icon

Sú rodičia sebeckí?

1. máj 2023

S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.

zoeeoz
3. máj 2023

@miadi dakujem za zhrnak a zaroven..ano suhlasim 🙂

zoeeoz
3. máj 2023

@katkami123 to co pise ma iba vyzerat, ze ma zaujem o vztah podla mna..alebo tomu dokonca aj ona veri

katkami123
3. máj 2023

@zoeeoz
A oni majú záujem o vzťah podľa teba?

eva112014
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
3. máj 2023

@katkami123 ved som napisala, ze tam je podla mna sklamanie z oboch stran a chce to otvoreny rozhovor..takze to znamena, ze problem je na oboch stranach..nic to vsak nemeni na tom, ze autorke toto tak uplne nežeriem a myslim si, ze jej zaujem o vztah, ktory tu prezentuje je viac hrany ako skutocny..a ani ja by som si si k sebe nepozyvala dalsich 2 ludi s ktorymi mam na "hovno vztah" keby sme uz boli 4ria v 3 izbaku Xkrat za rok..

cacianka
4. máj 2023

@evamarek77 nejde o hru kto z koho, ale uvedom si že už bude na svete bábätko, tak prečo by mala autorka baliť všetky sakypaky a sťahovať pomaly v dodávke všetko čo treba pre babätko, k rodine ktorá ich vydeľuje a odmieta. a k tomu v zime, stovky kilometrov,
nie je jednoduchšie prísť 2 dospelým ľuďom ? 1 kufrík a sadnúť na vlak, bez námahy a starostí s logistikou.
autorka si sama nastavila realitu, uvedomila si kus že nie je až tak vítaná akoby v rodine mohla byť, tak si tú realitu priznala , nepôjde ani na vianoce. Načo ? Vtierať sa ?!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mamusa123456789
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
4. máj 2023

@elizabet173 mne zas dedko hovorieval, kým žil, ze mam kedykoľvek prísť, ze ved som tam doma.... Samozrejme mi dal aj kľúče spraviť.... Je to 3,5 roka a stále mi tak strašne chyba

mamusa123456789
5. máj 2023

@katkami123 konečne to tu niekto pekne napísal ❤️ aj keď tie harpie si stále pôjdu svoje

luxus10
5. máj 2023

@mamusa123456789 aj harpye musia existovat, inak by bolo vsetkym detom nahodou doma dobre...a svet by bol krajsi...😍

mamusa123456789
5. máj 2023

@luxus10 ved toto... Ja nechápem ako môže byť niekto, tak hnusný na človeka ktorý je nešťastný a ešte aj autorke naložila, aby jej náhodou nebolo málo os jej 'uzasnych' rodičov a ešte je aj tehotná, co ma byt kľude koli babatku

mamusa123456789
5. máj 2023

Konečne som sa dostala na koniec diskusie... Mne to príde tak akoby ta volali na vianoce a veľkú noc len pre to, ze co by povedali ľudia, keď ani na sviatky nie ste spolu... Nie sú to dobrý rodicia... Neznášam, keď niekto robí rozdiely medzi deťmi

katkami123
5. máj 2023

@zoeeoz
“ nic to vsak nemeni na tom, ze autorke toto tak uplne nežeriem a myslim si, ze jej zaujem o vztah, ktory tu prezentuje je viac hrany ako skutocny”
🤦🏻‍♀️
toto fakt dokážeš napísať? Veď ide o jej vlastných rodičov, nie bývalých kolegov z prace. To ako sa dá pri vlastných rodičoch, keď som ich dieťa, vychovávali ma, (teda som sa im nezjavila v 20-tke pred dverami z ničoho nič ako nejaké utajené dieťa) predstierať záujem o vzťah?
Ja niekedy žasnem aké vzťahy musia mať ľudia v rodinách a čo sa im odohráva v hlave (to radšej ani nechcem vedieť), keď niekto toto dokáže napísať ako serióznu myšlienku. Hlava mi to neberie.

katkami123
5. máj 2023

@mamusa123456789
Tu mnohé nakladajú preto, lebo, napíšem tu úprimne, samé so sebou majú problémy, sú bezcitné a majú psychické problémy. Nebudem konkrétna, ale z niektorých tu tie diagnózy kričia viac, z niektorých menej. Je tu rôzna zmeska ľudí. Každému je sympaticky ten, aký je on sám.

