Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
Nie nie a nie
@ramzesa akože chrbtom? Veď svokrovci ju denne vyberajú zo škôlky a vodia domov okolo 19:00. Denne. Oni nie sú v práci, sú doma, idú cvičiť, na kávu, na nechty, ku kaderníčke. Majú oddychu až až.
@autorka reagovala som na prvý príspevok. Neprečítala som komplet všetky 4 strany. A aj keby som prečítala, viem iba Tvoj pohľad. Ak nechceš, nestráž. Ja by som pomohla. Ale to som ja.
Uz len to vyjadrenie, ze ste si narobili deti ako potkanov a teraz im nemozete pomoct je daleko za ciarou, neviem, asi by som ju zacala celkovo ignorovat.. vy mate co robit so 4 detmi, a nie este davat pozor na dalsie dieta, ktore sa nevie vpratat do koze. Je pravda, ze moze mat nejaku diagnozu, prave preto, by sa jej mali aj viac venovat a nenechavat ju starych rodicov, ktori ju asi tiez nezvladaju, ak ju posadia len pred tablet alebo televizor. Ktovie, co na tom tablete pozera. Alebo teda na internete. Keby ste mali ine vztahy nepoviem, ale toto je celkom extrem.
@ramzesa neviem či by si chcela strážiť dieťa čo sa ide prizabit 🙏
@pikachu999 hej tu sa budeme hrať na chapajuce matky Terezky a ešte by sme sa mali samé vnucovať,že veď dones dieťa a ty si oddychni veď ja mám svoje 4 a to piate sa už vlastne stratí.
No mozte sa hanbit veru…a aj niektori tu diskutujuci. Nikdy neviete kedy sa vam take dieta moze narodit a kto nemate take budte radi. Ako mama autistu vam poviem ze mi je z vas zle. Ja chapem ze vy vidite len nespratne decko ale vazeni ani to decko sa same na svet nepytalo a nemoze zato ze nieco ma a nie je ako bezne dieta. Ako sorry aj rodicia sa chcu zabavit a tu sa rozprava ze nemaju ist chlastat na svadbu… akoze halo? Tym ze maju take decko tak akoze co zivot skoncil maju sa zakopat niekam a dat vam pokoj? Vsak chcu len postrazit decko aj ked narocne nemozte sa premoct a pomoc im, vy si myslite ze oni nechceli zdrave normalne decko s ktorym sa da hocico??? Vsak ja chapem ze nie je to vasa povinnost ale troska bude empaticki akoze uz sa mi chce z ludi normalne grcat….. dnes ludia uz len klapky na oci a serem na kazdeho aj na rodinu….
Tvoja švagriná je naozaj matka roku. Zanedbáva vlastnú dcéru. Ona ani nemá kedy sa jej venovať. No hanba obaja rodičia zlyhali. Tá malá je osunutá na vedľajšiu koľaj. Načo ju mali, keď sa jej nechcú venovať? Asi by nezaškodilo aby ich preverila aj sociálka. Ach toto je celé zle. A svokrovci by jej jasne mali stopnúť toto stráženie. Dieťa potrebuje hlavne rodičov. Odkladať dcéru pre jej neschopnosť. Nech si oni oddýchnu?
No mozte sa hanbit veru…a aj niektori tu diskutujuci. Nikdy neviete kedy sa vam take dieta moze narodit a kto nemate take budte radi. Ako mama autistu vam poviem ze mi je z vas zle. Ja chapem ze vy vidite len nespratne decko ale vazeni ani to decko sa same na svet nepytalo a nemoze zato ze nieco ma a nie je ako bezne dieta. Ako sorry aj rodicia sa chcu zabavit a tu sa rozprava ze nemaju ist chlastat na svadbu… akoze halo? Tym ze maju take decko tak akoze co zivot skoncil maju sa zakopat niekam a dat vam pokoj? Vsak chcu len postrazit decko aj ked narocne nemozte sa premoct a pomoc im, vy si myslite ze oni nechceli zdrave normalne decko s ktorym sa da hocico??? Vsak ja chapem ze nie je to vasa povinnost ale troska bude empaticki akoze uz sa mi chce z ludi normalne grcat….. dnes ludia uz len klapky na oci a serem na kazdeho aj na rodinu….
