icon

Striedavka, karanténa a preplatenie nákladov

31. jan 2022

Keďže teraz covid v rôznych variáciách "skáče" v rámci škôl a tried striedajú sa karantény...priateľov syn bol 3x u nás a teraz po druhý krát je u mamy v karanténe..striedajú si ho po týždni...prvu karanténu bol u nás 3 týždne, lebo jeho mama sa bála že sa nakazí...druhú dva týždne..pointa môjho príspevku...u nej bude teraz v tej skrátenej 5 dňovej, keďže on sám nie je pozitív ale spolužiak...a už po druhýkrát od nás pýta peniaze za tie dni čo jej u nej na viac...že kto jej preplatí náklady s tým spojené...je toto normálne aby vlastná mam žiadala preplatenie nákladov...ja už nerozumiem ničomu....

dadis
31. jan 2022

@timing Nech posle, co ju to stalo a ja jej tie hlupe smeti preplatim. Hanba sa takto pajedit a hadat kvoli peniazom. Len to dieta trpi, chudatko, toto je na zamyslenie..

terina25
31. jan 2022

Zasnem nad niektorymi komentarmi tu 🤮 zvasty o tom nech si matka najde idu robotu lepsie platenu ci dokonca nech da syna do starostlivosti otcovi a nech je s nim len vikend. To ako vazne?? No ale necudujem sa. Ved to pisali matky, zeny, ktore na MK su kazdy bozi den, v kazdej jednej teme a maju na vsetko vsade skvele rady.

terina25
31. jan 2022

A ku autorke prispevku. Uvedom si, ze je to partnerov syn. Ty si do vztahu sla s tym, ze on dieta ma a cize ma nejaky zavazok voci nemu. To, ze sa tebe nieco nepaci, ok. Mozes si len tak ponadavat v duchu ale je to jeho syn a ty si mu nic a rovnako tak aj priatelovi,lebo nie si ani jeho manzelka. Vy dvaja mate 2 prijmy, jeho ex ma jeden. Cize vy ste stale na tom lepsie ako ona. A ked sa ti to nepaci,co zjavne nie,tak si najdi partnera ,,bez DECKA, ako si sa tu vyjadrila krasne.

sense
31. jan 2022

@dadis ináč je to dobrý paradox co si písala autorka ako partnerka otca sa nemá starať, ale jej plat ma byt už dobrý pre stanovenie výživného?

A ešte vadí aj to žeby malo dieťa oblečenie z druhej ruky? A co by na tom bolo? Koľko ľudí nakupuje zo sekaca alebo dostáva oblečenie od iných. Oblečenie kt nemá absolútne žiadne známky použitia?

Nemám síce striedačku ale aj u mňa bola dcera keď bola v karantene hoci mala byť u otca, dokonca aj keď bola pozitívna som ju ne strčila k nemu ale bola doma, rovnako ako keď bol jej otec pozitívny à ona už nemusela byť v karantene bola u mňa a aj teraz je keďže otec musel súrne odcestovať a nežiada od neho ani viac výživné ani netrvám na tom ze jej mal brat v škole voľno a vliect ju zo sebou 1200km na slovensko. Len preto ze boli jeho dní. Ako je veľa chlapov blbcov tak je aj veľa ohrdnutych urazenych žien kt sa chcú mstit. Len veľa žien si myslí že keď porodila dieťa, tak chlap ma len platiť ale dieťa je jej

autor
31. jan 2022

@dadis ty na čom fičiš prosím ťa?
1. Nie sme manželia môj príjem sa neráta ja sa v podstate nemám čo spoludielať na výdavkoch
2. Ona býva v jednoizbovom byte nájom môže byť cca 150 e, strava,...a to je všetko ešte aj smeti nám dala za syna zaplatiť
3. Oblečenie sa kupuje prevažne nové, ale keď mi kolegyne, kt sú tiež samoziviteľky ponúknu skoro nové nohavice, bundu pre chlapca...tak prečo by som to neprijala...deti rastu takže to stihne krátko ponosiť

sense
31. jan 2022

Autorka, nech otec dieťa takéto veci rieši vyslovene písomnou formou. A kľudne jej pre Platte tých pár dní ak ona preplatí vám ten týždeň.

