icon

Strašne mi ide na nervy svokra

anjelik87
3. júl 2013

Kazdy den mam z nej tlak 200!!! Aj teraz!!!! S malym mam pekny denny rezim, spi mi 3x denne, dnes rano vymyslal tak ze ho dam spat az na obed no a. ... svokra ako vzdy prekazila plany!!!! Ide ma roztrhnut!!!! Som mu pripravila ovocie ze ide papat, ona s nim isla zatial vonku, idem ja teraz po neho a on spi v hojdacke, ona ho homba a spieva mu!!no poviem vam ide ma roztrhnut od zlosti!!! Co sa do pekla stara!!!! Dobre vedela ze mu chcem dat ovocie a ona ho uspi a meni mu rezim a este nech ho na take zaspavanie nauci!!!! Ach baby vliezla som dnu do domu sa ukludnit ale neda mi to!!!! Vkuse sa do dacoho stara!! Preco mi ho stale berie a stara sa ako keby bol jej syn!!! Ved to je moje dieta tak nech sa uz tolko nestara a nepoucuje dookola!!!! Ako to vydrzat kym pojdeme do vlastneho??? Zomriem tu od nervov dovtedy!!!! ☹☹☹

anjelik87
autor
3. júl 2013

@lili_mia ja sa vobec nehnevam na teba co si napisala ja som nervozna z nej a to som pisala aj v uvodnom prispevku.

sissy27
3. júl 2013

@sonickaka megalajk 😉 krásne a hlavne pravdivo napísané 🙂

anjelik87
autor
3. júl 2013

@sissy27 prosim ta viac tu neprispievaj. Nepotrebujem sa tu s niekym hadat a rozoberat tvoje hlupe poznamky. Nepoznas ma tak sa viac k tomuto nevyjadruj!

anjelik87
autor
3. júl 2013

@bubelko presne si to vystihla, si jedina asi co ma pochopila, dakujem za nazor!

sissy27
3. júl 2013

@anjelik87 pravda sa zle číta, hlavne ak ide o kritiku na vlastnú osobu, ja to chápem, ale jednoducho bývaš ty u svokry, tak ak sa ti niečo nepáči, odsťahuj sa... k vašim (isto bude manžel šťastím bez seba) alebo do vlastného a máš po problémoch...

anjelik87
autor
3. júl 2013

@kleopatris presne tak ako pises, uz som si tolko krat zahryzla do jazyka v ramci udrzania dobrych vztahov ale tiez som len clovek, zena, matka a nemusim sa len ja sustavne prisposobovat

zszudorova
3. júl 2013

preco to urobila? aby ti ukazala ze ona vie lepsie co tvoj maly chce...🙂len jedna rada kym sa odstahujes- nespustaj maleho z oci!stale ho maj pri sebe, zalez s nim do izby, ked aj....a davaj jej ho len tak ze tam budes sediet pri nej ako peciatka a akonahle pojde robit nieco co nechces, jej ho zober a na rovinu povedz ze takto nie...ty si rozhodla o tom a tom, je to tvoje dieta. mozes byt tolerantna ale co sa tyka dietata, ja som maximalne hakliva a bude tak ako poviem ja!pokial nie, malu nikto varovat nebude. ..vies, ked maleho zveris niekomu tak ze potrebujes nieco vybavit a nie si svedkom toho co s nim ten dotycny robi, ok, co oko nevidi srdce neboli...s tym sa zmier ale pokial si tam a ona si dovoli protirecit...no ja by som bola nekompromisna. ako som povedala, ja osobne neznesiem aby mi niekto kecal do vychovy a bola by som schopna sa aj pobit...a to s hocikym🙂haha

anjelik87
autor
3. júl 2013

@sissy27 preco by mal byt manzel stastim bez seba? manzel je v robote a hned ako pride ide na stavbu takze my sa ani nevidime a ja uz mam pocit ze zijem so svokrou a nie s manzelom! Za to ze byvame u nich tak teraz co? Jej mam bozkat nohy alebo co si tym chcela povedat???? Do vlastneho pojdeme len to isty cas este potrva

danjelca
3. júl 2013

@sissy27 no a neviem baby to že niekto u niekoho býva neznamená že sa jej aj o syna bude starat s kompetenciami ako vlastná mama. Ved je to nezmysel-to že u nich bývajú= nechat jej vychovávat syna?
akože jasne cítim z toho uvodného príspevku už uplnu averziu ale tak mamy su háklivé na deti, hlavne pokial im akože niekto "skusenejší" chce dieťa neustále naprávať...

