icon

Stojí manžel pri vás?

ivana2123
14. okt 2021

Svokra nám ide rozbiť 15 ročný vzťah. Švagor je gembler. Prehral 400 000 eur o ktorých vieme. Svokrovci mu platia 50 000 eur právnika ( okradol banku) aby nešiel do väzenia. Kúpili mu nové auto 18 000 eur. Moje deti dostanú kokosku na meniny. Inak totálne nič!!! Na vianoce sme dostali 100 eur. Chytila som nervy a povedala si co si myslím ze on bude gembler na vždy a nemá budúcnosť.... začalo sa peklo..... Svokra vyvoláva mojim rodičom aká som zla sviňa a nedoprajem jej synovi aby nešiel chudák do väzenia. Ohovára ma všade...Povedala že moje deti mi to vratia a budu gemblit a brať kokaín ze som žiadne deti nevychovala mam držať hubu. Ukončila vzťah som ňou mam zákaz vstúpiť do jej domácnosti. Všetko by bolo super lebo ja ju nepotrebujem. Ale ona vypisuje môjmu mužovi ako ho ma rada a ze on ma dvere k nej otvorené a môže sa tam vrátiť. Môj manžel a ja 15 rokov nemáme problém mame 2 deti všetko funguje. Chcela som aby jej to napísal ze nás ma rad a ze nás nerozdelí. No on sa vykrúca ze to nemam riesit. :(

number19
14. okt 2021

@bluka2 Moje deti mi do toho hovorit nebudu, lebo ich budem rovnocenne podporovat a neuprednostnovat ani jedno. O to mi v prispevku islo.
Ked kupit auto jednemu dietatu, tak ak druhemu nie?

petulda333
14. okt 2021

@amelie2017 mna to skrie, nie pre peniaze, nepotrebujem ich. Ale ta nespravodlivost a to ako vidim, ze to muza stve. Aj keby robil cokolvek nikdy im nebude dobry, vzdy budu len svagra vynasat do nebies. Ale ano, trochu aj pre peniaze. Svagrovi zaplatili dlhy za cca 15000 a on robi len dalsie. Dalej kooa penazi za vyzivne. Rok a pol platia 300e mesacne. Nam pizicali 2000 pred predajom bytu. Ked nam prisli peniaze, tak hned pytali naspat, aj ked vedeli, ze ich potrebujeme a ze by sme im vratili o 2t pri nabehnuti hypoteky. Ale nie, od nas pytali hned. Od drugeho syna neuvidia ani cent a nevadi im to. Hrozne je aky maju rozdielny meter na synov

ivana2123
autor
14. okt 2021

@amelie2017 inak oni su na psycho tazkych liekoch moje deti maju intolerancie raz ich strazili a napchali ich jogurtom lebo nevedeli ze jogurt je z mlieka. Nikdy som im deti nezakazala. ....

oktoberka
14. okt 2021

@ivana2123 vieš,chápem ťa.
No tých rodičov musí strašné hnevať,aj bolieť to,vo robí ich syn.
Povedala si možno pravdu-ale ako mamu ju to zranilo.
A možno ti aj dáva v duchu za pravdu,lenže je to stále syn.
Druhá vec je manžel.
Nehrot to.
Je to jeho rodina.
Na aku stranu sa má postaviť?s tebou žije. Čiže s tebou je,vybral si.
Ale má ešte aj "svoju"rodinu.
Nechaj trošku upokojiť situáciu.

bluka2
14. okt 2021

@number19 no to som zvedava, deti sú už staršie? V reálnom svete to funguje asi takto: jedno dieťa auto potrebuje a nemá na neho a druhé niekde v meste a chodí radšej na bicykli alebo by mu to bolo ako dospelému iba blbé, prijať auto od rodičov 😉

sasa1310
14. okt 2021

@petulda333 v konečnom dôsledku tie peniaze ním len preletia, nepomôžu mu. Práve naopak uškodia. Časom nebudú rodičia, a tvoj švagor dopadne do takého dna, že sa možno z toho nespamätá. Takže nie je fakt čo "závidieť" . Kašlite na to. Užívaj si, že ty máš toho normálnejšieho brata, chlapa, ktorý sa vie postarať a nepotrebuje pomoc rodičov. U nás to bolo obdobné. Čo myslíš po rokoch má kto viac? Ten čo večne niečo dostal, alebo ten čo mal, nadobudol vlastným pričinením? Žiadne darované peniaze nemajú rovnakú hodnotu ako tie, ktoré človek má vlastnými rukami alebo vlastnou hlavou

kate211
14. okt 2021

@sasa1310 Velmi pekne a vystizne napisane. Zial nie vela ludi ma podobny nazor.

