Stretávanie so svokrou
Ako casto sa stretavate so svokrovcami, ked mate male dieta? So svokrovcami sme sa stretavali priemerne raz mesacne kym sme nemali dieta. Tak isto aj s nasimi. Ako sa nam narodilo dieta svokrovci si myslia, ze budeme kazdy vikend travit s nimi. Poviem ako to je, ja ich rada nemam. Mala ma pol roka, a strevame sa s nimi od porodu kazdy druhy vikend. Uz to mi je dost to vydrzat. Ale kvoli manzelovi sa premaham. Lenze svokra mi kazdy vikend pise ci prideme, a tak isto aj svojmu synovi(mojmu manzelovi). S manzelom sme sa tak dohodli, ze k jeho rodicom kazdy 2 vikend, raz mesacne k nasim
@jana_eyre_2 zial niekedy to inak nejde, kedze potrebujeme ich pomoc pri strazeni deti, to mozno spoznas ked viac vyrastie, musia ist k babke aj na prazdniny cez leto, vianocne sviatky aspon na par dni, obcas vyzdvihuju zo skoly/skolky alebo strazia na noc ked chceme kamsi bez nich.ked treba chodit do prace😨ale presne ako pises,kazdy nech si urobi ako mu vyhovuje,hlavne s muzom sa dohodnut medzi sebou
@ewka0012 Na vianocne sviatky musia ist k babke? Dufam, ze take nikdy nespoznam. Na vianoce este pochopim ist ako rodina k svokrovcom, ale poslat deti na vianoce k svokrovcom?? Smutne
@ewka0012 neviem ako staré deti máš ty, ja mám tri.. dvoch školákov na pr.stupni, jedného školkara.. sú už väčší, avšak keďže naša babka je naozaj vyťažená ako som písala a aj sa mi sťažuje že dcéram nevie povedať nie, keď potrebujú strážiť deti je to na ňu veľa.. tak ja nechodím ešte do.prace, tak jej nebudem dávať deti len tak a nebudem jej brat z toho troška volneho času čo jej ostáva, navyše ak mi to tak vyhovuje ako som vysvetlila nizsie.. aj cez leto tam boli len dve noci a to bolo po 9tich rokoch prvý krát čo sme boli s manželom bez nich.., lebo viac času babka aj tak nemala, keďže stále chce chodiť do práce, a na to má tiež svoje dovody a najmä povahu..
A tak ešte vysvetlím prečo som doma, lebo ako poznam MK, tak sa toho opäť niekto chytí.. manžel je pracovne vyťažený, babka teda nemá čas a ja teda nemám ako ísť do práce, pretoze sa mi ešte nepodarilo nájsť si nič na 4h a dlhšie pracovať nemám ako lebo by som nestíhala deti.. navyše odkedy konečne nastúpil najmladší do škôlky min.skolsky rok, chodili deti do inštitúcií defacto len pár mesiacov a potom som bola na pol roka ich učiteľka, kuchárka a bavicka a potom prišlo leto.. tak to bude predpokladám aj tento rok..
Každý má svoje dôvody prečo má niečo nejako zariadené, ty potrebuješ chodiť do práce, ja zatiaľ nie a nemam pomoc babky.. nemyslím že preto by bol problém aby deti spoznali vlastnú babku ak sú snou len raz za mesiac..
Ja som ako malá vidavala jednu babku podobne, druhu babku raz.za rok, pretože bola zo str.slovenska a nikdy som nemala problém vedieť kto to je.. a tak to má predpokladám mnoho rodín, veď koľki pochádzajú z východu a idú za prácou s rodinou na západ a tak svojich starých rodičov detí vidia 2-3x do roka.. popravde, som skôr prekvapena koľko ľudí je tu v diskusii čo svojich rodičov/svokrovcov vidava tak často, lebo mne to aj z okolia príde celkom casta prax..
Môžeš dať aj raz za 3 týždne svokrovci a raz za 3 týždne Vaši. Aj keď svokrovci bývajú bližšie, nemajú väčší nárok ako Vaši.
Ja mam toto od mojich rodičov....čo je horšie, že bývame v dome po babke, kde sa chodilo vzdy pravidelne na vikendy z mesta na dedinu a moji rodicia to praktizu aj ked sme sa nastahovali...obrabaju zahradu atd. Neni vikend bez nich.....aj sme sa rospravali, ale to len vsetko bolo otocene proti nam a nic si nevazime a nemame ich radi. Boli aj hadky....uz boli tak vyhrotene situacie, že strach vzdy to skonci z ich strany 2tyzdnovou nekomunikaciu a potom sazacnu mstit cez vnucata kedy si ich chcu brat zas kazdy vikend k nim, kedze k nam maju zakaz ist.prosto zacarovany kruh a najradsej by som sa odstahovala na druhy koniec slovenska.
