Stroskotanie vzťahu kvôli bezohľadnosti priateľa
Ahojte žienky alebo páni. Budem rada za každý subjektívny názor aj radu. S priateľom (32 rokov), ktorý je z CZ, kde aj podniká budeme začiatkom júna dva roky. Prešli sme si skutočne turbulentným obdobím, kde mi už veľakrát blikali kontrolky nad jeho správaním. Ja pracujem aj bývam v BA, pracovne sa mi to nedá momentálne zladiť tak, aby som za prácou dochádzala, chodím k nemu na víkendy, nemám totiž ani auto, pretože pri všetkých výdavkoch to nie je možné ani utiahnúť. Ale k jadru veci, čo riešime. Nezarábam zle, práve naopak, na ženu aj na môj vek 28 rokov až nadštandardne dobre 1500 eur. Mesačne si platím byt 600 eur mesačne. Dospeli som k tomu, že ak sa chcem za ním presťahovať, prácu budem musieť opustiť, (prispôsobiť sa musím ja, pretože priateľ má v CZ dobre rozbehnutú firmu) čo je logické, rozhodla som sa, že si rozbehnem podnikanie v segmente, v ktorom pôsobím - samozrejme, že to stojí na úvod peniaze, momentálne mám viac výdavkov nad hlavu, (tiež vážnejší zákrok u zubára asi 1000 eur) atď.) Včera navrhol, že či s ním nepôjdem opäť na lyžovačku - vždy si všetko hradíme zvlášť, preto logicky som vedela, že to v tomto období neutiahnem - lyzovacka v Rakusku na par dni vyjde aj nad 500 eur. Povedala som mu to, že je toho teraz veľa (veď to robím pre nás), že ma to mrzí, ale nevyjde mi to (na takejto lyzovacke sme boli tento rok uz dvakrat) na čo sa urazil, dokonca povedal, že sa so mnou nič nedá plánovať. Povedzte mi, či nevidí, že tieto výdavky mám hlavne kvôli nám, rozhodne nechcem, aby tahal dovolenky financne on, vzdy som bola uprimna. Ja tomu nerozumiem ako moze byt takyto sebecky. O mesiac na to hovoril, ze mi da k narodeninam (marec) letenku na eurovikend, ale to su opat dalsie vydavky, co to je za darcek? Hovorim, ze radsej mi postaci kvietok, nez v tomto obdobi utracat. Som z toho zufala, hovorim si, ze keby som sama ako predtym, dopriala by som si vsetko co chcem. Teraz? Ani nahodou. Hovorim, co bude robit, ked budem na materskej a bude mat deti? Keby som si nerozbehla nieco vlastne do juna, kedy sa mam k nemu stahovat, budem mat vycitane, ze som nic neurobila preto, aby som sa prestahovala. Ale ako sa to da zvladnut, ked je takyto bezohladny? Ja mam snahu a on nevie spravit kompromis. Mimochodom, povahovo je clovek, ktory uz parkrat chcel aj za benzin, ked si vymyslel nejaku dovolenku alebo lyzivacku. Raz som mu dlzila 50 eur a vedel ich asi dva dni po sebe pytat. Vzdy mu peniaze dam, ale pride mi to zvlastny pristup. A to s platenim v restikach, potravin alebo nejakej pozornosti pre neho skutocne nemam problem. Pride mi toto ako pre zenu skutocne pod uroven... za benzin???
No tak podľa opisu je to fakt človek, pre ktorého sú prvoradé peniaze.. Každý vzťah je iný, ale pokiaľ neviete spolupracovať, a pýta si od teba fakt aj za drobnosti, tak ja osobne by som nedávala energiu ani čas do takého vzťahu. Ste v podstate stále na začiatku, lebo vedz, že keby prišli deti , nasťahovanie sa atď, tak je všetko ináč.. Ja osobné s mojou povahou by som s takýmto človekom nebola,pretože v živote peniaze niesu na prvom mieste fakt...
A jedna otázka. Pre čo ho ľúbiš, alebo teda si s ním ?
no nie je normálny.... keď som ja začala s manželom vždy platil on a to hlavne z dôvodu, že ja som chodila na strednú a on pracoval.... teraz to máme doma tak , nakoľko máme spolu detí kto má v peňaženke ten platí...no kvôli peniazom sme nemali nikdy žiaden spor....ale myslím, že vo vašom prípade to bude veľký problém, ak 50 e na benzín pýta
Mam meprijemny pocit, ze ak uz je teraz tak zatazeny na peniaze, potom, ked budes doma na rodicaku, ti bude vycitat kazde euro, ktore na vas bude musiet dat. Co sa stalo s tvojimi kontrolkami, ked uz neblikaju? Lebo tuto by fakt mali.
