icon

Stojí manžel pri vás?

ivana2123
14. okt 2021

Svokra nám ide rozbiť 15 ročný vzťah. Švagor je gembler. Prehral 400 000 eur o ktorých vieme. Svokrovci mu platia 50 000 eur právnika ( okradol banku) aby nešiel do väzenia. Kúpili mu nové auto 18 000 eur. Moje deti dostanú kokosku na meniny. Inak totálne nič!!! Na vianoce sme dostali 100 eur. Chytila som nervy a povedala si co si myslím ze on bude gembler na vždy a nemá budúcnosť.... začalo sa peklo..... Svokra vyvoláva mojim rodičom aká som zla sviňa a nedoprajem jej synovi aby nešiel chudák do väzenia. Ohovára ma všade...Povedala že moje deti mi to vratia a budu gemblit a brať kokaín ze som žiadne deti nevychovala mam držať hubu. Ukončila vzťah som ňou mam zákaz vstúpiť do jej domácnosti. Všetko by bolo super lebo ja ju nepotrebujem. Ale ona vypisuje môjmu mužovi ako ho ma rada a ze on ma dvere k nej otvorené a môže sa tam vrátiť. Môj manžel a ja 15 rokov nemáme problém mame 2 deti všetko funguje. Chcela som aby jej to napísal ze nás ma rad a ze nás nerozdelí. No on sa vykrúca ze to nemam riesit. :(

Strana
z3
pribinak
14. okt 2021

@ivana2123 fakt potrebuješ aby toto napísal? Však podstatne sú skutky a nie reči

sisa_s
14. okt 2021

Nestarala by som sa v prvom rade do financii svokrovcom, nech aj milion daju svagrovi, vy zite skromnejsie a cestnejsie..a s manzelom by som si sadla a porozpravala sa poriadne, co si on o tom mysli...asi sa prilis staras do jeho rodicov a on to fakt nechcel riesit, mozno ani mu to nenapadlo, ze by isiel od vas prec, len ty to riesis, tak je z toho otraveny

zuzikak
14. okt 2021

presne tak. Nekaz si vztah s manzelom tym, ze ho budes stavat proti mame. Neries to. Ak je stale pri vas, vy sa mate radi a deti su ok, tak prestan okamzite riesit svokru a tvar sa, ze neexistuje. Ty mas zakaz vstupu do jej domacnosti, ty si nepraj aby ona chodila k vam. Ostane by som ignorovala. To ako si nakladaju s peniazmi je len ich vec a teba do toho nic. Pozeraj len na vlastnu rodinu a kym si z manzelom ok, tak sa nestaraj. Ak prijmes jej hru na ohovaracky, tym rychlejsie vasu rodinu rozvrati. Nie ona ale VASE spolocne spravanie sa voci sebe.

viestta
Odpoveď bola odstránená
jvlo
14. okt 2021

Prestaň riešiť svokrovcov a ich peniaze. Nech ich aj podpalia. Sú ich. Bud rada, že si si vzala lepšieho z bratov. Nenic si vzťah. Lebo to nie svokra, rozvratis si ho takto sama

sweetlife001
14. okt 2021

Veď dobre ti povedal.
Keď nemáte s muzom medzi sebou problém a všetko funguje, nechápem načo to riešiš a kažes mu čo má písať svojej matke.
Len aby si si ten super vzťah nakoniec nerozbila ty sama.

ladyblcha
14. okt 2021

Nechapem, co ta do penazi svokrovcov. Akokolvek su ich vydavky nezmyselne, su to ich peniaze a teba do toho nic. A zachranuju svojho syna. Ci je ten sposob dobry je ich vec, rovnako ako vychova vasich deti je vasa vec. Spravila si hlupost, ze si na nich vybehla.

janinah
14. okt 2021

Správaš sá ako hlupaňa.sorry.Neries ich rodinu.staraj sa o svoju.Tvoj muž nie je malé decko a tvoje príkazy čo svokre písať ozaj nepotrebuje.Bude sa ti lepšie žiť.ak to necháš tak.Este lepšie by bolo ponúknuť svokre pomoc aspoň psychickú podporu.ale na to zjavne nemáš.

