Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
@lenkasarka No a presne o tom to podľa mňa je, že vzťahy sú tam zlé bez ohľadu na tento incident. Súrodenec-manžel má to že by pomohol úplne na háku, čo je čudné, lebo skôr to trápi autorku-švagrinú-kedže založila túto diskusiu ako jeho. A ťažko môžeme vedieť prečo sú také vzťahy aké sú, väčšinou je vina na oboch stranách.
@marsmykkok vztahy sú všade nejaké aj dobre aj zle.. to my nezmeníme. Autorka píše,ze snaha by aj bola,ale nie od piatka do nedele a to je úplne v poriadku ma nato právo.
Fúha...
Naco mi to pises ja som ti nepisala nikde ze naco si si decka robila. To ze ona sa o tu malu nestara ja som necitala lebo po par komentoch na tu malu som uz nemala chut citat dalsie 3 strany. Ak sa nestara o nu tak si jej to mala povedat vtedy ked ziadala aby ste ju strazili vy to si jej zas mohla hned vtedy povedat ze v prvom rade by sa mala zacat o nu teda starat ona sama to je druha vec v tom pripade to chapem mohla si to rovno tak napisat aj do uvodneho prispevku. Ak chce takto fungovat nech si teda najde nato opatrovatelku 🤷🏻♀️
@autorka Takze budes mat na “varovku” svagra 😀 (to len aby sme odlahcili temu)
Teraz som prelistovala na to o tych potkanoch no tak to by som k nej rovno napochodovala a jednu jej pleskla medzi oci.
Boh vie čo pozerá na Tom internete aj z toho môže byť zlá a agresívna. Možno tam videla ako pavúkom trhajú nohy. Doma na ňu kašľu tak sa naucila, že keď robí zle ma pozornosť. Skok z mosta - mohla vidieť nejaké videá so super hrdinami dnes sú také rozprávky, len deti ešte nemajú kapacitu pochopiť že si môže ublížiť. Deti sú na Tom dnes závislé, určite treba aspoň korigovať obsah videli, youtube kids podľa veku keď už to musí byt. U svokrovcov naozaj nič nezaberá len tablet a mobil? Čo robí mala keď sa s ňou chcú normálne hrať? Ísť na prechádzku? Do záhrady? Maľovať ? Kresliť? Bycikel? Nejaká spoločenská hra?
No mozte sa hanbit veru…a aj niektori tu diskutujuci. Nikdy neviete kedy sa vam take dieta moze narodit a kto nemate take budte radi. Ako mama autistu vam poviem ze mi je z vas zle. Ja chapem ze vy vidite len nespratne decko ale vazeni ani to decko sa same na svet nepytalo a nemoze zato ze nieco ma a nie je ako bezne dieta. Ako sorry aj rodicia sa chcu zabavit a tu sa rozprava ze nemaju ist chlastat na svadbu… akoze halo? Tym ze maju take decko tak akoze co zivot skoncil maju sa zakopat niekam a dat vam pokoj? Vsak chcu len postrazit decko aj ked narocne nemozte sa premoct a pomoc im, vy si myslite ze oni nechceli zdrave normalne decko s ktorym sa da hocico??? Vsak ja chapem ze nie je to vasa povinnost ale troska bude empaticki akoze uz sa mi chce z ludi normalne grcat….. dnes ludia uz len klapky na oci a serem na kazdeho aj na rodinu….
@lemoncheesecake mne sa chce grcat s teba, ako odsudzuješ ľudí, ktorí majú právo na svoj život.
Myslíš si že keby rodičia venovali svoj čas, sily, schopnosti a s takýmto dieťaťom primerane pracovali, že by im rodina ochotne nepomohla. Verím že by pomohli. Ale nie takto - s prístupom aký majú rodičia a hlavne pani matka.
Alebo aj ty si taká, že svoje dieťa dennodenne hodis na celé hodiny na krk niekomu ? Že svoje dieťa vidíš iba ráno cca hodinu, kým ho vychystas do škôlky a večer cca hodinu kým ho ulozis spať ?! Aj tvoje opatruje cez deň škôlka a večer svokrovci ?