@lemoncheesecake môžu jej nájsť opatrovateľku a nie zaťažovať s tým niekoho z rodiny..nikto nie je povinný im ju strážiť a už vôbec nie celý víkend
Uz len to vyjadrenie, ze ste si narobili deti ako potkanov a teraz im nemozete pomoct je daleko za ciarou, neviem, asi by som ju zacala celkovo ignorovat.. vy mate co robit so 4 detmi, a nie este davat pozor na dalsie dieta, ktore sa nevie vpratat do koze. Je pravda, ze moze mat nejaku diagnozu, prave preto, by sa jej mali aj viac venovat a nenechavat ju starych rodicov, ktori ju asi tiez nezvladaju, ak ju posadia len pred tablet alebo televizor. Ktovie, co na tom tablete pozera. Alebo teda na internete. Keby ste mali ine vztahy nepoviem, ale toto je celkom extrem.
@ema22270 úplne súhlasím s tebou
@lemoncheesecake ty si aj čítala o čo tam vlastne ide? Čítaj s porozumením. Oni ju majú až večer. Oni sa o tú malú nestarajú. Kašlú na ňu. A nikto nevie, či tá malá má diagnózu alebo je iba zanedbaná vlastnými rodičmi. Je rozdiel aj v prístupe. Zjavne ty každý deň neodložíš dieťa k starým rodičom aby si sa mohla venovať sebe. Večer jej ju privezú. Ona ju šupne do postele. A raz za čas pomôcť je niečo iné. Ona o pomoc nežiadala. Ona to brala ako hotovú vec. A ešte na dve noci ... A s každým sa háda, uráža... Pomoc má každý deň.
@lemoncheesecake 😂😂 akože fakt? Naozaaaaj toto myslíš? Či irónia??? Už len ako jej to šplechla do tváre že malá bude u nich a ani s prosbou neprišla ale automatika. A to ako svokru zneužíva. Nech sa dá vypchať!!! Niesi ty náhodou tá pani??
@lemoncheesecake no takto. To že sa ti chce z nás grcat je tvoj problém a nie naš. Keď chcú ísť na svadbu nech si zaplatia opatrovateľku. Nik nieje povinný strážiť cudzie deti a byt zane zodpovedný niekoľko dni. Podľa teba je úplne normálne sa rozdrapovat a kopať nožičkami ako tá švagriná? Starí rodičia majú zrušiť dovolenku,lebo svadba. Autorka ma zrušiť plány,lebo sa niekomu zachce? No dovoľ sa mi zasmiať. A kľudne ma môžeš považovať za neempaticku potvoru mne je to srdečne jedno. Švagriná ma právo ísť kam chce a robiť si čo chce,ale nemá právo vyžadovať od iných stráženie svojho dieťaťa.
@lemoncheesecake predpokladám, že ako mama autostu sa o neho staráš. O toto dievčatko sa každé poobedie starajú starí rodičia. Privedú ho domov okolo 19:00. Myslím, že majú voľného času viac ako dosť. A nie, stále opakujem, že vtedy nie sú v práci. Majú svoj voľný čas. Každý pracovný deň. A, že sa chcú ísť zabaviť ? Chápem ale prečo mám strážiť ich dieťa od piatku večera do nedele večera?? A prečo som sa dozvedela, že som si narobila detí ako potkanov a teraz ANI NEMÔŽEM POMÔCŤ.. to som ako nemala mať deti aby som jej bola po ruke,.či ako? Áno máme 4 decká. Z tretieho sú dvojičky... To som ich mala utopiť? 🤦
ja mam pocit, ze klasika ako vzdy na MK sa tu museli vytvorit dva tabory a tie sa teraz budu urazat. akoby uz v dnesnom svete neexistovala zlata stredna cesta. ako som uz pisala, ja by som to dieta tiez nestrazila, lebo by som si vzhladom na to, ako ho autorka opisala, netrufla (ci uz ma diagnozu, alebo nie), plus keby som mala styri vlastne deti, z ktorych minimalne jedno sa tohto dietata boji, tak ano, moje su mi prednejsie. na druhej strane ale je pre mna absolutne neprijatelne, ako sa niektore vyjadruju na adresu tej malej, ktoru vobec nepoznaju, a ano, keby som mala dieta s diagnozou, bolo by mi velmi neprijemne pri citani tejto diskusie. ja neviem, ale mam pocit, akoby niektore zabudli, ze nazor sa da vyjadrit aj slusne a bez invektiv.
