Starší partner o 27 rokov
Dobrý večer.
Prosím poraďte mi.......
Takže asi pred rokom a pol som sa zoznámila s mužom ktorý je starší odo mňa o 27 rokov. A čo je zaujímavé od prvého momenta som mala pocit akoby som ho poznala celý život teda doteraz mám ten pocit ..Začali sme byť dobrý priatelia keďže som v zahraničí tak mi to,, padlo vhod,, mať tu nejakého normálneho kamaráta s kým sa môžem porozprávať, ísť na kávu trocha do spoločnosti...keďže som pracovala v jednej krčme a tam som mala šťastie len na otravnych a falošných ľudí a k tomu väčšia časť alkoholici alebo gambleri s ktorými som nemohla očakávať dobré priateľstvo ..Neplánovala som s ním vzťah!!!! O takom niečom som ani nerozmýšľala...Čím viac som začala byť s ním častejšie a častejšie v kontakte sme boli lepší a lepší priatelia aj kvôli tomu že si s ním tak dobre rozumiem toľko máme spoločných tém záľuby... Kým neprišiel moment keď som sa doňho,, bláznivo zaľúbila,, a začali sme spolu chodiť teda ja som naliehala ako som predtým nechcela ísť do toho (nevedela som si to predstaviť kvôli veku) tak mi bolo neskôr všetko jedno lenže on nechcel a odôvodnil to tak, že som veľmi mladá že si zasluzim lepšieho od neho lebo som nenormálne super človek s veľkým srdcom a nechce aby som bola s ním nešťastná ale neskôr som ho presvedčila, taktiež som sa to bála povedať aj rodičom na začiatku to nerozumeli a boli proti tomu lebo ho nepoznali ale teraz je už všetko OK. Čo je môj problém keby mal aspoň o 15 rokov menej by bol naozaj,, ideálny partner,, keďže rozmýšľam aj do budúcnosti mám strah čo bude za 5-10 rokov alebo viacej keďže on to myslí somnou vážne aj ja s ním dozvedela som sa od kamarátky, že ma chce na moje narodeniny (čo bude o chvilu) prekvapiť a požiadať o ruku.. Ja ho naozaj milujem ako ešte nikoho doteraz tak je ku mne pozorný milý skoro sa ani nehadame všetko mi dáva čo len chcem jemu je proste jedno co je s ním ale len aby mne bolo dobre som jeho jediná priorita non stop sme spolu každý jeden deň nikde nejde za kamaratami alebo do baru radšej je somnou to mu je presnejšie proste je mi ako najlepší kamarát, priateľ všetko v jednom aj zato mám ten pocit, že som s ním už oveľa dlhšie ako len rok len sa bojím toho, že ten vzťah poprípade budúce manželstvo nemá dobrú perspektívu do budúcnosti. Aj čo sa týka možno deti lebo ich veľmi chce či je to správne rozhodnutie...Poraďte mi prosím vás kto s tým má skúsenosti čo mám robiť? .A taktiež neverím že by som s niekým iným mohla byť taká šťastná ako s ním neviem si predstaviť ostať bez neho...poraďte mi prosím vás...zúfalá som neviem co je správne rozhodnutie či mám počúvať srdce alebo mozog...
@marfikchov plne súhlasím s tebou
@marfikchov tak toto si dobre napisala..tiez to nechapem preco si niektore dievcata vyberaju o tak starsich chlapov..neviem ci fakt niektorym zalezi len na peniazoch a aby sa mali dobre ale ona je este plna zivota, mozno si to este teraz az tak neuvedomuje ale ako mu budu roky pribudat tak to cim dalej bude len a len horsie
mozno jej vobec nejde o peniaze.........................!
@fadama no veď práve preto! že to už úplne nedáva logiku
@marfikchov laaaaaaaaaaaaaska.
@fadama hej, ako ten náš herec, teraz si nespomeniem na meno, hral v Paneláku toho Cinege či ako..., mladú mal a teraz má ešte mladšiu... a on starý paprd, fyzicky úplne nepríťažlivý... tak neviem, čo tie mladé na ňom vidia, lebo si zas tiež nemyslím, že slovenský herec sa môže porovnávať s príjmami tých hollywoodskych
@marfikchov no panelak som rada pozeravala ale iba od 10 serie som zacala pozeravat teraz davali reprizu na wau a aj to my zrusili. No ale k teme. my asi nepochopime co na tak starych vidia ale isto daco vidia aj moj je starsi odomna o 12 rokov aj to je uz viac ako sa zvykne ale 27 je uz prilis, ale tak ked su spolu spokojny.....
@fadama však píšem 10 max 15, je ešte tolerovateľné, "normálne"... len aby boli spokojní aj o 10 či 20 rokov...