yuriko
3. júl 2013

@anjelik87 Ja ťa chápem. Ja síce eštelen rodiť budem, ale ak mi bude svokra alebo aj moja mama narúšať režim, resp. nejaké moje predstavy o výchove a strave dieťaťa, tak to asi bude vážna rozprava. Čo sa stravy týka, tak toho sa fakt bojím. Moja mama varí super a zdravo, ale svokra nemá moc o zdravej kuchyni ani šajnu a chutné to tiež býva iba výnimočne 😒

kleopatris
3. júl 2013

@sissy27 my byvame vo vlastnom a po problemoch nemam, ale mozno uz coskoro budem mat 🙂 svoju mamu lubim uplne nadovsetko, ale byvat by som s nou tiez nemohla, nieto este so svokrou
ono sa to aj nejak vravi, ze dve zeny v jednej kuchyni nemaju co hladat..
@anjelik87 to uz vydrzis, ked vies ze pojdete do svojho, niekto takto musi prezit cely zivot ;)mne tiez uz svokra vyviedla kadejake somariny, ale raz patri do rodiny a tak ju musim tolerovat ci chcem ci nie...

sissy27
3. júl 2013

@anjelik87
@danjelca
postav dom, zasaď strom a sploď syna - staré, ale je v tom viac pravdy, ako si niektorí dokážu priznať, ale aj na to treba dospieť... možno svokra to vidí tak, že mladí nie sú schopní sa postarať ani sami o seba, tak ako by mohli zvládnuť ešte aj dieťa, hm? 😅

sasrnka
3. júl 2013

Citujem "prosim ta viac tu neprispievaj. Nepotrebujem sa tu s niekym hadat a rozoberat tvoje hlupe poznamky. Nepoznas ma tak sa viac k tomuto nevyjadruj!
zalozila si diskusiu, to znamena, ze ocakavas, ze v nej budu ludia diskutovat. A to znamena, pocut aj iny nazor, ako je ten tvoj 😉
Ano, nikto ta tu nepozname, ale opisala si jednu situaciu a kazdy sa ti tu snazi nieco k tomu napisat. Pokial si nepochopila, ze sa ti tu i @sissy27 snazi svojimi nazormi pomoct, tak asi je tato diskusia zbytocna. SKus napisat do temy Moja svokra, uz nevladzem... alebo tak nejako.
Tiez by som nebola nadsena, ak by sa svokra starala prilis do vychovy mojich deti, ako asi nikto tu z nas. Ale chce to aj respekt z oboch stran a dohodnut sa na pravidlach. Byvate spolu, takze to chce rozhovor a aby obe strany spolupracovali. Kazdemu ide o dobro malickeho, takze snad sa dohodnete 😉

anjelik87
autor
3. júl 2013

@zszudorova ja som tiez velmi citliva na mojho syna. Ak sa mi predsa nieco nepaci tak sa mi nepaci

anjelik87
autor
3. júl 2013

@sasrnka
@sissy27
@kleopatris
@yuriko
@danjelca a ostatne dakujem pekne za pozitivne aj negativne pohlady.. Ja som to musela zo seba dostat von. . Mozno poznate ten pocit ale v inej situacii. . Uz mi je lepsie. Maly sa zobudil trochu som to predychala a uz mi je lepsie. Ale viem ze coskoro ma zasa nieco pochyti s nou v suvislostu.

sasrnka
3. júl 2013

@anjelik87 velmi dobre to poznam, tiez niekedy strasne reagujem, ze hned idem vybuchnut 😀 Na taketo situacie mam 1-2 kamaratky, co si vzdy zavolame, aby sme neboli ako sopky 😎 😀 Predsa to clovek niekde musi vypustit 😝

cecil36
3. júl 2013

anjelik87 Citujem ta: "Len ja uz som taka naockovana proti nej ze ked sa len na neho pozrie tak mam nervy!!!! Strasne ma zoziera ked je s nim...." Toto nie je problem v tvojej svokre, ale v tebe. Mas dve moznosti: a) zacnes navstevovat psychoterapiu na zvladnutie problemovych situacii b) odstahujes sa. Cakat, ze svokra bude vediet vopred citat tvoje myslienky a podla toho prisposobi svoje spravanie a konanie, len aby si ty nemala nervy, je mierne povedane velmi naivne a hlupe. A len tak medzi nami, preco by to robila? Lebo ty to tak chces?