Žiaľ túto vidno ze striedavka nie je dobrá pre každého.

autor
31. jan 2022

@dadis a mňa poznáš prosím ťa...to že si dala spraviť decko to sú slová matky...a ešte "čo si si spravil na to nefrfli" oni majú zošit, kde si píšu odkazy...to by si oči otvarala akú má ona úroveň...je zjavne, že si "zažrata" na "nové partnerky" lebo ty máš v okolí také ženy tak aj dom zlá bu bu...môj subjektívny názor že jeho ex býva v jednoizbaku, lebo si taky byt kúpila...my bývame v trojizbaku lebo sme taky byt na hypotéku kúpili....ona chudera nemôže chlapcovi ani pero, zošit kúpiť tak všetko komplet kupujeme my...chlapcovi sme kúpili tablet, slúchadlá, smart hodinky...jasne, že si to zobral aj k mame, veď sú to jeho darčeky a vieš čo spravila všetko mu zhabala a prikázala, že sa nemá napájať cez tablet, hodinky na net lebo ju budeme sledovať..takže úprimne máš pravdu je to chudera

autor
31. jan 2022

@terina25 ja som písala, že som rada ZE MAM PARTNERA S DECKOM...skus si to ešte raz prečítať

layla123321
31. jan 2022

Zastavuje sa mi rozum pri niektorých komentároch... Podľa mňa čisto z takého právneho hľadiska by bolo fajn robiť si zápisky. Čo všetko platíte, ktoré dni je dieťa u vás a podobne.

Kamarát sa tiež rozišiel so ženou, na začiatku jej pomáhal so všetkým, po čase chodila napr k jeho zubárovi a nechávala tam otvorený účet na ex.... Prerástlo to cez všetky hranice. Skončilo to súdnou cestou.

Ale súhlasím s tým, že to si musí ujasniť partner s ex. Mať v zálohe dôkazy nie je nikdy zle.

terina25
31. jan 2022

Ano,pre teba je to DECKO. Uz len to vyjadrovanie o niecom svedci

kubkovamama
31. jan 2022

Tu na koni asi nič nevyriešis,sme tu buď v rovnakej alebo opačnej situácii alebo najlepšie sa hodnotí takým,čo to nikdy nezažili alebo JPP.U nás ide všetko cez muža.Jasne,macocha sa podieľa,vari,perie atď nielen svojím.U nás sa berú všetky rovnako a vzťahy sú veľmi dobré.V tom je asi ten rozdiel,vtedy sa všetko jednoduchšie rieši.Ale rovnako ako sú obozretné ženy po rozvode,lebo priznajme si,chlapi sú po rozvode(aj pred)väčšie hovada ako my..tak aj chlapi sú asi ako je vaša situácia a mal by mať veci zdokladovane.Moj má bločky z Pc,mobilu,bicykel atď,ale to už len z princípu,že sú to drahšie veci a možno bude treba reklamácia.Nie primárne kvôli ex.To,že exmanželka chce od tvojho niečo preplatiť nad rámec by aj bolo možno o.k,ale v situácii veľmi nutnej,nie často a nie to zneužívať.Moj prvý manžel napr.v živote nič nekúpil ani nezaplatil,ani narodky,má v paži.Ale veru netrklo by ma mu niečo hovoriť.Dieta vidí a tam raz dostane spätnú väzbu.Ako.aj u vás.Ja by som to nesilila a moc sa netráp.Bude aj inak až príde puberta apod.Priatel nech jej pošle čo má stanovené,chlapcovi kúpte čo uznáte za vhodné a čo potrebuje,on to má aj tak najťažšie.A ak ex pýta to čo je nonsens,to už musí chlap sa raznejsie ohradiť.A sociálka,vieš pre nich sú to také žabomyšie vojny,strata času,im ide o to ako je dieťaťu.Nie vám.Oni vidia katastrofálne veci,deti v hroznom stave atď Pre vás by bol ideálny mediátor,aj tam čo sa spíše sa musí rešpektovať ak to bude ex počuť od nestranného,iný pohľad,možno aj sama zváži čo zmeniť u seba.

autor
31. jan 2022

@terina25 sorry ale v mojom okolí sa bežne hovorí "decko" a nie je to vôbec myslene nejak hanlivo

autor
31. jan 2022

@kubkovamama ďakujem za pekne vysvetlenie 👍

terina25
31. jan 2022

Som zvedava autorka, ze ci ked ty budes mat vlastne deti,ci im tiez tak budes podla teba ,,nehanlivo,,hovorit

autor
31. jan 2022

@terina25 určite....aký je rozdiel, keď povieš "je to šikovné decko/dieťa" je to len o tom, že ty jediného slová interpretuješ negatívnu emóciu

0kristina0
31. jan 2022

@dadis ty si strasne zakomplexovana osoba

simca06022011
31. jan 2022

Ja byt chlap spytala by som sa jej, ci vobec ma zaujem o syna, ze si ho vezmem do starostlivosti uplne. Ked ma take strasne naklady na zivot, ze sa nevie par dni o dieta postarat a ide ju to zrujnovat a bude ona len vyzivne posielat.
Nie nie je to normalne, ale takto si to tatko s nou nastavil. Nedala by som jej ani cent navyse. Pripadne, ok.. ako si to predstavuje a tie dlhe karanteny nech uhradi ona vam :DD naklady... ako je mi luto aj toho chlapca, ak nebodaj musi aj on taketo veci "pocuvat" a vidiet od vlastnej mamy, ale ja by som jej normalne zuctovala polovicu vsetkheo a poslala vyzvu na uhradu ekd je to takato trapka. AJ keby som si ich dala do ponozky,a lebo ho potom za to zobrala na dovolenku.