Celé zle...ani by som len neuvažovala nad nejakým spolužitím s ním a v tomto momente by dostal kopanec, teda kopačky. A kontrolky, teda naša babská intuícia neklame, ver mi. Pomrvíš si celý život.
@elii5 povahovo si sedíme, niektoré pohľady názory aj záľuby máme spoločne, ale uvedomujem si, po tych dvoch rokoch, ze je to na lasku malo. Chcem casom rodinu, ale ako bude vyzerat? Co budu zazivat deti, ked medzi nami to nie je v poriadku. Stale mi prichadza na um otazka, ze ci vie byt hlavou rodiny v tom zmysle, ze keby pride situacia, ze deti, materska, ako by sa k tomu postavil...Prave v sebe dusim otazku, ci je to este laska alebo nahananie sa za niecim, aby som tomu druhemu vyhovela.
@zuzkasipo nedavala by som sa s nim dokopy! S mojim.sice smw si toez kazdy svoju cast dovolenky platili, ale v ziadnom pripade odo mna nechcel za benzin a to nehovorím o restikach, kde som.nikdy neplatila!
U teba.. bude problem, ked by si nebodaj ostala na materskej.
To nie je partner pre zivot. Podla mna.
Pýtal si od teba za benzín lebo ste išli na výlet? To vážne si s takýmto chlapom? Žena, hrdosť sa volá to, čo by si mala mať. Presne ako píše irusa, väčšina normálnych chlapov pozýva v úvode ženu všade. Ako ak ste sa dohodli že každý si platí svoje, tak okej, ale tak ak nemáš a chce on ísť na výlet, každý normálny chlap by to utiahol sám. A hlavne, ak začnete spolu žiť, tam už nie je moje tvoje, tam je naše. To potom ako budete fungovať? Aj v spoločnej domácnosti budete mať každý svoje peniaze? A keď budeš raz s dieťaťom doma, tak budeš živoriť, lebo dostaneš len 300 eur rodičák? Ach jaj...
@tmavovlaskakatka nepozval by ma, neverim tomu. Nie je ta povaha. Ak by zaplatil o mesiac by mi to predhodil.
@zuzkasipo ty asi už aj sama podvedome vieš, že to nie je ok, len potrebuješ potvrdiť, že si to nemyslíš iba ty. Jo, nemyslíš si to iba ty, nie je to ok. Teda, niekomu takéto správanie môže vyhovovať a nemusí mu to vadiť, ale tebe to zjavne vadí, nie ste naladení rovnako. Nevzdávaj sa práce a života v BA, ak ti to tu vyhovuje, pretože tento vzťah za to zrejme stáť nebude a ak neskončí teraz, tak až prídu deti, bude už trocha neskoro a doplatia na to hlavne oni. Ešte si mladá, máš čas začať s niekym odznova a bez toho, aby si ústupky robila iba ty.
Veľmi pochybujem, že by ti počas materskej dával nejaké peniaze alebo že by prispieval do spoločnej domácnosti. Chápem, že niektoré veci si platíš za seba sama, no toto je príliš divné. Vie, že nemáš peniaze na dovolenku a automaticky ti mal ponúknuť, že ti ju zaplatí, nie sa ešte rozčuľovať... Síce máte pár vecí spoločných, no toto čo robí jasne ukazuje, že ten vzťah nemá zmysel. Pouvažuj nad tým sťahovaním, ja na tvojom mieste by som ho opustila. Bude to bolieť, no zaslúžiš si niekoho lepšieho, čo nehľadí len na seba
@ruzasipova praveze opat blikaju. Vidim to po dvoch rokoch, ze toto sa zmenit neda. Bolo mnozstvo pripadov, kedy som si povedala ci to mysli vazne. Napriklad jeho mama vlastni byt, v ktorom byva. Plati jej najom, samozrejme odo mna tym ze sa prisposobim, to chcel tiez, rovnako ma suril do kupenia auta... ten benzin aj splatky nieco stoja. Proste on si to moze dovolit, ja nie. Alebo ze nech kupime spolocne pracku na ktorej on perie, ja tam nebyvam. Rovnako asi ked prinesiem moj novy velky LED televizor, novy kavovar, mixery atd, tak ako by to vyzeralo keby mu dam polku uhradit? Asi nie fajn ani by som to nikdy neurobila, lebo by mi to bolo trapne. Ved raz kupi jeden nieco, raz druhy. Ale ja mam sperkovat byt jeho mami, ked ani nie sme manzelia
@zuzkasipo no je to fakt risk podľa mňa, lebo keby ho veľmi ľúbiš, a ešte sa aj dohodnete na pravidlách alebo ako teda by ste pokračovali, alebo v čom by poľavil keby prídu deti, stále by som si nebola istá, či sa zmení alebo po mesiaci bude rovnaký... Ak je takýto počas celej doby vášho vzťahu tak podľa mňa ani kvôli rodine sa nezmení, lebo zrejme je teraz nastavený na tie peniaze. A pokiaľ si sama dávaš takéto otázky, tak to zrejme láska nebude, to by si v tom mala jasno. Pozri, dobre zarabas, vieš sa postarať sama o seba, si mladá, chlapov je veľa.. ak už rozmýšľaš aj nad rodinou, tak to asi nebude cesta, po ktorej chce ísť aj on.. Porozprávaj sa s ním podľa mna, náročnú povedz čo ťa trapi, všetko okolo peňazí, pripomeň budúcnosť a budeš sama vidieť aky bude mať názor.. pokiaľ budeš vidieť že tie peniaze sú prv, a nezmení sa/ nechápe ťa( po skoro dvoch rokoch stále) tak bude lepšie pre teba si hľadať niekoho iného.