To dieťa je chuďa nevie kam patrí a každý ju len toleruje.Mozno tá jej choroba je akurát zanedbanie a žiadna výchova, tablet.Starsi má 15 r, takže ju nemali najmladší.Bez rozpakov by som jej to povedala tak ako ty.Je to ich dieťa ich starosť.Lutujem starých rodicov
@ramzesa neviem či by si chcela strážiť dieťa čo sa ide prizabit 🙏
@pikachu999 boli by sme jedna na jednu. Môj keď bol menší, tiež bol takýto, bez pudu sebazáchovy. A to nie je jedináčik. Veď keď ju zvládnu svokrovci, prečo by ju nezvládol aj niekto iný, kto by sa venoval iba jej. Zasa druhá vec je, ako sa správa švagriná. Trošku slušnosti a pokory by jej neublížilo ☹. Takže chápem aj rozhorčenie autorky témy. Ale mne by nedalo, žeby som jej nijako nepomohla. Samozrejme, že by som jej povedala aj svoje. A samozrejme, že za mojich podmienok.
toto je normalna tema či troll? však švagrina akym tonom sa s vami bavi, to je nehorazna drzosť ako komunikuje s rodinou..či nejaka panička z bohatej rodiny, okolo ktorej všetci traste sa, či ako? on nabliaka na svojho svokra, ktory jej straži dieťa, alebo na švagrinu povie, že ma potkany? to sa mi už nechce veriť, a ak to je ozaj pravda, treba ju trošku uzemniť, lebo už ide cez čiaru a ked si ju brativ brat vybral za manželku, tak amen tma..ja mam daleko menšie problemy, začala som uzemnovať ludi, lebo oni len zneuživaju dobrotu a potom si moc dovolujú
ja mam pocit, ze klasika ako vzdy na MK sa tu museli vytvorit dva tabory a tie sa teraz budu urazat. akoby uz v dnesnom svete neexistovala zlata stredna cesta. ako som uz pisala, ja by som to dieta tiez nestrazila, lebo by som si vzhladom na to, ako ho autorka opisala, netrufla (ci uz ma diagnozu, alebo nie), plus keby som mala styri vlastne deti, z ktorych minimalne jedno sa tohto dietata boji, tak ano, moje su mi prednejsie. na druhej strane ale je pre mna absolutne neprijatelne, ako sa niektore vyjadruju na adresu tej malej, ktoru vobec nepoznaju, a ano, keby som mala dieta s diagnozou, bolo by mi velmi neprijemne pri citani tejto diskusie. ja neviem, ale mam pocit, akoby niektore zabudli, ze nazor sa da vyjadrit aj slusne a bez invektiv.
