Strašné správanie otca
Ahojte, ani neviem, ako začať, cítim sa hrozne frustrovaný a bez sily bojovať ďalej, fakt neviem, čo robiť. Za našu situáciu môže asi z najväčšej časti otec, aby som to vysvetlil, o čo ide. Ako to začalo. Pred pár rokmi sme žili v 3- izbovom byte, asi také 4 roky ešte dozadu, nejaký rok dozadu sa začal kaziť vzťah otca s mamou, neustále hádky, a podobne, ja som si kvôli tomu nedokončil strednú. Rodičia sa nakoniec rozviedli, my sme zostali bývať v 3-izbovom byte, otec išiel bývať k starkej. Otec sa po rozvode na všetko vykašlal, býval u starkej, my to v tom byte, prácu nehľadal, byt sme platili len s majetku, čo sme mali. Nakoniec sme dali byt do predaja, asi za nejaký rok sa predal, starkin dom sa predal potom tiež, lebo otec tam nechcel bývať, a jeho ´´dôvody´´ že sa musí zdraviť susedom na záhrade, že je tam hluk a že sa dom zrúti, aj keď tam bol statik a potvrdil, že nič také nehrozí, nakoniec sa to dalo do predaju a dom sa predal a potom aj ten 3 - izbový byt. Rodičia sa peňažne rozdelili, a kúpil sa 4 - izbový byt. Aj keď neviem, čo si otec myslel, že z čoho to budeme platiť, ja mám sociálnu fóbiu, som na id a momentálne nie som schopný pracovať, brat má schizofréniu, takže on už vôbec, mama s nami nežije, tej zistili tiež schizofréniu, kvôli čomu sa rodičia aj rozviedli, lebo mama mala rôzne bludné presvedčenia, ako odpočúvanie, že otec má rôzne priateľky a pritom bol od rána do večera doma.
Asi rok sme žili a platili nájom s peňazí, ktoré ostali po tom predošlom byte, a asi taký polrok alebo aj viac prežívame úplnú mizériu. Brat má dôchodok 200 eur, starká niečo cez 300 eur, a žijeme z okolo 550 eur. Otec si absolútne nehľadá prácu, stále len výhovorky si hľadá, mohol mať aj prácu za 600-700 eur, ale kašle na všetko, nezaujíma ho, čo bude z bratom, keďže je ťažko chorý a nie je schopný sa o seba postarať, čo bude so mnou, keď nemám dokončenú strednú, a z dôchodku nič neporieším, k tomu mám úvery z nebankoviek, ktoré nedokážem už splácať, prerástlo mi to cez hlavu a ozývajú sa mi vymáhači a som z toho úplne v keli. Dennodenne hádky, ako vyžijeme, otca život nebaví, vstane okolo 8:00, pri pc je do desiatej a nič ho nezaujíma, ani či máme jesť, proste nič, na všetko dlabe, na brata, na mňa, so starkou sa dennodenne háda stále, nemá tento život budúcnosť, je to ako čakanie na smrť. Proste sa len spolieha, že sa to samé vždy spraví, je úplne mimo reality. Keď mu niekto povie, aby sa byt predal a išli do menšieho, tak len povie, že to sa musí udržať za každú cenu, keď príde nejaký problém, začne božekať, vzdychať, to je všetko na čo sa zmôže, potom sa uzavrie do svojho sveta a kašle na všetko.
Keď starká zomrie, ostane bratových 200 eur, on nemá kam ísť, keďže je chorý a nevie si zarobiť a má schizofréniu, otec nemá kam ísť, keďže robiť nechce, a so mnou neviem čo bude, keďže tiež nie som schopný práce a na krku mám už vymáhačov, proste úplne neriešiteľná situácia pre celú rodinu. Otec sa len spolieha na chorú starkú, že to všetko utiahne, všetky nedoplatky a tak, ale to sa proste nedá, večne žiť nebude. Starká si teraz búcha hlavu o stenu, že sa na toto dala nahovoriť, predať veľký rodinný dom, miesto toho aby sme ho prerobili, tak sme sa zašili do kutinca. Nikam nechodíme, celý deň vyzerá tak, že sa buď prechádzame po byte, všetci za pc, proste všetci demotivovaný, a ideme do katastrofy. Stále krik, zúfalstvo, plač, takto sa trápime už dlho, je to hrozné, fakt neviem, ako z tohto vonka, a kvôli tým dlhom to je ešte stokrát horšie.
Ako z toho von???
@majocka35 suhlasim, obvinovat cloveka s mentalnou poruchou z lenivosti je necitlive, hrube az arogantne....
je to ako obvinovat cloveka s amputovanou dolnou koncatinou, ze sa mu nechce chodit.... sociofobia nie je ziadna sranda, v dnesnom svete je to velke obmedzenie existencie.
klincek, treba ale bojovat.. strednu si dokonci indivudalne, prihlas sa daky kurz online trebars, niecomu sa venuj. najlepsia skola je skusenost a cvicenie robi majstra, takze sa naser sam na seba, povedz si ze uz mas toho dost, zivot treba zit, nie prezivat. Postav sa tomu, ci uz za pomoci odbornika, ale najlepsie sam a zmen co mozes.
Drzim palce!
@maly_konik
@adel222 kočky máte pravdu, SF nie je sranda...ale par krát bola u mňa na doučovaní slecna (asi 21r) so SF... Doslova to ZneužívalA...aby som prišla ja k nim, lebo ona nenastúpi do autobusu, doneste mi veci,... A nikdy nikdy ju nezaujímalo, že ja mám doma malé dieťa a nemozem kedy sa mi zachce - ja mám sociálnu fobiu a skáčte všetci ako ja chcem. Pár krát ju ku mne doviezol priatel jej. Snažila som sa ju povzbudit aby to prekonavala kúsok po kúsku, niečím podobným som si prešla kedysi... Ale nie jej vyhovoval ten stav, ja mam SF a budete skákať podľa mňa a starať sa o mna.
Maily mi pisala hadam 10x za deň... A ak.som Neodpovedala hneď tak dalsi...
Co sa tyka zakladateľa témy - moj názor je,že ak bude chcieť, dokáže to s pomocou prekonať. Ale musí chcieť. Nakoľko majú v rodine schizofréniu, môže sa časom aj tá prejaviť - často začína podobnými problémami... So schizou to už nie je až tak jednoduche pracovať, ako tu niektoré píšu...
Aj keď po berate inv. dôchodok, zaregistrujte sa na úrad práce, nech vám pomôžu niečo nájsť. Vezmite ho IČO, skúste, keď nepôjde, skúsite ine

juj ale ti nalozili kamosko, dufam ze neuvazujes nad tym ci skocis z mosta alebo sa obesis ach v strasnych srackach si, az tomu tazko uverit a vravim si ze zijem ako uplny nadclovek. mrzi ma, ze ludia maju aj taketo pohnute osudy, ocividne ste nemali ziadne dobre zaklady do zivota. ja by som takym rodicom ruky dolamala :( hajzli. ale co bolo bolo, je cas zacat na sebe makat, fobia nefobia, mas internet tak studuj ako sa to da prekonat alebo sa obrat na nejaky utulok pre socialne pripady kde mozno robia nejake psycho poradenstvo.. ach mrzi ma to kvoli starkej, uplne ju vidim zbitu zivotom, plna hlava starosti..