Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
Ona nema svojich rodicov?co nedala dcerku k nim
@gov psychicky postihnuté decko je fakt len jeden taký odpad, ktorý radšej nech v rodine ani nie je. Dobré riešenie podľa teba, no nie?
@sasa1310 preboha to myslis vazne?! ja sama som bola take dieta aj som chora a je mi luto ze si toto niekto mysli.. autisti, downici a ini chori vefia byt velmi mili , talentovani a milujuci.
Ona nema svojich rodicov?co nedala dcerku k nim
@simoncik veď sa im žení syn😁
Teraz budú musieť poriešiť bývanie, podľa toho aké majú vlastníctvo..hlavne švagor nech neustupuje len tak, oni 3 nie sú vinníci
@sasa1310 preboha to myslis vazne?! ja sama som bola take dieta aj som chora a je mi luto ze si toto niekto mysli.. autisti, downici a ini chori vefia byt velmi mili , talentovani a milujuci.
@terezkaarthuramax Ako niekto kto s nimi pracuje, by som rada videla kde všetci sú títo zlatí.😀 Ano vedia byť, ale je to mizivé percento. Dokážu ťa rovnako skrtiť a byť nebezpečný. Každý kto s nimi pracuje ti veľmi rád povie tu "krásnu" stránku. Nie, nie je to vždy milé a zlaté. To si len každý idealizuje lebo rodičia týchto detí nebudú písať verejne veci, ktoré by sa mnohým tu nepáčilo. Aj downici vedia byť naozaj nebezpeční a zlí. Nie možno vedome, ale mnohí dospelí jedinci v ústavoch skončili tam práve preto že v puberte, ci v neskoršom veku boli schopní ubiť vlastných rodičov, ktorí už nemali síl sa im ubrániť. A žiaľ, žiaden rodič takého dieťaťa nebude verejne hlásiť to, že sa bojí vlastného dieťaťa, že mu ublíži v hneve.
Prestaňme z diagnóz robiť prefantaziovane postavičky ktoré sú len mile, roztomile a život s nimi je radosť. Preto mnohí rodičia skončia na liekoch, deti, keď začnú byť dospelymi už nikomu neprídu zlatí keď z ničoho nič na niekoho zvrieskne autista, ktorý má 1,9m a silu, že sa ošetrovatelky boja...
O tom samozrejme je tabu a keď nejaká mamička napíše ze čaká downika tak zrazu všetci jej poďme písať koľko lásky dostane, no nuž nie všetko je v tomto ideálne. Neidealizujme si poruchy.
@terezkaarthuramax Ako niekto kto s nimi pracuje, by som rada videla kde všetci sú títo zlatí.😀 Ano vedia byť, ale je to mizivé percento. Dokážu ťa rovnako skrtiť a byť nebezpečný. Každý kto s nimi pracuje ti veľmi rád povie tu "krásnu" stránku. Nie, nie je to vždy milé a zlaté. To si len každý idealizuje lebo rodičia týchto detí nebudú písať verejne veci, ktoré by sa mnohým tu nepáčilo. Aj downici vedia byť naozaj nebezpeční a zlí. Nie možno vedome, ale mnohí dospelí jedinci v ústavoch skončili tam práve preto že v puberte, ci v neskoršom veku boli schopní ubiť vlastných rodičov, ktorí už nemali síl sa im ubrániť. A žiaľ, žiaden rodič takého dieťaťa nebude verejne hlásiť to, že sa bojí vlastného dieťaťa, že mu ublíži v hneve.
Prestaňme z diagnóz robiť prefantaziovane postavičky ktoré sú len mile, roztomile a život s nimi je radosť. Preto mnohí rodičia skončia na liekoch, deti, keď začnú byť dospelymi už nikomu neprídu zlatí keď z ničoho nič na niekoho zvrieskne autista, ktorý má 1,9m a silu, že sa ošetrovatelky boja...
O tom samozrejme je tabu a keď nejaká mamička napíše ze čaká downika tak zrazu všetci jej poďme písať koľko lásky dostane, no nuž nie všetko je v tomto ideálne. Neidealizujme si poruchy.