@dominika123567 nebudem čítať príspevky, pretože čo má byť to bude. Ja poznám pár, kde je rozdiel vekový ako u Vás, on má už vyše 60-tky, majú 6 ročnú slečnu, sú šťastní a jednoducho neriešia. Môžem povedať, že on má energie viac ako my mladí dvaja dokopy. Takže pokiaľ s ním chceš byť, buď, ži život teraz a veci, ktoré prídu budeš riešiť potom a bude ich treba prijať. Veľa šťastia.🙂
@marfikchov ved to ale neviem ako bude spokojna ako 35 rocna a on 62. ? ona v najlepsich rokoch a on uz dochodca ale tak pisala ze je sportovo aktivny tak bude mozno lepsie na tom. 🙂
@fadama už nech robí, ako myslí... chcela názory, má si z čoho vyberať
@marfikchov inak, mne to aj logiku trochu dava. Dnesni patdesiatnici dokazu vyzerat fakt dobre a niektori su aj velmi atraktivni. tie zienky na nich vidia len to momentalne pekne (a iste tam patri aj urcita financna zabezpecenost, ale ja by som ju nejako neprecenovala), ale nevidia za roh, t.j. ze tento vek moze byt akymsi vrcholom a potom to moze ist pozvolna dole. Svoje moze zohravat aj to, co maju nedoriesene s vlastnymi otcami (mozno im chybal a potrebuju si nieco nahradit, zaplnit), mozno potrebuju vedenie niekoho starsieho, skusenejsieho. Kazdy z nas si nesie nejaky pribeh, ktory moze byt nezrozumitelny pre okolie (a mozno aj pre neho sameho) a vybera si "nepochopitelnych" partnerov (ako prikald moze byt aj to, ze niektore zeny si podvedome vyberaju tyranov, manipulatorov alebo uplnych tutmakov a okolie tiez nechape.) My mame v rodine napriklad jednu teraz uz tridsiatnicku, ktora vzdy chodila s ovela starsimi muzmi, ten aktualny sa tiez toci okolo patdesiatky a to len preto, lebo s mladsimi si "nerozumie". Okolie zase nerozumie jej, ale ked sa blizsie clovek zamysli, tak tu logiku preco si takto vybera tam najde a zrazu je to zrozumitelnejsie.
aj ked, za mna, rozum mi veli od takychto starsich partnerov utekat.
Len autorka uz neraguje................
@dominika123567
Podla mna by si sa mala velmi rychlo rozhodnut. Zijete spolu v jednej domacnosti, poznate svoje zvyky, rok je dost dlhy cas na to, aby ste sa dobre spoznali. Mas dost informacii na to, aby si urobila jednoznacne rozhodnutie. Povedat mu ano alebo nie. Nemozete cakat, nemozes ho nechat zit v neistote. Mladsi uz nebude. Moj nazor je, ze neistota vztah zabija, chlap sa nemoze citit neisty a ty ho nemozes nechat zit v sachu. Naco chces cakat? Na prvy naznak, ze to s nim nevydrzis? Vsak problemy su aj v normalnom manzelstve a keby som mala pri prvom probleme utiect, o com to je? Takze ked sa ta spyta, ci si ho vezmes, mala by si poznat jednoznacnu odpoved a za nou si potom aj stat.
Predtym si vsak musis polozit niekolko dolezitych otazok:
1. Zvladnes vsade vysvetlovat, ze to nie je tvoj otec, ale tvoj partner? V skolke a v skole dookola vysvetlovat, ze je to otec a nie dedko? A v konecnom dosledku zvladat tie nechapave pohlady? Ano, zacina to byt castejsie, mat o tolko starsieho partnera, no stale to je nezvycajne a mnohi to nechapu, alebo ta budu odsudzovat, ze si zlatokopka (ludia si taky velky vekovy rozdiel musia nejako vysvetlit a laska asi nie je pre niektorych dost dobra odpoved, musi byt podla nich za tym nieco viac). Takze si pripravena na to nepochopenie zo strany ostatnych?
2. Si pripravena okrem deti starat sa aj o neho? Roky pribudaju a o chvilu bude potrebovat opateru, kym ty budes v najlepsich rokoch a deti budu este pubertiaci. Teraz vladze, mate kopu spolocnych konickov, no sily mu budu ubudat a zo spolocnych konickov budu len tvoje, on uz nebude vladat. Po 50tke nastupuju prve zdravotne problemy a len pribudaju. Tak si zmierena s tym, ze budes musiet zacat pomahat aj jemu?
3. Si pripravena stravit starobu bez partnera? Ano, stat sa moze cokolvek, aj mlady chlap moze zomriet skor, no u teba to je skoro na 100%, ze ked pojdes na dochodok, on tu uz nebude. A to som bola este optimisticka. Ked budes mat 45, deti vam odidu z domu, budete sami. O chvilu uz mozes byt sama uplne. A zena v najlepsich rokoch. To, ze by ste deti nemali, to si nechcem radsej ani predstavit...