winki13
14. okt 2021

@ivana2123 ako načo si sa srala do toho, že druhého syna ťahajú z dna? Ich peniaze, ich problém. Som si ista, že ak by tvoj muž sa ocitol na ulici pomôžu aj jemu.
Svokra útočí, lebo si zasiahla do jej vztahu s detmi. To si nemala robit. A muz ma pravdu.....nestaraj sa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
14. okt 2021

Ja nerozumiem, prečo riešiš, že čo dá svokra Tvojim deťom? ... nič im nemusí dať, to nie je jej povinnosť, moja svokra dcére v živote nič nedala ... buď rada, že Ti funguje rodina, neposer si to takouto "závisťou" ... je to ich syn, sú to ich peniaze, Teba do toho skutočne nič nie je.

sickynickyobsadene
14. okt 2021

@ivana2123 chces nejaké z tých peňazí čo pokradol bohvie kde?

marca12
14. okt 2021

@ivana2123 nemala si sa starat do nich. Je to ich dieta a kaslat na to,ze vam nic nedaju. Mohla si povedat nazor,ale slusne. Neverim,ze ti len tak zabuchli dvere a nechcu ta vidiet. Musela si na nich riadne vyletiet. Ale uz sa stalo. Hadam muz vie,aky mate vztah a nenecha si ho znicit. Do nicoho ho nenut. Ak by to tak citil tak jej napise aj bez toho,aby si mu nakazala.

winki13
14. okt 2021

Na vianoce ste dostali 100 euro? A co viac chces? My sme dostali sviecky a sprchove gely 🙂 a deti puzzle c. 300 a ponozky 30 parov.....budes menit?

luccija
14. okt 2021

@ivana2123 stupila si do osieho hniezda.Povedala si na plne ústa pravdu, ktorú opici rodičia nevidia.Ano hnevala by ma taká nespravodlivosť, ale čo už...muž nech nič nevypisuje a lepšie je doma sa o tom ani nerozprávat.

luccija
14. okt 2021

@janinah ona má poskytovať psychickú oporu za to, že syn je gambler?Veď zničí celú rodinu...asi jej už pretiekol pohár trpezlivosti.To, čo svokra povedala je podpasovka.A to, čo povedala autorka realita vždy rodičia pomáhajú problébbovému dietatu

ivana2123
autor
14. okt 2021

@marca12 nevyletela som ani som nekomentovala jej hysteriu 🙂

kulumulu123
14. okt 2021

Ja si skôr myslím ze tu ide o to ze druhý synacik pripraví nakoniec rodičov o všetko v konečnom dôsledku aj tak skončí v base lebo svoje správanie jednoducho nezmení a peniaze sa raz minú a tu je problém celej veci kým jeden syn doslova preflaka státisíce eur ten druhy skončí s rodičmi na krku lebo kvôli jeho súper braskovi nakoniec predaju aj vlastnú strechu nad hlavou a aj nevesta bude vtedy dobrá keď budu všetci žiť pekne na hromadke u nich doma... Takže tebe radím aký pozic taky vráť kľudne by som mužovi povedala ze keď ich synacik pripraví aj o posledný cent tak s tebou nech nerátajú... A teraz nech ma tu všetky svätíce ukamenuju že či som to ja za netvoria 👍👍👍👍

ivana2123
autor
14. okt 2021

@luccija asi to tak bude 🙂

bluka2
14. okt 2021

Bolo tuitoto treba? Aj podľa mňa je gambler do konca života, ale ona ako matka vždy bude mať nádej, že nie. Je to prirodzené a ty by si uvažovala rovnako.
Čo chces, aby vám pomáhali rovnako ako "nepodarenemu synovi"? To nie je realistické. Asi máš fakt bezproblémovy život a nejaké si potrebuješ vyrobiť

ivana2123
autor
14. okt 2021

@kulumulu123 s tymto uz ratam. Problem je ze som zakazala davat gemblerovy peniaze lebo sme mu poziciavali aj nas okradol. Uz koniec. Nemam v plane sa o nu starat ....

number19
14. okt 2021

@ivana2123 Totalne ta chapem.
Zkrachovaly syn je nadmieru podporovany a vy, ktory zijete slusne, zodpovedne a usporiadane ste aj na jeho ukor ukrateny. Je to nefer a dobre si urobila, ze si vyskocila, lebo gambler sa o rodicov starat nebude, budete to vy a este sa asi budete musiet strat aj o gamblara.
Svokra je blbla, ze to nechce vidiet a pochopit a radsej podporit zdravu perspektivnu rodinu.

