icon

Strata kontaktu s nevlastnými dcérami. Ako sa s tým vyrovnať?

16. feb 2025

Ako 28 ročná som sa zoznámila s vdovcom , ktorý mal dve dievčatká troj a štvorročné. Po čase som sa k nemu nasťahovala, prebrala v podstate úlohu matky a dievčatá vychovávala . Volali ma mama. Dohoda však bola do budúcna svadba a aj vlastné - teda moje biologické dieťa. Keď som mala 34 rokov , začal partner stavať dom , vraj aby sme sa v štvorizbovom byte netlačili s viacerými deťmi keď chcem to svoje tiež. Stavebníkom bol on , na kolaudácii je on , na katastri je on . Vrazila som do toho veľa svojho času , úspor ktoré mám ošetrené ako pôžičku , podpísanú u notára. Makala som na stavbe doslovne ako chlap, práca domácnosť , dom skolaudovaný ale mnoho vecí ešte nedoriešených . Padol z jeho strany návrh aby som predala svoj trojizbový byt a peniaze vrazila do dokončovacích prác. OK, ale sa vezmeme a polka domu bude na mňa prepísaná , dieťa už bude konečne aj v pláne , to som mala 38 rokov, partner 44. Začal mi vykrikovať že som hamiždná , nenažraná , že ho chcem pripraviť o majetok a že si ma nevezme lebo som sa zmenila a decko so mnou nechce, lebo má dosť svojich . Dievčatá mali vtedy 13 a 14 rokov, vzťahy sme mali viac než dobré, volali ma mama. Zbalila som sa a ešte v ten večer som sa odsťahovala ku kamarátke . Svoj byt predať nechcel , vraj to má pre dcéry. Dala som výpoveď vtedajším nájomníkom a po čase sa presťahovala do svojho bytu . Medzitým som sa zoznámila s mužom , ktorý mal vo svojej opatere 5 ročnú dcérku , po roku sme sa zobrali a ja som tesne po 40 tke porodila synčeka. Manžela mám skvelého , žijem dobre , celá rodina. Bývalého partnera som musela dať na súd ohľadne vrátenia financií ktoré som mu požičala, a nie je to málo . Jeho dom stojí , neposúva sa ďalej , nebývajú tam . Byt nepredal ale peniaze mi odmieta vrátiť , vraj nemá z čoho . veľmi ma však trápi to že " dcéry " so mnou nekomunikujú , ani ma v meste nepozdravia , tvária sa že ma nevidia . Snažila som sa ich skontaktovať ako sa majú ako sa im darí , zablokovali si ma obidve . Neviem sa cez to preniesť a ani sa s tým zmieriť. Čo by ste mi prosím poradili ?

deti95060810
16. feb 2025

viac by som ich nekontaktovala... možno o nejaký čas celú vec pochopia a nájdete k sebe cestu.
a ak nie, tak to tak malo byť...
netráp sa, ži pre svojho manžela a syna...

dadis
16. feb 2025

Nuz, pekna rodinka. Snad sudom prides k svojim peniazkom. Pozeraj dopredu, mas svoju rodinu, viem, ze si pri dievcatach nechala svoje srdce, ale nikoho neprijmes k tomu, aby ta mal rad. Mozno sa casom same ozvu, ked budu mat vlastne deti a pochopia tu obetu z druhej strany.

ikonica
16. feb 2025

Smutne... 10 rokov si im bola matkou a teraz ani slovo... Kto vie, co im nakecal... Mozno ked budu starsie, pochopia...

dadka1997
16. feb 2025

Vsetko zle sa na dobré obráti. Ty si teraz v roly matky a manželky, milujete sa, tak si to nekaz. Je to ťažke, chápem to, moja mama bola v podobnej situacii, ale život ide ďalej. Možno raz to pochopia.
Tatička maju až moc prefíkaného, ty si mala predat svoj byt a vrazit peniaze do jeho domu, vlastne bez zaruky, moc vychcané a ubohe, no myslim si, že sudne to zvladneš poriešit. Držím silno palce.