4. A posledna otazka je ohladom sexu. Patri to ku zdravemu vztahu a povedzme si, ze na vrchole sexualneho zivota uz nie je a moze to byt len horsie. Vplyvom hormonov v 70tke uz nebude mat sily, vydrz,... Frustrujuce pre oboch. Jasne, sex nie je vsetko, no ked niekoho milujes a zijes s nim a nejde to... je to psychicky narocne ustat.
Takyto vekovo nevyrovnany vztah ma vela negativ, no ma aj pozitiva. Poznam jeden takyto par, kde je vekovy rozdiel 19rokov. Brali sa napriek nevoli rodiny a uz su spolu 20rokov. Takze ak sa rozhodnes povedat mu ano, chod do toho na plne gule a nikdy, naozaj nikdy neporovnavaj muza s mladsimi. Ides do manzelstva, vies, kolko ma rokov a si oboznamena so vsetkymi negativami. Preto ked sa tak rozhodnes, nepozeraj sa spat, neporovnavaj, nepremyslaj co-keby. Ak si ochotna vsetko toto hore popisane obetovat kvoli laske (pre teba to bude obeta), tak si pripravena vziat si ho.
Ak vsak stale premyslas a nie si si ista, nie si zmierena a vies, ze to nezvladnes, taky vztah by som ja ukoncila.
Hlavne je, aby si bola uprimna ku sebe a aj ku nemu!!!
Prajem vam obom vela stastia a spravnych rozhodnuti 🙂
@kabba ..teda kabba vystihla si to naozaj skvele..suhlasim s tebou na 100%..napr. my ked sme spolu zacali chodit tak si mysleli ze som manzelova dcera.. nam to bolo vtipne, ale mojmu synovi sa stalo ze na neho vykrikovali v skole ze pre neho prišiel dedko.. nuz... syn je v pohode nemal s toho ziadnu traumu..on tatina strasne lubi a nevidi v nom dedka. Manžel ma 59 rokov ale má šmrnc, deti zbožnuje, neotravuju ho ,venuje sa svojim konickom, stretava sa s priatelmi...mu sme sa asu stretli v ten pravy cas a hned sme spolu zacali zit a uz aj spolu ostali..
akurat tuto pisatelku spominame v teme ,,našla som si ineho,, ze tam je muz sice starší o menej ...ale uz sa sprava ako stary dedko čo ofukuje svoje zbierky znamok, nema chut na sex, nevie čo s detmi ma robit a mlada zena samozrejme len čo prišiel chlap, ktorý jej ukazal ze je ,,zena,, tak podlahla...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nasla-som-si-ineho-2/
@dominika123567 nuž neviem koľko máš rokov, ale ak máš napríklad 20, on 47, o 10 rokov by ste mohli mať napr. 9 ročné dieťa, alebo viac. To je v rodine najväčšia turbulencie. Škola, nejaké krúžky, domácnosť... a chlapa uz pomaly začneš voziť po doktoroch 😒 Tak to je. Ivanka Gottová má na väčšinu vecí "lidi". Ty na to ale zostanes sama. On už bude chcieť mať pokoj. A tomu ver, že bude
Pri niektorých komentároch som normálne dostala aj strach. Ja sa hrdo hlásim a dobrovoľne ako manželka muža o 23 rokov staršieho odo mňa, som hrdá manželka ( 5 rokov ) a hrdá matka tri a pol ročnej dcérky! Nemám dvadsať a nemám už ani dvadsaťpäť a už ubehlo aj pár mesiacov po tridsiatke. Radšej budem žiť dvadsať rokov šťastne a budem mať načo spomínať a rozprávať o ňom vnúčatám ako vhúpať do nezmyselných vzťahov, ktoré aj tak skončia rozvodom, máloktorý happy endom - v dnešnej dobe. Zobrali sme sa z lásky, z lásky sme si splnili sen - bábiku a z láskou prezívame každý deň. Je mi jedno, čo si o nás myslia ostatní. Niekto nám fandí, v zahraničí sa to ľuďom páči a niekto nás odsudzuje. No a čo? Milujem svojho manžela a milovať ho budem aj keď bude šedivý, nevládny. Raz sa ma niekto spýtal, či mi nevadí, že o pár rokov bude mať zvráskavenú pokožku atď. Nie, nevadí a nebude vadiť, lebo ma hodnoty, ktoré sú cennejšie ako vrásky, či šediny. Dcérka ho miluje a ja veľmi. Je úžasný, starostlivý a nevymenila by som ho za nič a nikoho.