@deedol za mňa hlavne poznáme len názor jednej strany a proste je to tak, že ak človeka niečo trápi vnútorne a chce sa uistiť že konal správne fakty prikrášli. Ako čítam malá je už škôlkárka, zatiaľ o pomoc nežiadali, je to ojedinelá žiadosť kvôli svadbe brata. Osobne teda keby požiadam súrodenca o pomoc v prípade takejto udalosti a odmietne, tiež ma to sklame. Na čo je potom rodina ak fakt v krízových situáciách nepomôžu? Však v najhoršom fakt by bol kompromis keby proste bolo stráženie len od poobedia sobotu kým prídu domov a ak sa deti boja, kľudne na ten čas by manžel autorky mohol ísť strážiť aj k ním od tej soboty poobedia do nedele rána... Zbytočne tú autorka rieši že dieťa je často u starých rodičov a tak, to je vec starých rodičov a rodičov malej, nemáme prečo to mi súdiť.
@deedol za mňa hlavne poznáme len názor jednej strany a proste je to tak, že ak človeka niečo trápi vnútorne a chce sa uistiť že konal správne fakty prikrášli. Ako čítam malá je už škôlkárka, zatiaľ o pomoc nežiadali, je to ojedinelá žiadosť kvôli svadbe brata. Osobne teda keby požiadam súrodenca o pomoc v prípade takejto udalosti a odmietne, tiež ma to sklame. Na čo je potom rodina ak fakt v krízových situáciách nepomôžu? Však v najhoršom fakt by bol kompromis keby proste bolo stráženie len od poobedia sobotu kým prídu domov a ak sa deti boja, kľudne na ten čas by manžel autorky mohol ísť strážiť aj k ním od tej soboty poobedia do nedele rána... Zbytočne tú autorka rieši že dieťa je často u starých rodičov a tak, to je vec starých rodičov a rodičov malej, nemáme prečo to mi súdiť.
@marsmykkok to je pravda, ale nechcelo by sa mi robiť novu malovku, alebo navštivit zlatnika, ked si mala zmysli niečo demolovať...davaju vobec rodičia odškodne v takom pripade, či len mavnu rukou, že dieťa?
@lemoncheesecake drvivá väčšina rodičov inakých deti,práve preto,že vedia aké je to s tými deťmi aj pre tie deti ťažké trávi s nimi veľa času a veľa sa im venuje.
Však tu matkadievcatka ho ma akoby každý deň v stacionári do 19.00 večer. Kedy sa dieťaťu venujú vlastní rodicia? A nielenže sa nevenujú oni naňho kašlú. Zlahcuju situáciu, nepočúvajú odborníkov.
Mali sme v 1.rocniku ZŠ také dieťa. Úplne mimo, rodicia nič neriešili lebo čakali kedy to samo prejde. Až také dieťa tomu tvojmu porani a poškodí nenávratne oko, zuby atď. potom čo?
Ak také deti chceme zaclenovat do spoločnosti som za, ale vytvorme im také podmienky, aby netrpeli oni ani ich okolie.
Ak autorka také podmienky nemá a vytvoriť ich nevie, je úplne namieste odmietnuť. A rodicia dieťaťa majú byť prví, kto sa tie podmienky bude snažiť vytvoriť.
Véd pre to dieťa ak vidí autorku aj ej muža raz za čas musí byť tiež veľmi nepríjemné byť tam u cudzich a rovno 3 dní. Na to rodicia akosi nepomysleli. Ale títo zjavne myslia iba na seba a svoje práva.
V prvom rade by mali povedat dost svokrovci a nech sa venuju rodicia. Neter zrkadli povahu svojej matky, ked nie je po jej, je zle. Ty si nic nevycitaj, maximalne by som bola ochotna postrazit ju pred radnicou/kostolom pocas obradu a potom nech sa venuju. Bezne deti chodia na svadbu. Oni sa jej vyslovene chcu zbavit. A vycitat svokrovcom, ze niekam chcu ist, akoze sorry. Sebestredna pica je ta tvoja svagrina.
@marsmykkok to je pravda, ale nechcelo by sa mi robiť novu malovku, alebo navštivit zlatnika, ked si mala zmysli niečo demolovať...davaju vobec rodičia odškodne v takom pripade, či len mavnu rukou, že dieťa?
