icon

Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?

18. apr 2025

Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé

Strana
z6
minenkaa
18. apr 2025

Áno volaj

martul
18. apr 2025

Skús zavo skôr inšpektorát práce.

nelca84
18. apr 2025

Myslim, ze by to musela mat obec upravene vo VZN-ku. Vies, pre niekoho (nekrestanov) je to obycajny den, keby neprsalo, muz by kosil zahradu...

autor
18. apr 2025

@martul inšpektorát prace mi dnes asi nepomôže…Nechceme robiť problémy susedom, ktorí tu navyše ešte ani nebývajú a hneď byt s nimi za zlé, ale mali by byt nejaké hranice v slušných medziach. Všetci čo tu bývame sa rešpektujeme, ale títo robotnici to je des, sviatok- piatok, im je jedno, ale nás to už obťažuje niekoľko mesiacov a človek ani po robote doma nemá klud.

martul
18. apr 2025

@nelca84 ale vy robíte doma, vo svojom súkromí, to je rozdiel.

autor
18. apr 2025

@nelca84 Naša obec to ma vo VZN, to bolo prvé čo som pozerala. A dnes štátny sviatok teda je

petulda333
18. apr 2025

@martul oni to asi tiez robia u niekoho...akurat to nerobi majitel pozemku ale robotnik

nelca84
18. apr 2025

@martul pochopila som to tak, ze susedovci nieco stavaju...

minenkaa
18. apr 2025

Uz volaj tých policajtov stavebné prace a ešte ak sú hlučne sú vo sviatok zakázané

autor
18. apr 2025

@petulda333 áno susedia stavaju dom, nie oni osobne, majú tam robotníkov.

elenka1907
18. apr 2025

Živnostníci bežne robia keď sa dá, teda keď dovolí počasie

laila22
18. apr 2025

Ty budeš skvelá suseda. Predpokladám, že aj vy ste stavali dom. Všetci moji susedia stavali dom a neriešila som či je sviatok, piatok, alebo nedeľa, či lozia po streche a vidia mi na celý pozemok a rovno do obývačky... každý chce dokončiť čo najskôr. Hluk ku stavbe patrí. Čo ťa môže tak extra rušiť, keď si dnu? Vonku prší...

sweet20
18. apr 2025

Daj potom vediet ako to dopadlo ked si zavolala policajtov

bielasovicka
18. apr 2025

No dnes je naozaj veľký sviatok, a nemali by robiť takú prácu nikde.

autor
18. apr 2025

@laila22 Áno stavali, a dávali sme si sakra pozor aby sa nerušilo susedov a nepracovali cez sviatky, takze áno sme super susedia. A tiez sme chceli čo najskor dokončiť dom, ale nesli sme aj cez mŕtvoly. Ohľaduplnosť sa vytratila? A zvuk pílenia zeleza od rana teda pocut aj cez zavreté okno.

laila22
18. apr 2025

Tak zavolaj políciu a urob susedom problémy. Potom budeš spokojna. Mojím susedom kopal bager do noci bazén.. políciu som na nich nevolala, ani som sa nebola hádať, že ho mali kopať cez deň..

eeffka
18. apr 2025

Co tak najprv zavolat susedom?

minenkaa
18. apr 2025

@laila22 a aké problémy prosim ta

tenty
18. apr 2025

Dnes veru nie je štátny sviatok. Je deň pracovného pokoja.

nelca84
18. apr 2025

@minenkaa co podla teba spravi policia? Mozu ich akurat tak upozornit a pojdu dalej. Nemozu rozhodnut, ci hluk je primerany alebo nie, lebo to nevedia zmetat...

autor
18. apr 2025

@eeffka nemame na nich žiadny kontakt, inak by som to riešila priamo cez nich.

eeffka
18. apr 2025

Tak to je smutne, ked sme kupili dom do tyzdna som mala kontakt na okolitych susedov a oni na nas.

minenkaa
18. apr 2025

@nelca84 a keď prídu ešte raz tak tam budú kým neodídu ,firma dostane pokutu

autor
18. apr 2025

@eeffka áno aj my. dokonca sme sprvaili guláš party na zoznámenie. tu nevýdalo..

janka54321
18. apr 2025

Nemáš kontakt na susedov ... ale no, zájdem na stavbu a od chlapov zistím ,...nechcela by som ťa mať za susedu

226lenka
18. apr 2025

Dnes je najväčší kresťanský sviatok a nemali by sa vykonávať takéto hlučné práce. Kľudne volaj políciu. Ja by som to urobila.

zuzanockamt
18. apr 2025

Volaaaaj, ale už aj. Už tam mali byť. Ale okamžite. 🤦🤦🤦 Chudáci vedľa vás, keď budú bývať. Len nech sa opovážia kosiť, píliť, atď. počas nejakého štátneho sviatku.

nelca84
18. apr 2025

@minenkaa opakujem, policia nevie zmerat uroven hluku, tak aku pokutu? A ze tam budu, kym neodidu? Tak to ma naozaj pobavilo...

zuzanockamt
18. apr 2025

@226lenka Najväčší kresťanský sviatok je Veľkonočná nedeľa. Len evanjelici majú dnes najväčší sviatok.

zuzanka.zuzu
18. apr 2025

susedia sú teraz určite radi že nemáte kontakt na seba aby si ich neotravovala cez sviatok 🤭 no a teraz vážne... ak sú chlapi živnostníci (čo predpokladám každý z nich je) tak robia na seba, to nie je na inšpektorát 🤷 polícia neviem čo pomôže

Strana
z6