terina25
31. jan 2022

Napis sem ,ak budes mat vlastne Decko 😉

ariesi
31. jan 2022

@anjelicek26 a je správne ju trestať za nedostatok financií, bez ohľadu na to, prečo ich je nedostatok, v žatím dieťaťa? Nie každý má na to, aby vykonával lepšie platené práce. To neznamená ze dajme dieťa tomu, kto zarába viac. Áno, je to neštandardné pýtať si peniaze. Ale poznám to, v opačnom garde-ex platí trápne nízke výživné, príjem ma omnoho vyšší ako ja, náklady omnoho nižšie, prakticky okrem stravy žiadne, deti vidí zriedka, nezaplatí nič navyše a keď boli počas korony, aj to len počas dňa, u neho trochu viac už zaslal ešte nižšie výživné.

autor
31. jan 2022

@terina25 okí napíšem 😊😉

simca06022011
31. jan 2022

@ariesi je spravne trestat druheho rodica tym ze bude zastupovat povinnosti toho, ktory ma viditelne ine zaujmy ako dieta? Nejde len o to ze je drza ako plostica a "chce preplatit" cas ktory "musi" byt s vlastnym dietatom, ale napr. aj o to, ze synovi chyba mama, ide po 2t domov a ona sa ani len nedostavi domov, da im vediet ze si ho maju nechat dalsi tyzden. Ako nic v zlom, ale tomu sa hovori matka roka, kludne by jej stacilo dieta kazdy druhy vikend. A o tom, ze nenajde peniaze na takmer nic pre deita ani nejdem polemizovat...

autor
31. jan 2022

@simca06022011 ja nemám ešte Bio decka ale tak bolo mi ho ľúto, keď vtedy nás nechala pod tým vchodom stať...chlapec predo mnou neplakal, ale videla som, že je z toho zničený...

simca06022011
31. jan 2022

no viem si predstavit

amelie2017
31. jan 2022

@anjelicek26 presne takto to riesiela byvala suseda. Syn isiel byvat k otcovi, jemu ho mohla strazit jeho mama na dochodku. Ona by musela platit opatrovatelku, hypu, stravu,...vsetko a neostal by jej ani cent. Maly bol u nej kazdy vikend, kazdu jej dovolenku. Nebola nadsena, ze s nou nebyva, ale popri praci by na neho aj tak mala cas tak 2 hodiny denne. Takto bol chlapec v case prace rodicov s babkou, nie s cudzou osobou a nakoniec boli vsetci spokojni. A nie je to o tom, ze by dieta nemilovala alebo by chcela od neho pokoj. Jednoducho vedela, ze s nou by zivorili.

sense
31. jan 2022

@terina25 slovo decko nemusí byť hneď hanlivé,.. Ja tiež poviem koľkokrát dcere: "decko moje" à nemyslím to hanlivo

1gabriela13
31. jan 2022

Nevidím dôvod prečo by ste to mali financovať vy. Ajked ide o ex ženu tvojho priateľa. O dieťa sa staráte ,financujete. Keby nebolo spoločného dieťaťa tak hádam by tiež musela platiť svoje náklady sama. Ak prispievate dieťaťu financiami a trávite s ním aj čas,nie je dôvod dávať niečo navyse. Môj názor. Ale určite to máš ťažké ...chápem ta.

dadis
31. jan 2022

Ja nemam vobec zly nazor na nove partnerky. Byvaleho frajerka je prijemna baba, pisala som, ze to je zena na urovni. A ak by som ja bola na tom financne zle, tiez by som pytala od otca svojich deti. A je mi velmi luto chlapca, podla toho, co autorka pise, ani matka ani otec nedokazali zahodit za hlavu svoje konflikty a dieta je v strede. V takomto pripade je striedavka ten najhorsi variant,.ked sa nevedia ti dvaja dohodnut na beznych veciach, tak dieta ma byt u otca alebo mami. Ze zosit odkazov, normalne mi je smutno.. dietatu uplne pokazili obaja detstvo

autor
1. feb 2022

Chcem sa len spýtať...dnes sme chlapca doniesli domov...pisala, že je negatív...spravili sme for sure ďalší test a zdá sa mi, že je tam čiarka...či to je ešte ok? 🤔

sense
1. feb 2022

Test vyzerá pozitívny. Ja by som chlapca prihlásila na pcr pre istotu

autor
1. feb 2022

@sense no teda...a to písala môjmu sms že ho dnes testovala, že je negatív 🤦‍♀️