@karolinakr tak ako píšem aj v príspevku, mohol by ísť manžel autorke k ním (ako kompromis od soboty poobedia do nedele rána) a teda keby niečo zničila tak v ich dome/byte, nie v tom autorky. A nepáči sa mi ako sa tu napríklad súdi to, že dieťa je viac u starých rodičov ako doma. Pričom je to bežná vec. Hoci teda s ňou tiež úplne nesúhlasím, ale z našej generácie tak vyrastal skoro každý. A aj teraz rodičia ak majú svojich rodičov poblízku a môžu časovo veľa terajších rodičov takto odkladá deti a teda švagriná v tomto výnimka nie je a nechápem teda, prečo sa to tu tak zbytočne rieši. Je to o tom kopnúť si anonymne do niekoho kto sa brániť nemôže a ešte anonymne a bez toho že by sme poznali pohľad druhej strane. Nič nie je čierne ani biele. Keby napíše švagriná jej pohľad bude úplne iný a pravdepodobne pravda bude niekde uprostred...
Nestrážila by som ani omylom...A ešte keby na mňa zvýšila hlas, tak ju vyhodím z domu ako handru...A starým rodičom sa tiež čudujem, že mladí sa vyvaľujú doma, decko strčia starkým a starajte sa...Ešte by som takej chudere (fakt "matka roka") poriadne vynadala a dvere u nás by mala navždy zatvorené🙈
My sme mali 4 ročnú dcéru a išli sme s ňou manzelovej sestre na svadbu. Neviem prečo by museli dať strážiť niekomu dieťa kvôli svadbe. Švagriná nejde do nemocnice, ale na zábavu.
@marsmykkok zatiaľ o pomoc nežiadal autorku lebo ju vkuse majú od starých rodičov. Či tebe príde normálne hoci pri zdravom dieťati, že ho vidíš dennodenne až po 19.00? A dupľom ak vieš,že ho starí rodicia nezvládajú a je celu dobu na TV a tablete? Skolkarka?
Problémy v škôlke, a oni ku psychológovi chodia lebo škôlka by ju inak vylúčila, nie preto, aby sa s ňou naučili pracovať a pomohli jej.
Ja som takých ignorantov rodičov zažila a to dieťa neublizovalo vôbec cielene. Len absolútne neodhadlo svoju silu a jej smer. Nechapalo mnohé veci atď. ..
A úder nič netušiac obetí prišiel z ničoho nič.
@karolinakr tak ako píšem aj v príspevku, mohol by ísť manžel autorke k ním (ako kompromis od soboty poobedia do nedele rána) a teda keby niečo zničila tak v ich dome/byte, nie v tom autorky. A nepáči sa mi ako sa tu napríklad súdi to, že dieťa je viac u starých rodičov ako doma. Pričom je to bežná vec. Hoci teda s ňou tiež úplne nesúhlasím, ale z našej generácie tak vyrastal skoro každý. A aj teraz rodičia ak majú svojich rodičov poblízku a môžu časovo veľa terajších rodičov takto odkladá deti a teda švagriná v tomto výnimka nie je a nechápem teda, prečo sa to tu tak zbytočne rieši. Je to o tom kopnúť si anonymne do niekoho kto sa brániť nemôže a ešte anonymne a bez toho že by sme poznali pohľad druhej strane. Nič nie je čierne ani biele. Keby napíše švagriná jej pohľad bude úplne iný a pravdepodobne pravda bude niekde uprostred...
@marsmykkok toto napísala autorka:
Ešte doplním , že môj muž ju strážiť nepôjde. Maju úplne nulový vzťah. On by ju išiel strážiť tak, že sú na svadbe, dovezú ju domov a uložia a on tam len prespí aby nebola sama. Ale nebude sa o ňu starať. Naše 4 decká zvláda úplne v pohode. Bola som týždeň na školení a bol s nimi sám a v pohode. Ale toto nie.
