Starší partner o 27 rokov
Dobrý večer.
Prosím poraďte mi.......
Takže asi pred rokom a pol som sa zoznámila s mužom ktorý je starší odo mňa o 27 rokov. A čo je zaujímavé od prvého momenta som mala pocit akoby som ho poznala celý život teda doteraz mám ten pocit ..Začali sme byť dobrý priatelia keďže som v zahraničí tak mi to,, padlo vhod,, mať tu nejakého normálneho kamaráta s kým sa môžem porozprávať, ísť na kávu trocha do spoločnosti...keďže som pracovala v jednej krčme a tam som mala šťastie len na otravnych a falošných ľudí a k tomu väčšia časť alkoholici alebo gambleri s ktorými som nemohla očakávať dobré priateľstvo ..Neplánovala som s ním vzťah!!!! O takom niečom som ani nerozmýšľala...Čím viac som začala byť s ním častejšie a častejšie v kontakte sme boli lepší a lepší priatelia aj kvôli tomu že si s ním tak dobre rozumiem toľko máme spoločných tém záľuby... Kým neprišiel moment keď som sa doňho,, bláznivo zaľúbila,, a začali sme spolu chodiť teda ja som naliehala ako som predtým nechcela ísť do toho (nevedela som si to predstaviť kvôli veku) tak mi bolo neskôr všetko jedno lenže on nechcel a odôvodnil to tak, že som veľmi mladá že si zasluzim lepšieho od neho lebo som nenormálne super človek s veľkým srdcom a nechce aby som bola s ním nešťastná ale neskôr som ho presvedčila, taktiež som sa to bála povedať aj rodičom na začiatku to nerozumeli a boli proti tomu lebo ho nepoznali ale teraz je už všetko OK. Čo je môj problém keby mal aspoň o 15 rokov menej by bol naozaj,, ideálny partner,, keďže rozmýšľam aj do budúcnosti mám strah čo bude za 5-10 rokov alebo viacej keďže on to myslí somnou vážne aj ja s ním dozvedela som sa od kamarátky, že ma chce na moje narodeniny (čo bude o chvilu) prekvapiť a požiadať o ruku.. Ja ho naozaj milujem ako ešte nikoho doteraz tak je ku mne pozorný milý skoro sa ani nehadame všetko mi dáva čo len chcem jemu je proste jedno co je s ním ale len aby mne bolo dobre som jeho jediná priorita non stop sme spolu každý jeden deň nikde nejde za kamaratami alebo do baru radšej je somnou to mu je presnejšie proste je mi ako najlepší kamarát, priateľ všetko v jednom aj zato mám ten pocit, že som s ním už oveľa dlhšie ako len rok len sa bojím toho, že ten vzťah poprípade budúce manželstvo nemá dobrú perspektívu do budúcnosti. Aj čo sa týka možno deti lebo ich veľmi chce či je to správne rozhodnutie...Poraďte mi prosím vás kto s tým má skúsenosti čo mám robiť? .A taktiež neverím že by som s niekým iným mohla byť taká šťastná ako s ním neviem si predstaviť ostať bez neho...poraďte mi prosím vás...zúfalá som neviem co je správne rozhodnutie či mám počúvať srdce alebo mozog...
@sardinka336 práveže zato sa bojím lebo lebo nechcem rozmýšľať len čo je teraz a čo bude za 10-20 rokov. Je pravda ze som s ním možno krátko a musím si to ešte dobre zvážiť ale hovorím za mesiac ma chce požiadať o ruku to som sa dozvedela od mojej kamarátky a neviem co mam spraviť?
@lucinka511 Ja ho naozaj ľúbim práveže preto rozmýšľam do budúcnosti koľko ľudí na svete sú stvorený pre seba a nemôžu byť spolu kvôli nejakým okolností chcela som len počuť názor z 3 strany od vás možno skúsenosti od žien ktoré majú podobnú situáciu alebo sú už dlhšie s partnerom či im to klape alebo nie
@dominika6 je rozvedený má 2 deti skoro v mojom veku viem ze som sa to mala pýtať skorej ja som sa to aj pýtala ale vždy som to,, odkladala,, že neskôr ukáže čas pýtam sa to cudzích ľudí áno chcela som skôr počuť od žien ktoré máju s tým skúsenosti názory a ako im sa darí..
@dominika123567 klapat vam to moze, nepostrehla som ze by ste spolu byvali..mozno mi to niekde uniklo, tak sa omluvam. Do sobaša sa nehrn, si mlada. ty ho poznáš aj jeho zdravotny stav a tak...vzdy je to loteria, moze vyjst aj nemusi a je jedno či je mlady, stary.
@dominika123567 Ja mam 30 partner 42 sme spolu 12 rokov pomaly.
Ano ty sama vies ze 27 je velky rozdiel ale ak ho naozaj lubis a on teba ja by som nerozmyslala a na tvojom mieste sa tesila, ze ta chce poziadat o ruku, ale ak povies ano tak si beres a si si vedoma toho ze raz bude dochodca a ty este mlada zena .