Ty nechodíš s dieťaťom k odborníkom, ako môžeš svojej krvi pomôcť, ako napredovať, rozvíjať ho, stabilizovať ? Tiež mu strčia tablet pod nos a alá solgája ?!
@lemoncheesecake mne sa chce grcat s teba, ako odsudzuješ ľudí, ktorí majú právo na svoj život.
Myslíš si že keby rodičia venovali svoj čas, sily, schopnosti a s takýmto dieťaťom primerane pracovali, že by im rodina ochotne nepomohla. Verím že by pomohli. Ale nie takto - s prístupom aký majú rodičia a hlavne pani matka.
Alebo aj ty si taká, že svoje dieťa dennodenne hodis na celé hodiny na krk niekomu ? Že svoje dieťa vidíš iba ráno cca hodinu, kým ho vychystas do škôlky a večer cca hodinu kým ho ulozis spať ?! Aj tvoje opatruje cez deň škôlka a večer svokrovci ?
Ty nechodíš s dieťaťom k odborníkom, ako môžeš svojej krvi pomôcť, ako napredovať, rozvíjať ho, stabilizovať ? Tiež mu strčia tablet pod nos a alá solgája ?!
@cacianka uz som pisala vyssie ze dalsie 3 strany som uz ani necitala nemam cas zas tolko tu sedet a citat kazdy komentar, citala som uvodny problem a dve strany komentarom tam vtedy este nic take nebolo
@pikachu999 hej tu sa budeme hrať na chapajuce matky Terezky a ešte by sme sa mali samé vnucovať,že veď dones dieťa a ty si oddychni veď ja mám svoje 4 a to piate sa už vlastne stratí.
@lenkasarka ak to patrilo mne, tak trošku vedľa. Mám tiež 4 deti a jedno z nich špeci. Na nič sa nehrám. A nemala by som problém postrážiť aj ďalšie. 🤦♀️
@lenkasarka ak to patrilo mne, tak trošku vedľa. Mám tiež 4 deti a jedno z nich špeci. Na nič sa nehrám. A nemala by som problém postrážiť aj ďalšie. 🤦♀️
@ramzesa máš pocit,že mám vestecku guľu a v nej som sa docitala,že máš 4 deti a že jedno je choré,alebo? Kľudne sa hraj na matku Terezu a stráž deti komu chceš a koľko chceš je to predsa tvoja slobodná vôľa. A tu slobodnú vôľu nebudeme brat autorke,či?
Želám veľa síl, budete to potrebovať. Podporiť brata teda tvojho švagra. Si tu anonymne, aj celá tvoja rodina je anonymná, ak budeš môcť, aspoň zhruba načrtni. Oceníme pointu problémov. Viem že nemusíš, asi nemáš teraz ani chuť .
Držte sa 🍀
@cacianka uz som pisala vyssie ze dalsie 3 strany som uz ani necitala nemam cas zas tolko tu sedet a citat kazdy komentar, citala som uvodny problem a dve strany komentarom tam vtedy este nic take nebolo
@lemoncheesecake nabudúce docitaj, a píš keď budeš mať čas. Aj mne sa stalo, že som zbrklo reagovala, poučila som sa.
V prvom úvodnom príspevku sa napíše základ problému, len ako prvotná otázka. Avšak potom vyplávajú na povrch veľmi závažné veci.
Dieta, ktore u mna nie je bezne, nemam blizky vztah s jeho rodicmi a ktore ma eventualne rozne problemy, by som nestrazila v ziadnom pripade. V jeho vlastnom zaujme. Cokolvek by sa mohlo stat a je to velka zodpovednost.
@lemoncheesecake nabudúce docitaj, a píš keď budeš mať čas. Aj mne sa stalo, že som zbrklo reagovala, poučila som sa.
V prvom úvodnom príspevku sa napíše základ problému, len ako prvotná otázka. Avšak potom vyplávajú na povrch veľmi závažné veci.