Súhlasím s tebou v tom,že my sme travil vikendy u starých rodičov. Neviem síce ako ty ale my sme ráno vybehli z domu a vrátili sa len najesť a zas von až do večera. Poslal by si von teraz 5 ročne a zároveň tak náročné dieťa? Ja nie.
Teraz čítam aitorkine komentáre..ako mne keby niekto povie že mám deti ako potkanov tak už sa s ním v živote nerozprávam 😅
@marsmykkok toto napísala autorka:
Ešte doplním , že môj muž ju strážiť nepôjde. Maju úplne nulový vzťah. On by ju išiel strážiť tak, že sú na svadbe, dovezú ju domov a uložia a on tam len prespí aby nebola sama. Ale nebude sa o ňu starať. Naše 4 decká zvláda úplne v pohode. Bola som týždeň na školení a bol s nimi sám a v pohode. Ale toto nie.
Súhlasím s tebou v tom,že my sme travil vikendy u starých rodičov. Neviem síce ako ty ale my sme ráno vybehli z domu a vrátili sa len najesť a zas von až do večera. Poslal by si von teraz 5 ročne a zároveň tak náročné dieťa? Ja nie.
@lenkasarka No a presne o tom to podľa mňa je, že vzťahy sú tam zlé bez ohľadu na tento incident. Súrodenec-manžel má to že by pomohol úplne na háku, čo je čudné, lebo skôr to trápi autorku-švagrinú-kedže založila túto diskusiu ako jeho. A ťažko môžeme vedieť prečo sú také vzťahy aké sú, väčšinou je vina na oboch stranách.
Autorka ja mám pocit, že rodičia s ťažkými dg add to majú často v mieneni, odkladani dieťaťa lebo stále čosi... Ja už asi neviem kolky prípad pozná kedy dieťa je ťažko nezvladnutelne skrz diagnóz, už len to že odmala ubližuje zvieratam je jeden znak zo psychopatie, žiaľ nie každé dieťa je sladké a milé ako med. To, že také je, býva často zhorsovane presne tým keď dieťa nemá pozornosť, stabilitu. Ak sa o ňu starajú starí rodičia. "Jupi". Pamätáte na chalana zo spisskej? Všetci odmala vedeli, každý a viete čo? Matka ho tiež rada odkladala k starým rodičom... Sama som mala pod rukami chalana, kde som ja ako niekto kto je na to zvyknuty, mala chuť skočiť z okna, škrabance, hryzance, tiež dieťa v škôlkarskom veku. A nie, nešlo o autizmus alebo dieťa ktoré nevie rozprávať, ba naopak. Bolo to inteligentne odmala, ale viete nebezpečnejšie o to viac. Vedelo ako dostať človeka na pokraj zúfalstva, videla som ľudí, ktorých odhadlo a urobilo im zlobu. Presne ako príbeh s náhrdelníkom. "Pomsta za neposluchnutie". Sú ľudia, ktorí by mali byť odmala sledovani odborníkmi a sú naozaj v dospelosti nebezpečni, lebo nie oni z toho nevyrastú, ba len robia väčšie a väčšie nebezpečenstva lebo im je riziko fuk...
Autorka gratulujem k tomu, že sa švagrina ukázala v plnej paráde poslať ju do Pečka od svokrovcov je naozaj dôležité pre nich. To dieťa bez srandy môže byť rizikom aj pre ich zdravie, to že niekto nezažil dieťa, ktoré je inteligentne a nebezpečné zároveň neoprávnuje súdiť autorku. Ja by som sama vedela písať o tom eseje zo skúseností... Nie to mať doma ďalších 4 drobcov.
Nie, nie je každé dieťa zlaté a nevinné. Potom sa pobavme presne o ukážke zo spišskej kde sa to ukázalo, že žiaľ akonáhle sa to zanedá skončí to raz či neskôr zle. A prečo? Lebo nebolo "po jeho". Teraz je to náhrdelník a neskôr....

Kokos mať takú švagrinú tak jej ju nestrazim ani 5 minút...a babke a dedkovi sa tiež čudujem :/