Sú rodičia sebeckí?
S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.
Ja by som to na tvojom mieste nechala tak , neriešila. po pôrode napísala správu, že majú vnúčanech vedia a nech si žijú svoj život. Keď otec ešte pracuje tak nebudú to nemohucni starí ľudia, ktorí už nevládzu prísť na návštevu k vám pozrieť vnúča. Ja by som nešla
Ešte tu zaznelo, že chodíme málo. Ale nie preto, že by sme my nechceli, ale preto, lebo naši majú radi svoj kľud, pohodlie. My sa nenútime k nim na návštevu.
je to veľmi smutné keď sa rodičia takto správajú voči deťom, nieto ešte k vnúčatám a vidia ich par x v roku
@matullienka Už nie. Toto bola posledná kvapka. Nevadí, ja budem iná mama. ☺️
jedine ak maju doma este dvoch bratov s rodinami a malo miesta, ze su pretlakovani ludmi a hlukom a ozaj uz chcu mat pokoj od vsetkych, to by som este ako tak chapala
ale ocividne rodicom vadis, tak naco a tam tlacis nasilu?
Na dcéru môžu pozerať ako na schopnú bytosť, ktorá si poradí a nepotrebuje ich pomoc, ani pozrieť na rodné hniezdo. Možno majú na krku 2starych mládencov a teda samotou netrpia a ci trpí ich dcera je im šumák. Ešte ju aj vydedia, ako to tak chodí.
Prijmi tu situaciu aka s nimi je a nechaj to vsetko len tak plynut. Pokial oni nebudu chciet zmenu tak ich nezmenis. Jasne ti povedala ze mate prist az na vianoce tak uz neries s nimi leto. Viem ze ti to je luto ale zmier sa s tym uz. Niekto ma pekne vztahy v rodine, niekto nie.
Ty si tá s dvoma dospelými nezamestnanými/ nezamestnanými degenerovanými bratmi, čo si tu už viackrát písala a minule tu písala aj Tvoja matka?
@heleninamama tiez ma to napadlo, v tom pripade ich reakcia plynie asi z ich mentalnej urovne alebo uz maju vsetkeho pokrk a reziignovali
@heleninamama ta už mala 4deti a 40tku na krku, zas nekonspiruj vsade♦️
Naši majú byt, 3 izbový, finančnú situáciu veľmi dobrú.
Preboha akými degenerovanými? Mám dvoch bratov, jeden je starší, druhí mladší, ale ani jeden nie je degenerovaný.. normálne žijú, pracujú, mladší ešte študuje.
@onedaynick Veď už nebudem.
tak mozno sa im len ulavilo ze ich je menej a nemaju potrebu sa tlacit pocas vasej navstevy. Zrejme empatiu maju slabu, su citovo egocentricky orientovani
@jan510 Tak empatiou moc neoplyvajú, to je pravda.
ja by som mozno este urobila to, ze by som sa ubytovala v hoteli , dala si vylety po okoli a domov neprisla. Ci by jej ludia nepovedali, ze ste boli a ci by ju netrapilo ze ste ich obisli. len moze sa to zvrtnut aj na ohovaracky typu ze ste boli a nepozreli ste ich ze ste nevdacni
@evamarek77 Žijeme v Prahe. Už sme ich pozvali, ale nechcelo sa im. Mama tu bola minulé leto aj so sestrou, bratom a jeho partnerkou na koncerte, ale ubytovanie si zabezpečili iné.
Manžela má rada celá rodina.
Im vadi nieco ine a nie ze budu musiet vypnut klimu. Ale to viete len vy co sa medzi vami deje.
alebo objednaj chatu na slovensku a pozvi rodicov aj surodencov ak je to kvoli nedostatku miesta v byte
Koľko máte deti? V dome bývajú len rodicia? Možno to fyzicky, psychicky nezvládajú. Keď sú už zvyknutí na svoj kľud, poriadok, ticho... a zrazu majú prísť kale uvrieskane urevane deti (lebo deti také sú, aspoň väčšina...neber to ako útok ale realitu), tak možno sa na to proste necítia. Nebolo by riešenie ubytovať sa niekde blízko? Viem ze to zamrzi, ja by som to tiež nedokázala urobiť svojim deťom, ani mne moji rodicia,...
My ešte len čakáme prvé dieťa. Na margo toho, že im môžu vadiť deti.

@evamarek77 tak ja by som sa na jej mieste na Vianoce tiež netrhala na návštevy s malým dieťaťom, ktoré potrebuje svoj pokoj a nie sa ním terigat x km za niekým kto o to vlastne ani nestojí