Strata blízkeho a narodenie bábätka.

bobcek88
1. mar 2020

Dobrý deň, narodilo sa mi dieťatko, ale stalo sa nešťastie a pred jeho narodením mi náhle zomrel môj ocko veľmi mladý.. Veľmi som ho milovala, a veľmi sa tešil na vnúča. A ja každý deň smutim, plačem a neviem ako ďalej trhá mi to srdce.. Veľmi ma trápi že sa nedočkal vnúčaťa.. Myšlienkami som stále pri ňom.. Ako to mam ľahšie zvládnuť, ako sa s tým vysporiadať?

evica01
1. mar 2020

Bola si u psychologa? Vedia velmi sikovne pomoct s podobnymi myslienkami. Len to nikdy nie je zo dna na den.

bubo551
1. mar 2020

Treba vyhladat pomoc odbornika. Babatko ta potrebuje

katkalubkova
1. mar 2020

ahoj, ja som bola v podobnej situacii. V roku 2013 mi v maji nahle zomrel svokor a 5.6. po 11 tich dnoch som porodila druheho syna. Svokor nie je otec, ale predsa bol blizky, kedze k nam kazdy den chodieval, aby som so starsim synom nebola sama. Tazko radit, musi to prejst, preboliet samo.
Aj ked tvoj ocko fyzicky vnuka nevidel, urcite o nom vie a som presvedcena ze ho aj videl 🙂. Urcite ma z neho velku radost a zhora na vas dava pozor ❤

tinapa
1. mar 2020

@bobcek88 Ahoj.. Príjmi prosím úprimnú sústrasť. Minulý rok (r.2018) mi zomrel otec, náhle..bol to šok. Syn mal 5 rokov, znášal to veľmi zle. Každý večer sme vyšli na balkón a zakývali sme mu, porozprávali sa s ním a dali mu pusinku na dobrú noc. Trochu to pomáhalo, ale syn to samo.aj tak nechápal a stále sa pýtal, kedy príde a či príde vôbec ešte... nakoniec som mu musela natvrdo povedať pravdu, nedalo sa inak.. Možno by si to mohla tiež vyskúšať...a nič iné sa nedá robiť, len to odsmútiť..časom to bude znesiteľnejšie. Sústreď sa na dieťatko🍀..

mimus9654
2. mar 2020

@bobcek88 a na mojej neteri narodeniny mne zomrela mama minuly týždeň :(

heln
2. mar 2020

Ahoj, úprimnú sústrasť. Strata blízkeho človeka je ťažká skúsenosť a trvá nejaký čas vyrovnať sa s ňou. Poplač si, napíš ockovi list na rozlúčku, kde mu napíšeš všetko, čo si mu nestihla povedať. Chce to čas. Mysli na bábätko, venuj sa mu.

janett_332
2. mar 2020

Chce to podľa mňa aj čas, aby sa to ako tak zahojilo. Dieťatko ti v tom podľa mňa pomôže, myslieť proste aj na iné veci. Keď tak je tu možnosť ešte navštíviť psychológa, ale možno to zvládneš aj bez neho

janikk54
2. mar 2020

@bobcek88 je mi to velmi luto a vyjadrujem ti uprimnu sustrast. Ono sa tazko vysporiadava so smrtou blizkeho ale musis si povedat, ze to tak malo byt a ze ocko jednoducho stale pozera na vas zhora a ochranuje vas! Jeho vnucatko bude mat najlepsieho anjela strazneho! Drz sa a uvidis, casom to bude lepsie. Len treba tomu nechat cas, musi to preboliet ako sa hovori.

lulu2014
2. mar 2020

Ahojcek. Nechcem sa opakovat ale ako pisu baby hore. Je to tazke plne ta chapem. Prezila som to pred cca 2rokmi. Mensia mala 4roky.. byvali sme spolu pisledne roky....takze u malej bolo - dedko mi chyba...boli kamosi.
A ja....musela som sa aspon pred malou tvarit a byt silna ale je to tazke. Az teraz to zacina byt trosku lepsie. Menej to boli. Ale samozrejme stale chyba. Tiez som ho lubila...a to ze sme boli takner cele dni spolu posledne roky....
Takze TY hlavu hore ... budes mat babatko potrebuje ta. A aj teraz kym je v brusku zdiela tvoje pocity takze skus myslieť na to ked uz bude s vami vybehni castejsie s kamoskami ci manzelom von. Aby si prisla aspon trosku na ine myslienky. A ked uz budes mat babatko snad budes mat myslienky inde a bude lepsie. Silno ti drzim palce. Ano chce to svoj cas. Uprimnu sustrast.

gir
2. mar 2020

Môj otec sa nedožil ani jedného vnuka. Beriem to tak, že o nich vie a dáva na nás pozor. Všetko dobré prajem 🍀