Stavali by ste dom s partnerom na pozemku, ktorý vyberala jeho exmanželka?
Ahojte, stavali by ste dom s manželom/priateľom na pozemku o ktorom by ste až časom zistili, že ho vyberala jeho exmanželka? Proste či by vám to nevadilo, alebo jednoducho riešiť spoločnú buducnost niekde inde, čo si vyberiete spolu? Zaujimal by ma váš názor, či by ste to neriešili, alebo hej..ďakujem
Hm, ale ako chce riesit vlastnictvo az po svadbe? Tam to uz neni take easy, lebo mate BSM. Polku domu ti daruje? Alebo ty ju od neho kupis? Na kolko rokov ma tu hypoteku na pozemok? Nestavala by som veru s nim, ak by som nebola na LV...
@natalienka12
Nehodnotim rozhodnutia inych ludi. Ja by som nestavala proste dom na pozemku, ktoreho nie som majitelom. Ak by osm nemala peniaze na "trhovu hodnotu" polovici pozemku, tak proste si berieme spolocny uver na byt. Ale ak by mal buduci muz takyto problem, tak asi by bol len v stave "buduci" alebo "potencialne buduci".
Ja nie som a nikdy osm nebola zena typu "do ktorej zasuva", pretoze pred svadbou sme zili v cistote a muz si ma vazil a aj teraz vzdy vazi. V manzelstve sa situacia financii rapidne zmenila, ja zarabam podstatne viac ale vzdy som to brala a aj beriem, ze vsetko je nase spolocne.
Ak vztah nema byt brany vazne a nema byt hlboky, tak "hra na vztah" mna by nebavila. Bud NAPLNO alebo bye bye 😉
@zmrzlinka2021 Tento muz je po rozvode a este nie je majetkovo vysporiadany s byvalou zenou a uz ma prepisovat na dalsiu? Z blata do kaluze.
@natalienka12 Tak nech si to doriesi a potom riesi spolocnu buducnost so snubenicou.
Nestrkala by som ani cent do niečoho, čo mi nepatrí. Obzvlášť nie v prípade, ak nie je partner vysporiadaný s ex.

Uz v prvom rocniku na pravnickej fakulte nas ucili zlate pravidlo: Nikdy dobrovolne nevstupujte do podieloveho spoluvlastnictva. Su situacie, kedy sa tomu vyhnut neda, napr. pri dedeni. Ale dobrovolne? A este k tomu pozemok, z ktoreho este nevyplatil jednu zenu a uz ho druha tlaci do prepisu. Myslim, ze staci ak raz spomenie prepis pozemku a bude po svadbe aj svadobnych zvonoch. Ak teda ide o normalneho priemerne inteligentneho chlapa.