Plne suhlasim.. ak by som mala syna, moja svokra by mi bola prikladom akou nechcem byt.. lebo aj keby jej varim jedlo posypane zlatom kazdy den, aj tak vsetko robim zle.. ked pride l nam, len vsetko komentuje.. co som uvarila, kolko zaluzii mame rozostretych a kolko nie, naco sme kupili toto a toto.. samozrejme to hovori za mojim chrbtom muzovi a na mna sa falosne usmieva.. a kedze tuto falos ja odmietam, rozhodla som sa s nou nevidat vobec.. 2 roky som sa bez uspechu snazila o normalne vztahy ale nedalo sa.. dceru vidi od narodenia na 3hodinky 1x tyzdenne co akoze chodi postrazit.. a statuje sa ze s nou nie je castejsie.. avsak ked bola mensia, nikdy mi neponukla ze ju postrazi nech si idem nieco vybavit.. no a teraz ked uz je dcera viac menej sebestacna, tak sa tvari ako by ju strazila 😀 cize byt tebou, upravim to na 1x mesacne
vainocne sviatky som myslela vianocne prazdniny,ktore deti maju aj 2-3 tyzdne, nie samotne sviatky, ale pracovne dni mimo sviatkov pracujeme,striedame sa s muzom, kedze mam 25 dni dovolenky a vacsinu si chcem nechat na leto. neda sa mat 3 tyzdne volno cez sviatky, takisto v lete 8-9tyzdnov dovolenky zial v praci nemam, ako kazdy rodic asi😨nechapem ako mozete takto brat za slovicka cloveka. hned je moj zivot smutny🙂
@jana_eyre_2 mama 9,5rocneho a 3rocneho. odkedy starsi nastupil do skolky, museli ho obcas vyzdvihnut, tak uz hned aj chvilku ostali alebo si ho vzali k sebe a ja ho vyzdvihla tam.starsi syn bol casto chory, takze ak bolo nutne a nemala som uz dovolenku alebo nemohla na OCR, strazila takisto babka, vtedy nepracovala.v lete som sa snazila brat co najviac dovolenky no aj tak 8-9tyzdnov nepokryjes sama ,ked pracujes. teraz mi mensi nastupil do skolky, v juni som musela spat do prace po 3rokoch,zial vyslo to na leto, takze opat babky dost pomahali, aj ked som cerpala 3 tyzdne dovolenky este. takisto este pracuju rodicia aj svokrovci,ale mama mava aj poobednu, alebo si vezme volno ked ma vela dovolenky z min. roka. a to si myslim ze my sme na tom dost dobre,ked svojich rodicov vidim 1x za tyzden ,svokrovcov niekedy viac,niekedy menej,ale s nimi byvame v jednom meste aj na jednom velkom sidlisku (nastastie nie blizko seba).svokra sa znova vydala a ma maleho syna 8rocneho este,takze su s mojim synom rovesnici,ako bratranci,aj preto sme s nimi castejsie,kvoli detom,hraju sa spolu,chodia do kostola ci berieme ich spolu von,na vylety atd.na porovnanie ja mam 35r a ona 55r,ze to nie je taky rozdiel vekovy ako inde. poznam vela rodin co su so starymi rodicmi castejsie, ze hned ako sa babo narodi,mama chodi k dcere pomahat, vidavam tak zeny s matkami vsade-ihriska,prechadzky,u lekara. chodia k sebe na cele vikendy, deti su tam polku prazdnin a pod. my sme teda na tom este dobre. neprehaname to.ja som tiez u babky byvala casto,doslova som vyrastla na jej dvore., travila tam prazdniny, urcite sme sa videla aj viackrat tyzdenne. myslim si ze detom to vela dava byt so starymi rodicmi,kazda generacia da dietatu nieco ine. ja nemam rada tieto spory,ze zena ma babo a ked sa mama ci svokra trocha miesa do vychovy ci dava rady, ved to je normalne.kazda to robi a ver ze aj ty to budes robit raz. netreba sa hned urazat,babky su na to.aby vykrmovali,davali rady a sladkosti.aby sa k nim chodilo na dobrodruzne prazdniny.moje najkrajsie obdobie. ale kazdeho vec,len som napisala svoj nazor
