icon

Strach z psychicky narušeného partnera - otca môjho dieťaťa.

miriam1983
14. jan 2020

Mali ste niektora problem s pravdepodobne psychicky narusenym partnerom? Opustil ma hned na zaciatku tehotenstva a robi mi psychicky zle a neviem co robit,ci ho dat za otca,ci sa pred nim skryvat a tajit...

marca12
14. jan 2020

@kittykat22 nema ho doma. Takyto debilkovia nosia deti po rodine a tvaria sa akoze su s nimi len aby pred ludmi a na fotkach vyzerali ako najlepsi rodicia a ako in je ukrivdene.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@lulu0123 a mozno ano a ja budem doslova naozaj jest s malym klince.

clarissa96
14. jan 2020

Súhlasím úplne @marca12 ..
@miriam1983 len teraz máš obavu ale je to veľakrát omieľane a ty to zistíš, že ako mama budeš veľmi silná a dokážeš veľa veci..

marca12
14. jan 2020

@miriam1983 hlavne sa nenechaj ustvat,mysli na malicke,aby bolo kludne a zdrave. Bude s nim peklo,ale snaz sa necitat,co pise,zablokuj vsetko,co sa da,nereaguj nanho. Neviem,co by som robila,ci ho zapisat ako otca alebo nie. Ale pokial ho chces zapisat,nemusi on podpisovat,ze suhlasi s otcovstvom? Mozno zavadzam,ale pokial nie je manzelsky par,tak sa asi nieco podpisuje. Ono je to tazke rozhodnutie,aby ti to dieta v buducnosti nevycitalo

miriam1983
autor
14. jan 2020

@clarissa96 ja viem,uz som o male prisla,teraz sa vsetkeho strasne bojim. Ale z jeho platu by mi vyratali vyse 300eur ako nic. A ked budem mat len 370 a nenajdem hned pracu,tak nevyzijem bez penazi od neho.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@marca12 on sa zapusat na matriku nepojde,chce testy DNA a nasledne sa bude riesit vyzivne.

bmuller
14. jan 2020

@miriam1983 Nerozumiem, tak podla neho si si dieta nemala nechat a je to tvoj problem, ale nakoniec vlastne aj chce byt otec? Ma to v hlave riadne pomiesane. Mas tazku dilemu, nemat nic s takym chrapunom by bolo pre vas najlepsie pre psychiku, ale zas dietatko potrebuje peniaze, ktore on ma ... 🙄

miriam1983
autor
14. jan 2020

@bmuller ved prave. Ja dufam,ze sa uvidime len na sude a tam to skonci.

clarissa96
14. jan 2020

@miriam1983 no ja viem ako to myslíš, ale preto ti vravím, aby si si s tým úplne až tak nemusela počítať, my už mame dva sudy za sebou a zase odročené to mame, mala má rok a pol už 😀 posiela mi 150 euro, s tým je súd spokojný, jeho plat po lustrácii súdom je takmer 3000 mesačne. Ja už mam malú v jasliach a pracujem, a 150 euro je popri ostaných účtoch nič 😀 radšej by som mala pokoj od nebo a nepočula o ňom.

bmuller
14. jan 2020

@miriam1983 Mozno sa skus poradit aj s nejakym pravnikom o vsetkych alternativach... Drzim palce.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@clarissa96 a ked ti posiela 150 eur s tym,ze ma urcenu vyssiu sumu,tak to tiez nie je donekonecna,kedze to znamena ze berespektuje rozhodnutie sudu. Viem,ze nejaky cas to akceptuju ako ,,snahu,, ale nie ze ma urcene 300 a daca 150 po cely cas. Aspon tak mi to pravnik povedal.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@bmuller riesila som to yz aj tak,ze co treba a povesak,ze rozhodne ho treba dat za otca,ci uz kvoli financiam alebo kvoli zdravotnemu stavu. Ze teda na skusennost s tym,ze treba ho dat,inak by si chlapi robili deti ako kupit nove boty.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@clarissa96 a ty byvas sama? Ci ti niekto pomahal?

bmuller
14. jan 2020

@miriam1983 Hej, ved je to spravodlive, aj otec dieta vyrobil, tak ma mat aj povinnost podielat sa na jeho potrebach.
No ale budes sa este musiet obrnit voci nejakym blbym reciam, ktore zrejme bude mat, kedze je taky "super" gentleman 😖

miriam1983
autor
14. jan 2020

@bmuller no ved toho sa obavam. Nastastie nebyva tam kde ja,isiel kvoli praci prec,takze stretavat sa nebudeme.

clarissa96
14. jan 2020

@miriam1983 bývame samé, keď mi prestala chodiť materska, tak už šlo naše fungovanie z úspor. Ale aj tak mi samozrejme pomáhali rodičia. Ja som ešte aj predčasne porodila, takze boli nejaké zdravotné komplikácie a do toho dcérinho tatika vylevy, no bolo to otrasne obdobie. Nemá výživné určené súdom, práve preto, že posiela tých pár korún, tak je to bráne ako že posiela a neposudzovalo sa, či je to adekvátne. Bolo to riešené neodkladným opatrením. No priprav sa na to, že naše sudy a sociálka v tejto dobe dovolí otcom veľa, perfektný príklad máš teraz i v médiách s tým prípadom v Brne. Je úplne jedno, aký je otec, hlavne, že má svoje práva.

