Stretli ste niekedy extrémne šetrných ľudí?
Stretla som v meste bývalú spolužiačku. Sme sa zarozprávali kto čo má nové, posťažovali sa na prácu. Ja pracujem v automobilke a teraz tam máme strašne teplo nedá sa to vydržať. Neznášam leto a hlavne to keď sa potim ako prasa. Ja sa sprchujem za deň aj 3 krát, raz ráno keď idem do práce, potom keď dôjdem z práce domov a ešte večer predtým než pôjdem spať. V noci ledva zaspím potim sa všetko sa na mňa lepí, tak musím takto vydržať. Ona mi povedala že určite by neminala toľko vody, že ona má rada teplo a stačí keď raz-dva krát do týždňa sa osprchuje. Ja som sa na ňu pozrela že čo hovorí. A ona že vieš Janka treba šetriť a nie bezhlavo míňať. Začala mi dávať prednášky ako ony doma šetria vodou elektrinou aj plynom. Najbizarnejšie bolo to sprchovanie a že nesplachuju záchod pri každom použití. A potom sa ešte chválila, že každý plače keď dôjde im vyúčtovanie a majú nedoplatky. Že vtedy ona sa smeje lebo ona šetrí a majú zakaždým preplatky a dostávajú naspäť peniaze.
Ako ja nemám slov na ňu. Tiež poznáte až takto extrémne setrnych ľudí?
@cocolinka 😀😀no možno ste tu kávu aj vypili🙂Ako spláchnuť ok ale zem ?
Sa tu vsetci smejete, ale ked raz pride k tomu, ze bude nedostatok vody, oni uz budu mat vsetko nacvicene a s pehladom to zvladnu 😉
@ktochytavzite mozno hej 💁♀️😂
@sante81 no len ked s takymi clovek potom cestuje v MHD alebo sedi v kancli,tak to uz neplati,ze sa kazdy ma starat o seba.
Áno, poznám, jeden dosť bohaty človek no chodi ako zo sekondhandu a ani on nesplachuje. Ďalší, majitel obrovskej vily, dve luxusné auta, práca v zahraničí (nie robos) a tiez šetria na splachovani a na svieteni. A celkovo ludia co maju peniaze, majetky, setria dost. Maju hlavne malo oblečenia, celkovo veci doma. Skor viac cestuju, majú záľuby. Veľa z nich nemá napríklad psa. Lyzuju, bicykluju, tenis. A nesplachuju 🤦♂️
Tak to je humus, nechápem že niekto sa takto chová.Ja som už na dôchodku, ale sprchujem sa ráno, večer,aj keď som doma tak každý deň čisté oblečenie,a spodné prádlo si prezlečiem niekedy aj 2x.O spracovaní už ani nehovorím.Moja mama vždy hovorila že človek musí byť čistý v čistom pradle a voňavý.Ja aj doma používam parfém, mám rada keď voniam.Takto som viedla aj deti a tie svoje deti.Do školy chodia každý deň v čistom,vypratom oblečení.Je mi zle keď cítim prepotenych smradľavých ľudí, ktorý nedbajú na hygienu.Jednoducho milujem čistých a voňavých ľudí.To svedčí aj o našej kultúre
Spotreba vody u nás je veľmi vysoká. Sprchujeme sa teraz niekoľko krát denne, po príchode z práce si napúšťame plnú vaňu vlažnej vody, neberiem do kýblika, umyjem wc a spláchnem tou vodou. Nie som na to odkázaná, iba si očisťujem svedomie, keďže aj v noci sa sprchujem- bývame pod strechou bez klímy, strašné utrpenie v prechode😭
Milá autorka,tak možno iba nedpamenula že sa umýva každú chvíľu v miestach kde sa potí a chodieva plávať napr do potoka aby toľko vody neminula. Nikde autorka nespomína nedodrzanu hygienu počas menštruácie. Tieto informácie sú skreslené a niekedy je dobré si vypočuť názor a zabudnúť naň.
Noo mne stačilo ako mi kolegina hovorila ,že v tej istej vode vo vani sa okupu mama,potom ona a otec nakoniec 🤦
Splachovanie nie po kazdej potrebe som uz pocula a zazila u rodicov, to sa da prezit aj ked podla mna viac potom minies na domestos, a odvapnovanie cistenie wc. A setrenie na kureni tiez mam skusenoti... tiez u rodicov. A ma to koniec koncov viac nevyhod, ale niekomu nevysvetlis.... Urcite by som sa nesprchovala v tomto teple tyzdenne 2x to by som uz asi smrdela ako zdochlina. Na tom by som nesetrila. Ale denne 3x sa teda nesprchujem a to mi pride prehnane plytvanie vodou. Ale tak kazdy to ma inac nastavene, a nezastavovala by som sa nadtym ako tvoja spoluziacka zije, napokon moze ti to byt jedno. 😆

@zuzudrnda 👍🏻👍🏻👍🏻