icon

Šteniatko a strach dieťaťa

tuppe
31. okt 2016

Ahojte, veľmi sme túžili po psíkovi, tak nám manžel zaobstaral šteniatko. Problém je však ten, že ako každé šteniatko, ak sa trošku viac rozšalí, tak si občas aj zaštekne a to je práve u nás veľký problém :( Dcérka má 3r a stále, ak šteniatko zaštekne od radosti, dcérka spustí až hysterický rev a plače, že psíka nechce, že sa ho bojí a len po rukách ju nosíme :( Kým psík nebrechal, lebo bol na novom mieste, tak bol aj taký pokojnejší, dcérka nemala problém, aj si k nemu ľahla, hladkala ho, ale keď zistila, že aj psík vie rozprávať, hrozne sa teraz bojí :( Darmo jej dohovárame, že on sa len teší a nič jej neurobí, je to márne :( Bývame v RD,ale psíka sme chceli mať dnu, no je to asi nemožné :((( Prosím, poraďte, ako mám zbaviť dcérku toho strachu ??? Veď ju nemôžem zakaždým nosiť po rukách, keď psík brechne... a to za celý deň, keď zaštekol 4x, tak veľa :( Som zúfalá z toho :(
Ďakujem za každú radu

Strana
z2
tuppe
autor
31. okt 2016

@jajka257 práveže ona veľmi málo šteká. Ani na loptu nešteká.. len keď sa hrá s dekou, tak zavrčí a baf. Inak je fakt kľudná.

zuzitko74
31. okt 2016

@moni244 Moni, naozaj ťa to tak veľmi trápi, alebo chceš mať len silou mocou pravdu? Ľudia riešia problémy rôzne, na máločo existuje len jedno správne riešenie. Dievčatko si na psíka skôr, či neskôr zvykne, ja osobne si myslím, že vlastný pes a každodenný kontakt je to najlepšie, ak to je možné. Ty si myslíš, že to mali riešiť inak a psíka zaobstarať radšej neskôr. Oni však už psíka majú, takže tie reči typu : ,,urobili ste hovadinu" , neriešia ich problém, sú iba zbytočne rýpavé.

stella333
31. okt 2016

@tuppe No podla mna sa kazde dieta niecoho boji, jedno huciaceho vysavaca, ine vrtacky, napr. moje, mixera a preslo to, bolo to v urcitom veku, v urcitom obdobi. Treba vysvetlovat, ukazovat, ze sa nic nedeje ked steka,hlavne nedat najavo, ze ma dovod sa bat, ci ju lutovat, ja si myslim, ze si casom zvykne.

jajka257
31. okt 2016

@tuppe tak si tahajte deku. Aj tu sa to da pouzit, nech taha mala s tebou a uvidis ako bude funit, alebo jej to nepojde lahko a potom stena s dekou. Ak malej ukazes, ze stena moze za to, ze ona sa boji a to robis, lebo ho okamzite praces od nej, tak ju naucis akurat tak, ze vsetko dosiahne revom. Mozes skusit este jednu metodu, ale ta uz je drasticka, zober malu k sebe a s vaznou tvarou sa jej opytaj, ci chce, aby psik isiel prec. Uvidis reakciu. Ak povie ano, mozes ju psychologicky rozobrat, ze chuda steniatko, co s nim potom bude a podobne. A potom mozes skusit zahrat na nu, ze ale keby sa skusila byt smelsia a odvaznejsia, tak steniatko ma isty domov. Len toto opatrne, ty si poznas dieta ako bude reagovat. Ja som sla na istotu, viem, ze nasa neznesie pocit, ze sa ublizuje zvieratku, tak som hodila zodpovednost za jeho osud na nu. Len toto zavisi od povahy dietata. Kazde reaguje inac.

