Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?
Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé
Skús zavo skôr inšpektorát práce.
Myslim, ze by to musela mat obec upravene vo VZN-ku. Vies, pre niekoho (nekrestanov) je to obycajny den, keby neprsalo, muz by kosil zahradu...
@martul inšpektorát prace mi dnes asi nepomôže…Nechceme robiť problémy susedom, ktorí tu navyše ešte ani nebývajú a hneď byt s nimi za zlé, ale mali by byt nejaké hranice v slušných medziach. Všetci čo tu bývame sa rešpektujeme, ale títo robotnici to je des, sviatok- piatok, im je jedno, ale nás to už obťažuje niekoľko mesiacov a človek ani po robote doma nemá klud.
@nelca84 Naša obec to ma vo VZN, to bolo prvé čo som pozerala. A dnes štátny sviatok teda je
@martul oni to asi tiez robia u niekoho...akurat to nerobi majitel pozemku ale robotnik
Uz volaj tých policajtov stavebné prace a ešte ak sú hlučne sú vo sviatok zakázané
@petulda333 áno susedia stavaju dom, nie oni osobne, majú tam robotníkov.
Živnostníci bežne robia keď sa dá, teda keď dovolí počasie
Ty budeš skvelá suseda. Predpokladám, že aj vy ste stavali dom. Všetci moji susedia stavali dom a neriešila som či je sviatok, piatok, alebo nedeľa, či lozia po streche a vidia mi na celý pozemok a rovno do obývačky... každý chce dokončiť čo najskôr. Hluk ku stavbe patrí. Čo ťa môže tak extra rušiť, keď si dnu? Vonku prší...
Daj potom vediet ako to dopadlo ked si zavolala policajtov
No dnes je naozaj veľký sviatok, a nemali by robiť takú prácu nikde.
@laila22 Áno stavali, a dávali sme si sakra pozor aby sa nerušilo susedov a nepracovali cez sviatky, takze áno sme super susedia. A tiez sme chceli čo najskor dokončiť dom, ale nesli sme aj cez mŕtvoly. Ohľaduplnosť sa vytratila? A zvuk pílenia zeleza od rana teda pocut aj cez zavreté okno.
Tak zavolaj políciu a urob susedom problémy. Potom budeš spokojna. Mojím susedom kopal bager do noci bazén.. políciu som na nich nevolala, ani som sa nebola hádať, že ho mali kopať cez deň..
Co tak najprv zavolat susedom?
Dnes veru nie je štátny sviatok. Je deň pracovného pokoja.
@eeffka nemame na nich žiadny kontakt, inak by som to riešila priamo cez nich.
Tak to je smutne, ked sme kupili dom do tyzdna som mala kontakt na okolitych susedov a oni na nas.
@eeffka áno aj my. dokonca sme sprvaili guláš party na zoznámenie. tu nevýdalo..
Nemáš kontakt na susedov ... ale no, zájdem na stavbu a od chlapov zistím ,...nechcela by som ťa mať za susedu
Dnes je najväčší kresťanský sviatok a nemali by sa vykonávať takéto hlučné práce. Kľudne volaj políciu. Ja by som to urobila.
Volaaaaj, ale už aj. Už tam mali byť. Ale okamžite. 🤦🤦🤦 Chudáci vedľa vás, keď budú bývať. Len nech sa opovážia kosiť, píliť, atď. počas nejakého štátneho sviatku.
@226lenka Najväčší kresťanský sviatok je Veľkonočná nedeľa. Len evanjelici majú dnes najväčší sviatok.
susedia sú teraz určite radi že nemáte kontakt na seba aby si ich neotravovala cez sviatok 🤭 no a teraz vážne... ak sú chlapi živnostníci (čo predpokladám každý z nich je) tak robia na seba, to nie je na inšpektorát 🤷 polícia neviem čo pomôže

Áno volaj