sweetlife001
14. okt 2021

@amelie2017 no si predstav že nie nevadilo. Ja som na tom skoro rovnako, akurát môj švagor nie je gambler ale alkoholik. Svokra ho zachraňuje, platí pôžičky, založila dom atď.atd. a mňa by to ako prečo malo štvať ? Že majú oni doma taký problém, čo ja s tým ? Sú dospeli, nech robia čo chcú.
Za roky čo som v ich rodine som ešte nemala chvíľku takú aby som sa zozierala doma kvôli niečomu takému, ja ich peniaze nepotrebujem.
A nie neskrie ma to ani v kútiku duše 😀 aby som si ja vo svojej spokojnej domácnosti robila peklo kvôli svokre a dajakej prepitej hlave to už by bolo hej. A rátala s katastrofickymi scenármi jak ma raz budú potrebovať , iste. Až tak sa nenudim.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
number19
14. okt 2021

@bluka2 Tak dam obom po 18k a nech si za to obaja kupia co potrebuju, nie? Ale dam obom rovnako. A nie ze schopny sa o seba postara - takze nic a dotujem neschopacika...(ktoremu dam 36k)

didi2102
14. okt 2021

@ivana2123 aj môj švagor bol gbler,jedného dňa som si s mužom sadla/vtedy to bol len priateľ ale už sme žili spolu a povedala že on mu žiadne peniaze nebude dávať a ani starať sa do jeho dlhou a viac ma to nezaujímalo,kto čo mu da...
Už sa stalo no tak by som si povedala ok, deti a ja k svokrovcom nejdem, nestarám sa ,nferuesimcich,keď muž chce nech chodí na návštevy , my sa máme rady ,ostatných neriesim

amelie2017
14. okt 2021

@sweetlife001 tak to super, mne by to vadilo, nie kvoli mne, ale kvoli detom. Ja peniaze svokrovcov tiez nepotrebujem, ale v takomto pripade sa jedneho dna tie peniaze minu. A vies za kym pojdu? Za jej muzom. A ak ma s nimi dobry vztah, ak sinich vazi, tak da...a tyn ukrati moje deti, moju rodinu.

petulda333
14. okt 2021

@sasa1310 ja som si vedoma, ze mu skor skodia, lebo on nevie riesit problemy. Spolieha sa vzdy na rodicov. Len viem, ze az na neho prepisu dom, tak skor ci neskor o neho pridu a hadaj kto sa postara?! Ja som rada za svojho muza, ale trapi ma ked vidim ako ho nepochvalia a vzdy vynasaju do nebies svagra. Pritom je nula. A fakt, nejde o peniaze, muz sa postara. Ale o to ich spravanie. Mojho len ponizuju a svagra pred kazdym chvalia
@amelie2017 no peniaze vzdy rozdelia rodinu. Bohuzial

ivana2123
autor
14. okt 2021

@ivana2123 mne nejde o peniaze. Ja ich peniaze nepotrebujem. Ja som chcela aby manzel sa ma zastal lebo ona nadava na mna ze sa nemam starat ze je gembler a vyvolava pride kumne reve vzdy ked nieco poserie ..... a uz mam toho dost jemu nieje pomoci.... to je ten problem ze som povedala ze je skrachovanec ( nema dovod na mna nadavat.....ziaden nikdy som nanu nenadavala 10 rokov jej pomaham s tym ze je gembler) uz mam toho dost........ Aby jej povedal ze ma ma rad a nas nerozdeli to je vsetko.

sasa1310
14. okt 2021

@petulda333 to ho vynášaj do nebies ty pred nimi aj pred manželom. Ja to robím tak. Aj keď sme u nich, stále ho chválim ako sa vie postarať ako sa snaží a pod. A odchádzam s čistým štítom bez výčitiek voči nim. A oni sú tiež spokojní s pocitom, že aspoň jeden syn sa im vydaril.

petulda333
14. okt 2021

@number19 presne u mojho muza to tak je. Este ked sme sa nepoznali, bol s rodicmi v Irsku robit. Vsetky uspory im dal na dlhy s tym, ze mu daju dom (dl im cca 25000€) potom im prispel na auto. A teraz? Svokor mu povedal, ze dom daju svagrovi a kedze on peniaze nema, tak nas budu musiet vyplatit oni. A citujem- sak snad od nas nebudete chciet peniaze?!! Takze moj muz prisiel o uspory, dom nedostane lebo pracuje, vyplatenia sa nedocka. Zato svagra-alkoholika, gemblera bez prace treba mojkat a zivit a vsetko mu dat pod nos. Na grc mi z toho je

kate211
14. okt 2021

@ivana2123 Ty si nemozes vynutit, aby niekto o tebe povedal, ze ta ma rad. Ten clovek to tak citi a povie to alebo nie.

