Stroskotanie vzťahu kvôli bezohľadnosti priateľa
Ahojte žienky alebo páni. Budem rada za každý subjektívny názor aj radu. S priateľom (32 rokov), ktorý je z CZ, kde aj podniká budeme začiatkom júna dva roky. Prešli sme si skutočne turbulentným obdobím, kde mi už veľakrát blikali kontrolky nad jeho správaním. Ja pracujem aj bývam v BA, pracovne sa mi to nedá momentálne zladiť tak, aby som za prácou dochádzala, chodím k nemu na víkendy, nemám totiž ani auto, pretože pri všetkých výdavkoch to nie je možné ani utiahnúť. Ale k jadru veci, čo riešime. Nezarábam zle, práve naopak, na ženu aj na môj vek 28 rokov až nadštandardne dobre 1500 eur. Mesačne si platím byt 600 eur mesačne. Dospeli som k tomu, že ak sa chcem za ním presťahovať, prácu budem musieť opustiť, (prispôsobiť sa musím ja, pretože priateľ má v CZ dobre rozbehnutú firmu) čo je logické, rozhodla som sa, že si rozbehnem podnikanie v segmente, v ktorom pôsobím - samozrejme, že to stojí na úvod peniaze, momentálne mám viac výdavkov nad hlavu, (tiež vážnejší zákrok u zubára asi 1000 eur) atď.) Včera navrhol, že či s ním nepôjdem opäť na lyžovačku - vždy si všetko hradíme zvlášť, preto logicky som vedela, že to v tomto období neutiahnem - lyzovacka v Rakusku na par dni vyjde aj nad 500 eur. Povedala som mu to, že je toho teraz veľa (veď to robím pre nás), že ma to mrzí, ale nevyjde mi to (na takejto lyzovacke sme boli tento rok uz dvakrat) na čo sa urazil, dokonca povedal, že sa so mnou nič nedá plánovať. Povedzte mi, či nevidí, že tieto výdavky mám hlavne kvôli nám, rozhodne nechcem, aby tahal dovolenky financne on, vzdy som bola uprimna. Ja tomu nerozumiem ako moze byt takyto sebecky. O mesiac na to hovoril, ze mi da k narodeninam (marec) letenku na eurovikend, ale to su opat dalsie vydavky, co to je za darcek? Hovorim, ze radsej mi postaci kvietok, nez v tomto obdobi utracat. Som z toho zufala, hovorim si, ze keby som sama ako predtym, dopriala by som si vsetko co chcem. Teraz? Ani nahodou. Hovorim, co bude robit, ked budem na materskej a bude mat deti? Keby som si nerozbehla nieco vlastne do juna, kedy sa mam k nemu stahovat, budem mat vycitane, ze som nic neurobila preto, aby som sa prestahovala. Ale ako sa to da zvladnut, ked je takyto bezohladny? Ja mam snahu a on nevie spravit kompromis. Mimochodom, povahovo je clovek, ktory uz parkrat chcel aj za benzin, ked si vymyslel nejaku dovolenku alebo lyzivacku. Raz som mu dlzila 50 eur a vedel ich asi dva dni po sebe pytat. Vzdy mu peniaze dam, ale pride mi to zvlastny pristup. A to s platenim v restikach, potravin alebo nejakej pozornosti pre neho skutocne nemam problem. Pride mi toto ako pre zenu skutocne pod uroven... za benzin???
@elinosar Suhlasim, ale otazne je, ake mas dalsie vydavky na vylete. Ja hradim bezne restauracie, potraviny na vylete ci dovolenke, a to je viac ako cena za benzin. Pripadne na dovolenke sme si pozicali lodku a celu tuto azrakciu, ktoru on vymyslel som hradila ja. Ked si vypytal este ua benzin asi je to uz cez.
@denisa0504 no po tomto celom ani o stahovani neuvazujem. V ziadnom pripade, moze sa aj na hlavu postavit. Vies ono keby nikam nechodime nepoviem. Su pary, ktore idu na dovolenku alebo vylet dvakrat do roka. My? Stale niekam, hold ked clovek do niecoho investuje. Niekde musi ubrat... ja som mu to povedala aj na rovinu,
Ked ziada aj na benzin, on tebe plati polovicu nakladov xestovne ked chodis za nim? Ak blika kontrolka tak sa podla nej zariad... aby sa bestalo ze budes pozmtom nestastna bez zazemia a istoty
@zuzkasipo zbav sa ho...si este mlada mas dobru pracu...najdes si iny perspektivny vztah...s takym chlapom by som nebola...presne ako pises ked budes na materskej a budes na neho odkazana a budes trpiet... ja niesom typ zeny ktora pyta od chlapa peniaze tiez dobre zarabam a nepotrebujem chlapove peniaze... ja ked som bola na materskej som sice robila cely cas z domu ze nebola som na neho odkazana velmi...ale ked som ho poslala kupit plienky kupil aj tri balenia naraz :D bez toho aby som mu vravela kolko... zeby odomna pytal na benzin? neeeeeeeeee ved mne moj hocikedy vezme moje auto a sam od seba mi natankuje a nie za 20eur ale rovno za 100 :D a nikdy mi to nevycital...kupuje veci do domacnosti bez toho aby som mu povedala ze nam to treba...ked sme na vylete tak svojvolne raz zaplati veceru on raz ja...proste niekedy ked citam tu tie pribehy na koniku tak mojho chlapa by som mala na rukach nosit ... :D maj svoju hrdost...pre jedno kviti slunce nesviti... drzim palce...