lucik284
31. okt 2016

@tuppe tak ako píšu @jajka257 a @janulabb treba malú zapojiť a nedať jej za pravdu, keď začne vyvádzať. Ja som tak doma strážievala susedu, keď k nám prišli sesterky so psom, tiež sa bála pretože štekal keď sa hrala a on chcel aby mu tú hračku hodila. Zobrala som ju na ruky a povedala som, že teraz ideme šťekať na havka mi a tak sme ho naháňali po byte a štekali na neho, alebo mu hádzali hračky a vždy keď zaštekal, štekli sme aj my a pomohlo to, po pár návštevách sesterníc už sa s ním pekne hrala a nevadilo jej že šteká.
Chce to len trpezlivosť a hlavne pokiaľ bola malá doteraz sama, naozaj môže ísť iba o vzdor, ktorým si vyžaduje všetku pozornosť.

stella333
31. okt 2016

@tuppe Tak ako ti tu radia, otocit to na hru, na zabavu, najlepsie a najrychlejsia terapia.

tuppe
autor
31. okt 2016

Ok, ďakujem krásne za rady .. tak my to teda skúsime takouto formou : Snáď to zaberie 🙂

jajka257
31. okt 2016

@tuppe drzim palce. Uvidis, ze sa to zrovna. A daj vediet, ako si dopadla.

majcika
31. okt 2016

My tiež stekame a mnaucime...niekedy hlasnejšie ako naše zvieratká a dcéra sa teda s mačkou vie pohľadať keď skratke😀

majcika
31. okt 2016

My tiež stekame a mnaucime...niekedy hlasnejšie ako naše zvieratká a dcéra sa teda s mačkou vie pohľadať keď skrabe😀

jana_eyre
31. okt 2016

Necitam diskusii, len spomeniem.. Nášho psa sme našli, ked mala druhá dcéra rok.. Bolo to steniatko, syn homiloval hneď, dcéra sa ho bála a chcela byt stále na rukách v jeho prítomnosti.. Časom ako si zvykla sa stali najlepšie kamosky 😊 velmi toho psa lubia, všetko chce len cas a trpezlive vysvetlovanie.. A aby casto nestekalo, to sa dá vycvičiť.. Ja stále stekanie neznasam a tak si naša fenka od toho odvykla a stena len ked ma pocit ohrozenia..

evitka83
31. okt 2016

@tuppe u nas osobne vec zvyku. My sme si zaobstarali stena ked som bola tehotna, takze mala so psom vyrasta, ale aj teraz, ked zasteka v dome, tak sa niekedy zlakne a hrabe sa na ruky 🙂 Na vasom mieste by som skor zvazila pre psa cvicak, chvilu este asi budete mat hysaky doma s malou, ale ak toho psika chcete, treba jeho naucit ako sa ma spravat pri detoch. Moja fenka bola drezurovana cele tehu, aby zniesla tahanie za usi, chvost a pod...sice to ofrfle, nie je to prave milovnicka deti, ale nikdy ani naznakom si k detom nic nedovolila. Moja dcera ma 2,5 roka, fena .

lauricka
31. okt 2016

@janinah mozno by jej viac bodlo pomoct ten strach prekonat, dufam, ze ten pes skonci aspon v dobrych rukach, nie, ako na SVK byva zvykom...

janinah
31. okt 2016

@tuppe 3 roky nebude mať stále,teraz sa psa bojí,tak nerozumiem tvojmu postoju,to chceš dieťa ťahať ku posychologičke či ako? dieťa vyrastie,zmúdrie a psík môže nazad do domu

m.i.r.i
31. okt 2016

ja tiez trosku nechapem, ci ste si nepreverili predom ako dcerka reaguje na psikov...my napriklad budeme mat kocura, ale to uz doslova syn strasne chce..boli sme si maciatka pozriet, on sa s nimi hral, videli sme reakcie, miluje maciatka..tak vieme, ze smelo do toho...
Kazdopadne ale, ked uz psika mate, myslim si, ze dcerku to urcite prejde..chce to len cas...nas syn sa bal vysavaca, fena, mnohych inych zvukov a vsetko preslo...toto je este taky citlivy vek..tie rady co si tu dostala su super, niektore sa asi vyznaju v tom ako navyknut dieta na psika...nauci sa, budu iste coskoro super kamosi
Mna este napadlo, ze proste psik brese, babatko place...keby ste mali babatko a dcerka by nezniesla plac, tak by ti tu tiez niektore radili dat ho prec? Urcite psik obohati dietatku zivot, akekolvek zvieratko je velke plus a dcerka si zvykne...a mozno ozaj s vami trosicku aj toci...to nosenie na rukach je podla mna uz trosku moc..