@lukyazojka inak, si mi pripomenula. môj muž je odo mňa len o 5 rokov starší, ale on je taký prísne pôsobiaci suchár a ja zas také decko besné... Ešte aj teraz mi rátajú ľudia menej. Ale ked sme ešte nemali dcérku, prisťahovali sme sa so nového bytu, ja 25, muž 30. Vracal sa z roboty a sused ho zdraví...Však som akurát videl dcérku, išla so psíkom na prechádzku... 🙂 Takze to máš tak. Niekedy je to aj jedno 😀
@lukyazojka presne ako si napísala 🙂 toľko sa nasmejeme na tých osloveniach, dedko, vnučka, dcéra a aj koľko ľuďom ostane sánka dolu, keď dcérka zakričí tataaaaaaa 🙂 boli sme na dovolenke pri mori, toľko sme sa nasmiali, po ňom pokukovali mladé žaby a po mne zase postarší páni 🙂
Sa zobud, ak nechces byt vdova a na stare roky ostat sama, ta zamilovanost casom prejde, dievca nestracaj cas
no vyberat si muza podla veku .. to uz mi je nazor .. ty mas o 16nast viac uz sa s tebou nebavim 😀
ja sa nebavim s mladsimi .. lebo nemam o com
a o tom je zivot na dlhe roky .. mat spolocny zivot .. 🙂
bala by som sa toho ze si ho musela uhnat .. iného nie ...
no jasne
zober si radsej rovesníka .. do par rokov bude v depke .. ze nezvlada zivot ..
alebo nejaku tu milenku .. lebo ved si treba uzit ...
takých prikladov je iba kde tu ... 😀
@winni
@liinocka absolutny suhlas. Winni to krasne napisala- radsej budem zit stastne 20 rokov a cerpat z toho silu a spomienky aj v buducnosti, ako sa mnohokrat trapit s rovesnikom. A ze netrepem len tak do vetra- moj manzel je starsi odo mna o 25 rokov, sme spolu 16 rokov, mame 15 rocnu dceru, 8 rocneho syna a 4 mesacneho cvrcka🙂 Milujem ho a on miluje mna. Preskakali sme kadeco, v nasom vztahu funguje ucta, priatelstvo a manzelsky slub, ktory berieme vazne. Uz dnes mozem povedat, ze mi to stalo za to, ze moje deti maju skveleho tatina- obaja- dcera aj syn to uz vedia a verim, ze tento nas treti poklad to tiez citi a este dlho citit bude...
Btw ohanat sa tym, ze na stare kolena ostat vdova, ci sama, je dost slaby argument, hlavne pri dnesnej "trvanlivosti" vztahov, kde kazdy druhy vztah konci do par rokov rozvodom. V dcerinej triede ma polka deti rozvedenych rodicov, alebo su detmi slobodnych mamiciek, v synovej triede- a to je len tretiak- je to podobne. Je smutne pocut, ze Rasto, ci Samo su tento tyzden u mamy a bud.tyzden u otca- holt, realita dneska☹
@skumavka možno áno, je v tom kus pravdy ale nepomôžem si, v mojich očiach je to uchylne a v opačnom garde tiež, viď Gregorova
@marfikchov v opacnom garde je to myslim si, trochu ine kafe. Zena starne biologicky skor ako muz, a psychologicky tiez, cize tam je evidentny nesulad pri takom velkom vekovom rozdiely v prospech muza...

ja možno neporadím, čo robiť, lebo ozaj neviem... mne len rozum zastáva vôbec sa do takého vzťahu pustiť, mladá baba, život pred sebou, môže si užívať ešte minimálne 5 rokov a chce si na krk zavesiť chlapa o toľko rokov staršieho, ktorý má deti v jej veku...ja ozaj neviem, čo ma môže na takom chlapovi priťahovať, myslím fyzicky, nehovorím, môže byť udržiavaný, športovať a tak, ale predsa, je to "starý chlap". Keď sme boli deti, tak okolo 10, tak už 18roční nám prišli starí... a rokmi bude chradnúť, kým ty rozkvitať, hoc môžeme si tiež nahovárať, že zdravie je človeku dané a mladší ho môže mať horšie ako ten starší. A další pohľad, zo strany detí, ešte by chcel dieťa, vidím po svojich rodičoch, ako moje deti milujú, ale ozaj im už nestíhajú, nehovorím, že krik, vreskot, naháňačky tiež vadia, však sú naučení na svoj kľud v dome. a áno, sú také vzťahy, ktoré fungujú, dokonca aj deti majú, už spomenutý Kája, ale zoberme si, že milá Ivana je zabezpečená aj s jej dvoma dcérami na dlhé predlhé roky, čiže ja si myslím, že takéto vzťahy a manželstvá sa skôr uzatvárajú viac z rozumu ako kvôli citom. Ak vzťah so starším, tak o 10, max. 15 rokov, 27 je moc, to sú dve generácie. Je to môj názor.