@zuzkasipo a máte predebatované financovanie domácnosti ked sa k nemu nasťahuješ?vlastné podnikanie je v tomto prípade uplná hlúposť, kým sa podnikanie rozbehne môžeš byť v mínuse aleo minimálne zisky....on pravdepodobne bude žiadať polovicu nákladov za domácnosť a pri jeho štýle života mu finančne nebudeš stíhať a to je začiatok konca....na tvojom mieste riešim zo začiatku stabilný príjem(zamestnanie) a časom sa uvidí ako vám to bude klapať ....a keď sa k nemu sťahuješ, tak svoje veci zatiaľ k rodičom - veď byt má pravdepodobne zariadený....aby si nedopadla tak, že budeš financovať polovicu jeho domácnosti(nájom, energie, strava, nové spotrebiče) a ešte prídeš aj o svoje veci čo mu tam prinesieš....a začať podnikať v Čechách kde nemáš ani zázemie ani podporu partnera.....a s priateľom lakomcom...
@dopolbokaodrata zrejme si ma s niekym mylite. Uz mi prisli do spravy nejake info, ze tu nieco podobne riesil.
No tak toto nie dievca. Aj keby bol zo zlata, na co taky chlap, ktory mysli len na seba? Vy uz nejdete ani pol na pol, ale doplacas na neho. A ani pol na pol by to nemalo byt, pokial zaraba viac. Rozisla by som sa s nim okamzite.
@zuzkasipo no to by bola velká náhoda, kedže všetky tie reálie čo tu spomínaš, som si velice lahko vybavila, že ved toto som tu už minulý rok čítala...
Ja som mala stastie na chlapov, ze mi vsetko platili, ale ked som chcela dobre zarabat, musela som ist do zahranicia Este aj tam som mala kamosa( nie frajera) co ma pozyval
Tam sa na mna pricucol jeden, do kt.som bola zamilovana
Peniaze pytal odo mna, aj veci,ktore nevracal v posteli egoista.Bol sice krasavec, vzdy perfektne nahodeny, ale c z toho
Potom mi ani telefon nezdvihol a vtedy som si povedala dost.
Ako podakovanie mi povedal fuck you
Na papier som si napisala, aky mam z neho osoh vyšlo mi že Nula
Tak som sa odstahovala naspat na Slovensko a mam od neho pokoj
Sice mi volal, ze kedy sa vratim- ja ze ked naprsi a uschne- NIKDY
@janinka007 však, jasne ze je to ona a ešte bude klamať.
@zuzkasipo ved zober si ho, majte krásny život, čo riešiš teda
@zuzkasipo tak si nájdi tú starú tému o držgrošovi ktorý žije v čechách a jeho priateľka sa za ním chce odsťahovať. Ak to nie si ty, tak máte rovnaký problém, pokecajte, budete si rozumieť.
A k tvojmu problému - ten chlap je vychcaný, lakomý, manipulatívny týpek, nechaj ho nejakej potvore, nech si s ním urobí poriadky väčšia mrcha ako je on. Ty si príliš submisívna, citlivá, spravodlivá, teba tento chlap zožerie aj s topánkami, počúvni a kašli na neho...
@dopolbokaodrata dalšia, čo tu bude chodiť každého polroka vyplakávať, pýtať rady, názory a aj tak si z toho prd zoberie...škoda drať klávesnicu.
@zuzkasipo uz len to ako a co pises znaci, ze mas ine hodnoty ako on. Je to velky sebec a zaklada si na peniazoch a to spolu este nie ste ani dva roky. Aby si pytal za benzin, alebo, ze mate spolu kupit pracku?? WTF? Momentalne si predstavujem seba v tvojej situacii...no ja by som praskla, keby som mu pri prvej takejto situacii ohladom penazi nieco nepovedala. Vlastne, ja by som s takymto clovekom ani nebola. Az prilis som hakliva na taketo povrchne typy, ktorych najviac zaujimaju peniaze. Ma ich ako pliev a ako teraz citam, tak pytal za ubytovanie dovolenky, ktoru ti dal ako darcek??! 🙄...Ja nevravim, ze ti ma pod chvilou nieco kupovat a zahrnat ta drahymi darmi...ale toto je EXTREM. Vidiet, ze si inteligentna, samostatna zena, ktora zarobi naozaj nadstandartne, takze si ozaj mozes zit pekny zivot. Nekaz si ho takymto chlapom.