@mimka1402 ja som tu už dávnejšie písala moju skúsenosť s chlapcom ktorý ma DS a teda príjemná naozaj nebola. Chcel ma len objímať a objimat,ale jeho sila ma desila. Opatrovateľky ho nevedeli odtrhnúť. Skláňam pred tebou klobúk,že dokážeš pracovať s tak rôznymi ľudmi.
@mimka1402 ja som tu už dávnejšie písala moju skúsenosť s chlapcom ktorý ma DS a teda príjemná naozaj nebola. Chcel ma len objímať a objimat,ale jeho sila ma desila. Opatrovateľky ho nevedeli odtrhnúť. Skláňam pred tebou klobúk,že dokážeš pracovať s tak rôznymi ľudmi.
@lenkasarka Ja plne priznávam, že svoju presnú oblasť zamerania, len hľadám keďže je široko spektralne. Preto vidím do rôznych svetov a za krátku dobu som prežila viacero príbehov ci skúseností, ktoré bežne človek nemá šancu vidieť. Neviem si predstaviť koľko príbehov majú ľudia, ktorí sú v týchto centrách, či v škôlkach (aj bežných) desiatky rokov.
Inak to s tým objimanim som si zažila v detstve, očividne chorá žena dnes už by som aj povedala diagnózu, ma stiskala všade kde videla, mne to bolo nepríjemné keďže som ju stretávala často a samozrejme. Všetci to tiež ignorovali lebo veď "ona to nemyslí v zlom". Nebola zlý človek, na to že mala pravdepodobne dosť ťažký život a odkazana na seba hoc dnes by sme možno takého človeka umiestnili do centra. Tak doteraz ma striasa pri spomienke ako som nevedela ujsť z objatia...🙈
Ani oni ju nechcu mat pri sebe,lebo si chcu uzit zabavu. Tak neviem preco by ste si mali vu kazit vikend. Nech si najmu opatrovatelku
@mimka1402 každý deň stretávam matky sprevádzajúce svoje down deti, netuším prečo sú všetky tak strhane v tvári, úplne vidieť tu únavu života hneď ráno. Asi kvôli tým milenym zlatíčkam ....
Autorka, švagor si vie poradiť s malou? Ak si ich (neviem na ako dlho) nasťahuješ k sebe, poradí si švagor s dcérou, aby u vás nerobila zlo?
Najskôr nech si vychovajú dieťa a potom ju môžu dať druhým ľudom
Autorka, švagor si vie poradiť s malou? Ak si ich (neviem na ako dlho) nasťahuješ k sebe, poradí si švagor s dcérou, aby u vás nerobila zlo?
@unicornlady veru a hlavne ako bude reagovať to jedno z dvojčat ktoré plakalo.
Dobré ráno.. 🫣ak sa to tak dá vôbec nazvať. Tak nakoniec tu "prespali" ale išli k svokrovcom. Vraj budú zatiaľ tam. Aspoň pár dní alebo neviem. Bývajú v jednej dedine. Mala tam má škôlku a synovec má bližšie do školy. Tiež svokrovci vedia lepšie pomôcť lebo sú už doma a neterka je tam zvyknutá. Len teda je všetko hore nohami. Ráno plakali všetky deti, lebo nechápali čo sa stalo a hlavne v noci, keď prišli tak strašne nie plakala ale jačala aj neterka a aj synovec chudák plakal 😔 neviem čo všetko im stíhla povedať. Ja som si dnes normálne musela zobrať dovolenku. Tento weekend má stále asi tak 5 rokov života.
Nebojis sa že ťa spoznajú že tu píšeš? 😅
Nebojis sa že ťa spoznajú že tu píšeš? 😅
@pikachu999 možno práve to chce
@pikachu999 možno práve to chce
@pikachu999
@karolinakr bojím alebo nebojím. Čo ja viem. Nenapísala som nič nepravdivé. Vyústilo to v niečo úplne šialené. Áno, ja som švaginú povláčila po internete.
