Striedavá starostlivosť. Máte niekto osobnú skúsenosť?
Ste Zeny a Matky a preto sa obraciam na vas s otazkami ktore v sebe mam.
Mate niektora osobnu skusenost so striedavou starostlivostou?
S partnerom, s ktorym mam 2,5 rocneho synceka spolu nezijeme uz vyse roka a az teraz som si podala o zverenie do mojej starostlivosti. Velmi som sa tomu branila, lebo sa mi nepacila predstava, ze o nasom dietati bude rozhodovat niekto iny... On silou mocou trva na STRIEDAVKE. tzn. vydeluje mi syna na "kratky-dlhy" tyzden a samozrejme nic neplati, kedze sa "starame pol na pol".. Ja som zo zaciatku suhlasila, lebo som nechcela robit rozbroje ale snazila som sa aby to bolo plynule a velmi caste (max na 1 2 dni)....no on mi ho niekedy nedonesie aj 4 dni! Som presvedcena, ze to nasmu synovi velmi ublizuje a ze je velmi strateny. Nema jedno stabilne miesto, je z toho rozruseny, ked ho sem donesie...ma dva domovy, dve babky, dva rezimy, stravu...vsetko na polovicu!
Povedala som si ze dost, ale on to vnima ako boj a vyhraza sa mi, ze zariadi...to a to...(ma brata pravnika) Navrhla som mu, ze moze maleho navstevovat neobmedzene, ale "do ruk" mu ho dam max na 2 noci v tyzdni (to su tri dni)...co mi pride aj tak dost, nie?
Strasne sa bojim, ze sud mu odklepne striedavku. Je to vobec vhodne pre tak male dieta???? (ja som aj kojit prestala koli tomu)
Prosim ma niekto pod skusenosti??
Dakujem
@schrodingerpo ahoj čítam akosi neskoro tento príspevok.ano asi máš pravdu je to odo mňa nefér písať ako to môže fungovať ak to zakladateľke funguje zle treba ísť na súd a psychologické vyšetrenie dieťaťa a stanoviť čo je pre vývin dieťata najlepšie i keď si stále myslím že chýba je len v nás ľuďoch sme sebecký a pozeráme iba na seba a nie na potreby iných preto mi je ľúto ako väčšina rodičov bojuje a neuvedomuje si ako tým ubližuje dieťaťu veď nestacilo že mu rodičia ublížili už len tým samotným rozchodom?
Samozrejme ako som aj písala ak je v rodine násilie a nedorozumenie a neschopnosť komunikácie treba to riešiť cez súd
@schrodingerpo a ešte jedna vec...ak súd určí presnu starostlivosť otca a matky a niekto z nich to porušuje treba ho nahlásiť a nie čakať kým sa niečo zle stane
Zdravim . Ma niekdo skusenost so striedavou starostlivostou po rozvode ak stale matka a otec ziju v rovnakej domacnosti?
ahojte...necitala som celu diskusiu ale prosím má niekto skúsenosť so striedavou starostlivosťou v tom zmysle ,že deti nemenia svoj pobyt ale menia ho napr v týždňových intervaloch rodicia?...ze napr. deti by zostali v dome a s "manželom" by sme sa pri nich striedali?...navrhla mi to psychologička v poradni a vŕta mi hlavou ,či by to nebolo s ohľadom na deti najrozumnejšie riešenie....
@danicastiavnica toto psychologovia teraz takto zvyknú navrhovať, avšak otázka je, či sú u nás na to podmienky. Lebo to, čo si môžu doboliť rodičia v iných krajinách si nemôže dovoliť každý rodič na Slovensku. Samozrejme, že každý psychológ sa bude oháňať tým, že nie je chyba dietata, že rodičia nežijú spolu a dieťa má na to právo. Ale tak si to vezmi v praxi: znamená to, že okrem spoločnej zdielanej domácnosti s ex manželom/ ex partnerom potrebuješ ešte jedno bývanie, kde sa budeš zdrživať v čase, kedy nebudeš so svojím dieťaťom. Zároveň by bolo fajn vysoko tolerovať a vychádzať si s expartnerom (ja by som tak so svojím ex jednu domácnosť nezdielala, z dôvodu súkromia - nahrával ma, natáčal ma, fotil a potom to zneužíval). Iste, že pre dieťa je to asi to najlepšie a tieto situácie sú velmi individuálne. Len chcem povedať, že všetko si treba dobre zvážiť. Ak máš na to financie, s ex máte dobré vzťahy a tvojej a jeho súčastnej rodine nevadí prípadný predun z bydliska do bydliska každý týždeň alebo dva, tak do toho choď.
@sparkling dakujem za nazor...my este nie sme rozvedeni ale vsetko k tomu smeruje...hladam moznosti ,ako to poriesiet aby tym deti co najmenej trpeli..pred letom sme sa
presťahovali do domu ,kde maju deti vsetko ,manzel z domu odist nechce ,mame este byt kde by som ja isla ale bojim sa ,ze deti z domu nebudu chciet ist...predsa maju tu svoj komfort ,zahradu vsetko...vobec neviem ako to vyriešiť...nechcem aby trpeli a chcem pre nich to najlepsie..

@mata128 tak to ti gratulujem,si vynimka😉