sante81
3. júl 2013

@anjelik87 zeny, ak sa vám niečo nepáči, máte usta, treba otvorit, svokra si mozno myslí ze ako ti pomohla, ze ti uspala dieta a ty tu zatial penís, keby dieta bolo hladné, tak plače, môzes ho nakrmit neskôr, od hladu neumrie. inak nechápem slovo - stará sa, do čoho? do vychovy? stara sa ti do manzelstva? je uplne normálne ze ma zaujem o tvoje dieta, robí to kazda babka, aj ty raz budes babka a budes mat zaujem o vnuča, ja hned svojej svokre poviem čo sa mi nepáči, jemne citlivo, naservírujem na tácke, aby sa neurazila. všetko je o vztahoch . rady starych materí si vypočujem, čo chcem si vezmem, a hned pustam druhym uchom von. obe strany su spokojné, ja mam svokru vedla násho pozemku, stavali sme vedla nich dom

stanislavao
3. júl 2013

@anjelik87 spamatajte sa. vy nie ste asi normalna. preco by sa nestarala, ved je to jej vnuca. a co ze zaspal. hojdala ho a zaspal. co je na tom? uvedomte si, ze problem je vo vas a nie vo vasej svokre. spravajte sa tak, ako chcete, aby sa spravali k vam. to je take mudre prislovie a naozaj plati. aby tu raz vasa nevesta nevypisovala, aku ma sibnutu svokru.

katkati
3. júl 2013

@anjelik87 No, asi preto, že je to stará mama, ktorá ho má rada.

renata5
3. júl 2013

ked sa svokrovci alebo rodicia velmi staraju je zle,ked sa nestaraju je zle tak ja uz neviem co je dobre moji nemaju zaujem ani z jednej strany a zvykla som si vsetko je sila zvyku

mata128
3. júl 2013

keby tak na konika chodila "starsia generacia"....to by tu bolo tem "ako mi lezie na nervy moja nevesta"😉😉😉...len starsia generacia bola nutena problem riesit,mladsia ho radsej rozoberie na koniku...a to nie je len ohladom svokier...ja chapem,ked mamicky chcu poradit ohladom starostlivosti o dieta,ohladom varenia,zdrav.problemov...ale aby som tu riesila ja neviem...sex,neveru,svokru...no ja neviem.Mne to niekedy pripada,ze cakate,ze "kamaratky z konika" zazvonia pri vasich dverach a problemy za vas vyriesia...ale to je len moj osobny nazor,kazdy moze mat iny

kaktusik007
3. júl 2013

@anjelik87 pane boze, aky velky problem... sa zobud dievca

penila by si rovnako, ak by ti ho uspala v tej hojdacke ci kde to aj tvoja vlastna matka????

cawes
3. júl 2013

@anjelik87 to ze si nahnevana ok, na druhej strane z coho vlastne? ze maly zaspal na hojdacke? tak ak si videla ze je unaveny tak si mu mohla dat jest skor. Mne maly zaspi hocikde sam ked je unaveny tak spi to deti robia. Podla mna tebe vadi celkovo tvoja svokra a asi uz aj to ze len je. Aj ked to teda nechapem, staviate dom a byvate ,,zadarmo,, u nej. Takze by ste mohli byt radi ci? keby ste ju nemali tak by ste isli kam? na cinziak do jednoizbaku no aj ten treba platitl. Alebo ku tvojim rodicom? tak tam mozte ist? a tvoja veta typu nie som citliva na rodicov, no nic v zlom ale neviem si ani ja predstavit ze moj mm sedi niekde na nete a pise na neake forum ze moja mamka je hnusna stara atd. PReboha ved ti porodila mm tak trosku ucty. Ano nepozname ta nepozname tvoju svokru ale aj tak. AK mas problem s tym co robi, tak si napis zoznam potravin co maly moze a vylep jej to do kuchyne a nech sa toho drzi. Predpokladam ze si dospela zena, co ma usta a vies si s nou sadnout a porozpravat sa

hyta
3. júl 2013

@anjelik87 Máš syna, čiže i ty budeš raz svokra.Myslíš, že na teba nevesta nadávať nebude?

