Ako prekonať stratu blízkeho človeka?
Dobry den, zomrel mi otec a mne sa zivot rozpadol. Neviem vobec co mam robit, ako sa spravat, mam pocit ze nemozem vyjst ani z domu, ze uz nic nedava zmysel, ze uz nic nebude ako predtym, som veriaca ale bojim sa aj o to ci ma sancu ist do neba. Mam pocut ze su vsetci proti mne. Sice mam vlastnu rodinu ale neviem sa cez to preniest. Len nejak fungujem lebo musim kvoli detom. Ak by som ich nemala neviem co by bolo. Nemozem tomu uverit a neviem to prijat. Mam chvile kedy mi je chvilu ok, akoby som to vypustila a potom pride zlom a citim hnev, smutok, placem, mam pocit ze zivot je zbytocny a nema zmysel. Nemam ziadne sklony k samovrazde alebo pod, ale akoby nic nedava zmysel a neviem vobec co robit. Prejde to?
skús sa zamyslieť nad tým čo si napísala... nad svojimi pocitmi a hľadaj odpovede... prečo ti život nedáva zmysel? vieš ze sme pominutelni, každý raz zomrie...to že nevies tomu uveriť? prečo? to že to nevieš prija je iné, to sa treba vo viere učiť... to že cítiš hnev? na koho? na čo? smútok a plač je pritodzenou fázou zmierovania sa s danou situáciou... co ti nedáva zmysel? veď Ježiš za nás zomrel, aby každý kto v neho uveril mal život vecny... ak sa bojis o jeho vstup do neba modli sa za neho, Božie milosrdenstvo je nesmierne veľké 🙏🙏budem na Vás myslieť v modlitbe aj ja
skús sa zamyslieť nad tým čo si napísala... nad svojimi pocitmi a hľadaj odpovede... prečo ti život nedáva zmysel? vieš ze sme pominutelni, každý raz zomrie...to že nevies tomu uveriť? prečo? to že to nevieš prija je iné, to sa treba vo viere učiť... to že cítiš hnev? na koho? na čo? smútok a plač je pritodzenou fázou zmierovania sa s danou situáciou... co ti nedáva zmysel? veď Ježiš za nás zomrel, aby každý kto v neho uveril mal život vecny... ak sa bojis o jeho vstup do neba modli sa za neho, Božie milosrdenstvo je nesmierne veľké 🙏🙏budem na Vás myslieť v modlitbe aj ja
@kacena4 dakujem ti❤️
@kacena4 dakujem ti❤️
@anonym_autor prejde, prezivala som to iste, pila som velmi vela plakala...trvalo dlhe roky, kym som to spracovala ..:( ale chybat bude vzdy, ale mne pred rokom umrel brat, a cez to sa mi tak lahko preniest neda, lebo to bol mlady clovek :( takze konecne som sa ako tak pozviechala, tak dalsia rana :(((((
vies co, stale si hovorim, ze vsetko potrebuje cas...cas nasu bolest otupi, ale chybat budu vzdy, prijat tu realitu je tak neskutocne narocne, hlavne ked umru deti a mladi ludia, je to ovela horsie nez ked umrie s prepacenim ''starsi clovek''
@kacena4 tebe niekto umrel uz? nech ma pocity, ake ona potrebuje, ty si ina osoba, ona je ina osoba...
@anonym_autor mne už zomrelo niekolko členov rodiny,ale opúšťať sa až tak,že nevidíš zmysel života?
Skús sa o svojich pocitoch porozprávať s rodinou, manželom.
Nájdi si čas na seba, skús pokračovať v niečom čo ťa v minulosti bavilo, alebo si len dopraj relax, alebo nejakú zmenu ísť niekam na výlet, dovolenku aby si prišla na iné myšlienky.
Nájsť si nejakú činnosť ktorá ti prinesie radosť, napríklad pomáhať druhým, ísť vyvenčiť útulkové psíky, alebo sa starať o záhradku.
Vitaj v klube.
Tiez mi nedavno umrel otec a citim sa rovnako.
Hlava to chape,jemu je uz lepsie
Ale ja to neviem stale realizovat,stale ho hladam ..
Myslim,ze pomoze jedine cas.
Farar mi oovedal,ze tych ludi treba aj pustit.nedrzat ich tu nsilu.
Pises,ze si veriaca.
Modli sa za neho,davaj omse...
Mne to pomaha a ovela viac to pomaha aj tym zomrelym
Verim,ze raz sa vsetci znova stretneme.
A proste,ked mi je tazko,vyplacem sa z toho.
Nedrzim to v sebe.
Ale snazim sa tomu nepodliehat extremne.
Depresie nikomu nepomozu...

Veď si hľadaj smutkovu terapiu. Zas takto sa opustiť nie je celkom ok