icon

Stretávate sa s manželovou rodinou?

llull
19. máj 2022

Ahojte 🙂 prosím vás, ako zvládate to, keď sú vyslovene konflikty v rodine? Svokrovci sa správajú arogantne, všetkým rozkazujú, majú problém nie len so mnou ale aj s mojimi dvoma švagrami. Ja som ten typ čo sa nerád pretvaruje a došlo ku konfrontácií kedy boli vedané veci, na základe ktorých som sa rozhodla a oznámila im, že tam na návtevy už chodiť nebudem. Oni sú totiž na východe, my v BA. Je polovica mája a od začiatku roka sme tam boli už tretí krát, chodíme tam tak na týždeň - takže nejde len o nejaké krátke návštevy. Máte to niektoré tiež tak, že sa proste nestretávate s manželovou rodinou? A aký dopad to má na manželstvo, nie je na vás manžel nahnevaný? A poslali by ste napríklad jeden a pol ročné dieťa na nejaký víkend k nim na návštevu len s otcom?
Diki za zapojenie sa do konverzácie....

Strana
z2
nwnw
19. máj 2022

@llull ano. On chape ze jeho otec je "skvost" a mama tiez nejak nie je rodinne zalozena.

lilitela
19. máj 2022

@llull ano, konflikty boli, pretrvavali, co bola len a len muzova chyba, ze nestanovil hranice, ja z ucty k nemu som si nechala skakat po hlave, ale asi som aj tusila co by mohlo nasledovat, kebyze sa ozvem. Svokrovci sa medzitym rozviedli, ale vrtanie a zhadzovanie pokracovalo nadalej aj individualne od kazdeho. Ked ma raz svokor nazval drbnutou, ked som vyjadrila nazor, ukoncila som s nim kontakty, deti mozu obcas ist k nemu s muzom, ale svokor ich tam prilezitostne psychicky devastuje. Dcera tam uz nechce ist, syn je este maly a nadseny, ale to je otazka casu, kedy aj on zazije a pochopi. Pri svokre zas uletel dekel mne, ked zase nieco skusala a spravila som si "poriadok". To bohuzial neprezil manzel a nasral sa na mna. Kedze som pochopila, ze ho ma riadne pod palcom a ze sa mi to teda len nezdalo na zaciatku, tak tam deti samotne nepustam a doprevadzam. Proste pri nej sa viem prekonat, pri svokrovi bohuzial nie. Aj pocas mojej pritomnosti tam voci detom pretrvavaju rozne slovne urazky, zatial opät iba voci starsej. Dovod je jednoduchy, ona uz ma svoj nazor a ten sa netrpi, rovnako ako sa netrpel moj nazor. Syn je este maly a prisposobivy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
19. máj 2022

páni ... moji svokrovci sú od nás 30 km a naposledy boli u nás pred 2 rokmi... ja sa ani nepamätám kedy som ja tam bola - asi pred 4-5 r.... manžel s dcérou na Vianoce... vychádzame super, oni sa uspokoja s telefonovaním a každý si žije svoj život... sme spokojní - a oni tiež...

ropucha6
19. máj 2022

Ste tam casto a pridlho, ponorka je pochopitelna. Ak by som nechcela ist, dieta by som s otcom pustila, ved snad sa dokazu postarat.

andreatytler
19. máj 2022

@llull No neviem... okrikuju ta maximalne neslusne. To nie je akceptovatelne spravanie a necudujem sa ze sa ti to nepaci a nemienis to tolerovat.
To si prala u svokrovcov tu nedelu alebo u seba doma?
Problem je podla mna v tom ze tam chodite na cely tyzden. Ak by ste tam chodili len na poldnovu navstevu, tak by som tie poznamky aj to okrikovanie prehtla a pretrpela tych par hodin, ale na cely tyzden to sa neda. Zase neda sa tam ist na par hodin, kedze su tak daleko. Neda sa chodit na vykend? Tak ze v sobotu poobede pridete, prespite a v nedelu poobede idete prec. Tym padom je to len 24 hodin.

lilitela
20. máj 2022

@llull citam dalsie tvoje prispavky, no normalne mi je nagrc.

@spadnutaslivka Mozno najlepsie by bolo keby ani muz nechodil,ved to mu viac prospeje, ked sa dostane zo sparov takej rodiny. Kde a ako si ma on vybudovat sebavedie dosp. muza? MOzu byt aj 100x otec, mamka - on je raz uz dospely a hotovo.

katecameron
20. máj 2022

Moji svokrovcov bývajú 5km a u nás neboli cca10rokov .V podstate ma to už netrápi .Robili iba dusno a ubližovali deťom .Takto je to dobré deti vyrástli a nemajú záujem presne tak ako nemali záujem oni o svoje vnúčatá

llull
autor
20. máj 2022

No zeny,vdaka za reakcie. Nic no, muz vyzera ze ma chápe. Ja ho nechcem odstrihnut od rodiny urcite, budem rada ked tam.bude chodit...ale sam 😂. Snad nam manželstvo na tom neskor nestroskota.

Strana
z2