musi byt este mladica. kolko ma 30-35? ked otec zalahne bude sa starat ona, ked si zavesila na krk starca a jeho majetkom bude ona disponovat z toho bude calovat za DSS. v tvojom pripade od teba nikto nebude chciet prispevky na jeho starostlivost. pozri si ficek ci ine online pravne poradne. najdes tam odpoved na tvoju otazku. pozri aj tu pravnu poradnu. bola tam podobna otazka s podobnou minulostou ako je tvoj pripad len islo o svokra nie o otca. dieta je sice povinne postarat sa o svojho rodica. existuju tam vynimky - neplatenie vyzivneho na malolete dieta, nezaujem otca o dieta. na to vsetko a mnohe ine faktory sa prihliada. u ficeka tiez urcite najdes podobnu radu.
Tak ale ma aj iné deti staršie nie?ved ak som ratala cca 4 by mali byť skori dospelí a dve malé deti nie?
@anonym_autor dospelé deti majú voči rodičovi vyzivovaciu povinnosť
@darina77 no tak počkaj... po 1. Musí to schváliť súd a po 2. Rodič ktorý sa o svoje deti nestaral, pripadne im ubližovať tak táto povinnost zaniká. Keďže sa autrkin tatuško na rodinu vysral kvôli milenke, môže sa so mnou súdiť koľko chce.
Niektorí rodicia si zaslúžia tak maximálne hodiť 0,50centov do klobúka pred kauflandom
A pokial viem nieje zákonna povinnosť doplácať,len ľudia sa ,dohodnú, aby mohli čím skôr umiestniť
Nepredbiehaj udalosti.Hadam ma dosť rozumu neostať deťom na krku a aspon akytaky majetok.
Takže sa bojíš, že budete mať povinnosť mu platiť DSS? Asi Ťa sklamem, ale veľmi pravdepodobne budete. Moja teta ho musela spolu s deťmi platiť svojmu ex, hoci sa rozviedli roky predtým a On na deti výživné neplatil, mal exekúcie a ešte ich aj týral, kým s nimi žil - mimochodom, brali sa ako 20 roční (ona dokonca 18).
@michaela329 to nie je tak celkom pravda,stačilo odvolanie na základe ,,dobrých mravov"...
A pokial viem nieje zákonna povinnosť doplácať,len ľudia sa ,dohodnú, aby mohli čím skôr umiestniť
@anonym_327f77 podľa toho čo viem ja, tak ak dôchodcovi nestačí dôchodok na náklady ktoré má v zariadení musí sa doplácať
@darina77 no tak počkaj... po 1. Musí to schváliť súd a po 2. Rodič ktorý sa o svoje deti nestaral, pripadne im ubližovať tak táto povinnost zaniká. Keďže sa autrkin tatuško na rodinu vysral kvôli milenke, môže sa so mnou súdiť koľko chce.
Niektorí rodicia si zaslúžia tak maximálne hodiť 0,50centov do klobúka pred kauflandom
@simona20201309 poznám pár prípadov, aj tu niekto písal,že sa muselo platíť
Nepredbiehaj udalosti.Hadam ma dosť rozumu neostať deťom na krku a aspon akytaky majetok.
@janinah moja nebohá svokra tiež nemala toľko rozumu, dokonca ani tolko aby mala nejaké to oblečenie v čom ju do rakvy položia
@anonym_autor mám kolegyňu má 45 manžel 60 a maju 2 deti do 5 rokov. No čo ti poviem…. Neni to v pohode.
@anonym_autor mám kolegyňu má 45 manžel 60 a maju 2 deti do 5 rokov. No čo ti poviem…. Neni to v pohode.
@anonym_29cd93 ze to neni v pohode podľa teba neznamená,ze to nie je v pohode pre nich
@anonym_29cd93 ze to neni v pohode podľa teba neznamená,ze to nie je v pohode pre nich
@janinah
Zrejme jej ta kolegyna aj nieco porozprava. Mam rodicov vo veku 59 a 65 a teda uz nemaju topkp energie. V 60tke dve vlastne male deti je o hibu. Cest vynimkam, to bude ale mizive percento.