@zuzkasipo proste lakomec. Buď sa s tým zmieriš a budeš to akceptovať a samozrejme ťahať všetko zo svojho, alebo otvoríš oči a ukončíš to.
Mne osobne by takýto vzťah nevyhovoval. Nie preto, že by som bola zlatokopka ktorá sa nechá od muža živiť, takéto ambície som nikdy nemala, ale jednoducho keď príde horšie obdobie, napr. choroba, strata zamestnania, deti a rodičák, väčšie výdavky na vážne veci, tak chcem mať v partnerovi oporu a chcem sa naňho bez obáv spoľahnúť, že teraz chvíľu potiahne on a ja sa môžem sústrediť na akútny problém.
A chlap, ktorý si vypýta na benzín, je u mňa obyčajný bulo. Nehovoriac o tom, že po 5 rokoch by si si naozaj zaslúžila, aby ťa na tú jednu lyžovačku pozval a celú ju zatiahol bez rečí.
@ivkazba mate pravdu, je to cele nezmyselne. Aj som mu to povedala, ze neverim, ze taketo nieco riesime vobec. Pochopenie a ucta sa tomu hovori, ale tento moment musel prist, aby si clovek definitivne uvedomil, ze toto nie je pravy chlap. Ani otec mojich buducich deti. Toto ma byt vzor? No v ziadnom pripade. Moji rodicia maju stastne manzelstvo xy rokov, moj otec nenechal maminu nikdy platit. Ta ho rovnako nema problem pozvat, otec jej nema problem kupit darcek, len tak... to ja dostanem max lvet z lidla alebo na meniny magazin z cerpacej stanice.
@sissy27 mame podobny pohlad. Ja som ho pozvala min rok na celu lyzovacku na valentina, platila som cele ubytovanie. Raz mi dal na narodeniny eurovikend - povedal ze si mam vybrat dovolenku aku chcem. Hovorim, ze na co take darceky. Ok vybral za mna. Neskor si pytal na ubytovanie, ze som to zle pochopila. Ja som neverila
@elii5 volal mi rano, ze ho to mrzi a samozrejme to chape. Nemam aj tak z toho dobry pocit, udialo sa toho vela, aby to zaplatal jeden telefonat. Suhlasim vlastne so vsetkym, co tu odznelo a zacinam mat v tom jasno. Stracat cas s niekym, kto vobec nieco taketo dokaze riezit je blbost.
@karolinakr vies clovek si to potrebuje utvrdit. Vela zien mi da za pravdu, ze ked je zena zamotana vo vztahu, tak si mysli, ze chybuje len ona, ked jej to je predhadzovane. Ale raz pride vytriezvenie, vzdy pride a prislo aj teraz
Moj pyta za benzin tiez, proste ked niekam ideme tak polovicu musim zaplatit ja, aj mi to pride ferove
Btw. neriešila si to tu už minulý rok??? Takže stále si s tým držgrošom...asi ti niet pomoci, fakt.
@zuzkasipo ty si sa k nemu aj dočasne nasťahovala do CZ a pýtala si sa, čo máš robiť, keď si to predtým robiť nechcela však? Témy si potom pomazala.
No a prečo si stále s ním? Či ozaj potrebuješ padnúť na hubu, keď si s takým ešte dieťa spravíš?

To je škrob. Na tú lyžovačku Ťa mohol pozvať, je to divné.