petulda333
14. okt 2021

@sasa1310 aj ja to robim a obcas som svina a ked ho svokra urazi (ona sa tvari, ze ved sranda) tak jej oponujem a vyznie hlupo ona. No nebavi ma to uz

luccija
14. okt 2021

@ivana2123 svokra asi kvôli synovi berie psychiatrické lieky nie?Taký hajzel vie zničiť celú rodinu smutne

number19
14. okt 2021

@petulda333 Tak to mate brutal. Ja fakt neviem co rodicov vedie k takemuto preferencnemu spravaniu. Ved to je tak demotivujuce pre tych, ktori sa snazia a ziju uspesne. 🙄

petulda333
14. okt 2021

@number19 ani ja to nechapem. Nijdy by ma to nenapadlo, pretoze svokra toto vzdy odsudzovala u inych. A pritom robi to iste. Ale zas, ak si toto odmyslim, tak vychadzame spolu dobre, ak potrebujem tak postrazi deti, pomoze. To by som im krivdila, len co sa tyka svagra je ich spravanie sialene

ivana2123
autor
14. okt 2021

@kate211 mne on povie ze ma ma rad..... ale on sa jej boji :D
@petulda333 mne povedala kto si deti spravil nech si deti bavi .... mne deti strazila max 5 x a to dcera ma 5 rokov syna 1x..... ako pomoc ziadna... ale zato ja im niesom nic dlzna 🙂

petulda333
14. okt 2021

@ivana2123 tak moja pomoze, castokrat vola a chce deti k sebe vziat aj na noc, len syn ist nechce 🙄 v tomto smere jej nic vycitat nemozem. Beru deti na vylety aj im kupia darceky ci na sviatok alebo len tak. Ako celkovo vychadzame dobre, len co sa tyka svagra je to zle

ivana2123
autor
14. okt 2021

@kate211
@petulda333 tak to by som neriešila vôbec by som bola aka happy keby zobrala na vylet ci kupila ovocie....chcela som pozicat 4000 pozicat kupovali sme chatu bolo to prenu komplikovane ist do banky....... za 15 rokov keď som potrebovala pomoc od nej nic..... ist s dcérou na liečenie aby si zobrala dovolenku robí v štátnej sprave aby postrazila syna.... nedá sa..... dcera bola sama v nemocnici nemal mi kto strazit syna .....kvôli gemblerovy si zobrala mesiac aby sa mu venovala ma 30 rokov ten človek..... to je masaker vomne sa to nahromadilo aa nikdy som to nedostala von zo seba nikdy som jej nic nepovedala....asi to ma hneva.... ale viem ze by to nemalo zmysel....

petulda333
14. okt 2021

@ivana2123 ja to ani neriesim. Muz je z nich sklamani. On by od nich peniaze nevzal, len ho sklamalo to, ako sa zachovali.

sasa1310
14. okt 2021

@ivana2123 teba asi najviac serie ako sa celkovo k tomu stavia tvoj chlap

martina1201
14. okt 2021

@ivana2123 nie je dobré keď sa staries do vzťahu matka syn. On si nemôže vybrať medzi vami dvoma. Má vás rád obe aj keď každú inak. Ale podstata je rovnaká. Vie, že matka by sa nahnevala keby jej napíše čo chces ty, ale zároveň nechce aby si mala zlé myšlienky na jeho matku. Je ako medzi dvoma mlynskými kameňmi a to nikdy dobre nedopadne. Mala by si mu pripraviť zázemie, kde by nemal na tanieri čo jeho mama povedala a urobila. Proste by mala byť téma ohľadom jeho rodiny tabu u vás doma ak sa o Tom sám nechce baviť. Pre váš vzťah, ktorý bol doteraz bez problémov ako píšeš je lepšie nemať doma dusno a nútiť ho vybrať si medzi vami a matkou. Ak aj svokra robí dusno v tvojej rodine, nestazuj sa a nenadávaj na ňu. Maximálne ho popros aby dohovoril mame, že takéto veci sa nerobia, aby do jej problémov s tebou ťahala tvojich rodičov a inú rodinu....
Chápem, že ťa celá táto situácia hnevá, ale ak budeš chcieť udržať váš vzťah aj v tejto skúške tak jediná možnosť je taká, že mu nebudeš dávať ultimáta a ani trvať na Tom aby si posramotil vzťah s matkou.

ivana2123
autor
14. okt 2021

@number19
@sasa1310 ano. Chcela by som aby sa postavil a povedal nieco alebo ukončil to jej deptanie a psycho teror co robi na nas .... asi je fajn ze ignoruje ale bojím sa do kedy ak sním bude manipulovat ???? VYPISUJE mu hovadiny strasne ze ho vyuzivam financne 😄😄😄😄 mame 2 deti spolu....vela krat som mala vysiu mzdu ako on 😅😅😅😅 proste vymysel .... nemame problem medzi sebou a bojim sa ze ona.ho vytvori ....

tykat
14. okt 2021

@ivana2123 ...a ty kvoli kokoske a 100€ riesis kam davaju peniaze??? Co ta je do toho??? A este aj muza chces do toho namocit. Kusni si do jazyka lebo si manzelstvo sama rozbijes.

ivana2123
autor
14. okt 2021

@tykat kaslem na to nastolim ignor 👍