Stráviť Vianoce u svokrovcov: Hodnotíte obetu?
Je tu ešte niekto kto sa “obetuje” a cele Vianoce strávi u manželovej rodiny na úkor svojho pohodlia, sukromia a tradicii? Jeho rodina nás o to veľmi prosí kvôli veku starkých, ktovie či to nebudú ich posledné Vianoce. No pre mňa pokazené, predsa len doma je doma.
@malasandrika a to kde pisem? Ved sama u seba uvadzam, ze sme si to podelili, aby sme boli aj s nasimi, aj so svokrou, staci sa dohodnut ako rozumni ludia.
išla by som...
Ved 24 budte doma a 25
Tam chodte hoc na noc . A bude ovca cela a vlk syty ja som bola tak
Dvakrat na velku noc a nikdy viac
Vieš čo, asi by som sa premohla. Teda, ak máš k nej vzťah. My sme bývali v 2generačnom dome a jedavali sme vždy na štedrý večer u starkej a ona vždy každý rok hovorila, " ak sa dožijem budúcich vianoc".... No a raz sa stalo, že deň pred vianocami nás opustila. Tak už žiadne budúce Vianoce neboli a ja doteraz smútim toto obdobie. Môj život sa delí na obdobie vianoc so starkou a obdobie bez nej. Takto by som na to pozerala ja .
@mamickalisticka plus dodám, že ja by som chcela zažiť vianoce, že ja a moja rodina a svokrovci a moji rodičia spolu pod jedným stromom. len nikto z nas nemá priestor. Veľmi sa mi páčia večere, kde je veľa ľudí, zábava, rozhovory, zdieľaná radosť z darčekov. Každý prinesie niečo. To je môj sen, tak verím, že raz .
Nikdy som to nebrala ako obetu, ale ako slušnosť. My sme každé Vianoce mimo domu, keďže cestujeme na Slovensko. Zase sedieť len doma na zadku by ma tiež nebavilo...keď sme boli mae deti, chceli ísť tam a onam...ale.vzdy sme museli sedieť len doma na zadku.
Uprimne mi ta je luto
rodina je pre teba trosku vzdialene slovo,snad ta tvoje deti budu mat radsej a budu ta navstevovat alebo budete sami dvaja sediet s muzom pri stedrovecernom stole a nestekne po vas ani pes
Chod len 24-25, ostatne dni valaj sunky doma na gauci
Ja, mna o to ani nikto nemusi prosit, muzova mama je uz sama, svokor zomrel pred par rokmi, moja mama ma doma mojich surodencov, takze travime tieto vianoce s nou. Inak sme sa vzdy vystriedali, jeden rok u jednych, druhy u druhych, dokonca minuly rok ja s dietatom u nasich a on u mamy, nakolko boli vsetci chori😀
Tiež to tak máme, že sme na Vianoce u rodičov a prespávame tam, bývame daľej od nich. Áno chcela by som si urobiť vlastné Vianoce tiež ma to štve. Preto si robím peknú atmosféru už zo 3 týždňe pred Vianocami aby som si ich užila doma aspoň trocha. Ale príde mi to fajn, že nie sú samy, tiež majú už vysoký vek. A verím že keď moji rodičia budú mať vyšší vek tak budem chcieť byť aj ja u nich a manžel sa bude musieť tiež premôcť.
My budeme celé sviatky u svokrovcov.
Vobec to nevnímam ako pokazené vianoce - sme rodina, lubime sa. Nepovazujem to za obetu.
S manzelom sme rodine zalození, vážime si chvíle s rodinou.
Či znamená celé sviatky? Ak sú to 2 dní to by som prežila ak týždeň tak pán manžel/priateľ môže ísť kľudne sám.
Mate to blizko? Daleko?
Aky postoj by si zaujala ak by islo o tvoju stranu rodiny?
Kazdopdne istotne sa da aj kompromis. Nemusis tam byt hadam tyzden.
Mne by to nevadilo pokiaľ máte dobre vzťahy. My si na Vianoce berieme môjho tatina a nevadilo by mi ani keby sme celá rodina pokope. Raz sme mali spoločné Vianoce u priateľovej babky s celou jeho rodinou a boli to krásne Vianoce.

@mandzula a moji rodičia si nezaslúžia Vianoce so mnou? Či len svokra, lebo je sama?