@cacianka vies ale tu uz zacali tie hnusne komenty od niektorych ked este nezacala autorka davat von aj ostatne veci preto som tak reagovala a vy ste ostatne uz medzitym aj docitali vies cize ked uz sa nato pozres so vsetkym tak ano potom je to uz v inom svetle. Kym napises nejaky dlhsi koment sem naslace xy dalsich komentov a vies zavres ides robit ine a potom sa to takto zvrtne a nechapes 🤣 kaslat nato idem spat
@ramzesa máš pocit,že mám vestecku guľu a v nej som sa docitala,že máš 4 deti a že jedno je choré,alebo? Kľudne sa hraj na matku Terezu a stráž deti komu chceš a koľko chceš je to predsa tvoja slobodná vôľa. A tu slobodnú vôľu nebudeme brat autorke,či?
@lenkasarka nemám choré dieťa. Vidím, že nemáš vešteckú guľu 🤦♀️.
Mimochodom, mám pocit, že celá táto téma je vymyslená. Začalo to jedným problémom a zrazu na každej ďalšej stránke ďalší diel telenovely 😜.
Mimochodom, mám pocit, že celá táto téma je vymyslená. Začalo to jedným problémom a zrazu na každej ďalšej stránke ďalší diel telenovely 😜.
@ramzesa ze? Aj mne to tak pripada….
@cacianka vies ale tu uz zacali tie hnusne komenty od niektorych ked este nezacala autorka davat von aj ostatne veci preto som tak reagovala a vy ste ostatne uz medzitym aj docitali vies cize ked uz sa nato pozres so vsetkym tak ano potom je to uz v inom svetle. Kym napises nejaky dlhsi koment sem naslace xy dalsich komentov a vies zavres ides robit ine a potom sa to takto zvrtne a nechapes 🤣 kaslat nato idem spat
@lemoncheesecake tiež som na tom podobne ako Ty. Až mi zle bolo z tých prvých reakcií. A nechce sa mi veriť, že toto všetko je pravda. 🤦♀️ Tiež na to už kašlem. 🤣
@ramzesa veď si napísala: Mám tiež 4 deti a jedno z nich špeci.
Tak to špeci. Som pochopila ako choré.
Ahoj, citala som len tvoje komenty. Chcem ta pochvalit, ako si reagovala. Postavila si si hranicu a povedala nie. Fajn , ze aj svokor urobil to iste, este by mali obmedzit to vyberanie zo skolky a celkove varovanie tohto dietata. U teba by som este zvazila, precitat si nieco o egu a manipulativnych praktikach, tam budu opisane praktiky, ktore robi aj matka dietata voci Vam, nebudes citit vinu. Teraz treba vydrzat a mat hranice. No nerozumiem tvojmu poslednemu komentu, co sa vlastne stalo. Je spravne, ze nebudes mat zodpovednost za to dieta a postavila si sa, za svoje rozhodnutie. Ak teda tema nie je vymyslena.
A ano tablet a rozne hry, vyrabaju deti s problemovym az agresivnym spravanim. Treba rodicovsku kontrolu do toho a riadne to obmedzit. Ak roztrhla nahrdelnik a dalsie problemy, ziadne tablety moja zlata. Rodicia su nezrele deti, odkladaju dieta a nestaraju sa. Toto by som dala na sud, zanedbavanie dietata. Nacpat dieta babke, nie je starostlivost.
podla mna ma mala uplne rovnaku diagnozu ako aj velka (jej mama) akurat este podporenu nedostatkom pozornosti a lasky zo strany rodicov… pristup, myslenie a spravanie svagriny to je uz diagnoza… to ma celkom zaujalo aky problem tam vznikol ze sa jej muz pobalil…
ja mam 3 deti a aj ked mi je malej luto ohladom na vlastne deti by som tiez povedala nie… netrufla by som si ju strazit… a reci ze ty si si nemala robit deti aby si pohla strazit jej to je scestne… tak isto stari rodicia sa staraju a ona sa takto nevdacne sprava… a dlzke strazenia ani nejdem pisat… svagrina mala ostat pri jednom dietati kedze ma ine priority ako je rodina a jej vlastne det
No mozte sa hanbit veru…a aj niektori tu diskutujuci. Nikdy neviete kedy sa vam take dieta moze narodit a kto nemate take budte radi. Ako mama autistu vam poviem ze mi je z vas zle. Ja chapem ze vy vidite len nespratne decko ale vazeni ani to decko sa same na svet nepytalo a nemoze zato ze nieco ma a nie je ako bezne dieta. Ako sorry aj rodicia sa chcu zabavit a tu sa rozprava ze nemaju ist chlastat na svadbu… akoze halo? Tym ze maju take decko tak akoze co zivot skoncil maju sa zakopat niekam a dat vam pokoj? Vsak chcu len postrazit decko aj ked narocne nemozte sa premoct a pomoc im, vy si myslite ze oni nechceli zdrave normalne decko s ktorym sa da hocico??? Vsak ja chapem ze nie je to vasa povinnost ale troska bude empaticki akoze uz sa mi chce z ludi normalne grcat….. dnes ludia uz len klapky na oci a serem na kazdeho aj na rodinu….