lubkovaandrejka
5. máj 2023

@katkami123 ja som si o niektorych pomyslela presne tu iste, ze maju sami so sebou problem a potom si to ventiluju na inych. O psychickych problemoch nehovoriac.

zoeeoz
5. máj 2023

@katkami123 ja zas zasnem nad predstavou, ze kazdy rodic musi byt otrokom svojho dietata aj ked je uz dieta dospele a evidentne maju zle vztahy a nieco na tom celom opise autorky nesedi...myslim si, ze seba v danom vztahu k rodicom a snazeni sa o vztah "opeknuje" a im naopak ubera.. a nemusis to vobec chapat, ani tomu rozumiet a mozes si zasnut kolko chces a robit z toho vlastne domyslance, som s tym uplne okej 🙂

autor
5. máj 2023

@zoeeoz To je hlavné, že si s tým okej 😁

autor
5. máj 2023

@katkami123 Ja už som sa zariadila po svojom, veľa vecí som pochopila, uvedomila si. Ďakujem pekne za povzbudenie 🙂

autor
5. máj 2023

Ďakujem dievčatá za povzbudenie, nechcem všetko z detstva a dospievania vyťahovať, lebo tu vznikne román, možno by ste veľa vecí pochopili, ale nemám už ani silu to tu rozpisovať, aj tak by som bola zase obvinená, že pridávam ďalšie veci postupne a že to nie je dôveryhodné a na to už fakt nemám silu. Ďakujem za pochopenie, rady, povzbudenie 🙂

katkami123
5. máj 2023

@zoeeoz
A ako sú jej rodicia jej otrokmi? Ze sa vidia 6 dni v roku, ona cestuje za nimi? Ešte pochopím, keď tak označíš jej bratov, ktorí akosi nechcú vyletieť z hniezda, ale autorku? Tvoj problém je v tom, že namiesto toho, aby si si tu priznala, že tu píšeš bludy, ktoré nemajú ani hlavu ani pätu, čo by bola asi pre teba nesmierna potupa, si sa rozhodla tu písať ešte väčšie hovadiny, aj keď sú sice nelogické, ale ego ťa nepustí. A tak sa tu už úplne zamotávaš. Tak sa tu zhovaďuj naďalej, keď je ego viac ako emocionálna inteligencia. Mať v praci takého zamestnanca/kolegu, ktorý keď v praci niečo dodrbe si bude silou mocou stáť za svojim, lebo ego, aj keď stačí priznat chybu a problém by sa hneď vyriešil, je úplne sen každého. Top povaha 👌

katkami123
5. máj 2023

Autorka, skús pozrieť tie moje pravidla asertivity. Nie si povinná nič dokazovať a už vôbec nie cudzím nickom na fóre. 😉 A ani ťa nemusí trápiť, čo si o tebe cudzie nicky myslia. Ty vieš najlepšie, čo si si zažila. Ak ťa tato diskusia posunula, som rada, dúfam, že správnym smerom.

mamusa123456789
5. máj 2023

@katkami123 úplne si trafila klinec po hlavicke

autor
5. máj 2023

@katkami123 Jasné, že nie. Mne je to jedno čo si myslí niekto cudzí, kto absolútne nevie ako to je. Ja som sa len chcela trošku anonymne porozprávať o svojej situácii a Tebe aj iným ženám, ktoré ma pochopili fakt ďakujem, vidno, že dobrí ľudia ešte nevymreli.
A ešte taká vec..neviem prečo by som si mala vymýšľať, ešte keď som tu anonymne.