dolijalu
3. júl 2013

Ja osobne si myslim, ze väcsina matiek, vratane mna, berie v prvom roku zivota nasho dietata trochu tragicky vsetko, co neodporuca nejaka mudra prirucka🙂 Casom budes aj ty robit "zakazane" ochutnavky, resp. neustriehnes rezim a svet sa nezbori...lebo si to TY dovolila🙂
Nejdem si zastavat svokry -) ja napr. mam so svokrou zly vztah, mozem dokonca povedat, ze ma nenavidi a byva s nami uz treti rok, tento mesiac sa stahujem...huraaaaa 😀
ALE...verim, ze svokry chcu byt sucastou zivota nasich deti, tak ako ony potrebuju vnucatka, aj nase deti potrebuju babicky. Tiez su take, co sa obavaju nieco urobit kvoli neveste a su aj take, ze sa ani nepytaju a beru to ako samozrejmost, ze vsetko maju dovolene.
Svokru si clovek nevybera...ale myslim si, ze aj napriek tomu, ze byvas u svokry mas otvorit usta a povedat, co sa ti v jej jednani s tvojim dietatom nepaci....a kasli na reci, ze mas drzat hubu a krok lebo byvas u nich...to sa predsa vztahuje na domacnost, resp. rodinne zvyky svokrovcov ale nie na TVOJE dieta
Mali by sme byt vdacne za malickosti...stavaju sa veci...o rok uz nase deti nemusia mat ziadnu babicku...
Bud rada, ze ti svokra nepride s prechadzky s dietatom ozrata...tolko moj nazor

haslerka27
3. júl 2013

keby mne malu niekto niekedy len ta pohojdal a uspal- pobozkala by som mu ruky a nohy.byvame daleko od rodiny,nasich aj svokrovcov a co by som dala za to keby malu niekedy zobrali a uspali.nechala som sa uniest- prehanas podla mna,dieta si rezim meni,uvidis

victory1
3. júl 2013

@anjelik87 Mila moja, hod si lexaurin, lebo nic ine ti nepomoze, len sa so svokrou rozpravat a rozpravat a rozpravat. Chapem ta, ze mas nervy, ze ona chce dietatko riesit, ked zaplace, a ty mas z toho dake vycitky svedomia, ze to vyzera tak, ze sa o dietatko nevies sama postarat. Je to blbost a myslim, ze aj svokre je jasne, ze starostlivost o dieta zvladas uplne v pohode.
Mas dve moznosti, bud sa nad to povznesies /ono ti stari rodicia nevychovavaju, vzdy len rozmanzavaju..a uzivaju si to rozmanzavanie, kedze vlastne deti museli aj vychovavat/..alebo od zaciatku bude vysvetlovat, zdovodnovat a argumentovat ake mas ty predstavy o starostivosti o dieta...
Takze trochen stlm nervicky, hod sa do kludu, k tomu usmev a zopakuj si hodiny herectva z cias zakladnej skoly... 😉

mirreckall
3. júl 2013

@anjelik87 ahoj, aj ja byvam so svokrou, sice nie v jednom byte, ale mame byty pod sebou....tiez mi strasne liezla na nervy a najlepsie bolo, ked som sa chcela mame na nu postazovat a ta si ju zastala, ze ma pravdu 😀 vtedy ma skoro rozhodilo od zlosti...lenze potom sa stalo to, ze nam mala skoro pocas jednej operacie skoro zomrela... cely cas ked bola v nemocnici, som si hovorila, ze uz sa nebudem rozculovat pre take malichernosti ako je svokra, ktora chce byt s malou cez den a mne to vzdy prave vtedy vadi...teraz to robim tak, ze ked pride, nech sa s nou hra, pre mna, za mna rezim...ked vidim, ze uz zaspava, tak jej poviem, nech pride neskor...a cas, ktory sa ona s malou hra, alebo ju kocikuje, ja vyuzijem, na upratanie, navarenie a tak....proste uz ma take veci nevytacaju 🙂 a ako pisu baby, je to pravda, ze cloveka svokra nastartuje a potom sa vytoci este viacej sam....

dolijalu
3. júl 2013

A este co mne pomaha na ukludnenie:
1) Pravidlo mojho dedka: Nejde o zivot, ide o hovno🙂
a
2) Som si dala do hlavy gombik FLEGMATIK a ked uz nevladzem s nervami, tak ho proste zapnem a mam v pi...na lehatku😀...nielen pri svokre 😀