miriam1983
autor
14. jan 2020

@clarissa96 no to verim... on sam chce mat vsetko dokladovane. On uz dieta ma a aj si ho brava,on alebo jeho rodicia. Tvrdil mi,ze nan plati,tak zrejme ano,ked mu ho ta byvala dava.

clarissa96
14. jan 2020

@miriam1983 no každopádne držím palce, veď keby čosi, môžeš sa poradiť aj s tou druhou maminou. Tak hlavne nech je bejby zdravé, ostatne vyriešiš 😉

miriam1983
autor
14. jan 2020

@clarissa96 dakujem 🙂

lilitela
15. jan 2020

@miriam1983 To budes riesit potom, az si to zmysli, mozno sa na to vykasle. Ja by som neuviedla, budes mat iba problemy... ak je lakomy mozno mu nebude za to stat si dat robit DNA test. A medzitym mozes najst noveho partnera.

miriam1983
autor
15. jan 2020

@lilitela ale mme ide aj o to,ze mozno teraz zastrasuje,len aby nemusel platit,pretoze by musel platit nemale peniaze.

lilitela
15. jan 2020

@miriam1983 Ale to ti uz baby napisalai, ze bud klud od psychickeho tyrana a bez penazi od neho (kolko ocakavas ze dostanes?), alebo teda ber od neho 60-100 eur a kazde rano sa zobudzaj s prepotenym trickom od nervov a stresu.
Cize neni podstatne ci zastrasuje kvoli neplateniu ale kvoli tomu ze je schopny ta psychicky tyrat a toto sa spravidla moze iba zhorsovat.

miriam1983
autor
15. jan 2020

@lilitela no kedze som zostala sama a pomoct mi nema kto,tak ano,aj ta 100na vyzitie je pre mna dost.

lilitela
16. jan 2020

@miriam1983 ja ta chapem, ked nemas peniaze, ak este mozes, hladaj sposoby, ako nejake ziskat, zarobit. Lebo ver, ked sa stanes matkou, tak sa stanes rukojemnikom, prave cez to dieta. Co ak poziada o striedavku? To si neuvidis dieta kazdy druhy tyzden, lebo bude s tymto psychicky narusenym clovekom, a neuvidis ani peniaze, lebo vtedy sa alimenty neuznaju. A z vlastnej skusenosti ti poviem, ze velakrat by som sa ja rozhodla inak, kebyze neni deti - tie strasne "komplikuju" zivot, musis prihliadat aj na nich. Ja osobne by som ozelela 100 eur, aj keby som mala rozky zrat, len aby moje dieta bolo v klude- ved si tu precitaj temy, prave je tu aktualna tema - manzel berie dieta neustale do krcmy a je v podnapitom stave - no dakujem!

miriam1983
autor
16. jan 2020

@lilitela on chcel,aby som si ho dala zobrat a nema zaujem o nom nic vediet a podobne,takze o striedavu sa nebojim. A keby som mohla,tak nekvasim dona na riti,ale kvoli zdravotnym problemom som rada,ze sj zajdem aspon nakupit ci k doktorovi. Ja nuesom doma preti,lebo som hnila.

lilitela
16. jan 2020

@miriam1983 To ani nikto netvrdi, napisala si ze je psychicky naruseny. Ked od neho budes pytat 100 eur mesacne, tak s tym prestane alebo pritvrdi? Pozri tvoj zivot, nemusis ma presviedcat.

miriam1983
autor
16. jan 2020

@lilitela ja som sa pytala,ci s takym spravanim ma niektora skusennost. Ci to robi,ze zastrasuje alebo ci moze mat poruchu. Nadpis co tu je som nepisala ja.

tncka
16. jan 2020

@miriam1983 nech si vyziada,zatial by som ho nikam nruvadzala,podla opisu vyzera uplny buran

lilitela
17. jan 2020

@miriam1983 Ale ved to pises aj v tvojom uvodnom prispevku ze pravdepodobne naruseny. baby urcite skusenosti maju, jedna ti napise, ze ju iba zastrasoval, a druha ti napise, ze ten jej tyranizoval este dalsich xx rokov, takze sa to neda pausalizovat. Napisala som ti svoj nazor. Ale ako tak citam diskusiu, vacsina ti pise, ze radsej klud, ako mizernych 100 eur, aj ta baba, co jej muz berie 3000 eur, dostava "iba" smiesnych 150 a ze radsej by mala klud. Ono, to sa totiz uz NIKDY neda vziat spät - akonahle ho tam uvedies ako otca, tak sa to nikdy neda zrusit bez jeho suhlasu. Proste ked di uvedomis, ze si spravila chybu, uz to nedokazes zmenit.
Drzim ti palce aby si mala źdrave a kludne babatko, aby si mala dostatok sil sa postavit na vlastne nohy. A ake mas vlastne zdravotne problemy?

miriam1983
autor
17. jan 2020

@lilitela dakujem. No on si vyziada tie testy sam,urobil to uz pri prvom dietati.