Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
Určite nie.
a ku komentárom. Treba si uvedomiť, že to dieťa ma evidentne nejaký zdravotný problém. Je ťažšie zvládnuteľné. To znamená, že ťažko s takým dieťaťom pôjdu rodičia na svadbu. A ak dokážu svokrovci pomôcť a byť s tou malou bez problémov. Nevidím dôvod, že by tom autorka na 2 dni nezvládla. 2 blbé dni z celého života. Však o tom je rodina nie? Treba vlastným deťom trošku vysvetliť, že "Anička" je iná, že má problém, že nerozumie všetkému a tiež sa potom aj tie zdravé deti inak správajú a sú ohľaduplnejšie. Len tu je jedno zjavne choré dieťa odstrčené, lebo však je nevychované
Autorka je mi veľmi ľúto toho dievčatka. Ako by si sa cítila, keby sa jednalo o tvoje dieťa. Ja, dom si na začiatku myslela, že sa jedná o nejakú pubertiacku, nie o malé dieťa. Svokra si mala náhrdelník odložiť na miesto, kde sa nedostane a byť pri nej veď je to malinké dieťa. Keď si na ňu netrufnete, tak si to mala aj tak prezentovať švagrine, slovami "prepáč ale Marienka, je veľmi temperamentná a živá, netrúfam si ju opatrovať, lebo sa obávam aby sa jej niečo nestalo".
Ak ju tam nechcu brat, tak mozno by si ty mohla ist k nim ju postrazit? A mu, by ostal s detmi. Ale teda len jednu noc zo soboty na nedelu..
NIE. ..!!! Za takých okolností, ako to malé dievča každému ubližuje, by mali rodičia s ňou viac tráviť času. Ona to zrejme robí podvedome, akoby... "nevšímajú si ma, nechcú ma"...(rodičia).
Mali by si ju zobrať na svadbu. Zabaviť sa môžu i s ňou a ONA možno pochopí, že ju rodičia berú ako člena domácnosti, rodiny. To dieťa má nedostatok lásky zo strany rodičov. Na svadbu chodili i malé deti, zabavili sa,
a ku komentárom. Treba si uvedomiť, že to dieťa ma evidentne nejaký zdravotný problém. Je ťažšie zvládnuteľné. To znamená, že ťažko s takým dieťaťom pôjdu rodičia na svadbu. A ak dokážu svokrovci pomôcť a byť s tou malou bez problémov. Nevidím dôvod, že by tom autorka na 2 dni nezvládla. 2 blbé dni z celého života. Však o tom je rodina nie? Treba vlastným deťom trošku vysvetliť, že "Anička" je iná, že má problém, že nerozumie všetkému a tiež sa potom aj tie zdravé deti inak správajú a sú ohľaduplnejšie. Len tu je jedno zjavne choré dieťa odstrčené, lebo však je nevychované
@sasa1310 Jasne buďme všetci matky terezy, očividne švagrina inak nebuduje vzťahy v rodine, ale treba čosi tak zrazu sa snaži. Noa, že dieťa má problémy. Sama som človek, ktorý mal neraz pod rukami dieťa s ťažkým problémovym správaním. A v žiadnom prípade by som si dobrovoľne nebrala také dieťa na starosť. V práci som mala za to aspoň zaplatené a aj to som bola schopná byť psychicky na dne, nie to človek ktorý má doma 4 deti a ešte takéto, to určite.😀 Nedajbože sa dieťaťu niečo stane a čo potom? Keby nemali oni žiadne dieťa a iba táto neter by prišla dajme tomu, ale mať viac detí a k tomu ťažko zvlsdnutelne je naozaj zahul na to aby tam bolo 3 dni. Pracovala si niekedy s takýmito deťmi? Lebo ono z tvojej strany to znie pekne, rozprávkovo. Realita je taká, že akonáhle sa na to človek necíti nemá do toho ísť. Ak rodičia túžia sa ísť zabaviť hold, je to ich dieťa, nikoho iného. Dieťa si nemá človek robiť aby ich odkladalo. Ak sa chcú ožrať hold smola. A ze ti dvaja tutmaci ešte boli nasrati na svokrovcov lebo si dovolili ísť v ten termín na svadbu?! No očividne rodičia roka to nebudú keďže ju už teraz odkladajú všade a dovolia sa hádať so svokrovcami ze idú preč. Ja ti neviem, rodičia netere nech sa starajú, každý si musel ubrať zo svojich možností kvôli dieťaťu. Prečo by oni mali hádzať svoje problémy na krk iným??