@michaela329 to nie je tak celkom pravda,stačilo odvolanie na základe ,,dobrých mravov"...
@misicka31 no nestačilo, odvolania boli.
Zbytocne sa stresujes predcasne, zajtra tu otec uz nemusi byt. Naco si lamat hlavu niecim, co ani nie je. Mozno ta otec aj prezije a ty zabijes xy rokov premyslanim ako sa o neho budes musiet starat. Ma kopec deti, tak preco by si sa prave ty mala starat. Je vas dost, tak aj keby ste mu mali platit domov dochodcov, tak to nebude az taka zavratna suma.
s tou poslednou ženou sa zosobášil? inak mení sa aj Občiansky zákonník, čiže ani dediť nemusíš...
@anonym_112ff2 no sorry. Ty si sa tiež vykašlala na deti a ideš ich prosíť aby ti prispievali?
Vieš ako sa cíti nikým nechcené odkopnuté dieťa?
@anonym_autor tak ako tvoj otec musel prispievať na teba, tak aj ty budes musieť prispievať naňho, hold, nie je to len o tom dostávať a na oplátku nič nedať. A čo my vieme, prečo sa Ťa otec vzdal ? Možno si bola na neho zlá, robila mu nejak zle, ja neviem, ale neverím že sa otec bez dôvodu vzdá dieťaťa. Ak to spravil, mal na to dôvod - minimálne pre neho adekvátny.
@janinah
Zrejme jej ta kolegyna aj nieco porozprava. Mam rodicov vo veku 59 a 65 a teda uz nemaju topkp energie. V 60tke dve vlastne male deti je o hibu. Cest vynimkam, to bude ale mizive percento.
@svetlonos predpokladajme že 60r chlap ktorý má 2 deti do 5r, nedrie v bani, ani na stavbe, ... ale je to oddychnuty (určite minimálne fyzicky) pan, ktorý má čas a peniaze aj na wellnes, masáže, dovolenky. Predpokladajme, že deti nevyrastaju v 2i byte (rozumej bez vybehu) ale v dome s voľným vybehom teda nie sú to besné nevybehané deti. Mamička pravdepodobne nechodi/nemusí chodiť do práce takže má dosť času aj energie sa tým 2 venovať.
Vy nemôžte porovnávať svojich 25-35 r chlapov ktorí sa vrátia z prace, vykotia riť pred telku a zapnú si šport.
To je tak prízemné súdiť a hodnotiť tieto veci. Hlavne ten kto to nezažil.
A som presvedcena že je 1000x lepšie mať 60r otca ako žiadneho otca (viď denne príspevky o hajzloch ktorí opustili rodinu) alebo ako tie indivíduá ktoré tu často autorky opisujú (alkohol, domased, ppcitacovy maniak, neverník, agresor, manipulátor, narcista,....)
@anonym_autor tak ako tvoj otec musel prispievať na teba, tak aj ty budes musieť prispievať naňho, hold, nie je to len o tom dostávať a na oplátku nič nedať. A čo my vieme, prečo sa Ťa otec vzdal ? Možno si bola na neho zlá, robila mu nejak zle, ja neviem, ale neverím že sa otec bez dôvodu vzdá dieťaťa. Ak to spravil, mal na to dôvod - minimálne pre neho adekvátny.
@anonym_b27788 to nemyslíš vážne napísať takú sprostost že dcéra bola na neho zla??????? Ty nebudeš normalna
@svetlonos predpokladajme že 60r chlap ktorý má 2 deti do 5r, nedrie v bani, ani na stavbe, ... ale je to oddychnuty (určite minimálne fyzicky) pan, ktorý má čas a peniaze aj na wellnes, masáže, dovolenky. Predpokladajme, že deti nevyrastaju v 2i byte (rozumej bez vybehu) ale v dome s voľným vybehom teda nie sú to besné nevybehané deti. Mamička pravdepodobne nechodi/nemusí chodiť do práce takže má dosť času aj energie sa tým 2 venovať.