@dominika123567 mam kamaratku - ona ma 29 on 56, prednedavnom sa vzali. Velmi zvazvoala, ci do toho ist, ze vklude moze byt v 40ke vdovou atp., ale potom is pvoedala, ze tych moznno 10-15 orkov s nim jej za to stoji a isla do toho. Je to sokujuci vztah pre okolie, lebo ona je fakt krasna a on, nuz ako starsi muz, trosku pupik, fuzy a pol halvy od nej vyssi.. ale je aktivny, sportuje...
Musis sa rozhodnut sama 😉 a niekdy ide zladit srdce a rozum- rposte si realne pvoeis nevyhody a vyhody a s ajnsou halvou do otho pojdes, suc si vedoma, ako moja kamoska, ake vsetky rizika takyto vztah ma. alebo si poveis, ze nie, ze ten strach z buducnosti s nim je tka silnny a opravneny, ze rpste radsej si poplaces teraz ako lutovat par rokov po svadbe.. drzim ti palce pri tvojom rozhodovani. 😉
@bosoriak je rozvedený má 2 deti po dlhoročnom manželstve je zodpovedný zato nechcel ísť nazaciatku do vzťahu aby mi neublížil máme naozaj veľa spoločných tém o všeličom sa vieme porozprávať a máme na všetko skoro podobne názory...a keďže ja už niesom ta,, poblaznena,, mladá baba ktorá chce len behať po diskotékach tak si pasujeme chodíme spolu do prírody na plaváreň na prechádzky ľúbime cestovať spoznávať nové krajiny nové miesta...žijeme spolu už rok v jednej domácnosti..ale práveže sa bojím čo bude ďalej zato ako vy hovoríte najlepšie je počkať ešte nerobiť žiadne veľké rozhodnutia..
@dominika123567 dobre ale budes ho tak lubit aj za 10-15 rokov?ked bude uz dedusko?ostanes s nim do jeho smrti alebo si najdes ineho a na neho sa ked uz bide stary a chory a aj nepouzitelny vykasles? take otazky su tiez dolezite...a ak to nie si schopna prenho obetovat tak radsej chod z kratsej cesty prec.Kolko mate rokov??
@dominika123567 prepac ale ON je poriadne padnuty na hlavu ked ti mota hlavu a vie.kolko ma rokov.kebyze mu na tebe zalezi tak ta necha tak a nic si s tebou nezacne..Ten vekovy rozdiel je este horsi ako som si myslela.kludne sa moze stat.ze tie plienky mu budes menit uz za 10 rokov.Este najdes muza s kt budes mat vela spolocneho.
@lucinka511 nikto nevie predpovedat voebc nic - co sa tyka vztahov, ze co sa bude diat o 10-15 rokov. on moze byt vklude vitalny a ona moze dostat porazku, hm a menit plienky nemusi byt to najstrasnejsie vo vztahu, to mi ver
@doty1 Nerozisla by som sa kvôli tomu ale chcela som si vypočuť aj názory iných alebo skôr skúsenosti lebo ja som s ním rok druhé možno ktoré majú tiež takého,, staršieho,, partnera majú s ním aj deti......chcela som aj nejaké rady od 3.osoby možno som naozaj ja len,, slepo zaľúbená,, zato som chcela počuť názor lebo.ja neviem ani sama ktoré rozhodnutie je správne či myslieť na prítomnosť a co bude to bude alebo mam dobre zvážiť aj budúcnosť. Ale nikto nežije večne napríklad on je možno zdravší odomna ja mam nejaké zdravotné problémy niektoré vážnejšie možno nakoniec ja sa dožijem viac ako on nikdy sa nevie
@lucinka511 Może sa stať že ja budem horšie natom ako on lebo on je na svoj vek veľmi zdravý to ja som ta ktorá má.zdravotne problémy a on chodí somnou po nemocniciach aj teraz idem na operáciu menšiu a mam aj veľké problémy zo srdcom možno ma aj čaká ešte jedna operácia
@dominika123567 je to na tebe.rozhodnut sa musis ty .za par rokov teda uvidis.ci to si sa rozhodla spravne i ked ja sama.
@dominika123567 alw urcite by som este zvazila sexualnu stranku.ty za par rokov budes aktivnejsia a on neaktivny alebo obcasne aktivny.ja by som sa aj nad tym zamyslala. dalej ako hy ma zobrala jeho rodina.
A po tretr musi si ta uz zobrat za manzelku? ved mozte spolu este ten rok.dva tri roky chodit a potom sa rozhodnut.naco je onbtaky hrhhrh hrhr? ved rok nie je ani malo ale ani vela.byt na tvojom mieste tak mubpoviem.ze este je skoro na taky vazny krok.ze chces zatial s nim len takto nazivat.ze sa este necitis na manzelstvo.co je aj vzhladom na tvoj vek normalne.cize ak mu povies nie.neznamena.ze nemozete spolu nadalej spoli ostat ako par.