Dieťatu by sa niečo stalo a prvá by švagrina robila bordel. Ani omylom.
Chcem len podotknúť, že keď je autistka a má 4 roky, dochádza za psychológom, tak ten autizmus tam už musel vyskočiť, že už by mala diagnózu stanovenú. To len samozrejme tak na okraj. Môže mať ADD, alebo ADHD a to už tiež môžu diagnostikovať v škôlke, ale skôr až s nástupom školskej dochádzky ale v takýchto tazsich prípadoch to už tiež možno diagnostikovať skôr. A švagriná vraví, že úplne bez diagnózy? Alebo len sa hanbia povedať?
Nie. Ved nech si svoje skvelé dieťa vezmú so sebou 🤷
ja inak žasnem kde to sme… tak autorka ma viac deti o kt sa stará-dokonca dvojičky ale ma byt tolerantná a zhovievavá k inému dieťaťu ktorému sa vlastní rodicia nevenujú v takej miere ako by to dieťa potrebovalo.. to dieťa síce za nič nemôže (aj keď o výchove veľa nevieme) ale ini nech sa obetujú lebo rodičia sa chcú zabaviť a ešte na 3dni? lebo rodina? urcite keby autorka potrebovala postrážiť deti tak švagriná by nohy lámala aby pomohla jvšak….
@sasa1310 to ich choré dieťa je v prvom rade odstrčené od rodičov!!!! V tom je problém.
Nie u svokrovcov a švagrinej, Pochop to
@autorka
Uprimne komplikovana situacia.
Ak by svagrina nejavila zaujem o mna a o nase deti, zaujimala sa o nas iba vtedy, ak nieco potrebuje tak nie. Sama mas 4 deti, co je podla mna zahul ako hrom.
Svagrina ma predsa 15 rocneho syna, ktoremu vie nechat postrazit malu, nie je az v takej patovej situacii ako by sa mohlo zdat. Popripade vie dieta zobrat so sebou a boji sa, ze by nieco vyparatila.
Ocividne ma vsak dievcatko nejaky problem a svagrina potrebuje pomoct.
Myslim, ze uz je na tvojom zvazeni, ci zvladnete 5 deti. Povedali ste nie. Rozhodnut sa vies stale a zmenit to na ano.
Tazko by sa mi rozhodovalo. Asi by som sa rozhodovala podla toho, ci ona vam niekedy deti strazila a pomohla. Stalo sa tak niekedy?
Urobila by som to tak ako vravi @pribinak muz by siel na jeden den k nim a postrazil neter. Mate styri deti tak snad sa vie postarat o mensie dieta.
Sama vravis, ze mala nie je celkom ok aj ked konkretnu diagnozu zatial nema.
@isis234 áno, pochopila som, že choré dieťa je dieťa v podstate drzé, arogantné decko. Tak znel komentár, na ktorý som reagovala
@sasa1310 má brata 15 ročného, pozná ju. On ju môže zavarovať. Tri dni chcú rodičia choré dieťa , nezvládnutelné nechať iným??? Nemajú cit. Prepáč ale je to z ich strany nemorálne, nemajú empatiu k svojmu dieťaťu. Nedostatok lásky, porozumenia
@isis234 áno, pochopila som, že choré dieťa je dieťa v podstate drzé, arogantné decko. Tak znel komentár, na ktorý som reagovala
@anna777115 neviem ako by mi bolo, keby to bolo moje dieťa. Ale viem, že by som sa nevrátila, že je to úplne v pohode a celý svet povinný sa o moje dieťa starať. Odvedú ju ráno do škôlky a poobede pre ňu ide svokor. Potom ju okolo 19:00 dovedie domov. Až taká malá nebola, keď roztrhala ten náhrdelník. Mala 5 rokov a povedala, že ho roztrhala lebo jej ho babka nedala. Neroztrhala ho náhodou pri hre. Prišla a rozkmásala ho. Bol to úmysel.