Toto je strasne individualna vec. Poznam ludi, co maju rodicov na hodinu cesty a navstevuju ich raz za pol roka, lebo je to vraj daleko... A takych, co sa pri rovnakej vzdialenosti navstevuju ob tyzden. Ti, co byvaju v rovnakom meste, tam je to samozrejme uplne o inom, ti sa mozu vidiet a stretnut, hoc aj kazdy den. Autorka tusim nespomina, ako daleko byvaju svokrovci, lebo fakt je rozdiel cestovat desat minut alebo pat hodin. Ja kazdopadne tomuto velmi rozumiem a lutujem autorku. Sice je pekne, ze svokrovci maju zaujem o vnuca, ale to sa absolutne nevylucuje s tym, ze sa u nich maminka vnucata neciti dobre - moze mat na to x dovodov, ktore je zbytocne rozoberat. Uz vidim, ako by sa ine s usmevom na tvari obetovali a kazdy druhy vikend klusali niekde, kde sa zle citia. Nehovoriac o tom, ze cez tyzden nema na seba bezna rodina poriadne cas, robota, skola, povinnosti a ked pride vytuzeny vikend, bum, svokra... Ja by som sa dohodla s muzom na navsteve svokrovcov max. raz za mesiac a ked bude dieta vacsie, nebudes kojit a pod. moze tam chodit len muz s dietatom (ak dieta je u nich v pohode) a ty len symbolicky obcas... Este aj ziskas volny vikend, mozes ist do kina, na kavu s kamoskou, robit si doma, co treba, precitat knihu... Kazdopadne toto by som riesila, lebo ta nespokojnost bude len gradovat, az raz vybuchne. Netreba sa znasilnovat a robit veci s nechutou a nasilu - a uz vobec nie, ked ide o volny cas, ktory si ma kazdy zorganizovat tak, aby si aj psychicky oddychol.
No to záleží od vzťahov, my máme dobré a stretávame sa často, toto ti asi nepomohlo 🤣🤣🤣vzťahy boli všelijaké, mali sme aj spory ale sme si ich aj vyriešili
@ewka0012 prosím ťa kde som ja spomínala niečo v súvislosti s tým, že by mi vadili nejaké rady? Písala som úplne o niečom inom, tak neviem či si to nemylis..
Poviem ti tak. Moji svokrovci byvaju v jednom meste, kde ja. Su tu casto a ano, je mi to proti srsti, ale su to rodicia mojho manzela. Musim ich tolerovat. A druha vec. Miluju moju dcerku a spravili by pre nu vsetko na svete. Ano vytaca ma, co jej davaju jest, ako sa s nou hraju, co s nou robia....Ale! Mala potrebuje aj starych rodicov. My sme s mojim svokrovcami casto. Mozno aj 2krat do tyzdna. Ale aktualne, som po operacii a som vdacna, ze mi pomozu, ze sa ma kto o malu postarat a pravdu ti poviem, je mi jedno co teraz je, hlavne, ze nie je hladna. I ked pred operaciou by som vrazdila za kombinaciu jedal a podobne.... Treba najst zlatu strednu cestu....aby boli vsetci spokojni. Ale ja som zistila, ze svet sa nezoci len okolo mna. Ja chcem, ja chcem, ja chcem. Ano, je to moje dieta a tiez som na nu upnuta a milujem byt s nou. Ale takisto chapem aj starych rodicov... Teda snazim sa...... Ale to mi trvalo... Ked mala mala pol roka tiez som to tak nevnimala. To prislo az cayom.. Drzim prsty..... Aproppo.. S mojim irodicmi sa mala vidi raz za 3mesiace,kedze su daleko....... Tiez mi je to luto....
@zuvelyn "Ak mi moje dieti povedia ze ma nechcu častejšie vidieť ako raz do mesiaca alebo menej lebo potrebujee pretrhnúť pupočnú šnúru, nútiť ich nebudem, ale samozrejme to bude mat následky ako stráženie detí, dedičstvo a podobne... "
No, tak toto je dost toxicky postoj ku svojim detom, ciste citove vydieranie. Keby mi moji rodicia povedali, ze ma vydedia ak mna a mojho muza nebudu mat na kratkom voditku, tak sa vykaslem aj na cele dedicstvo.

Ty nemáš problém so svokrou, ale so svojím manželom. Namiesto založenia diskusie tu si sa s ním mala porozprávať.