Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?
Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé
@laila22 mňa len zaujíma ako vieš ze u nich prší, u nas teda neprší od rána je uz kľud, búrka bola v noci takže vonku pekne normálne...a takú cirkulárku by si počula aj cez 4 zatvorené okná ak to máš par metrov od seba
Pod nami sa preraba byt, buchaju uz 2 tyzdne a ano aj dnes. A to je teda iny zvuk, ked sa vrta do panelu. A to mam doma aj babatko a ani by ma nenapadlo to riesit. Akurat si posomrem, ked sa maly zobudi, ale co si pomozem 😃
My byvame v novej štvrti a teda na kazdom dome, kde sa este nebýva a dnes maká. Ale slusne zacali o deviatej, Cize za mna Ok. Ak by zacali rano o siedmej, idem im osobne povedat, ze chlapi, este spíme. Skuste hlučne prace robit neskor.
Ale však to chcú mať čo najskôr hotové , keby v noví nepršalo tak u nás na dedine už budú všade bežať kosačky tu to vždy najviac žije v nedeľu každý si chce porobiť čo treba a je jedno či je sviatok alebo nedeľa keď treba si porobiť tak sk treba porobiť to proste treba vydržať
@autorka dnes nie je statny sviatok, je iba den pracovneho pokoja, co sa vztahuje na zamestnancov https://www.vlada.gov.sk/slovensko/statne-sviatky/
ziadny z cirkevnych sviatkov nie je statnym sviatkom...
Nerob im zle! Vydrž!
No, my sme vŕtali stropy v bytovke medzi vianocami a silvestrom :D :D :D
Aj pre mňa je teda sviatok, ale ak niekomu horí termín, potrebuje niečo dorobiť, je to jeho vec. A robotníkov tam platí majiteľ, myslíš ze odídu na tvoje slovo?
Dnes nie je ani štátny sviatok, dokonca ani cirkevný prikázaný sviatok (u katolíkov)...takže nemáš im veľmi čo vyčítať
@lindaturcanova áno počula som a nechala som ich pilit.. aj v lete, keď boli okná pootvarane..
@laila22 ja sa ta pýtam na ten dážď 😃😃😃
Robotníci o tom nerozhodujú...
Ozvala by som sa, aspon cez sviatok hlucne stavebne prace by mali stichnut, susedia by mali mat aspon tolko slusnosti, aby sa opytali resp dohodli.
@lindaturcanova aj keď u nich neprší, okná ma zrejme pozatvarane.. už ani u nás neprší.. pol dňa tu rieši či zavolať, alebo nezavolat políciou.. 🤦 Majte sa. Pekné sviatky..
@laila22 preto ze sú ľudia ktorí chcú aby sa dodržiavali zákony tak ich treba hneď o Nálepkova za skvelú susedu. Tak aj mne by to vadilo. Na stavbe sa robí celý deň ide miešačka, vŕta sa a ďalšie staveb e práce. Je úplne normálne ze človek počas sviatku chce kľud. Teba sa to netýka tak preto si mocné ustipačna
Radosť mať takých susedov čo im všetko vadí, bože každý raz stavia, a čo, ze je sviatok robím čo chcem, a pokým celý deň nemajú od 6tdej zapnutu cirkuláciu prežila by som to, treba ísť na výlet a nesediet doma
@markusrasford pretoze sviatok maju iba ti, co sa tak rozhodli. Dnes nie je sviatok, chapes?
@nelca84 dnes je jeden najväčší sviatok chápeš?
@markusrasford Ja viem čo je stavba. Aj moji susedia stavali. Ako som písala, neriešila som či je sviatok, piatok, alebo nedeľa. Nie som uštipačna.
@markusrasford ale pre koho? Ja mam dnes den pracovneho pokoja a preto nie som v praci ale doma.
@nelca84 je deň pracovného pokoja. Keď chápeš význam deň pracovného pokoja tak si natom dobre.
@markusrasford chapem velmi dobre, pracujem v oblasti pracovneho prava. Den pracovneho pokoja sa vztahuje na zamestnancov. Znamena to, ze v tento den im zamestnavatel nesmie nariadit pracu. To je cely vyznam dna pracovneho pokoja.
@laila22 nauč sa žiť tak ze niekto iný ma iný pohľad na prácu v deň pracovného pokoja. To co píšeš síce môže byt pravda ale nemusí.
@nelca84 tak čo riešiš? Ci je sviatok alebo deň pracovného pokoja
@markusrasford ze dnes nie je sviatok a kto chce moze robit a zivnostnici duplom
@markusrasford rovnako ty sa nauč rešpektovať, že niekto má iný názor.. 🙂 Máj pekný deň. ✌️

@zuzanka.zuzu Vo VZN obce je jasne napísané že je zakázaná akákoľvek hlučná činnosť ktorá nadmieru rusi, a pílenie zeleza to teda je. Okrem toho dnes je štátny sviatok, nie deň pracovného pokoja. Na mestskú policiu som volala, ale hliadku už pred pol hod poslali, pretože volal očividne niekto skôr ako ja. Takze cakame