lusyc
16. feb 2025

Dobre, že si sa hneď zbalila a odišla a svoj byt nepredala. Dievčatá majú natlačené kaleráby do hlavy, časom možno pochopia, netráp sa tým.
Super, ze si našla muža a máš skutočnú rodinu.

mabenn
16. feb 2025

najlepsie veci robime nezistne - ty si ukazala kto si ty a dotycny ukazal, co je on zac...chvalabohu si stihla odist vcas na to, aby si mala normalneho muza a svoje dieta...je uplne normalne, ze ta trapi, ako sa dievcata, ktorym si robila mamu, spravaju, ale bohuzial to je ich volba...nechaj to tak...je bezne, ze ludia ktori sa zachovaju ako svine, sa potrebuju tvarit, ze to ten druhy je zly, mam s tym tiez skusenost, nie ale taku tvrdu

bystrozraky
16. feb 2025

No, investovala si do nich veľa úsilia a aj keď to tak teraz nevyzerá, oni ťa budú mať navždy vo svojom srdci. Len sú teraz na teba nahnevané, lebo si odišla. Pre ne je to, samozrejme, nepochopiteľné, lebo si ich tam zrazu nechala. Ich dôvody nezaujímajú, nech sú akokoľvek relevantné. Treba si uvedomiť, že máš teraz svoju rodinu a tá je pre teba prioritou. Minulosť nerieš. Vieš, čo je horšie ako nechať niečo tak? Trápiť sa tým. Máš doma zdravé deti a tie ťa potrebujú. Tvojím trápením si akurát tak môžeš poškodiť zdravie. A gratulujem aklobuk dolu k tomu, ako super si to vyriešila s ex a pekne si financie ošetrila ;) Aj ked neplati teraz, ale nakoniec bude musiet aj s urokami. Prajem nádherný večer

mabenn
16. feb 2025

a este trochu na odlahcenie - myslim, ze ked ten dotycny prejde na druhy breh - prvu po hube dostane od svateho Petra, dalsiu od zosnulej manzelky, a potom od pana Boha (pripadne sa na nom prestriedaju este zastupy predkov a anjelov) :D

michaela789
16. feb 2025

No ty vole. Tak toto zažiť, ďakujem pekne.
Je to veľmi nefér situácia, ale je to ich rozhodnutie. Nechaj ich ísť, nie kvôli nim ale kvôli sebe. Nezaslúžiš si žiť v mentálnom väzení pre rozhodnutie, ktoré urobil niekto iný. Ty máš svedomie čisté, ktovie aké očkovanie dostali dievčatá od otca. Na finančnom vyrovnaní trvaj naďalej, peniaze potrebuješ pre svoju (teraz už ozajstnú) rodinu.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
janinah
16. feb 2025

Tak hadam sa citajuce poucia ako sa da stratit 10 rokov zivota cakanim na nieco,co ten druhy len sľubuje.Esteze si sa spamatala a zduchla odtial.Nestarala by som sa o priatelove deti,o manzelove ano.On s dcerami uz zrejme maju inu " mamu", ktoru ťaha za nos a mámi z nej peniaze.

ikonica
16. feb 2025

@mabenn mozno zazije este aj peklo na zemi od svojich dcer, ked pochopia kto, co, preco, naco, zaco...

mabenn
16. feb 2025

@ikonica no v kazdom pripade prisiel o skvelu zenu, takze bud mu pride do cesty nejaka "vrana k vrane sada" alebo bude sam...niekedy vykon karmy priamo nevidime lebo taky dement ani nevie o co prisiel a preco, a casto ani na smrtelnej posteli mu to kapacita mozgu alebo emocna zrelost nedovoli, ale budiz....tu ide o autorku a jej zivot...samozrejme, ze ju mrzi hlavne strateny vztah s dievcatami, co je normalne, lebo ona je normalna...este sa moze stat, ze sa u dievcat prejavi povaha otca a na stare kolena ho oberu o vsetko

xsuzannex
16. feb 2025

@ikonica tazko pochopia kedze maju len "vysvetlenie" od otca, ktore asi objektivne nebude..