@lemoncheesecake zabavit? Chcu sa vyspat - to 6r dieta v noci nespi a skace po nich? Matka 4 deti sa nepotrebuje vyspat?
Diagnozy neriesia ziadne. Takze nech si riesia vychovu.
Vynadat rodicom, ze si dovolia ist na dovolenku - no coment. Meby sa tak chovali k tvojim rodicom bola by si ok a dieya by si s radostou este v pondelok odviedla do skolky.
Keby ktokolvek urazal mojich rodicov vo veku cca 70rokov, by si odomna teda vypocul svoje.
Želám veľa síl, budete to potrebovať. Podporiť brata teda tvojho švagra. Si tu anonymne, aj celá tvoja rodina je anonymná, ak budeš môcť, aspoň zhruba načrtni. Oceníme pointu problémov. Viem že nemusíš, asi nemáš teraz ani chuť .
Držte sa 🍀
@cacianka ďakujem. Načrtnúť.. je to tak trošku zlý sen. Prevalil sa tam jej milenecký pomer ale okrem toho povedala strašné veci o deťoch, o rodine, ja to teda viem len sprostredkovane. Za debila som teraz ja lebo som ich oboch poslala nazad, po deti. Nechápem ako ich tam mohli nechať. V tomto momente je teda úplne jedno, či u nás budú alebo nebudú spať, len nechcem aby tam s ňou zostali decká samé.
Jej muselo normálne šibnúť.
To je tak strašne zlé celé toto. Nie neterka má problém. Jej matka je problém.
A to som vravela v príspevkoch. Ona je skrátka zlá matka. Ani neviem či by som ju tak nazvala. Odložiť dieťa a mať pokoj. No už kľudne môže ísť bratovi na svadbu bez starostí
Tak za toto by si švagriná zaslúžila riadny preplesk.
Kriste, šípim že je načisto prepnuta. A že to dievčatko bude kukučka.
A už je po Kačinej svadbe...,teda mužov brat nikde nepôjde, a svadba bude dosť ovplyvnená týmto extempore. Najhoršie to bude mať ten 15r chalan,
Od začiatku som vedela, autorka, že si rozumná žena. Dobre, že si ich pre tie deti poslala. Dúfam, že to švagor ustojí. Len ešte chudáci svokrovci, ich táto rodinná situácia asi veľmi prekvapí....
Kriste, šípim že je načisto prepnuta. A že to dievčatko bude kukučka.
A už je po Kačinej svadbe...,teda mužov brat nikde nepôjde, a svadba bude dosť ovplyvnená týmto extempore. Najhoršie to bude mať ten 15r chalan,
@cacianka Neterka je švagrovi celkom podobná, tak to asi nie. Vraj ale kričala, že jej on aj s deťmi zničili život. Svadbu už nech si riešia ako chcú. To už je jej hanba. Nech tam teda ide s tým svojim a povie všetkým ako jej deti zničili život.
Čakám kedy a koľko sa ich vráti ale pre tie deti to musí byť hrozné, počuť toto z úst matky.

Dievčatá. Už je to asi všetko jedno. Manžel išiel za bratom, po tom telefonáte od svokrovcov, že teda sa s ním skúsi porozprávať. A dopadlo to úplne inak ako sme čakali. Vyplávalo kadečo 🙈. Nechcem to rozmazávať. Švagor je úplne zdrvený. Môžem Vám povedať toľko, že prišiel zbalený s mojim mužom, že sa stretnú s švagrinou až na súde. O neterku vôbec nejde.