@vavrenka porazka v 30 je velmi zriedkava i ked moze aj to byt.skor by som sa obavala.o jeho zdravie.ale niektori su aj v 60 fit ale ono uz badat na cliveku.ze je starsi.chodza.tras i ked zdravotne moze byt ako tak fit....
@lucinka511 tak to je pravda možno nie je až taký problém koľko má rokov ale možno že sa nato necítim zato tak rozmýšľam najlepšie je asi naozaj počkať čo ukáže čas....
@dominika123567 ano radsej pockat rok je asi malo na to aby ste sa zobrali po roku, majt sa vydas ked bude mat 60 rokov.
@vavrenka tak to máš pravdu napríklad on je omnoho zdravší ako ja niekdy čo sa týka toho vyzerá to ako.by som ja.mala toľko rokov ako on a on ako ja ja mam už teraz také zdravotné problémy ako ani jedna mladá baba možno viac krát som mala aj nabehy na infarkt lebo mam problémy zo srdcom operovali ma ako.malu a ešte raz budú musieť koľko krát ma odviezol o 1-3 v noci na pohotovosť možno nakoniec sa bude musieť on starať omna a nie ja oňho
@sardinka336 áno bývame spolu ja si myslím že by som mala počkať teda
@saurian to s tým určite počítam veď možno ani ja nebudem tak zdravá veď teraz mam väčšie zdravotné problémy ako on...ja som ta ktorá chodí stále po.doktoroch... A aj som.mala nabehy na infarkt a iné zdravotné problémy na môj vek je to strašne
@mimla ľudia budú stále niečo hovoriť pre nikoho nikdy nebudem dokonalá a stále si niečo nájdu aby ma mohli ohovárať ja to risknem lenže zatiaľ nespravím vážne rozhodnutie počkám a keď nám to bude klapat aj za rok dva tak si ho zoberiem. Možno to tak malo byť..
@dominika123567 1 rok je velmi krátka doba,si v štádiu zamilovania,kedy si myslíš,že všetko zvládnete a vidíš to na dalších 20r. ale to človeka omrzí po prvých 5 tich rokoch spoločného života..nemusíte sa hned brať...naučte sa spolu fungovať v dobrom aj v zlom ale treba si uvedomiť nevýhody,že tam to bude bez potomka...
takže bud sa budeš riediť momentálnymi hormonmi a vhupneš do toho a možno sa pošťastí aj dieťa,no o 5-10 rokov zistíš že to bol životný omyl...
alebo počkáte,užijete si život plnými dúškami,prekonáte všetky nástrahy a v dobrom sa rozídete...bez záväzkov..
@missdiva tak to.mas pravdu napríklad už teraz ja mam viac zdravotných problémov on je zdravý ako by mal 18 rokov co.ja zatiaľ chodím po doktoroch a mam aj vážnejšie problémy...
@missdiva ďakujem za povzbudenie, veď to najhlavnejšie je aby sme si rozumeli a mali rovnaké priority a co aj máme ja si s ním tak rozumiem ako ani z jednym doteraz...a navzájom sa dopĺňame. Ja si myslím že je to môj partner života len sa skôr narodil ako ja nikto nepríde do života nikomu náhodou malo to byť tak možno to nieje tak ale prišiel len aby mi ukázal,, správny život,, a strávil somnou pár pekných chvíľ to sa.uvidi časom
@maminkasisa co sa týka financií zatiaľ sme natom tak isto sme v zahraničí a plánujeme spoločne založiť niečo nejakú našu,, malú firmu,, alebo niečo keďže on je tu už dlho a má na všetko právo a co sa týka zdravia ja už teraz mam všelijaké zdravotné problémy a aj závažnejšie nemusí to.znamenat že ja nebudem horšie natom od neho...uvidí sa časom všetko čas ukáže nechcem sa ešte hrnut do manželstva
@dominika6 tak on na svoj vek vyzerá skutočne dobre každý by mu tipoval najviac 40 rokov má dobrú postavu nepije nefajčí žije zdravo a je aj dosť vitálny nemá žiadne zdravotné problémy čo ja mám oveľa väčšie od neho
@dominika123567 to je jedno čo sa týka zdravia,lebo človek ochorie aj v 20tke...ide o vzťahy a či budete vedieť spolu fungovať..
Sak to už musí šíriť okolo seba taký ten starecky puch😀
@katarinapekna starecky puch sa určite nesiri niektorý mladý sa môžu zakryť pred ním a to po všetkých stránkach na svoj vek vyzerá skutočne super...

@fadama Ja mám 23 a on 50 a čo sa týka vzťahu on nieje ten typ čo si hľadá len mladé baby..on práveže nechcel byť zo začiatku somnou kvôli tomu rozdielu. A Vždy som aj ja bola tak proti tomu kým som teraz nezažila na svojej kožy..a nikdy by som ani nepovedala ze by som sa mohla zaľúbiť do nieko tak staršieho odomna