kulumulu123
14. okt 2021

@ivana2123 tak vy mu nedajte a svokra nech si svoje peniaze rieši ako uzná za vhodné ale by som jej aspoň medzi rečou povedala ze v tom prípade nech s tebou nikto neráta a vstup do tvojho domu bude mať rovnako zajlkazany...

number19
14. okt 2021

@luccija Ja ososbne nemam nic proti pomoci rodicov problemovemu dietatu, ale prosim nie na ukor uspesneho!!!

bluka2
14. okt 2021

@number19 ukrátení by boli akurát tak v hlave, keby počítali s finančnou pomocou od rodičov. Rodičia si so svojimi peniazmi môžu naložiť ako oni uznajú za vhodné. Môžu ich dať charite, hociktorému dieťatu podľa vlastného presvedčenia.
Vy by ste chceli, aby vaše deti hovorili do toho, čo máte s vlastne zarobenymi peniazmi robiť? Tak moje deti do toho nebudú mať veru čo hovoriť.

petulda333
14. okt 2021

Do toho sa nemontuj. Moj svagor to iste, aj ked to bola mensia sumamrok a pol doma na riti a svokrovci platia alimenty, tankuju mu, davaju peniaze na vsetko. On len gembluje a chlasta alkohol. S detmi ani nebol. Svokrovci na neho chcu napisat dom, kt mal patrit mojmu muzovi. Oni maju nazor, ze moj muz nepotrebuje lebo si zarobi a svagra treba zivit tak si zasluzi od nich vsetko. Moj muz im pomaha ako vie a aj tak je najhorsi. No povedala som mu, nech nato kasle. Im sa otvoria oci vtedy, ked prepisu dom a skoncia na ulici. Svokre nic nevravim, aj ked obcas sa uz neudrzim a nieco slusne okomentujem, pretoze ona svagra vynasa do nebies a na svagrinu len nadava. Lebo je zla, ze ich nezamestnaneho gemblera kopla do riti a dala na sud pre vyzivne.
Do toho sa miesat netreba a muza netlac k nicomu. Ak vam lasku dokazuje, tak ho nechaj

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
tomikejt
14. okt 2021

@ivana2123 hlavne sa porozprávaj s mužom nech mu nedáva žiadne peniaze, lebo už ich nikdy neuvidí. Ak ho rodičia idú ťahať z dna, je to ich vec, aj keď pravdepodobne to nepomôže, bývalý bol gambler viem o com to je.

kate211
14. okt 2021

@ivana2123 Ries svoje peniaze a nie peniaze svokry. Teda pokial nejake mas. Nech si svokra so svojimi peniazmi robi co chce, su jej. Tebe nemusi dat nic. Ty nemas povinnost sa o nu starat. Chces po manzelovi, aby toto napisal? To kolko mas rokov? Vsak si 15 rokov vo vztahu, to mas potrebu chciet po nom, aby niekomu pisal, ze vas nic nerozdeli? Sa zameraj na to, aby vas fakt nic nerozdelilo a nie na to, aby o tom niekto napisal svokre. To s nou byvate v jednom dome, ze ta to tak serie?

sasa1310
14. okt 2021

@ivana2123 financie tvojich svokrovcov by mali byť pre teba tabu. Jediný kto to môže ako tak riešiť je tvoj manžel. Ak nechce, tak ty môžeš len šúchať nohami.
Jasné, že ťa to nasiera, ale žiaľ nezmôžeš nič.
Každopádne svokrovci sa trestajú sami. Netreba ich trestať tým, že im ešte bude tvoj manžel vypisovať stupidity ako v prvej cenovej, poprípade sa správať ako v škôlke.
Povedala si si svoje, stačilo. Viac sa nestrapňuj a neponižuj. A po 15 rokoch vzťahu si myslím, že nepotrebuješ nikomu dokazovať, že od vás neodíde. Či nie? Nie si si tým taká istá? Lebo keby si si tým istá bola, tak takúto hlúposť sa nenapadne niekomu napísať.

Strana
z3