Vy nemôžte porovnávať svojich 25-35 r chlapov ktorí sa vrátia z prace, vykotia riť pred telku a zapnú si šport.
A som presvedcena že je 1000x lepšie mať 60r otca ako žiadneho otca (viď denne príspevky o hajzloch ktorí opustili rodinu) alebo ako tie indivíduá ktoré tu často autorky opisujú (alkohol, domased, ppcitacovy maniak, neverník, agresor, manipulátor, narcista,....)
@simona20201309
to ak si myskela aj mna do skupiny s 35 rocnym chkapom pred teljou, tak s8 sa dobre sekla teda 😁 My dokoncacz oresvedcenia ani tu televiziu nemame uz dobrych 17 rokov. Pisala som o svojich rodicoch. Otec ma podstatne mladsiu zenu ale deti nemaju, hkavne koli jeho veku, aj keby zrivna mali dom a on bol oddychnuty pan 🙃.
A poznam aj 60 rocneho, ktory ma 2 deti do 10 rokov a teda ma dosť. A byva v 2 izbovom byte.
Tvoja verzia je to mizive minimum, o ktotom som pisala. Vtedy to moze fungovať. Ale povedzme si uprimne, kolko 60tnikov zodpoveda v dnesnej dobe tvojmu popisu?
No malo z tych aktivnych sa v takom veku rozhodne pre vlastnu rodinu.
A teda, jasne ze je to lepsie mat pohodaka otca starsieho ako agresora. No ozaj to malokedy funguje dobre.
@anonym_b27788 ti ma niekto poriadne problémy s porozumením čítameho textu.
Ako može ešte nenarodené dieťatko ublížiť otcovi?
@simona20201309 deti mozu mat vybeh akykolvek, povahu a temperament to neovplyvnuje. ten 60 rocny pan moze byt oddychnuty a vywellnesovany akokolvek chce, urcite nema trpezlivost na take echt 3-4 rocne dieta v plnom obdobi vzdoru ani na 6 rocne, s ktorym treba hodiny presediet v 1 rocniku. ten 60 rocny len plati a na vsetkom okolo deti sa zucastnuje len ako divak. a ta 35 rocna co si s tym 60 rocnym urobila deti si tie deti urobila s nim presne so zamerom, ze panko je zabezpeceny a jej povolanie je matka.
@anonym_b27788 prosim vysvetli, podla tvojej teorie, ako dokazu otcom ublizit babatka alebo batolata alebo este nenarodene deti. mnoho chlapov zdrhne od deti, ked su deti este v perinkach, ako sa tie deti voci otcom previnili?
@anonym_autor Boris,si to ty??ale nie,teraz vazne...Je uplne irelevantne,s akym starym/mladym by sme mali alebo mame dieta,co ti to pomoze.Tu je ocividne,ze pan je gurman a ma tulaveho tatoša,ale rozum mi nebere,preco si musi so sexom robit aj suveniry v podobe deti.V uvode pises,ze sa na vas(teda teba a mamu)vysr-vykakal,cize ti moze byt jedno,kto a ako sa o neho postara a ak ti to jedno nie je,postaraj sa ty.
@simona20201309 deti mozu mat vybeh akykolvek, povahu a temperament to neovplyvnuje. ten 60 rocny pan moze byt oddychnuty a vywellnesovany akokolvek chce, urcite nema trpezlivost na take echt 3-4 rocne dieta v plnom obdobi vzdoru ani na 6 rocne, s ktorym treba hodiny presediet v 1 rocniku. ten 60 rocny len plati a na vsetkom okolo deti sa zucastnuje len ako divak. a ta 35 rocna co si s tym 60 rocnym urobila deti si tie deti urobila s nim presne so zamerom, ze panko je zabezpeceny a jej povolanie je matka.
@anonym_36bf2c tak ja vidím drvivú väčšinu mladých otcov ktorí nemajú nervy na svoje malé deti. Toto nie je vekom ale tým ze sú to chlapi. Ak je raz chlap trpezlivý tak ním bude aj v 70tke.