zoeeoz
5. máj 2023

@katkami123 🤣 pobavila si.. vzdy si pri takychto fantazmagoriach poviem, ze som na tom este dobre, dakujem 🤣🤣 ..95% prispevku si OT, lebo ti tvoj vlastny hnev nedovolil pokracovat v rozhovore 🙂 lebo nasrat sa a urazat je lahsie..ak takto komunikujes aj v praci tak si urco prave ty, ta vysnivana kolegyna :D zacni od seba alebo si daj xanax

zoeeoz
5. máj 2023

@katkami123 a pekny vecer prajem, dalsie tvoje menstruacne vylevy ani nebudem citat tak si neder prsty 🤣

miadi
5. máj 2023

Tvoja jedina chyba je ze ocakavas od rodicov viac nez su schopni ti dat. . Ze chces vztah lasku zaujem blizkost viac ako 2x za rok. Proste nerealne veci v ich pripade. Nie su ako vacsina rodicov. Zial ani nikdy nebudu. Ich reakcia na prve vnuca na tvoje teho ze dalsi hladny krk. Akoby si mala 16r a zila u nich aj tak by to bola blba reakcia. Proste ich ber ako vzor - ako nechces dopadnut aka mama nechces byt ake chyby nechces robit. Nema kazdy super dedkovcou ale to nevadi Hlavne je pre dieta mat super rodicov. Ty sa len Musis naucit ze veci ktore nezmenis ( rodicov vas vztah ich chlad) ta zbytocne trapia. Tak sa treba sustredit na ludi veci vztahy co formovat vies co sa da co je pekne co ti robi radost . Nelutuj sa v zivote sa stavaju aj horsie veci. Mas tak vela mas muza co ta miluje budes mama.. lasku davas aj dostavas . Rodicom Mozes byt vdacna za to minimum dali ti zivot starali sa o teba ( aj ked Asi nie najlepsie) a ze uz nemaju viac zaujem nevadi. Zivot je aj tak krasny.

lenrol001
6. máj 2023

@miadi tak ja to tak nevidím....Rodičia pre ňu urobili dosť....je dospelá má svoj život a nemá právo ohovárať ich na fórach. Rodičia sú ešte mladí 55,57.... ešte pracujú...nie sú na dôchodku.. ešte vychovávajú školopovinné dieťa ,plus sa starajú o ďalšie, ktoré treba zabezpečiť. Autorka sa vydala ,založila si rodinu je na nej sa o ňu postarať. To s tým "hladným krkom" jej neverím.... takto sa už nik nevyjadruje 🙄....a hlavne o ten hladný krk sa oni nemusia starať ale dcéra. Jedine ak ju ešte finančne podporujú...tak potom to dáva zmysel.

sidicek
6. máj 2023

@miadi presne chcieť od takýchto rodičov prejav empatie a lásky je ako chcieť od beznoheho zabehnúť stovku.proste na to nemajú a zjavne ani nechcú. Dat dieťaťu pocit ,že je milované (aspoň občas v tomto prípade)nič nestojí a aj tak toho niektorí nie sú schopní.
Autorka , je úžasné, ak tento chladný kruh prelomis a vo svojej rodine to zavedies inak, lebo ani to nie je samozrejme.Mnohí len pokračujú v naucenych vzorcoch, nech sú akokoľvek zlé.

katkami123
6. máj 2023

Teraz, keď čítam, ze na narodenie vnúčaťa povedali, že ďalší hladný krk, dobre, ze som aj celu diskusiu nečitala. Tu sa už skôr čudujem autorke, že má stále nejaké očakávania od takých ľudí. Mna by sa to neskutočne dotklo a asi by som sa aj opýtala či ma oni živia a moje vnúča, keď takáto priblá reakcia a môžu byt v klude, ja od nich nič materiálne nechcem, len som očakávala, že ich to poteší.

Za ďalšie by som už nič takýmto ľuďom neoznamovala, z čoho si nechcem pokaziť dobrý pocit. Všetky úspechy by som oznamovala už iba ľuďom, v ktorých mám oporu, že budem vedieť, že sa budú tešiť spolu so mnou a podporia ma. Vôbec by ma netrápilo, ze nebudú o mne vedieť nejaké informácie alebo sa ich dozvedia časom, len tak medzi rečou, keď mi to vypadne a kľudne by som im to aj zdvôvodnila tým, ze aj tak ťa nikdy nepodporili a všetko vidia len negatívne a ty si nechceš ničiť náladu. Tak tu naozaj nie je o čo stáť a tato hrubá čiara mala byť už urobená dávno. Fotku vnúčaťa by som rozhodne neposielala a autorka, nauč sa už aj ty si konečne otvoriť usta a povedať rodicom, čo sa ti nepáči ako sa ťa dotýka ich spravanie, keď budú mat opäť blby komentár.