cacianka
16. feb 2025

Ukázalo sa kto je hamizny, nenazrany a zlatokop. Chrapúň je on ale hádzal to na teba. Tvrdí si stoj na vrátení peňazí, exekúcia, platobný rozkaz, všetko využi. A verím že raz sa aj dievčatám rozsvieti v hlave.
Ale tak im treba všetkým.

grof_monte_christo
16. feb 2025

Keď ta volali svojou mamou, tak citová väzba bola asi dosť silná a náhly odchod im mohol v tom veku ublížiť. Navyše si od svojho otca na tvoju adresu nevypoculi nic dobre. Nejatri v dievčatách staré rany, nechaj život plynut. Osobne si nemyslím, že najdete k sebe cestu späť.

alickapusinka
16. feb 2025

Aspoň že si mala rozum nepredať svoj byt ešte šťastie nikdy to nerob vidiš toto bola tvoja rezerva.Najdi dobreho právnika a daj ho na súd ohľadom vratenie financi nie že nemá. Ja by som ho dala na súd a keby mi nevratil išla by som za exékutorom aby mal exékuciu.

1sally12
16. feb 2025

Smutné :(
Ktovie čo im natáral...
Ešteže si nepredala svoj byt🙏

bielasovicka
16. feb 2025

Akože nemá peniaze? Véd tam ma novy dom. Môže predať nejaké okná, par vriec cementu, a ďalšie veci. Hneď bude mať prachy. Nedaj sa odrbkat.

pieksamaki
17. feb 2025

Nepochopia až kým ich otec nezomrie..vidia to skreslene pod jeho vplyvom, nepoznaju a nemozu chapat este.... a mali už dve mami....môžu mať úplný chaos....pochopia až keď budu mat vlastne rodiny ak budú......to je veľmi náročné.....najlepšie nechať dozrieť a nenútit.....nemusia možno vôbec pochopiť.....

melanta
17. feb 2025

Chápem, že ťa to mrzí a musí to aj bolieť. Ale pozrela by som na situáciu s nadhľadom a optimizmom. Tým dievčatám si bola mama. Čiže tam bol silný vzťah. Potom si v podstate z jedného dňa na druhý odišla. Vo veku, kedy išli do puberty, čo je veľmi citlivý vek. To ich muselo raniť. Teraz sú ešte v puberte. Keď dospejú, nemyslím vekovo, tak ak sú čo len trochu rozumné, tak pochopia časom, ako svet funguje a vrátia sa ti do života. Netráp sa teraz nad tým. Urobila si správne rozhodnutie, teraz máš dobrý vzťah, vlastné dieťa, ži týmto. Keď príde pre tie dve dievčatá správny čas, nájdu si ťa.

cacianka
17. feb 2025

@bielasovicka nie pár vriec cementu, dom je hotový, cement nepotrebuje, okná nevymontuje, ale kludne môže predať byt, z tých peňazí vysppoiruadať požičku od autorky a zo zvyšku dokončiť dom. ten dom začal stavať pre 2 dospelých, 2 jeho deti + pre spoločné, takže z plánovaných 6 osôb zostali v dome 4, miesta majú habadej, byt mu netreba. Kľudne by som na súde tlačila do predaja bytu a nech vráti požičané €.
(alebo predá obličku, žgrlavec vychcaný)

sidicek
18. feb 2025

No bohužiaľ mne sa zdá, ze väčšinou chlapi s detmi len hľadajú niekoho /hocikoho kto im obstara doma servis okolo deti a o nejaké ozajstné city tam veľmi nejde.S výhodou ak ešte aj ma peniaze...poučenie pre nezadane