izabellik
31. okt 2016

ja si tiez myslim ze s vami mala aj trochu toci a ze ty sa podla tychto reakcii nechas vydierat jej placom.ved jej nikto nic nerobi a psik jej neublizuje tak to nesmies brat tak ze preboha chuda dieta.to uz neni male babatko ona uz si uvedomuje co robi tak skus akoze nie odmerane ani nijako ale nie hned robit hysaky ze mala place ked pes zastekne.to nepomoze ani jej ani vam

dominika6
31. okt 2016

@dominika6
Nechaj dceru tak...my sme si obstarali steniatko labradora a ked sa deti s nim hrali kusol ich nechtiac do nohy do ruky, ale ozaj len tak v ramci hrania ....oni sa zlakli rozrevali,vrajj ho nenavidia atd...
Po tyzdni ked vedeli ako nanho mu uz aj ruku mohli do tlamy vopchat a pes nic...pohoda...
Dceru upokoj a neber ju na ruky...lebo to uz viac spekuluje a skusa...ako naozaj nieco stresujuce...

dominika6
31. okt 2016

@tuppe
Nechaj dceru tak...my sme si obstarali steniatko labradora a ked sa deti s nim hrali kusol ich nechtiac do nohy do ruky, ale ozaj len tak v ramci hrania ....oni sa zlakli rozrevali,vrajj ho nenavidia atd...
Po tyzdni ked vedeli ako nanho mu uz aj ruku mohli do tlamy vopchat a pes nic...pohoda...
Dceru upokoj a neber ju na ruky...lebo to uz viac spekuluje a skusa...ako naozaj nieco stresujuce.

maxiva
31. okt 2016

Male deti mavaju obdobia,ze sa lakaju stekania,vrtania,rezania....treba vysvetlovat a vysvetlovat,ukazat,ze sa nic nedeje 😒 ....ja mam tiez labradorku v dome,ale ona nesmie stekat ,ked je dnu....ma hruby hlas a ked zosteka clovek sa zlakne,nie este dieta 😢 steka len,ked niekto vojde na nas pozemok,ale to syn vie,ze pes strazi.aj pes si musi uvedomit co moze,aj jemu treba nastavit hranice....

tuppe
autor
31. okt 2016

@maxiva no kólia zase bude mať asi vysoký hlas 🙂 Ako ste naučili psa, aby neštekal dnu ? Dá sa to nejako ? Náš keď len začne vrčať (lebo si náhaňa chvost), tak už zvyšujem hlas a hovorím fuj.

Inak ešte raz všetkým ďakujem za rady, bola som s malou na dvore, aj so psíkom, našťastie bol tu aj synovec, ten je smelší, tak sa šantil so psíkom, párkrát aj štekol, síce dcérka sa ešte bála, ale nebol to už hysterický rev, len sa mi skrývala za tepláky 😀 Asi to chce ozaj len čas.

maxiva
31. okt 2016

@tuppe urcite to chce cas 😉 a robis to dobre,psa treba napominat bud fuj,alebo nesmies prisnym tonom....mate velmi inteligentnu rasu,takze sa rychlo nauci co smie a co nie 🙂

jeennyv
1. nov 2016

@tuppe mala ma iba tri roky tým, že jej psík vyhovuje len ked sa s ním hra a páci sa to jej, tak podľa mna este nerozumie, že je živá bytosť svojimi prejavmi..vníma ho prevazne ako hračku..ja by som to obrátila na ňu, že ak ked neposlúchajú alebo niečo vystrája tak nevystačíme a podobne to, co robi ona, robí aj havo..ako vnímala vášho predošlého hava?

Strana
z2