Ci uz si to ty, ktora zakladala podobnu temu min.rok alebo nie...nie je to jedno?? Mne to teda jedno je, lebo viem, ze sme len ludia a niekedy nam trva dlhsie, kym prideme na to, co musime urobit, aj ked nechceme alebo sa bojime. Takze hlavu hore a "vyfakuj" toho sebeckeho zazobanca! 😈😉
@zuzkasipo ty si tu už písala , a všetky doradu sme ti písali toto nie je muž do života. A napriek tomu si stále s ním a napriek tomu robíš niečo čo ani nechceš.
Chýba ti ruka, noha alebo si tak škaredá že si na seba musíš uviazať takéto niečo ? V živote môj manžel počas randenia nevypýtal ani euro , a to ani za dovolenku .
@zuzkasipo tak ja ti z vlastnej skúsenosti napíšem. Tiež som mala tu česť žiť s takým človekom. 15 rokov. Mame spolu dve dcéry. Vždy a všetko som mala vyčítané, čo sa tykalo peňazí. Mali sme spoločne názory aj koníčky, no toto bol masaker. Rozviedli sme sa( nie kvôli peniazom), rozvod bol ťažký, ale bsm má pripravilo o pár rokov života. Nikdy dievčatám nekúpi nič navyše, čaká na 10 centov výdavok. Proste je to skrob. Ak bliká kontrolka, daj na ňu. Ešte máš čas. Ja som svoju ignorovala. Teraz mám tretiu dcéru s novým partnerom. Stará sa o nás všetky, nikdy nič nevyčítal, skôr ja jemu, že na nás moc míňa 🙂. Dobre sa rozhodni, držím palce 🍀
@zuzkasipo a na co si s ním??? Ved samej by ti bolo lepšie... Prepáč, ale aby zorganizoval dovolenku a ty si ju máš zaplatiť??? V žiadnom prípade by som sa nikam nestahovala, pretože ako vidím, prispôsobujes sa iba ty.
@zuzkasipo podla mna ostante pekne v BA aj naďalej. Ste sebestačna žena, urcite mate istu pracu. Kym by Vam novy biznis rozbehol v Prahe moze sa stat cokolvek, aj z financneho hladiska napr. A na koho sa budete spolahnut ked na Vasho partnera sa neda z tejto stranky? 🙂 je to len moj nazor, Vy sa musite rozhodnut.
nie, nie a este raz nie. Nepodriaduj vsetko chlapovi ked on vo svojom zivote nic nezmeni a vsetko je na tebe. Pytat prachy??? Urazit sa ze ci nieco nemozes dovolit??? Mna muz kym sme spolu chodlili pozyval kade tade kedze som zarabala menej. Chcel ist, vedel ze je to pre mna vela tak zaplatil vzdy viac ako 50%. A vobec nediskutoval, bral to automaticky. Teraz mame uz spolocne financie a nic sa neriesi koho je co. Ides obetovat vela pre cloveka co za to nestoji.
Dievča, kedy sa konečne odhodláš ukončiť tento vzťah? XY tém si tu už založila a vždy o tom istom, darmo nás tu klameš, že nie. Mladá si, máš dobrú prácu, vyzerá to s tebou sľubne. Nestrácaj čas s takýmto chlapom, on sa nezmení, ani keby si sa na hlavu postavila a odrážala ušami. Je zbytočné mu dohovárať, vysvetľovať, presviedčať... radšej utekaj. A ver tomu, že o nič neprídeš, len získať slobodu a šancu stretnúť niekoho lepšieho.
Ak si s tým sama nevieš rady, skús vyhľadať nejakého terapeuta, lebo jednak nie je normálne čo robí on, ale aj čo robíš ty. Celé zle, ukonči to ešte kým nie ste manželia a nemáte deti.

Ja inak nechápem ako môžu ľudia aj v manželstve fungovať systémom, že moje peniaze, tvoje peniaze. My sme s mojím manželom mali vždy spoločné peniaze. Od zásnub sme všetko riešili spolu. Nikdy mi nepovedal, že ja ti dávam, ani keď som bola takmer sedem rokov na materskej. Máme známych, ktorí si to takto delia a väčšinou sú po tých rokoch skôr kamaráti ako manželia. Ja mám pocit, že to medzi partnermi vytvára taký neviditeľný múr, akúsi nedôveru v zmysle, že muž mi neverí natoľko, aby mi zveril "svoje" peniaze.