@sasa1310 svokrovci ju "zvládajú" tak, že ju šupnú pred TV alebo tablet. Len sem tam v lete idú kŕmiť kačky inak nič. Ja si vôbec netrúfam ju mať doma. Mám 4 deti. Nikto mi ich nestráži. A vadí mi aj to, že doteraz o nás ani nezakopli a zrazu sme im dobrí. Aby sa vyspínkali do ružová a mohli sa ísť ožrať a náhodou ich neobťažovalo vlastné dieťa.
Rozumiem, preco ju nechcu brat na svadbu. Nerozumiem vsak tomu, preco ju chcu dat strazit na 2 noci. Keby mam dieta s takto narocnym spravanim, riesila by som strazenie na co najmenej hodin. Treba si uvedomit, ze sa dietatu moze nieco stat a zodpovedna by bola autorka. Nie je to sranda. Ja osobne by som sa ponukla postrazit u nich doma, od casu, kedy odidu na svadbu, do noci, kym sa vratia. Muz by sa postaral o nase deti doma.
Mne už s tou bezbrehou toleranciou k postihnutým a vyšinutým deťom idete niektoré na nervy. Autorka má predovšetkým svoje štyri deti a zodpovednosť voči ním, aby sa im nič nestálo. Starať sa o také dieťa, aké opisuje, najmä, keď sa ho jej vlastné deti boja, je nonsens.
Navyše, rodičia nič neriešia, decko im skáče po hlave a terorizuje celú rodinu. A to je škôlkar, vekom to bude len a len horšie. Stavím sa, že ešte nikdy nedostalo žiadny trest a všetko sa ku prepečie, lebo za to chúďa nemôže... Rovnako benevolentní sú aj svokrovci - vnúča, ktoré by mi vedome zničilo náhrdelník, by viac do môjho domu nevstúpilo. Kvitujem autorke, že povedala nie a aj jej manželovi, že sa postavil na jej stranu. A bolo by mi jedno, kto si čo myslí. V tomto prípade je namieste chrániť si vlastnú rodinu. Takéto decko malo byť už dávno na psychiatrii a pod liekmi a nie v normálnej domácnosti a škôlke. A je mi jedno, akú mu stanovia diagnózu - proste nepatrí medzi normálnych ľudí, je tu neustále riziko, že niečo zničí, niekomu ublíži... V tomto prípade by mi bola láska k blížnemu, integrácia, inklúzia a podobné teórie.ukradnutá. Na prvé mieste je bezpečnosť ostatných normálnych ľudí.
Urobila by som to tak ako vravi @pribinak muz by siel na jeden den k nim a postrazil neter. Mate styri deti tak snad sa vie postarat o mensie dieta.
Sama vravis, ze mala nie je celkom ok aj ked konkretnu diagnozu zatial nema.
@lenkakoc444 myslím že otec 4 deti jednu skolkarku na necelé 2 dni zvládne
@sasa1310 je v poriadku,že ty nevidíš dôvod prečo nepostrážiť cudzie problémové dieťa na dva dni plus 4vlastne deti. Je v poriadku aj to,že autorka ma dôvod a dieťa nepostrzi.
Vyhovieť inému a byt v strese dva dni ? Načo ,prečo? Svadba nieje udalosť na ktorej musia byt za každú cenu. Ak tam to dieťa nechcu tak nech snim ostatnú doma.
Nestrážila by som ani omylom. Presne ako hovoríš nie je to tvoj problém. Nedaj sa ani za nič

@gov asociálne decko ???? Ty sám máš asi nejaký problém keď sa takto vyjadris o malom dieťati
Dieťa maoze mat poruchu správania, môže sa u nej rozvíjať nejaká forma ochorenia, ale asociálne decko?
Akože dosť úbohý komentár