icon

Štvrté dieťa verzus vazektómia

10. jan 2023

Ahojte,
Rozmýšľame s manželom, či si nechať možnosť mat 4 deti alebo pôjde na vazektomiu.
Máme hypotéku, dom, splácať budeme ešte 30 rokov 90tis, možno menej ak našetríme niečo. Momentálne nám nič finančne nechýba. Deti sú ešte malé, nastupuje na ZŠ najstaršie.
Nevýhody viac detí:
- väčšie výdavky
- 2r kým dieťa podrastie aby sme sa vedeli pohnúť z domu
- skladovanie oblečenia a veci pre ďalšie dieťa v dome
- ekologické hľadisko, preludnenie
Výhody:
- ďalšie malé zlaté bábätko
- činnosť pre mňa, celkom ma to baví starať sa o dieťa
Nevýhody vazektomie:
- ak sa mi niečo stane (manžel bude mať novú ženu ktorá bude chcieť mať deti) alebo budeme chcieť predsa len to 4 dieťa tak reoperacia je náročná
Výhody:
- nebudeme musieť riešiť inú antikoncepciu
Aké dôvody pre alebo proti rozhodnutiu 4.dietata by ste videli vy?

Strana
z2
yanni
11. jan 2023

Inak, ak naozaj obaja tuzite po 4tom, ja by som pockala. Nech tie prve tri trosku vyrastu, budu samostatnejsie, bude to aj väcsia zábava. My mame 4te po 5,5 roku od tretieho a piae 3,5 roka po stvrtom. Takto je to super.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zacharovi
17. apr 2023

My mame 3 male deti za sebou, najstarsia 5 roky, tiez mame poistenu hypoteku...to inac nejde, zivotnu poistku v cene hypoteky, urazove....takze sa nebojim, keby sa daco manzelovi stalo.
Cakali sme 4 babatko, zial prisli sme o neho 😭 A velmi tuzime po 4-tom, naaozaj nic krajsie nie je ako prve roky ked ta to dieta doslova zboznuje, tulka, mojka a Ty jeho ♥️ Dostala som vazne komplikacie, s maternicou, som pp 3 sekciach, imunologicke protilatky a pod.
Dnes som sa urevala, ze dalsie babo by som nedonosila...alebo sa rozparala...a primar vravel ze v pohode dame 4tu sekciu, no zial uz to nepojde 😭
Urcite by som isla do toho, peniaze sa vzdy nasli , pomohla rodina ked bolo tahsie....a 4te dieta sa uzivi pri ostatnych, o 3tom ani neviem ze doma mame 😁.... Myslim, ze ziadna mamina nelutuje nikdy ze mala dalsie dietatko ♥️♥️♥️ Poznam kamosku co ma 5 deti, zboznuje ich a nelutuje 🌺

Strana
z2