Štvorročné dievča nevie poriadne rozprávať
Ahojte ja by som len chcela vedieť váš názor na to keď kamarátkina dcérka ktorá má 4 roky ešte poriadne nevie rozprávať... bola aj na vyšetreniach ale malá je zdravá a lekárka jej povedala aby s nou viac rozprávala a to iste som jej povedala ja ale kamarátka si stojí za tym že dietatu má prísť reč prirodzene a že ona sa nebude rozprávať s malou ked jej nevie odpovedať. Keď som ju na to upozornila že to nie je v poriadku tak na mna vyletela že mám pockať na svoje dieťa a vychovávať si to. Ja som to myslela v dobrom kvoli malej lebo viem že sa jej nevenuje, rieši iba peniaze A seba.. S ex partnerom s ktorym ma tu malú sa nestretávajú on si malu zoberie možno 2x do mesiaca na nejaky vylet a to je celé. Kamoška je na to strasne hakliva keď ju niekto upozorni že mala je už velka na to aby vedela rozpravať, hned sa ohradí že ona jej dáva všetko a že jej nemame kazať vo vychove a podobne.. inak je to fajn baba ale toto jej nejde.. ďakujem za vaše reakcie
co Ti pomoze, ked sem 70 zien napise, ze sa nechova spravne? Pojdes jej tuto diskusiu otrepat o hlavu? Ked si nerobi nic z pediatricky ani z "najlepsej kamaratky", budu jej nazory cudzich zien tiez ukradnute.
Alebo potrebujes len pocut, ze mas pravdu? Mas pravdu.
Neviem z toho čo píšeš mi príde ako autista, asperberger veď s kockami sa hrajú 2 r deti a vedia ako.
nerieš to, viac urobiť aj tak nemôžeš, tvoju kamarátku to skôr či neskôr dobehne, či je to len rečová vada, alebo aj nejaký postih
Najlepsie su mudre rady od zien co nemaju deti - este na to budes zakladat diskusiu. To ti nie je trapne? Najviac ma pobavilo tvoje oslovenie "kamaratka" 😂 Moja ak ty si kamaratka, tak ja som kocur v cizmach 😅 Zakladat diskusiu na osocovanie a ohovaranie. Sprav kamaratke sluzbu - vymaz jej cislo. Pretoze mamicky take "kamaratky" ako si ty, nepotrebuju.
Moj syn ma 3 a pol roka a este dost zle rozprava, horsie nez moja dcera ked mala o rok menej ako on. My mame doma ale tri jazyky, tak to ho asi brzdi. Zatial to nejak neriesim. Susedina dcera rozpravala este horsie nez moj syn, tiez maju doma iny jazyk nez v skolke a nakoniec skoncili u logopeda. Tvrdila najprv, ze dcera je mentalne v poriadku, ale do normalnej skoly ju nevzali a teraz chodi do specialnej skoly. Ale to dievca sa mi hned nezdalo, nebolo to asi len o reci.

@daganov Ja sa snažim venovať malej vždy aj minule som jej doniesla kocky so zvieratami a ona pozerala a ohmatavala to ako keby to nikdy nevidela...pritom chodí do školky a isto sa tam hrajú ale ťažko sa môže zapojiť ked iba mrmle