Už mi zas volala chudák svokra, že teda asi tu dovolenku naozaj zrušia. Neviem. Aj keby sa to dozvedela, tak čo? 😔 Tak nič, deti nešťastné, švagor hotový, svokrovci detto. Čo? Bude má nenávidieť? Veď to je aktuálny stav. Alebo sem napíše, že neviem variť? Alebo mám po deťoch veľké brucho? Asi ma omnoho viac desí to, čo sa deje, čo švagor s deťmi, čo svokrovci.
ja to neberiem, že si ju vlačila po internete, tu ludia choda po radu anonymne, veľa ľudi so domýšla, že kto všetko to vyzisti, ale uprimne, mne je jedno, kto ako žije a mne sa to zdá vymyslené, to je všetko
svokrovci idu rušiť dovolenku mne sa zdate všetci mimo mysle, načo by oni rušili dovolenku, a načo ty ich zmätky berieš do svojej domacnosti
ked švagrina vrieska na každeho a rozkazuje a nema na to ani žiadne pravo, ani neni vaša priamo pokrvná, a nevie slušne prosiť, nech ju brat uprace..
priviazal si na krk harpiu a teraz cela domacnosť od teba po rodičov budete skakať, ako ona piska a ked nie, tak vam podkuri..a si to vypijete
sa spamätajte všetci, zabuchnite jej dvere pred nosom a vybavene, ak chcete bratove deti postražiť - berte ich, ale nie pod vyhražkami, ale z vlastnej vôle
Niektorym zenam by malo byt zakazane sa rozmnozovat.
Svokrovci nech idú na tú dovolenku. Budú potrebovať dosť síl a energie, tak nech ich načerpajú niekde.
Na tu dovolenku nech idu. Nech nic nerusia.
Svokrovci nech idú na tú dovolenku. Budú potrebovať dosť síl a energie, tak nech ich načerpajú niekde.
@karolinakr nieee.. zle si to pochopila. Ja som ich vzala na na noc, proste som nesúhlasila s tým, že švagor je u nás a deti zostali tam. Bola to vyhrotená situácia. Nejdeme sa o ne starať.
Svokra je zronená lebo je hanba v rodine (z môjho pohľadu kravina), lebo, žena ho podviedla, lebo rozvod.. vidia hororové delenie majetku, podľa mňa sa aj boja, že ona zbalí kufre a vykašle sa aj na deti aj na všetko. Ja neviem čo sa bude ďalej diať. Ja som im akurát nezavrela dvere pred nosom,. keď po nich vlastná mater revala,že jej zničili život. Ráno vstali a s plačom išli k svokrovcom.
@unicornlady ja som to svokre povedala tiež, že majú ísť a neriešiť. Nech radšej nechajú syna s deťmi bývať pár dní tam v kľude a uvidíme čo sa ďalej bude diať.
a skonči to happy endom, malá prestane vystrájať 😀
📌
a skonči to happy endom, malá prestane vystrájať 😀
@karolinakr obávam sa, že sotva. Skôr sa to ešte zhorší... Aj o synovca sa bojíme. Veď on ide na strednú školu. To s ním môže tak zamávať.
Jasne, klasika, co povedia ludia v dedine, co tam po tom, ze im syn skriabe plafon parohami. Lepsie zit v nekompletnej rodine, ako v takejto. Pravda je, ze to jednoduche nebude mat, pretoze madam sa urcite rada zbavi povinnosti a bude si uzivat s milencom. A keby si to tu aj precitala, nech.
Jasne, klasika, co povedia ludia v dedine, co tam po tom, ze im syn skriabe plafon parohami. Lepsie zit v nekompletnej rodine, ako v takejto. Pravda je, ze to jednoduche nebude mat, pretoze madam sa urcite rada zbavi povinnosti a bude si uzivat s milencom. A keby si to tu aj precitala, nech.
@senta_sofia škriabe plafon parohami ja odpadnem 😂😃😃😃😂😂

Od začiatku som z Tvojich riadkov vedela, že je to "matka roka". Namiesto toho, aby venovala 150% dcérke a jej zdraviu a pohode, tak ona naháňala milencov...